Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.398
    Допаѓања:
    183.609
    @CameliaMiller ме потсети, кај моите во дневна се слуша кога комшиите уринираат (facepalm) Абе млазот се слуша, пропратено со "свиреж" :rofl:

На WildMk, Annath, Milobebence и 18 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    154.480
    Јас пак од спална, лево десно правам, звере спие немирно па вика по мене нон стоп, сега спие и ме држи со рака да не и избегам.. А ми се јаде уште, немам веќе ни кифлички ни руска, ќе мачкам леб :) , ме мачи и совест кога сфатив дека детево е многу малку јадено денес :doh: , ај утре ќе јаде :D (мајка и пол :tmi:)
    Него едно домаќинско прашање, колку долго веќе печено меси, стоено во фрижидер нормално, јадете. Во неделата печевме мн.малку се изеде, денес дека на гости јадевме остана, утре не му е ништо нели? Не стави мм намерно лук и др.мбогу јаки зачини да не се умириса.
    Се гледа дека сум раат попладнево, се утепав од пишување :$

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.790
    ^Јас моето го замрзнав денес. Ќе видиме на што ќе личи кога ќе го извадам ама многу беше навистина.
    Кафе пиев сега, тоа кај мајка ми у врат ми влезе Ѕверот а у маж ми у полн сјај се покажаа. Им реков више со двајцата заедно нигде не одам. Лута сум им!

На WildMk, mal.ecka, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.543
    Убаво си поминав дома нели со пријатели,ама..
    Луѓе ме скина глава.Од вчера.И тоа некоја тупа болка во предел на слепоочници па наназад...
    Испив за два дена коктел кафетин,нимер,номигрен,вентор.
    Сега и диазепам испив .Се разбира не одеднаш.:drunk:
    Притисокот ми е ок.
    Треба да добијам и ми се чини ова ми е дел од пмс.

На WildMk, Annath, Milobebence и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    99.307
    Се плашам дека сум ги помешала датумите, оти денес со јадењето се понашам онака како што обично бива вчера. Абе дупка во стомаков, дупка!:@

Ќифлите сите сама ги средив и пак се мислам што следно да е:envy:.
    Салеп ќе е:tmi::D.

На WildMk, Annath, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.383
    Кога имав мака со главоболките читав и барав лек, прочитав од групава Женски Д. М. Дека помагало аналгин и Дијазепам заедно да се испие. Јас имам пиено 1-2 така од поодамна беше. Види, консултирај се со доктор може ќе помогне

На WildMk, Annath, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Цел ден сум од кревет на печка. Се мачам да задремам и никако и никако. А,ми се спие ми се плаче.
    Цел ден збирав сили да излезам..и еве го, уште збирам:))))) Од утре ќе живнам. Денес си дадов одмор и, фино ми дојде безделничењево, влечењево по кревет, глупи филмчиња, товење ко прасе:worried: последново не баш али, некој мора да се помачи да не се фрли:D
    Се мислам дал да си сркнам кафе..така ми се срка некое во 7гр или кафе ем топло чоколадо у чаршија. Од утре,ај.:bug: Цела година е пред мене.

Луничка, како ти се очите, видот?

На WildMk, Annath, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Како се наредните празници?
    Кога се оди на оган?
    Кога се меси лепче?
    Кога кај мами на ручек се оди?

Вита јела зелен бор чекам брзи одговор

На WildMk, Annath, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Се сеќавам кога студирав,живеев во стан,изолација -зимска температура, да тропнеш со рацете ќе се чуеше.Собата кај што спиев ми беше лепенка со вц,и креветот до тој ѕид ми беше.Главната цевка од вц што ги поврзуваше сите станови у вертикала, покрај тој ѕид минеше и над глава што се вели ми стоеше.Што и да се дешава,кој и да пушти вода од,чешма,од вц шолја, си слушав водопади,само уште ластовички фалеа да пеат за пејзажот да биде комплетен.:D Тие над мене што живееа,брачен пар со свекор и свекрва, начекаа вечерта да се сами, па некаде у 3саат по полноќ, ме разбудија со нивното сексање, горе кај нив од мебел све се тресеше, а јас мислев дека таванот ќе попушти и ќе ми паднат у соба. :lol: Се прашував само дали се маж и жена или кентаури имаат секс.:D Не помина многу време, слушам од паркингот долу некакво пеење а.к.а. дерење, излегувам на тераса,гледам некое чиче со незнам колку промили у него, го слушам ,,црвени рози за вас мадам" (таа песната ја пее) :drunk::fubar: Влегувам во соба, тие уште ,,војна водат горе'' се прашувам јас сонувам или трипам..ама не беше сон:D ....аа ќе заборавев, на спрат три стана бевме, едната врата нотар или извршител беше (не се сеќавам точно ), другата гинеколошка амбуланта (немаше натпис на неа,туку натписот им стоеше надвор пред влез,на кој спрат се наоѓаат и кој број стан) и јас у средина, па колку залутани жени и девојки погрешка кај мене ѕвонеа и ме прашуваа дали е тука гинекологот. :rofl: (штета што не станав гинеколог) :D

