Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@kravce колку да те утешам,познавам пар каде што жената е 9 г постара од мажот,ене ѓи остареа заедно,така да никогаш не се знае;),и таа велела занимација,арно ама занимацијата за цел живот излезе:*.Сваќа форумска немам,кој ми е крив што пораснале моиве,стара кока сум,вашите сите помали,а и тие кои одговараа веќе си се сосватија:D,се понудив и јас дека ко бубреже во лој ќе ја гледам,џабе,кој сака стара сваќа.

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Епа кис, кис, Кравче, да се угодЕ и да трае, па и до размножување да дојде:).

Со ова плодење ќе ме натерате и мене бе да уклучам мозок на таа тема:$. Јас си викав докај 35 и после едно раѓам и амин:D.
    Ако не, на патувањено да го прелажам оној:tmi::rofl:.

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Кај да ја соберам јас таа храброст "да го прелажам" :)
    Тој сака, мене ми е фуфка :)

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ако ти е за утеха мене ми беше фуфка се до моментот кога ми ја дадоа на бокс. Магарица од 30+години. :)

5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Само што се прибравме дома со детето.
    Ладникаво.
    Синоќа санката ја довлечка Рефо, уште се надеваме на снекче.

Храна се има, ќе се јаде се додека не ни никне гравот во стомак:D

Тестото го смрзнав, наредната недела ќе го извадам како изненадување:D

6. malerozna

malerozna Форумски идол

Добар ден.
    Кафица испиена уз муабет, прочачкано низ интернето, сега можам да си легнам :rofl:
    Нече мочи Пантичу, мора некој стан да исчисти и јадење да зготви.

Надвор пука сонце, ама ладничко. Денес дома ќе си седам, утре пак ќе шеткарам. Попустиве ќе ме банкротираат у пм :sweat:

Имам уште 7 дена да намалам килажа. Симнав 2, качив 3. Браво малеру, камо така да штедеше ко што се дебелееш :rofl:
    Ќе видиме на 15ти ситуација.
    Ама сите да бидете транспарентни ]:) не само јас.

Си симнав игрица на телефон, 3 минути и ми здосади. А не нешто да земам да учам :devil:
    Истрајност нула.

Да фаќам метлата на време па ќе ве дружам после уз ручек

7. SV1911

SV1911 Форумски идол

Здраво друштво! :hai:

Ми недостигавте, ама стварно! :tmi:

@dunika :hug: тука сум, само немав време да се уклучам на подолго деновиве и не стигав да ве исчитам. Ама сега толку многу страници ми се насобрале за читање, ќе треба цела вечер да останам дур ве дочитам. :))))

Бубале, среќен роденден на малиот дечко! :party: :^: :l:

Среќен Божиќ на сите што славите! :l: Многу ми недостига да сум дома кај моите за време на празников, никаде на друго место Божиќ го нема тој топол дух и тие прекрасни емоции. :sun:

Денес ми стигнаа резултатите од полагањето.

Положииииив!! :party:

Извадив јаки резултати на три од четири теста. Делот со слушањето го утнав малце, ама ништо трагично, сепак бодовите и таму ми беа појаки од просечните. :D

Денес почнав и со Б2, сама, дома. Ќе видиме до кај ќе терам. :)))))

Почекај да не ти фуфка. :)

Убава вечер! :f:

8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

За размножување почекајте фебруар да дојде, сезоната на парење е тогаш :lol: just kidding

Ладно бе луѓе. -4 е овде. Смрзнав. Па и прв ден работен, внатре мраз од сабајлето, уште не затоплено. Си викам во себе ај може ќе се разболам па ќе си земам слободни денови додека студи. Море да не си ја викам сама бељата, здрави нека сме само, ако студи, период е, ќе помине.

@SV1911 Честитки и само успеси да си имаш...

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Резиме ... @kravce има дечко путерче, @Alishan30 ни е во најубава состојба,@stetoskop ми е нешто сомнителна....:lol:, @CameliaMiller треба да се престраши,ама штом размислува за тоа ,ќе биде8-|...

Убав почеток на годинава,убав...:hug:
    @LejlaD еве ма јас се кандидирам за сФаќа :$
    Се гледа не ми се работи ништо по дома.А имам две планини Монт Еверест да испеглам,ручек за утре да ставам,да се исфарбам
    ..

