Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    За многу години!
    Здравје,среќа и бериќет кај сите!

Синко и две комшиски дечиња беа единствените што поминаа синоќа...израдуваа соседи...
    Утринава никој не помина...

Ми се прсвеше ќеиф на поворката да одиме со децата ама многу е ладно....не ми се ризикува..

На оган синоќа гужва...и маж и децата беа..а најупорни комшии во 9и пол сабајлево се прибраа..

Да потсредам куќа па да припремам за вечер...

Убав празничен ден ви посакувам!

На kuc, mareane, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ај добро утро :coffee::smoke:
    Јас вака со кафе и цигарче конечно. Коледари истерани (годинава за чудо многу ги имаше), бебе намирено и заспано, маж пратен по леб за доручек (недомаќинка левел 100, ни леб немам дома :lol:) и така.
    Комшијава до нас секоја година ги пцуе коледарите и ги тера во пм ;( Како не му е срам и грев, врата нема отворено на дете никогаш ;( Постар човек, со жена му сами живеат, што го кошта да подаде јаболче, оревче, бананче... Говедо. Уствари, кај нив никој жив нема влезено со години, затворени дома се, што им е филмот не знам, ама искарани се со цело маало, терсене многу. Гори некои ѓубриња секоја година, маалово корне од него, се отрувме. Пријавуван безброј пати од комшииве, џабе.
    Инаку, ние кршиме и за кучето обавезно секоја година :!: Ама никогаш му се нема паднато паричката :D
    Леле морам да ви кажам, секој Бадник се смеам со приказнава. Другар пред некоја година на денов си вечерале дома, нели. Вика сите видовме кога го месеше мајка ми лебот дека стави паричка (тоа им било као традиција дома, сите да видат, дека како деца се карале многу пошто мајка им ја местела, и така им останало навика да гледаат кога ќе се стави). А инаку, фамилијарно си се крупни и јадачи големи. Вика јадеме, јадеме, ко да не сме виделе, го изедовме цел леб, паричката нигде ја нема :D И на крај испадна дека брат му ја голтнал, а не мора да ви кажувам како дознал, ама било наредното утро :rofl:

Туку стигна маж со лебот. Да каснам, па да се фаќам за работа. Ќе постев денес, ама сабајле несвесно кафе со млеко се напив. Битно сеа леб и мармалад ќе јадам :lol:
    Убав ден на сите :)

На Skorpija25, *Ench@nted*, kuc и 32 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    :( :( :sweat:
    Само комшијата со керкичка од 3 годинки поминаа.таткото пееше,ова срамливо само го гледа. И толку од моето спремање-каде се деЦите се нервирам?!?ни по улица не ги гледам.-12 беше сабајле тука:worried:

Си призаспав и сега мераклиски пиеме кафенце со мм.
    Месенџер милион пати свирна,милион пораки за Божиќ и коледе,па да искористам една слика за да ви честитам и вас празници најубави.

п.с.комшијата ми ги пофали пакетчињата:D,оп додека пишувам еве го и комшијата од куќата спроти нашата зграда ги донесе децата. Тие грмеа од пеење-цела зграда ечеше:inlove: :inlove: :party:

received_2345308718835707.jpeg

На Skorpija25, *Ench@nted*, kuc и 27 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Sexybaby86 карма. Никад да не се сомневаш во мајка :rofl:
    Кај нас две дечиња само. Многу е тажно вака. Убаво е кога се слуша детски глас. Па нас кога ќе ни речеа погласно, абе грмеше цело маало. Овие сега срамежливи...
    @Alishan30 останаа пакетчињата? :( сега ќе дојдам :D
    Овие моиве се поднапиле греана ракија па сега нит леб се меси нит баница :D Во зен се :D

На *Ench@nted*, kuc, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.379
    Допаѓања:
    261.983
    @Shelea ќерка ми изгледа кај тебе била :) ќе и ја изедам бомбонава.
    20190106_105340.jpg

За многу години деновиве

На kuc, mareane, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Останаа,доаѓај.ако не ги потрошам стварно ке ги однесам у маркет маж секако ке оди по леб и ќе им ги раздели рандом на продавачките.:D

На kuc, mareane, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.399
    Леле колку сакам гласно кога пеат да згрми зградава ама овие душички едвај пееа од страм првиот пат маж кога одеше во вц слушнал звуци шушкање пред врата па ме викна инаку немаше да ги слушнам ова во 5ч после дежурав во ходник позади врата ама слабо уште две дечиња дојдоја и толку.;(порано грмеше зградава сега е пуста .

8. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Денес дојдоа околу 10тина коледари, лани ич не дојдоа, оваа година добро се помина..Дојдоа испееја песната,и им велам ништо не ве слушнав (као демек), они уште толку погласно после, да ечи :D..тогаш ми се најинтересни.:clap::lol:

На kuc, mareane, Natali.3 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Хаха можно е! Инаку и мене ми дојде група Коледарчиња и срце ми се исполни.

Не знам како не им е жал на луѓево што исклучуваат ѕвонче, па еднаш во годината е Коледе. Еве и мене ми е мало бебето па што ако. Радоста треба да се шири, а не да се сопира. Особено што заврна снег и идилата сама по себе е некако свечена.

И не, не сум религиозна, само си ја сакам традицијата и верувам во добра мисла.
    Честит Бадник и уживајте.

На kuc, mareane, Annath и 29 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    259.836
    Нема да сме сами двајцата :).

На mareane, Annath, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  11. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Религиозна, религиозна :P

На Annath, LejlaD, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Ние тука немаме комшии па нема ни коледе, а во Скопје со години не доаѓаат веќе.

Што вика @Shelea ич не сум религиозна, ама коледево е еден од нашите убави, весели адети, јас ако толкава магарица на мајка и татко им пеев со сестра ми, и на баба по телефон :)

Тука пука сонце, топло е и убаво.
    SmartSelect_20190106-120008_Gallery.jpg

Мачорче кома, ни нокте не мрда :)

SmartSelect_20190106-115502_Gallery.jpg

На *Ench@nted*, kuc, mareane и 27 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.224
    Допаѓања:
    176.073
    Мајка утрово прикупи едни превкусни чоколатца со орео, и едни големи, плус лешници извај. И дојдоја два добитници. :party: Мајка се јави на една другарка, ќе поминеле после ручек за Коледе со децата. Ај барем да тргни колку- толку. :P Мајка се смееше на телефон да ги собери и другарчињата на децата нејзини, посекако кај нас е штама.

Можда треба од година да си одам кај дечко ми, зошто знам после ќе ми биди криво зошто таму 30+ деца поминале, кај мене две, три.:|

14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Коледе леде
    За многу години коледа, бадник
    Да сте живи и здрави, мир хармонија и благослов да си имате сите :sun:

Од сите недели по ред маж се наместил оваа недела на работа, прва недела, демек малку на крај испадна он сам и ние сами...
    Потажно коледе сум немала во животот односно од друга страна пак се си мислам дека се се случува со причина ете..

Имав толку ентузијазам да спремам ама за жал ми опадна..
    Направив се уствари сеуште се прави од сабајле

Оно кога размислам ни коледе не е коледе ако не си во своја земја и покрај свои обачаи, таму се чуствува магијата, радоста и мирот на традицијата овде не.

Убав ден да си имате сите
    :f:

На Skorpija25, kuc, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Добар ден друштво!:hai:

И кај нас немаше нешто многу коледарчиња, ама па со оглед на студот, нека се топлат дома децата. Од 15 пакетчиња 5-6 ми останаа. Ќе си ги поделиме стрволинките со маж ми, не е проблем.:D Нема да се фрли во никој случај.

Ја изгледав Зонето синоќа, љубовна боза- лимонатка. Првиот дел е убедливо подобар, барем е комичен. Овде немаше никаква хемија меѓу Мане и Зоне. Не е лош за гледање, да пуштиш мозок на пасење, ама не е ни нешто вауу.

Мене во план ми е да одмарам денес , уште една сушара на репертоар и тоа е. Да стане бебуш па може да пиеме некаде кафе гледам ѕирка сонце.

