Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    137.257
    Изедувате со од ова зготвеното и за колку луѓе спремате вечера за Бадник ме занима?
    Jaс како главно јадење грав имам само и лепче. Или само риби и лепче. Е ставам на масата колку нели повеќе работи да има, јаткасти плодови, сушено овошје, свежо овошје, благо, тиква . Ама грав, риби, сарми се тоа наеднаш за 2ца ми е многу некако, а наредните денови се сме некаде на ручек, мои, негови, додека ги изредеме сите јадењето ќе треба да се фрли.

На Espadrila, Skorpija25, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    183.677
    Да :tmi: И после купувам нова гардероба :|

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Јас од се по малку, ама сакам да е разновидно.
    Па после два-три дена имам храна, не мислам ,,што за ручек,,

Нема потреба од толку.Ама стварно нема.
    Но, мерак ми е да спремам.

На ♡BuBaLe♡, CameliaMiller, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Посна сарма макало гравче риба тиква лебче благо мешано суво воќе и свежо воќе. велат или 7 или 11 раб. ја тоа не следам. гледам да е непарен број од навика искрено.
    Дали се јаде? маф се прај за 2 дена. :$

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.212
    Не сум вампир зш да не те примам... и јас јадам лук :lol:

На Espadrila, ♡BuBaLe♡, TeddyGrey и 14 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    183.677
    Хахахаха :rofl: Ако смрдкам, гас маска :wasntme:

На CameliaMiller, M&M, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Кај нас само лепче, риба и гравче за Бадник. И печена тиква, компот, оревчиња, свежо овошје и толку. Ние си кршиме по едно оревче секоја година обавезно, демек нели ако е убава внатре јатката, и годината ќе биде убава. Глупости, ама ете од мајка ми ми останало :D
    Лани паричката кај мене се падна, оваа година ќе видиме. Сега сме со еден член плус, и потајно сакам кај неа, ама маж ми се закани со развод ако пробам да ја наместам ]:) Оваа година нема, бебка не разбира, ама од догодина ќе видиме :$]:)

На SV1911, Skorpija25, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Програма за намалување резолуција на слика?
    Одамна не сум користела.(facepalm)

На CameliaMiller, Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.771
    Допаѓања:
    214.142
    Добар ден и од мене,Снег колку ви душа сака имаме,ринев од сабајле два пати,џабе,на крај кренав раце,ама тоа багерчето што врви по улиците ми идење во снег да го запретам.Само што ќе изринев,ете го,па снегот од улица пак кај нас ќе го нафрли,и така два пати,дури не се откажав,немам толку сила со багерче натпревар да терам:@:D.Вечера за бадник не ни спремам толку многу,не вечераме,немаме навика,само колку за адет да не е маса празна,нешто питулици со лук и орев редени,тиква,орев,суво овоштие,доста е.Удрив едно шетање пешадија,по набавки ме пуштија,ама за брзо Леси дома си дојде,уште ми се пешачеше по снегот,но товарена како магаре не можев повеќе.На пешачки премин кога ќе се спругнев,трошок на мм дополнителен ќе му направев,оти коли врвулица беше,а никој не застанува.Тие зебрите на пешачкиот со мрсна боја поминати се,па со снегот и замрзнатото се лизгаат човек глава да расцепи,се чудам колку треба мозок да стега па зебрите со мрсна да се:swear:,важно небаре балет среде пешачки изиграв,едвај се додржав,срам ме фати:$,но и сите други пцуеја по умот на тој што дал наредба за мрсна боја.

На SV1911, Skorpija25, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    И јас го дадов преска детето на маж ми, пола час беа надвор а надвор е минус сигурно, нема снег ама заби има
    Ама па викам нека го малку да издише свеж воздух
    Се врати целиот црвен и ладен
    Ама па затоа окрка цела чинија овошје со мусли и се стопли
    Грешка ли е нели е не знам ама го вадам да пазаруваме скоро секој ден плус овака

Јас за бадник многу се радувам, што вика рефка мерак ми е да спремам бе
    А има храна вкусна за јадње едно 3 дена

Правам зелник со праз, лебче.. правам грав, риба, тоа обавезно плус јатки плус овошје да има на масата сакам и баклава ама кори неможам да најдам па ништо гледав едни чоколадни со урми може ќе ги направам сакам и благце да има
    И не знам за вас не ве слушнав тука да правите ама кај нас се прави насабајле рано пред изгрев на сонцето колачиња односно момички и како беа не знам ете заборавив дека не сум таму со години
    И тие ќе ги правам оти ги правам секоја година тие се раздаваат за коледари за бадник

Кај нас мора да има урми смокви ореви и костени
    Тоа задолжително таква ни е традицијата
    И така..

Едвај чекам, маж ми ќе е на работа ама ќе се врати
    Ќе треба да одам да пазарам..

