Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    i gospo da vi davet nogo zdravje sreca bericet srecen bozic od familia miller

На BearMe, WildMk, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Абе мислите ли дека народов забега?
    Мене се ми личи исфорсирано, вештачко.
    Празници честитање не сакам. Посебно слики што ми праќаат некои со кои не ни комуницирам. Глупост жива.
    Нели ви кажував, мм ме вика пештерко. Ама ние ни по дома ич не се лигавиме.
    Убаво и празници и се, ама некои работи се претеруваат.
    И ај, не само тоа...
    И општо се...
    За се нешто.
    Цепидлачење.
    И тоа за пред народ само.
    Ја домашните си ги гледам и пазам.
    Не се фурам за пред народ.
    И се нервирам од такви работи.

На bittersweet, Peco, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Како што кажав пред некое време - од куртоазија не честитам ништо, само ако од срце сакам на тој некој нешто да честитам.

Во средно имав една другарка со која не сакав да излегувам на голем одмор.
    Со сите, значи СИТЕ се поздравуваше и ги прашуваше како се, што се, муабети... значи рандом луѓе од "извиџење" што ги знае.

И само и' викав - аман ајде, немаме цел ден, дај да јадеме :)

На kuc, BearMe, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ти си мој тип на човек! (highfive)

Pomina bozicniot den sega ce spiam utre treba rano da stanam baska ftornik i pensionerite ce iskacaat u grat.
    I referentka ja nema da pise dva dena sigurno na taj ostrovot mildevis maldives kako se vikase sigurno tamo e po kupqci e.
    Dobra noc na svite

На Skorpija25, BearMe, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    @mareane има една маст во аптека, Синодерм се вика. Во мало старовремско тубиче е, ама ептен помага за проблеми со кожата и не е ич скапа. Само ако земаш потенцирај им во аптеката за што ти е оти, колку што знам, има три вида за различна намена.

Да знаете јас што асоцијален тип сум станата. Без социјални мрежи, без честитања, без гифчиња-мифчиња. Раат.

Туку за она дали е Божиќ или Божик...јас како што имам учено и двете се правилни, иако само Божиќ си го употребувам. Некако така сум си навикната.

На kuc, Peco, BearMe и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.428
    Добро утро мил народе!
    Од ладното прозорциве станале уметници каков пејзаж ми имаат нацртано милина жал ми е да запалам камин да им го расипам цртежот.:D

Божиќ ден поминат милина со моите сакани внукот се прерадува на поклонот се изнагушкавме мерации:inlove:Теткино момче стана инаку тренира карате па во неговата група најдобар бил срце теткино.

Вчера вечерта се враќаме од кај моите во автобус откако се качивме едно ммалечко девојче албанче се задеваше со мм се кикотеше за после некое време стана седна прво кај мм во скут па кај мене душа полна до небо и назад:inlove:.
    Мм зошто знае по некој збор албански му зборува тоа едно убавко насмеано само се смееше не гушкаше и бакнуваше.
    Дојде ред да се симнат мајка му со поголемото сестриче и бебче имаше за да им помогне дојде и таткото дете не сака да се одвои од нас,плаче вреска цел автобус на нозе го крена.
    Му зборуваат тоа ме прегрнало ме стиска не се дава па морав со неа да станам во раце ја однесов до кола јас зборувам татко и и преведува она да седне позади јас ќе сум седнела напред се согласи дете јас ја седнав позади и џом да ме нема.:DМисија успешно завршена.
    Автобузов чека морав набрзина да се вратам.
    Ми ја стопли душава девојчево милина :inlove:.
    Убав ден друшки кој е за кафенце пивелете:coffee::coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, tina-63, V.odolija и 30 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро

Вака сега, на +40 да сме...
    Сакам да сум некаде во изолација, со него. Да ме гушне, зашто страшно ми треба некој да ме гушне. Страшно сум рационална, и знам, знам дека само се погоди во период кога многу ми треба утеха. А толку ми е неозбилен, дете.. Можеби зашто знам дека сум во контрола над ситуацијата...
    Ајде, убав ден. Ќе се вратам пак со кафе :hug:

На Skorpija25, V.odolija, Viktorijaaa5 и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    99.538
    Дали Кравето @kravce има ноФ момак во новата?8-|
    Да честитаме, да се избакнеме, а?:D
    Да натнам палто и да заминАвам на труТ јас:yawn:.