Вечер бебуш ќе остане кај свеки, па ќе смислиме нешто со маж ми.
    Ништо немам паметно да кажам. Ништо не ми се прави, ми се ужива. :D

На Skorpija25, eli25, *Ench@nted* и 29 други им се допаѓа ова.
  16. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    И кај мене немаше коледарчиња:(
    Тамо некаде далеку слушав гласчиња,ама кај мене не дојдоа:x

На kuc, mareane, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Идаат,идат:D :party: :party: скоро ги потрошив пакетчињата.Нема да има за тетките од маркетот]:) Е сега сум радосна.не ги пуштале рано да одат родителите-ладно било.затоа сега иделе.мене ми одговара8)

На Skorpija25, kuc, mareane и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.016
    Тука е сонцето ,елајте си :sun:
    Лани ни едно коледарче не ми дојде , ни едно . Некако куќата ни е малку ко изолирана од патот ,па никој не ни иде :(. Вчера ме фати тага ,си поплакав пред маж дека нема за кој да спремам . Па земал тој отишол до продавница сношти и се договорил со едни подалечни комшии да пуштат дечињата нивни сабајле да ни пеат . И погодете . Дојдоа цела група од десетина дечиња . Три пати ми пееја , мене срце полно :)
    Им даде маж по една стотка на сите , па така и децата задоволни а богами и јас .
    После нив маж замина на работа . Дежурен денес :(.
    Околу 09:00 слушам некое пискаво гласче како вика у дворот коледее:). Излегов и кога го гледам уплакано во очињата ,ама важно пее. Немаше повеќе од 5 год . Самичко! Му избегале другарчињата оти бил облечен во на дада му чизмичките;(. Срце ми се стегна . Го викнав внатре кај нас дома ,му наполнив торбичето , детенцето толку се расположи , вика е сега јас имам пополна торба од нив . Па земав и една 500-ка му дадов . Можда згрешив ,ама така ми дојде од внатре . Детето паметно ,прво сакаше да ги стигне другарчињата , ама па му текна дека може да му ја земат 'големата пара ' и посака да си оди. Кога ми кажа каде живее се исплашив малку . Ептен далеку од кај нас . Земав му викнав такси и на таксистот му кажав да се качи со него до дома и да му каже на мајка му од каде е пратено детето.
    Ваљда постапив правилно ,кој знае . Си велам да не се налутат родителите ,ама навистина далечко беше да оди толку мало дете само до дома му :^)
    И така ...
    Добро е ,ми тргна годинава

Правам посна сарма ,гравче и риба . Лебче замесено . Тиква ќе се печи , баклава имам од вчера направено . Се мислам и една компир салата да направам и толку . Маж нашол замена , па ќе дојде дома од 18-19:00 , ќе подели лебчето ,ќе касне и ќе се врати на раб . Ние сами кршиме паричка . Старите горе сами си кршат . Така почнавме ,така тераме . Тие ептен рано ја кршат ,уште во 16:00:tmi:, т.е веднаш штом го снемува сонцето:)

Ајде :hai: убаво да си поминете :party:
    И да си кажам . Многу сакам паричката во мене да се падне ,многуууу :!:. Ми се иде да си ја наместам ,ама нема како :lol:

На eli25, Skorpija25, *Ench@nted* и 36 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.755
    Јас сум при крај , скоро готова со подготовките. Лепчето ми е сон:inlove:Колку сум среќна, ќе полетам од радост. Ете мене вакви работи ме радуваат:)
    Уште да се избањам и после да редам масата.

Последна измена: 6 јануари 2019
    На Skorpija25, kuc, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Дојдоа и кај мене коледарчиња, внучиња на мајка ми пријателките ама ако, битно ми беше да дојде некој. Се израдував, деца едвај зборат ама пејат по нешто, баш беа слатки. Внуците и тие ко мене спанковци тек се расонуваат па ќе дошле :lol:
    Гравот се вари, лебче покасно ќе месам. Свеки нешто изведува кај неа да одиме. Океј е мерак и е синови, снаи, внуци да собере ама па нек сфати дека сме башка фамилија и сами сакаме да си тераме. Утре ќе и отидеме секако на ручек. :emo:

На Skorpija25, *Ench@nted*, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.