Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Ууу @galapce алал да ти е во еден пост за се буквално искоментира.
    @Bozica1980 ајде побрзо да оздрави лепотицата

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Denov si pomina.
    Drugarkite go steknav vo sredno, edna od zabaviste uste. :wasntme::D
    Se gledame poretko, so e za sramota.:wasntme: site imaat neso obvrski.
    Zatoa ss slusame pocesto dodeka usoglasime obvsrki da se spoime . Ama koga ke se sluci toa, obavezno vklucuva alkohol i muabeti do docni saati.

Od fakultet sum steknala nekolku drugarki, ama koja kaki si se vra5i doma, izgubivme kontakt.

На DVAANGELA, vitamina, Abrakadabra и 3 други им се допаѓа ова.
  3. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Потполно си во право за ова со другаркиве ретки се тие искрени другарства

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Искрено јас имам доста другарки кој од средно кој од факултет кој од населба кој од работа кој од одмор но реков имам 2 најдобри со кој што се знаеме од основно порано бевме 4 неразделни ама едната буквално не заборави.

На Eli23 и toogood им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Toa priatelki, toa ti e mnogu odgovoren zbor.
    Imam vo Mk. , tie se isti koj od sredno/fakultet, koj od drustvoto.Super sme edvaj cekame da se vidime.Verojatno sto jas sum vamu, tie tamu.
    Nema rivalstvo. Demime masa, moabeti, super se.
    Verojatno se ni ide super zosto tie imaat firmi so po 300 vraboteni, a jas sreden zivot. Odime zaedno na odmor, vo smisol oni tamu nie doagame vo hotel na nekolku dena. Za pienje, jadenje, smeenje sme super.
    Nikogas sme nemale nekakvi bliskosti za delenje na nesto pa da se vidime kako bibilo taka.
    Sekoj kulturno drzi do sebe.

Ovdesnive se samo kafepiacki.
    Jas muzam so site. Nefakam kusur, ne se falam, ne zavleguvam vo privatni moabeti,ne politika, ne religija, neznam ni kolku godini imaat, od sto nisto ne me interesira, se mi e ramno.
    So eden par sum bila 3 pati na odmor, bez obvrski, super ni bilo.
    Na skianje ideme sekoj viken. Vo bacilo ima masi. Edna od niv stalno e zafatena so kup nasi priateli.Obvrski eden kon drug nemame. Koj koga dojde, dojde, frla torba pod masa i si odi za skianje. Kako pravilo e deka okolu 12-1 site sme na masa spremni za jadenje. delenje nema. Koj sto ponel od doma toa jade, nikoj na nikomu ne mu nudi i nikoj ne deli. Na koj koga mu se skija skija, nikoj nikogo ne ceka. Se e bez obvrski, relaksirano, zatoa i nema nepriatnosti.

Imam koleska od fakultet zivee vo Avstralija. So nea redovno si prikazuvame.
    Kako rekov, sekogas relaksirano, bez falenje, nadmudruvanje, se so sala i smeja.
    Na kraj kraeva zatoa i se sretnuvam da se relaksiram.

На vitamina, Abrakadabra, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Refi,da ne bidam pogresno sfatena.Drugo e prijatelstvoto ovde,drugo e nadvor od internet.
    Tocno deka maskata polovina treba da ni bide najdobar prijatel,drugar,no imanjeto prijattelki,drugarki si ima svoj kako da go narecam,draz.
    I jas ne sum po kafinja sedenki,no mnogu mi znaccat drugarkiute.
    Koga lezev po bolnici tie trcaa,de kniga de sto da mi pritreba.Tarzano bese tuka za se ama i nivnoto prisustvo itekako godese.
    Koga bev pomlada jas im zameruvav ako ednata ja izneveri drugata,jas se lutev bez razlika sto so mene e ok.No gi nadminavme onie mladelacki izneveruvanja,i sega koga osozreavme ni osozrea i prijatelstvoto.
    Normalno ima i od tie sto strcat,dodusa,sum primetila site strcime ponekogas,zavisi koja vo kakvi zivotni problemi e vo momentot i naucivme da se tolerirame.
    Nema apsolutno cisto prijatelstvo,nema brak apsolutno cist,site luge gresime,no mora da si oprostuvame,ona sto moze da se oprosti.
    Jas okolu izneveruvanjeto velam,nekoj moze da me izneveri onolku kolku sto jas ke dozvolam.Skraja da e od poveke.
    Sum se cuvstvuvala ponekogas izigrano,ama toa me poucila kako ponatamu.Ponekogas se desilo pak da se pocuvstvuvam izigrano,za na kraj daaaa sfatam deka pogresno sum protolkuvala.
    Zatoa ne brzam i ne preteruvam komu kolku veruvam.

