Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Е да бе, силна, ама и моето има крај. Стварно не можам веќе да се борам и на крај кога се полека се решава, паднав.
    Мене што ми се случи у последниве 3 години на некој цел живот не им се случува. Стваааарно сакам одмор на главава.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Има дете, го знам филмот. Аман што запнавте со Џеј Ло:D.
    Друг ќе се симнува, најверојатно BIRD BOX.

LejlaD, WildMk, ♡BuBaLe♡ and 10 others like this.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

епа ајде Среќна нова мајка. Да сте живи и здрави :D

така ТИ си мислиш. А моеш и повеќе. Само дека среди огромно прашање и малку се опушти сеа и затоа ти дотежна. јака си ти немаш поим колку..

Само ја го заборајв детето очигледно :emo:

4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Завршува во затвор, мислам дека :))) Не ми е гледана целосната верзија, деновиве планираме да ја изгледаме, дека не е баш кратка :))

Серијата ја немам гледано, не знам. :) Можеби @theowndemon ја има гледано, па може да ги спореди.

LejlaD, zhap4e, WildMk and 9 others like this.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Туку кажи дали ќе јадеме крофни оваа година????
    Ќе помини што и да е :hug: сите имаме такви периоди..
    @mal.ecka :hug:за Илина побрзо да оздрави и така растат децата,а ние старееме:*

Skorpija25, Sexybaby86, M&M and 17 others like this.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Да се потпишам во новава и јас...

Еден слободен ден и што побргу во него..вчера набиен распоред...
    Малку шетка а свеж воздух со дечките и кафенце надвор,на ручек кај мајка и после на роденден...
    Вечерта резервирана за филмчиња и доза кока кола...:$

Се наспав утрово и зачистив малку..немав идеја за ручек штода правам...една супа и некои пиперки залукавени ...има остатоци од месо и руска што треба да де дојадат..

На работа дум попладнево...се надевам оти порано ќе завршиме и не ќе мора до 22да клепаме...

Завидува м секому кој може да си дозволи дома да биде неделава.

7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@kravce :hug: Живот- ти дава и ти зема. И знаеш дека ќе ти зема, ама горкото чувство со никакво предупредување нема да се изгуби, секогаш се појавува одново.

@M&M кога ни останува месо и знам дека нема да се изеде, замрзнувам. И малку да е. После додавам во ручек- манџа, тава или што и да е, и превкусно е.

Здраво :hai:

Јас што да кажам? Уште сум во неверување. МаШ ме остави да спијам до 10 :o Во меѓувреме направил палачинки :o Големата спиеше пошто си легнува после полноќ. Го заспа бебето и се кутна до мене во кревет. Ме разбуди со кока-кола :$ Дома ќе биде наредниве дена, ќе бидеме поодморени и двајцата. Али колку сме неорганизирани, тоа чудо. За сирупи, за инхалации, дека поделивме обврски, не знаеме кој што дал. Па само се препрашуваме по 100 пати (facepalm)
    Ние немаме време за тв, а порано многу гледавме серии и филмови. Сега дури сме дома Шерлок сакам да ги изгледам сите пак, и да си продолжам со сериите што имам пропуштено по 2 сезони :tmi:
    И тоа. Одам да спремам ручек. Свинско ќе биде :nod:

8. duffi

duffi Форумски идол

Ден друштво!:hai:

Бебето дури сега заспа. Се повеќе личи оти сака да тера една дремка на ден. Нека е, само да спие мирно ноќе.
    Последните ноќи е многу мирен, страв ми е да се фалам дури. Дали му делува Осанитот или е само коинциденција не знам, ама нека остане вака.(fingers)

Маж ми е дома , а не е администрација.:party: Врти кај мене Нетфликс моментално, некој филм со Бред Пит во младоста. Го загледував откачи закачи. Главно кој нас стално врти Нетфликсот, само он не гледа почесто нас место ние него. :D
    Барем додека детево е будно.