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    На 5ти мислам се иде на оган. На шести коледари и Бадник (ние што кршиме лепче со паричка, тоаш правиме) и 7ми е Божиќ, кај мами на ручок

На WildMk, 24.07, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Уфф пројде .. Да се вратиме на нормала ајде...
    Уште да се дојаде рускава.
    Ура бура секое чудо за 3 дена...
    Ми треба сон. Цврст. На широко. Да се вртам колку сакам по креветот.

На WildMk, 24.07, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    278.495
    @lunicka и мене денеска глава ме откина од болка.Пиев аналгин и дијазепам и јас ко фловер ама и од тоа скроз не ми помина.А и големава се жали на главоболка.
    Јас сега и пица јадев од вчера за поручек што ја купув а не ја изедоа.Месо и јас уште имам а и руска и кифли.А децава едното ајвар јаде другото марулка салата.
    Повеќе пати сакав да ве прашам има некој ко мене што се дојадува и ептен му е мака да се фрли храна?
    Ако се отрујам некогаш од тоа е..

На WildMk, Annath, Sexybaby86 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Ова точно е за во стан :)
    Ама па од друга страна кога човек е сам дома па е добро и прија онака ич не е убаво.
    Имено еднаш зборувам за во мк кога бев под нас праеа веридба 2 у едно се одаваа ќерка и син и бевме и опоменати плус идевме на честито леле луѓе буквално цела ноќ ечеше музика, јас цела ноќ око не склопив ужас почна да ми спие ненормално а не можев да заспијам никако и не заспав цела ноќ лежев и фучев
    До 8 9 сабајле свиреа
    Иначе што вика камелија се слушат децата доле како скаакат плачат рипат зборат се се слуша буквално
    Арно ама повеќе пати имав останувано сама дома па ми пријаше што слушав народ
    И така
    Иначе ниту во англија сум слушала бука ниту тука слушам бука можеби чат пат нешто некое тропање ама тоа не е ништо
    Едино децата летоска што по цел божји ден цркаа и викаа надвор и баш тука играа пред нашата врата

Здравје не ви кажав ама за некој месец или ќе барам стан ѕоа сигурно или или другово не го кажувам ама убо е :)
    Не знам кое од двете ќе биде

Сакам станче од околу 70 квадрата со уште една мала собичка како детска, сакам дневна убава, и најважно сакам тераса |(
    Колку години веќе немам тераса, ај англија немаше тераси ама овде од 99 посто со тераси јас стан без тераса |(
    Малер

Се распишав..

Денес едно две филмчиња изгледавме, прошетавме, јадевме и кревет тоа беше тоа, сега машина врти, утре ќе ѕвонам за таблите само што ќе ги добијам ќе шетаме оти се чачнав дома 3 недели или 4 та мислам дека е.
    Депресија ме мава ужасна

Сите испозаспаа, јас дремнав преска и сега ќе подремам малку :)

На WildMk, Annath, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Некој коментираше за ние од 40 год го видов ова па ме потсети на постот и се изнасмеав , има ли вистина :lol: 20190101_215029.jpg
    ако пролжиме со јадењево како дедо мраз во стомакот ќе станеме :rofl::rofl:

На WildMk, Annath, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    На WildMk, Annath, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    На WildMk, Annath, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :))) се извинувам. Премногу руска салата имам во крвта, прости ми :P:D

На WildMk, vitamina, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Јас од синоќа само на благо сум. Оние наполитанките од Европа синоќа јадев, а денес за доручек ги изедов. Пред саат време и крем банани отворив. :tmi:

Оган појма немам кога е.
    На 6ти е Бадник и се крши лепче со паричка. Богатите ќе ставаат железна 50 денарка. :rofl:
    На 7ми е Божиќ и се јаде баклава. ^_^

Кога сме веќе на темава, им ја местите ли паричката на децата?
    Мене искрено глупо ми е тоа. Никогаш моите не ни местеле, кај се падне таму. А гледам денес во тренд е кај родителиве ова. :?:

На WildMk, vitamina, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.790
    ^многу знаеш дал ти местеле :lol:

Јас местам 8)

На WildMk, Sexybaby86, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.733
    Допаѓања:
    213.794
    Паричка никогаш не сум местела,ама пак чудни и децава мои,не ги тангираше многу кај кој е паричката,или се е навика,не е местено,па се навикнаа дека не мора баш кај нив да е.-кај нас на Василица се врти мазник со паричка

На Alishan30, WildMk, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.