Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    85.259
    Добро утро!!!
    Снег врни од вчера и не е престанат ,а и температурава минус е сигурно надвор подмрзнато е се и соларново замрзна|(,сега уште ми фали 200литри вода да не поплави пред именденов.
    Денес планирам килими да постелам или не :?: се мислам сега .Слатки направени ,денес да се подружам и со пеглата ,не е лошо ,абе за жена кога нема работа...
    За плачење и јас поплакувам и за глупост можам да се расплачам,мажево ми вика дека веќе сите ми се исплачени(facepalm)
    @Bubce38 и @stetoskop нека се јават веќе фалат тука:hug:
    Убав ден!!!

На Skorpija25, bittersweet, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не ми е розево ама не ми е ни црно.
    Зависи кој како гледа на работите, па и розевото за сите не е исто а и црното за сите не е црно.
    Јас сум оптимистична природа и во секое црно барам по нешто розево за да си го олеснам моментот.
    Иначе, каде е совршено?
    Зарем има некој совршен живот?
    Едно научив: СЕ поминува, ама јаките нервози оставаат траг, кој не се приметува одма.
    И постојано лигавење за се не е убаво, ама пак и постојано собирање до пукање не е убаво.
    Средина тешко да најдеме, кога сме во проблем неможеме да согледаме многу работи, а плус ако сте човек како мене (што несака многу да слуша туѓи мислења), дополнително си ,,тонеш,, во својата кал.
    Тука на форумов не кажувам се, зашто имам деца и фамилија, неможам баш се да кажам, може читаат некои од нив овде(а има доста такви), а доста работи си ги задржувам за себе.

Линијата на среќата нека има скокови, ама нека не се големи амплитудите, тие не се трпат.

Добро утро на сите.
    ПочнаФ со филозофски думи:D

Последна измена: 4 јануари 2019
    На Skorpija25, bittersweet, SV1911 и 35 други им се допаѓа ова.
  3. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Добро утро и кај е снегот?

А баш сакав да заснежи, да излеземе сите тројца надвор.

Вчера отидовме до Макпримат по капут за мене и пољубивме врата - попис. Ај барем си се подновив со долен веш и две три ситници.
    Денес гости вечер. Ме мрзи да средувам, ме мрзи да правам било што, и на крајот пак се' ќе завршам. Конфликтност до бескрај. Малава почна се' погласно да вика и појасно да кажува мама и не не. Секој ден е со напади на интелект и ме чуди ем радува. Ме разбуди со галење за образ и мумлање мам мам мум мам. Се топам и ми надоаѓаат солзи секој пат. За плачење - откако се породив, плачам кога и да ми дојде. Емотивноста и без хормоните ми е дизајнирана во карактерот. Плачам секаде, не се стегам, нормално без драмење, кога сум трогната, кога ќе доживеам некое просветление (обично читајќи книги).
    Ги изгледавме Сам дома кецот и двојката вчера и липав кога Кевин и подари едно од порцеланските гулапчиња на гулабарката:l:

Ставив леќа да се вари, црвената од Кам. Немам ниедна желба денес...

На Skorpija25, bittersweet, SV1911 и 32 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.779
    Ај д.утро!
    Легнав во 1,се разбудив во3 и до 7 никако да призаспијам.Ова веќе по незнам кој пат ми се случува,ќе треба да барам мелатонин и јас.
    Сега ми студи од кревет да се измолкнам,а ме чекаат обврски по дома а и низ град.

На Skorpija25, SV1911, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Хелоу друштво, како е?

Од докторите, јас ветеринарот си го сакам, додуша го следам на инстаграм, од другите пластичарот од Италија може да помине.

Плачка сум. Иако не покажувам емоции лесно. Ама кога покажувам, ранлива сум, и доста го злоупотребиле тоа, па научив да носам маска. Некогаш е навистина потребна. На форумов не си кажувам за лошите работи. Едноставно, не сакам да споделувам лошо, ниту пак да си кажувам за проблемите. Што не значи дека животот ми е розов или пак дека глумам. Само едноставно, сметам дека тоа е само моја работа. Сепак форум е, ако некој сака да глуми, нека глуми, не е мое да анализирам и да осудувам кој што прави.