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.228
    Допаѓања:
    176.090
    Честитање празници. Хм, кога ќе паднам со некоја на муабет честитам празник, му посакувам убави да му се празничните денови и такви работи. И не ми смета на ист принцип да ми честитаат. Е сега ... Шо неќам е оние видеата на фејсбук.

Имав до сега две личности, од некни, три личности, кои ми пуштаат за секој празник. Мислам ги замислувам како отвораат календарчето и гледаат дека е некој празник и бараат честитка онлајн со некој кринџи глас и ја пуштаат на сите пријатели во порака зошто то е последното шо научиле да го прат на фејс. Искрено, смачено ми е секоја недела да враќам "хаха и тебе среќни празници" зошто чатот ми е тоа со тие луѓе. Не сме блиски ама ради одредени причини ми се на листа од пријатели и чатот ми е целосно честитки од нив и јас или враќам со реченицата од погоре или само лајк на пораката мавам оти глупо ми е да игнорирам. Барем прекинаа да ме означуваат на рандом слики шо објавуваат на ѕид, зошто до пред некоја година то беше "ин".

На Peco, BearMe, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Честит божиќ девојки.
    Со здравје,радост со најблиските,со мир во душите и љубов во срцата.
    Само божјата светлост секаде да ве води.

Прикачени фајлови:

• Божиќ.gif
      Божиќ.gif
      Големина на фајлот:
      432,5 KB
      Прегледи:
      3
    На Skorpija25, kuc, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.936
    Добро утро.
    Само мене ми се свиѓа ладново изгледа...
    нека испоутепа све вируси бактерии и болештини. :drunk:
    Се наљокав од сабајле јаглен ленена вода цитрон и сеа чекам време да дојде за воЌе.
    На работа лабаво, постпразнично. Требаше денес куче да носам на ревакцина ама изгледа ќе остане за од понеделник, нешто ми кива утрово, изгледа настинат е. Нека допие витамини па ќе видиме. Има простор за задоцнување не е тоа фрка.
    Дете сабајле кога виде баба му ќе го чува ми се закачи ко пијавица со вриштење. Од инат ми истури вода во кујна демек-бриши само не оди на работа :emo:
    Хаос.
    Море како би го извадила на грчов 10 мин бар да подиши да извади се од него...
    Вчера само ви честитав празник и толку. Тоа дека уште по сабајле по гости. Арно си поминавме...на маса па на кревет работава. дојдовме одма заспа мали. па со маш гледавме филм. вечерта нешто мезе и си пијуцкавме со маш, пуштавме срцепарајуЌи нумери и му велам ми надокнадуваш што заспа за нг. :D
    Ќе пиеме уше по едно каВе? :coffee:

На bittersweet, kuc, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.210
    Добро ви утро и од мене.Ќе ве карам посабајлечки доста мрчете бре,вака ви честитале,онака ви честитале,важно се сетиле на вас,друго и не е битно,полошо е ако воопшто никој не се сети да честита:).Ладно,снег,ама за кој како,испратив маШ и дете на скијање,снег има во изобилство,не ѓи дружам,по пливањето сум си јас,на ски ако застанам има да пливам во снегот помешечки:D.Тегнам кафе,повелете има и за вас :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: со друштво е послатко,на тераса го пијам,деми јакнам имунитет,е не вакцина за грип ќе примам,јок бре:!:,се зезам не ми се лутете,вас на топло кафето ќе ви го послужам.