Во зграда главно со културни луѓе си имаме работа. Фамили се, ама има еден со бон тон 0!]:)
    Не ми сметаат деца, се слуша некогаш над нас кога тропат ама не е страшно , стара зграда е со добра изолација. Деца се, се случува. И моето знае да плаче , можеби го слушат другите, не знам. А тек па и ќе беснее. Не е голема зграда и не е целосно вселена.
    За бука од реновирање се знае , обично известени сме. Не мрчиме и ние сме работеле. Маж ми ако нешто буши обавезно оди кај комшиите над нас да каже. Па и журка некој да најави некогаш, ќе истрпиме една ноќ, за убаво да е. Да не е секоја вечер само.:D
    Туку овој без бон тон цепка дрва во 22 часот .:envy: Еднаш му реков и го замолив културно ама очигледно не се разбира. Па ќе треба други мерки да се превземат. Плус се работи за пензионер кој е цел ден дома.:punch:

Среќна да ни е 2019! Со повеќе насмевки, помалку нервози! :l:

@mal.ecka нормално е за жал вирус без 3 дена тт не е. Нека мине само. :hug:

9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се загрижив што ни чепчина ни сируп помагаше.
    Како ги даваш Осанитот,ми ги донесоа и мене.
    Гледам долу пробива двојче.

Sexybaby86, LejlaD, WildMk and 7 others like this.
  10. duffi

duffi Форумски идол

По 4 -5 гранули на јазиче дирекно. Ако е ептен нервозна, кенкава може до 8 гланули неколку пати на ден.
    Благи се и веднаш се топат.
    Пред спиење давам , кај него кецовите долу се отечени. И не ми се разбудил ноќе со плачки.

Sexybaby86, kuc, Alishan30 and 10 others like this.
  11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Оооо памтам работи од 3г :devil:.не сака човек да ме има за непријател или пак да ми згреши.... Не преминувам преку ништо ич... Не враќам. Ама сум злопамтило невидено...

12. mareane

mareane Форумски идол

Добрите и лошите работи одат во пакет.Овие три години и лошо но и најубавите нешта ти се случиле:љубов,дете куќа.Што е поважно од тоа:hug:
    Јас исто во една година добив решение ,купив стан но и го изгубив татко ми,најважната личност во мојот живот.Со него се ќе беше сега поинаку.(се разлигавив,и јас најдов да тешам некого (facepalm))
    @kravce од вчера сакав да те гушнам ама незнаев каде и како.:hug:
    Уште @mal.ecka да ја гушнам,ете помина здивни сега, а и @Bubce38 да ја викнам да пише и доста е гушкање,да одам да лапнам нешто за покачување на серотонинот макар една тулумба.:worried:И после на пача ама и на мечка ќе личам и јас.Лилибоз ме насмеа со пачава.:lol:
    :hug::hug::hug:

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Шо мајка барав да си чепкам бек ап на сликите :(
    Ми искочија сликите од Парга од лани, срце ме здоболе, без здив останав, ах леле тежок животе, умирам за одморче, за моренце, за шљап-шљап во плиткото, ах :(

IMG_20170904_111207.jpg IMG_20170905_164703.jpg IMG_20170905_194053.jpg IMG_20170906_085310.jpg

Кога Господ давал, се заборавил од давање кај Грциве... ах бе :u:

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Уште не сум дочитала се', ама морав ова да го споделам!
    Маж ми ми го испратил!
    Не знам шо сака да ми кажи?!?! :rofl::rofl::rofl:

bittersweet, Sexybaby86, kuc and 17 others like this.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ама спиење....кома....дури сега станувам. Ако биде ваква годинава :drunk: цела во спиење ќе ми пројде.