Уште еднаш ако лупнат дека најголем загадувач било греењето, нека си го гризнат јазикот. Сите периодов се дома, се грее на големо, а никогаш не било почисто. Ама Дрисла, Цементара, Железара, и сл не работат... барем до Божиќ. Е после... мислете му ја.

Три дена дома, и после пак по старо. Мака си имам, не знам како да ја решам. Се надевам ќе најдам најсоодветно решение.

Убав ден!

На Skorpija25, bittersweet, SV1911 и 30 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Мене еден период ми се случуваше исто.
    Да станам по 2-3 саати спиење, па да не можам после неколку саати да заспијам пак.
    Ама не му придадов многу значење, оти сум дома и најчесто, не сум врзана со време за ништо.

Си помина само од себе.. кузнај шо ми беше |(

На SV1911, Alishan30, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  7. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.779
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро!
    Сабајлево станав во 7 и пол, направив царска пита, ја ставив да се пече, се нашминкав и облеков и кафе испив, во меѓувреме и питата готова, па си зедов и тргнав на работа.
    Не знам зошто ми е тешко да станувам сабајлево, воопшто не сум morning person, ама па многу поубаво се чуствувам кога ми започне денот продуктивно отколку во брзање.
    Па и тишина, децата спиеја се уште, и на раат и кафе и се :)

Од збор до збор го потпишувам постот погоре, на @referentka.

Друго уште сакав да пишам ама заборавив.
    Сега би можела уште едно јако кафе :coffee:

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :coffee:

И јас не можев да спијам синоќа, ама ич. После којзнае колку саати вртење и претање сум заспала конечно, ама бебе се разбуди и толку беше. Додека ја презаспав, ми помина сонот и пак си дремев така до сабајле. Мислам дека вкупно имам дури половина час сон синоќа :yawn: А вечер треба да се излегува со друштво, средба договорена уште пред неколку дена. Не ми се одиии :yawn:
    Сега бебе симнав кај баба и, ќе пробам малце да прилегнам, иако се сомневам дека ќе заспијам зошто две кафиња имам испиено од сабајле.
    Леле на мм му се јавија од топшоп, го остави моб на спикерфон пред мене на маса и ене го во кујна буричка, а јас ја слушам навиенава :D
    Ај да каснам, па да си прилегнам ако не.
    Чао :hai:

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Зошто вака стрв да правите со сликиве:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:имат трудни што Ве читаат :P :$ хахахахахахаха ... Добар ден убави луѓе :hai::hai:

На WildMk, LejlaD, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.362
    Ден! :coffee:

Го испративме маж ми на пат, приватно овој пат. Кај се заака по снегот , не знам. Ама ајде кога решил. :envy:
    Инаку снегот е на југо-истокот. Некој прашуваше. :D И тоа баш убаво вее и се лепи. Вака да го гледаш од прозор милина е . :smirk:

До после ќе ви пратам сликче. Ќе го слегнам малиша во двор да го фотнам. Да има спомен од првиот снег.:angel: Ќе ги сликнам со кутката.

Розево за жал никаде не е . Идеално нема. Се додела се решливи проблемите, ќе се бориме и ќе ги решаваме. Тука си кажувам тоа што сметам дека треба и сум осетила потреба. Ете и сега сме на еден крстопат. Се надевам ќе го избереме најправилното.
    Животот без турбуленции не е интересен. Би бил права монотона линија. Само ептен да не не вади од колосек и треска од земја.