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    ^За мене какао ако може :D
    Д.утро и од нас :)
    Утрово ќе си молчам под кебе .
    ...и ќе читам ...
    Толку...ај :*

На kuc, WORRIED.BT, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Па не е баш дека се сетиле кога е форвард на сите...

На Mr. Right, CameliaMiller, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро

Среќни празници.Убавини да Ве следат во фамилиите.Тие што не створиле, оваа година чекаме ама ако не сторат ништо, нардениот 01.01 ние овде ќе ја одлучиме нивната судбина:D
    Се шалам.
    Поарно да се шалам, отколку да отворам уста, сигурно нема два дена да престанам да зборам.
    Најарно јазикот да си го чувам врзан.
    Ама може ли човек секогаш да премолчува?
    И секоја ситуација не е за премолчување.
    Заклучок: пак дозволив некој да ми упропасти ден.Ем си ветив дека нема да дозволам.

Имајте убави денови, празници следат, секој ден да го славиме како да е последен.
    Фајде од нервирање нема, ама која глава да разбере|(

На Skorpija25, bittersweet, V.odolija и 31 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.875
    Д утро и од мене.
    Тегнам кафе,па треба да одам да пазарам...А по студов ич не ми се излегува.Ама морам...
    На тел гледам утрoво -14 еднаш и си се припокрив со ќебето и до пред пола саат лежев...

Последна измена: 8 јануари 2019
    На V.odolija, kuc, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.210
    Да,ама и за тоа форвард треба да отвориш телефон,да кликниш де ваму, де таму,еми и тука има мака,труд,прсти да употребиш.Така да секој еден труд треба да се цени:*:D

На Skorpija25, V.odolija, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ај добро утро од работа :) Ах, back to reality конечно :party: Јас сум човек што си сака рутина, сакам обврски, си го сакам секојдневниот ист почеток на денот, кафето наутро додека се шминкам... Да ви кажам, полудев за празнициве дома! :D Не сум седната со денови, абе не застанав. Сега лабаво на работа, гужва нема, си разменивме честитки за празнициве со колегите од куртоазија и ајт, идеме даље ;)

@TeddyGrey пештерко :rofl: Да му го кажам надимаков на мм, одма ќе ме завика така. Дифтар невиден сум, смачени ми се и луѓе, и гужви, и празници, си сакам мир. И не се расфрлам со емоции и чувства надвор од дома, иако имам љубов бескрајна во мене за блиските. Само со ќерка ми се лигавам :D Мм ми вика дека многу сум ладна и не му искажувам доволно дека го сакам, ама дека затоа можам да заплачам за било што :| Ама си го сакам најмногу и работам на случајот да почнам да му кажувам дека го сакам почесто :inlove:

Не ви кажав за искачанката во петокот. Едвај ме намоли мм да излеземе, а и бевме договорени со друштво, па ај. Излеговме, прво бев така малце скисната и ми студеше, ама после две три пијачки и во диско се согласив да одиме и супер си поминав :D:party: Си дојдовме дома во 4.30 сабајлето :tmi: Ама ретко се случува ова кај мене, треба да имам посебно расположение за диско и сите салтанати.

@kravce дали ти тоа си се заљубила, драга? :l: Баш ми е мило што си на почеток на нешто ново и убаво, уживај :inlove: И дај боже да си родиш едно малечко годинава како што си посакуваш, а може и јас ќе ти се придружам :angel:

Имајте убав ден сите :sun:

На Thallia, Skorpija25, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ц, конечно некој забележа, ја уште на чело да си напишев :rofl:

Шала на страна, немам дечко, имам занимација :) Млада занимација. Ама ај... може ќе се испие некоја кока кола во новава, да има нешто, да се случува :drunk:

На Thallia, Melinda85, Skorpija25 и 34 други им се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @kravce и мене мм ми беше „занимација“, и така завршивме со 13-годишна врска и скоро 3 години во брак. Just saying :wasntme::D:*

На Thallia, Skorpija25, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.