Ова во 12 беше....
    А сега вака 1546433228526-1156441622.jpg
    Мајка на векот:D све на здрава храна сме(facepalm)
    Нека биде вака, нека трае:bug:

16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@CameliaMiller серијата мене ми е врв така да сум пристрасна кога се работи за Black Mirror. Ама, филмот е нешто шо до сега немам сретнато, а имам многу гледано. Воглавно има поента, и поентата ти ја укажва во тек на епизодата. Јас лично, презадоволна сум. ^^

Sexybaby86, kuc, Milobebence and 11 others like this.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Ништо не мислиел, се насмеал па ти пратил да сподели. Воа жениве значиииии

Sexybaby86, kuc, Milobebence and 12 others like this.
  18. anaja1

anaja1 Популарен член

19. referentka

referentka Moderator Staff Member

@Cka за простувањето..
    Доволно си зрела за да знаеш што се прашта а што не.Немора и демонстративно да се покаже дека не простуваш,може и да оставиш сами да си дојдат до заклучок.

Добар ден
    Излезени бевме.
    Во банка да подигнам плата, па по рецепти за стандард лекарстваа..па на зелен пазар си купив костени.
    Лани во очи Божиќ немаше костени.Не дека не се може без нив ама оваа година најубавите од сите тезги ги купив:D
    И урми и смокви.
    Грав попладне .
    Ич неќум да се тепам по марети во гужви.

Освен тоа што ќе повратам од прејадување незнам друго што да кажам]:)

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Не е 'ништо'... пиша дека го потсеќало на муабетот кога ќе му велам: Како не мислиш на ништо??
    Навистина не можам да сфатам како може некој така да седи, да не прави ништо, не гледа ништо, не чита ништо.. и да не мисли ништо?? Јас цело време мислам нешто... Нон-стоп! Мозокот ми е 200 на саат. :drunk:

Блек Мирор ја обожавам серијата. Знам за интерактивната епизода/филм.. маж ми ми ја пукна глата да ја изгледам... на компјутер... ко шо треба. Ама мислам дека ќе ми треба смиреност и концентрација за да се внесам убо.. плус, не сум во состојба за психолошки турбуленции да 'варам' деновиве..

Друго што ми кажа (маж ми), и многу ме изненади, Брд Бокс, бил правен преку статистичка анализа на потребите на гледачите... Вештачка интелигенција (односно компјутер) ја правел анализата, и се' што е во филмот, од изборот на глумци, до сцените како се снимани, до темата која е, до камера како се движи, до приказната како се одвива ... до секој детал, е дело на изборот на АјИ-то...
    Филмот го гледале во најбрзо време, најголем број корисници на НетФликс, евр...

Сега ќе ви кажам како ја гледам иднината... Киборзи.. Едноставно, киборзи. Отпорот кон технологијата е бесмислен, и следен чекор во еволуцијата ќе бидат технолошки 'апгрејдувани' луѓе... таааа-даааам :bow:

@mal.ecka , мило ми е што и' помина на ќерка ти :hug:
    Ме потсети на времето кога мојата беше мала... Многу често се разболуваше.. Буквално, секој месец беше со температура. И сме имале и такви 'приказни' како твојата.. Да не и' спаѓа од ништо.. Па да завршуваме и по болници.
    Знам колку мачно знае да биде.. Знам како ти се 'кини' срцето.. Страв ми било топломер да и' ставам и да го видам резултатот...
    Иначе, гарант е вирус некој. Ниски леукоцити се знак за вирус.. А за тоа.. ништо освен да чекаш да помине.. не помага. А пусто чекање е најмачно. :sweat:

@kravce , жал ми е што се случило, тоа што се случило.. и жал ми е што се чувствуваш 'немоќна'...
    Ако ти е за утеха, таквата состојба ми е перманентен придружник... Без разлика колку се смеам, и се заебавам и што и да не.. Секогаш, позади има некоја неубава мисла која ми копа по мозокот.
    Некогаш поинтензивна, некогаш ептен слаба.. ама постојана.. Откако знам за себе.
    Можам да ти понудам само една :hug: или две :hug::hug:... и да ти кажам дека 'Се' е во ред'... Дури и кога не е:hug:

Од 'светлата' страна.. ноќеска се изнапив и кока-кола и швепс, и еден куп други пијачки, за кои немаме сеуште име смислено :$

Last edited: Jan 2, 2019
Thread Status:
Not open for further replies.