@Bubce38 јави се. :mp:

Претходниот викенд бебе на пола саат ми преплакуваше, а јас договорена за журки. Пред да излезам ми се плачеше за сон, ама после топ си поминав. (poolparty)
    Само да те утешам де.:D
    Исто четврток према петок беше. Од тогаш мирно спие, фала Богу.:whew:

Ич не си модерна.
    Па така се дружат младите сега, исклучиво на телефони.]:):rofl:

Едит: Сакам да ги прашам домаќинките за телешка чорба. Маж ми пека за кафанска чорба. Или сепак да го пуштам по кафани да јаде.

На Skorpija25, bittersweet, SV1911 и 27 други им се допаѓа ова.
  13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.224
    Среќна нова на сите! Да ви се исполнат сите желби :sun:

Дојдов да прашам пензии да не има ако е информиран некој:D

Денов ми почна многу лошо, не знам дали ќе се оправи до после. Ама па од друга страна сите празници кај нас се вакви.

На WildMk, SV1911, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Снегче и кај нас,малава заспа па дремам до неа.
    И јас сакав да ја сликнам надвор ама дека болничка ми е страв да ја вадам.
    @Dust да пиши.

На Skorpija25, Dust, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.779
    Во тутунска и во еуростандард има за другите незнам...:wasntme:
    Среќна Нова и тебе и дружи не почесто!:hai:

На Peco, Mr. Right, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.362
    Сега воздухот е најчист. Слободно извади ја 15тина мин.
    Не ја мокри во снегот , нормално. :) Нека дише и му се радува. Снегот е здрав. :)

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Доктор Мајк има убаво куче :inlove:
    Ама овие ми се многу набилдани, да не ме тераат и мене да вежбам :doh:
    Добро утро, накај ден. Толку работи се случуваат... повеќето убави :$ Да бев емотивно стабилна не знам што дополнително ќе се случеше
    За плачење, не плачам пред луѓе. Ако ми дојде се стискам и бегам на само. Не сакам да ме тешат. А плачам. Има и зошто...
    Ај да јадам нешто
    @mareane консултирај се со својот доктор. Може да ти препише нешто за повремено опуштање кога имаш вакви епизоди. Сепак имаше и ти голем стрес и тежина. Едно хелексче во годината не прави разлика.

На Skorpija25, WildMk, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.213
    Допаѓања:
    175.970
    Од сите доктори, доктор Мајк е најубав. Си го гледам и на јутуб, си го пратам и на инста. :$ :inlove: Па и мечето е многу големо и убо куче, ми се чини сите сториња од кучето му се.

Снегот, да преживееше снешкото, ќе го имаше покриено. Ама, вчера кога дојде вујко ми ми го чукна со колата. Почивај во мир, синка, денес ќе те напрајме нов ако најдиме време, ионака има мнооогу снег. :rofl: Па и ние со мајка го напрајвме снешкото кај шо сите паркират коли, ама то е. :rofl:

Кој сака снег, оваа ми е глетката дур си учам:
    IMG_20190104_084744.jpg

На Skorpija25, Dust, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.377
    Допаѓања:
    261.956
    @duffi ко жена на "чорбаџија" те советувам да не се мачиш. Никад нема да ти искочи ко у кафана. Ваљда до количината е, поим неам. Ако успееш кажи ја тајната.

Не ви кажувам што слушам. И пеам и се смеам и плачам. Трудна не сум ама хормоните и емоциите ми се на максимум. Не бидете ко @Bozica1980 или бидете, среќна сум.

На Skorpija25, bittersweet, EuHenIa и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    И јас не би се нафатила за телешка чорба. Ја сакам ама ја земаме од кафани, за дома, во тегли :D

Мене ми скисна од ова антена 5. Се тие па тие песни, напамет ги знам веќе.

А кога излезе новата на Наташа Беквалац, Мала плава, кога ја одврнав, па се на рипит, мм чудно ме гледаше. :D

Ееееј досадно ми е. Жив човек нема. Нема работа. И кафе испив и исчитав сите вести и разгледав сите веб страни за купување и веќе не знам што да правам освен да дремам :yawn:...или јадам...

На Dust, SV1911, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.