На SV1911, Skorpija25, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  11. KristaWolf

KristaWolf Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    108
    Добар ден.
    Шуќур стигнувам да ви ја честитам новата година во јануари, како сум тргнала април ќе ме фати. На сите ви посакувам добро здравје и лично и фамилијарно и многу среќа. Другото само ќе си дојде. Себеси... покрај горенаведеното..хм.. си посакувам и повеќе време за себе. Белким ќе биде.
    Секоја вечер се обидувам да ве исчитам, прекрасни сте какви што сте, денот ми го правите порозов. Кај мене многу розово не е, освен ќере која редовно си бара да биде дотерана во розово :). Четиригодишна шмизла...
    @Annath ваљда ти беше, фала за рецептот за чорба, ќе го пробамо па ке споделиме дали биле корисниците задоволни
    @LiliBoz, @JuLleE, тагнете ме ако не овде во соодветната тема за каква вакцина се праи муабет. Мислам дека имам новонастаната состојба слична на таа од Јуле, почнавме диета, ама уште немам доволно студирано на темата.
    Не можам да ви ги најдам фотките од докторите, ама и небитно е. Од доктор ги поштуем членкиве на 40ка и толку. Можам дипломска да напишам колку и зошто не ги бива (барем тие со кои се занимавав мината година), ама поарно да ги оставам во минатото и да не ме однесе таму патот во иднина.

Неверојатно но вистинито, и мене ми се случи вчера, ете демек странција. Може постои некој меѓународен стандард за бои за на пешачки, шузнам, или дека блиску до Грција сте, па ЕУ боја ви туриле. Овде барем мермер нема, мене смрт ми беше тоа во МК, особено ГТЦ, па и некои плоштади на времето, СК, ПП.
    Внимателно преку улица и немојте во длабокото. :D
    Поздрав од Снегово.

На SV1911, Skorpija25, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.779
    Откапав низ град по ладново.Главата ме боли,тапан ми е .А колку имам деновиве за дремење по ладново не сакам да мислам.Капа изгледа ќе барам.
    За Бадник доста спремам и јас.Гравче ,сарма,лепче,тиква ,пита со тиква ,јаткасти плодови,суво и свежо овошје и сл.Ме насрвивте со макало ,никогаш не сум правела,давајте рецепт имам мсуви пиперки.
    За Божиќ свинско и колбаси домашни,нешто благо.А и зедов вчера од калапине со обрач ,морам да го пробам.
    А колку обврски и спремање одма по Божиќ имам...Ќе вадиме ред за свекрвами а кај нас тоа е со толку адети,обврски,трошоци тоа чудо едно.

На SV1911, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.362
    Ќе ја пробам на Секси рецептата деновиве, па ќе кажам дали ќе ми ја бендисат. Маж ми донесе едно бутче пресно и младо , пола за нас пола за беба, па да го искористам. :mm:

На Бадник кај свекрва ми ќе сме. Ќе носам крашник или зелник (по други краеви ама нема зелка)
    и пастрмче. :D Посна сукана баница е , на среде со потпечено кромитче и оривче. Мене ми е превкусна. На Бадник некој посебен вкус има. :mm: Свеки не знам што ќе спрема. Кај мајка ми тоа правевме крашник и пастрмка и лепче со паричка нели.
    Грав и сарма не сме имале за Бадник. Тоа останало од прабаба ми и така си продолжија и мајка ми и баба ми.

Ако ми успее чорбата и неа ќе им ја принесам. Ако постат следниот ден нека јадат.:D

Еве го нашето снегче, и уште вее...

18709204-CEBF-4167-AB13-89DB11073B8E.jpeg

На SV1911, Skorpija25, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.358
    Допаѓања:
    259.705
    Дали ми се чини или Бубче се одјави од форумот за Нова година?
    Барав последни мислења од нејзе Стетоскоп и ми го даде ова.
    Хм, но зошто да си оди?
    Се случи нешто?

За Бадник зелник, лепче, риба, суво овошје, свежо овошје, леблебија, гравче, ореви. Вака планрам. Сарма за Божиќ оти не ја сакаме посна.
    Од благо чизкејк ќе правам.

На Skorpija25, Dust, Sexybaby86 и 19 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Се спремам за дечиња сабајле ... уште сеа се радувам :party: зачешЉана ќе си легнам во фина наметка да не ги исплашам сабајле и така у ноќ идат :inlove:
    20190104_185034.jpg

На SV1911, Skorpija25, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    183.677
    Лили мор, не е рано? Нели на Бадник сабајле доаѓаат или јас нешто сум грешка.

На Sexybaby86, CameliaMiller, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.358
    Допаѓања:
    259.705
    А што се спрема за Бадник т.е за Коледе, ај просветлете ме. Не сум од Ск па не знам. Што се става внатре?

На CameliaMiller, kuc, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    137.257
    Нели на 6ти сабајлето се коледа? :?:

На Sexybaby86, CameliaMiller, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Пак истата ситуација.
    Исчитав.
    Излајкав.
    Се комирав. Штом ставам глава на перница кома сум. :drunk:

Бадник омилено ми е сарма, иако е без меФце. ]:) Сарма и пита задолжително си каснувам.

И јас знам дека на 6ти сабајле е коледе. Не знам што и е на @LiliBoz. :D
    @JuLleE се даваат бонбони, ореви, костени, парички, нешто овошје. Деца како деца најмногу на пари се радуваат. :)
    Не сум дете, ама и јас на пари се радувам. :D
    Кај мене нема деца. Ќе заштедам на пари! ]:)

И она со прашањата кај е овој, кај е оној ми е малце претерано. Ако некој не сака да пишува - не мора. И така и онака се имате повеќето по Фејсбуци и Инстаграми прашајте ги лично. :smoke:

На SV1911, Skorpija25, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Па да бе ама утре сарми и макало ќе праам па со ред си фаќам ... :$

сеа гледам што сум пишала (facepalm)

На Sexybaby86, ♡BuBaLe♡, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.