На DVAANGELA, vitamina, Abrakadabra и 7 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Јас испеглав.

На две на три...доста беше :rofl:.
    Другарки.
    Немам јас ниту една другарка тука. Свеки ми е бести :makeup::tmi:(facepalm).

Другарки од средно, фак. контакт на жалост само преку тел. и комп.
    Од останатите, делумно заборавени и среќна што никогаш повеќе нема да ги видам во животот, со останатите сеуште во контакт и ме посетуваат чат пат у селцево мое.

Мене Рефке никој не ме прашал кој е крив за разделбата. Се знае, он. :rofl:.
    Галапче и јас редовно чистам носето и инхалирам а нема темп. или кашлица. Во комбинација со лигавење и ергенов твој е спремен да апе.

На vitamina, MacenceEna, Abrakadabra и 11 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.292
    Допаѓања:
    111.764
    Da se pofalam denes oti ako ne se pofalish isto ko da ne si srabotel, 4 mashini isprani, 5tata pere, ruchek, pita, mafini, ovoshna salata, ischisteni orevi, ispieno kakao so sveki i sega veke celo telo me boli. Veke zamizuvam pa pred da zateram dobra nok na site.

Drugarki, pa pretezno se od net i toa tri mnogu ddobri od forumov ;) Edna Srekichka, edna vo dalechna zemja devojka so brojki i edna moja mila Danka. Ima i drugi ama so ovie tri se slusham chitam najchesto. A tuka mi se i koleshka mi Basche i Elena Mak, koi rado gi gledam odvre navreme :D Drugarkite od osnovno me razocharaa a tie od sredno se po beli svet, tie shto se ovde gi gledam :D Imam najdobar drugar koj go obozavam i cel zivot ke mi bide slaba strana.

Dobra nok!

На vitamina, MacenceEna, girl-miri и 11 други им се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Kako sto pretpostaviv pola makedonija vikend tera,pa i serverot padna abe maki...srbite sekoj kamion go minat na skener a skener ne im raboti i redici,kamiondzii pcujat misles nie sme im krivi :^)
    Tuku sveki da si ja pofalam i se javiv pregeska da ja prasam kako e Stefan nesto noseto mnogu mu se rastece i i spomnav deka mi se prejadoa peceni kosteni i eve me cekaa na masa so kafence,abe zver e zenata,da ja birav nemase da ja najdam :)

На vitamina, girl-miri, Abrakadabra и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    Здраво девојки 340-free-coffee-cup-vector-224x240.png
    Си сварив кафенце и коооонечно најдов време да читнам малку на мојата омилена тема +/- 40...
    Деновиве пак во кујна заглавив... Месев, месев, месев... И торта направив :^:... А, свеки ми помогна и најситно и најубаво на свет ми ја исецка руската салата :clap:...
    Вчера славевме роденден... Музика, песна, разиграни млади луѓе :party:... Прекрасна роденденска журка на синко први!!! Тој е голем дечко, ама за мама е првото бебенце :hug: :inlove: :hug:...
    За другарките... Ако муабетот е за најдобри другарки од младоста. со кои што се делат и „најголемите“ тајни, јас имав три... Пишувам „имав“ затоа што со текот на годините, со илјадниците обврски, некако се изгубивме!!! Ако некоја има време, другата има куп обврски, третата е во лош животен период, па не и е до дружба, четвртата... И така, се поретко и поретко се гледаме, а и слушаме!!!
    Но, тоа е животот... Кога човек се ближи кон 50-ката, има куп обврски околу пораснатите деца, околу остарените родители, а и самиот има помалку енергија и желба за „скитање“ со другарките... Можеби еднаш на две години, во полн состав!!!
    @lunicka не правиш ништо лошо со „проверката“ на ќерката!!! Секој одговорен родител треба да си го проверува своето дете!!! И тоа не е шпиунирање, тоа е МАЈКА!!!
    Добра ноќ ДРУГАРКИ ОД +/- 40 :hug:... Имајте убав понеделник, вторник, среда...

good night sms in hindi for friend 140 words.jpeg

Последна измена: 23 ноември 2015
    На ozbilnazena, Peco, DVAANGELA и 17 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Добро вечер дами и господа.Јас конечно си легнав,денес имав бурен ден,сабајле мм ме разбуди во 6 саат имаше силни болки во кичма дури неможеше да оди па го масирав и чекав да отвори аптеката да му купам нешто за болки.На работа беше ужас дали дека недела незнам ,на штанд цело време ми доаѓаа чудни луѓе,детенце од година ипол се изгуби мајката дур си плаќала на каса во веро детево за минута се најде горе во џамбо,најлошото што можеше да се случи беше што пред мојот штанд човек доживеа срцев удар абе тоа беше хорор брзата помош каснеше жената незнаеше што попрво да направи дали сопругот да си го спаси или бебето да го гледа што плачеше без престан,ужасно беше за момент се почуствував дека се наоѓам во европски трговски центар бидејки таму често се случуваат вакви работа.Се чуствувам како скапана...

На Peco, vitamina, Abrakadabra и 6 други им се допаѓа ова.
  12. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Леле од кога ве немам читнато...... Ми недостасувате :inlove:
    Пријателки еден куп... Личности со кои одам на кафе и разговараме за децата, времето, готвење и чат- пат политика.
    Другарка - една. Психо - терапија, отварање на душата, кажување на секое тегче кое ми лежи на срцево...
    Една и единствена на која не се плашам да и го кажам и најмрачниот дел од себе.

На Peco, DVAANGELA, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Кој рече дека снег му заврнало? Сакам си и јас при нас снеженце да заврне. Taка да знаете.:)

@anina ти се вработи и заборави на фино, лепо друштво. Како се викавме МИЛФ, така нешто беше. Туку, некна слушнах оти тај збор бил безобразен, еми така. Има ли тука некој да даде објаснуване шо е шо!?

Една членка и даваше на темава/форумов посебен шарм. Недостига секојдневно. @tessie Знаете ли зошто ја нема?

Е не ми се спие де, се гледа од далеку, ама после 15 сек. од кога ќе кликнам Одговори во темата, знам оти ќе |-).

На Peco, DVAANGELA, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.087
    Допаѓања:
    184.311
    Е ај добро утро
    Што убаво сте се расприкажале,јас сега станав си легнав со кокошките и петлите во 21 ч и толку е кафе не ставам рано е уште

На vitamina, mareane, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.087
    Допаѓања:
    184.311
    ај како што е редот
    те го те
    images.jpg

На Peco, vitamina, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Dobro vi utroooo! Ja i beba sme se zaspale do 8.
    Nesto mn se raspoloziv koga vidov sonce. Taman psihicki se sprenav deka nema veke setanje so beba ama neeee:)

На Peco, mareane, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Почнува сезоната кога ќе почнам да избегнувам ставање на омекнувач на алиштата,и така целиот чад ќе го соберат од дремење на жица.Сега па со ова влажново време по цела недела ги поместувам,де ваму ,де таму.
    Другарки од основно и средно немам,едната со која се дружев во основно се омажи во Хрватска и изгубивме контакт,од средно беа малку специфични.Бидејќи учев во клас со многу богати деца не ни успеав со многу да воспоставам контакт,со другите 3-4 не знам се изгубивме некако.
    Сега имам пријателка на која можам се да и кажам и да ми каже ама не живее веќе во градов,така да гледањето ни се проретчи а богами и слушањето по телефон.Се дружам со две комшивки ама до извесна граница ,зашто не сакам нешто да се злоупотреби ...за пиење кафе се арни.
    Со маж ми не сум другар,вистинските другари не ги повредуваат другарите,ниту му кажувам кога ми е тешко ниту дискутирам со него на некои теми.Едноставно мраков ни е таков,ограничен.Ја имам изгубено доверба во него,не во смисла дека ме преварил него без врска реагирал во некои ситуации и кога изгубиш доверба во некого тешко се повратува.Па макар и да е некој од кој го носиш презимето.:doh:
    Дружењево од интерентов е пријатно само толку можам да кажам,но јас сакам кога вистински се дружам без ограничување.

@tessie недостасува,@Teodora* ,@vinozito1 , и ги гледам од анкетава 50 души над 40 а на прсти се броиме повозрасните.Изгледа темава не му се допаѓа на секого.:lol:

Убав денннн...:sun:

На stetoskop, kukla21, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.022
    Допаѓања:
    128.043
    Добар ден. Кој спомна дека во среда е ден на дрво кога никаде нема објавено? Да не има некоја грешка? Инаку мене ич денеска не ми е ден. Кога понедленик ќе се поклопи со ПМС не е баш пријатно.

Што се однесува до другарките имам јас од средно и оснвно неколку со кои и ден денес се дружам. Се е останато на познанички. Премногу блискост не.

МИЛФ е дефиниција за сексуално привлечна постара жена која има деца. И да вулгарна скратеница е.

На Peco, vitamina, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.292
    Допаѓања:
    111.764
    Лелеее сега си го прочитав постот синоќа пред спиење што сум го напишала, хорори :D Кога спиеш не треба да пишуваш ништо :D Страва :tmi:

Ај добро утро!

На Peco, Eli23 и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро

На Peco, DVAANGELA, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.