(facepalm)

10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

За фуфка и мене ми беше...
    И кај мене поспремна беше машката страна... И сеуште позрело се однесува во поглед на детето..
    Али ко што вика @Bozica1980 до бокс фуфка е...
    Ја никакви мајчински инстинкти немав... И деца не сакав/(м?) :^)

Многу проаѓаме ние жените...
    Не постои слаба жена, сите сме силни.
    Маж не може ни настинка да поднесе:)

11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Добар ден.
    Се вратив од работа, јадевме, сега се греам кај огинче, малку ќе читам додека ми се слегне па ќе правам - сутлијаш!
    Не знам што ми текна на него, всушност знам, од вчера ми е во глава кога го прочитав во книгата што ја читам.
    И се сетив дека во скриншатови, уште оддамна го имам рецепт од @WORRIED.BT па ќе го испробам
    Screenshot_2016-09-28-16-25-25.png

12. CameliaMiller

@lunicka секако дека и на тоа се мисли, не за џабе се две детски проектирани, АМА, мене ми личи на нешто далечно ехеее како во нареден живот. Ама фуфката е огромна :)

@TeddyGrey кај мене дм секако е посериозниот и повозрасниот, ако сум јас постара :) и повеќе со деца знае, многу повеќе! Од кај знае - не знам, ама и бебиња бања, пресоблака, крева, спушта... јас новороденче не можам да кренам, мислам ќе го скршам, тој ги зима и ми ги дава во раце.

Колку што знам нема ни едно дете :D

А и секако поспремни ќе бидат, нивниот дел е троа полесен околу бременост и раѓање дете :)

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ист маж да не имаме :?: Мака нема со деца, се знае да праи. Знам и јас ама коски ми се тресат за се. Он се понаша ко 100 деца да има изгледано. Му викам ко бебиситер да оди да работи по странство.
    Околу болдот... едини спас е сурогат мајка, ама ај најди :tmi::lol:

14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Маж ми ич не го бива со деца, не паѓа на нивните шармови како мене на пример. :D Јас обожавам мали деца, посебно тие од 7 месеци до кај 2 години, ептен се мили и смешни. :))) Ама да се решиме ние самите во скоро време на таков подвиг тешко, ни двајцата не се гледаме во таа улога.. побогу, уште на моменти мислам дека самата сум дете! :D

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ни јас немав мајчински инстикти дур не родив. претходно ми се јавија само еднаш.. кога го губев првото дете. Но од секогаш сакав многудетно семејство. Многу ми е криво што сеуште немаме второ за да мислиме на трето. За жал ете ќе мора да почека уште минимум пола год тој план. За у странство планот полека и оваа понуда ни бега од раце бидејки е мачка у вреќа. Ни гарантираат само за оваа год. Јес да не е малку и тоа ама.. ја осеќам ко да не е наша. ко да треба друга да чекам. Му викам на маш ај да си продужиме со планот за куќата. Следна шанса ќе чекаме...
    кој е за кафе јас си напрајв.

♡BuBaLe♡, Cka, V.odolija and 24 others like this.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Поздрав и од менe
    Среќен роденден на малечкото Бубалче
    @SV1911 честитки за германскиот
    @kravce мојата занимација ја чекам да се врати од работа. Така, само занимација, двоцифрен број години врска, едноцифрен брак. Фали уште едно мече (или повеќе) да се растрча тука. После ќе се кандидирам за сваќа :)
    Уживај си дур ти е убаво, ништо друго не е битно.
    За мерење после празници, опасно е да се качам на вага.. Ама ако мора...

17. flower30

flower30 Форумски идол

За деца никогаш не можеш да се спремен 100%. Страв има кај сите (и кај мажи и жени) . Мм е секогаш смирен и не паничи, па кога качи ќерка ми тт 40 пред некое време, како што е со светол тен мислам уште повеќе обеле:)

Ама, еве барем јас за мене да си кажам. Се викав има време посебно па на свадба трудна никако нејќев. Мм ми викаше да пробаме, јас никако, само после свадба. Епа после свадба испадна 5г. Да чекаме за дете(на никој, ама баш на НИКОЈ не му посакувам такво нешто). Ама не се знае што носи животот. Дај боже тогаш кога ќе посакате одма да се фати. Ама мој совет, и не чекајте премногу.

За тоа дека се плашиме за со бебе, сите се плашиме. Посебно на почеток, се плашиш да го земеш во раце, да го избањаш... (има исклучоци де). Јас па ем страшливец, ем песимист:)се тресам за се едно нешто, па еве скоро 3г ќе полни ама е најпрекрасното нешто што ми се случило. Посебно па кога ќе ме гушне и ќе рече "мамо многу те сакам и многу си ми убава" :inlove::inlove::inlove:се топам:inlove:

А за пораѓај, секој е посебна приказна. Еве јас, за разлика од жени во моја околина поминав полесно. Од прием до пораѓај се на се 6 часа:D. Пола саат по пораѓај на телефон зборев ко на кафе да сум. Ми вика еден другар, се јави да ми честита и 2 пати ме препраша кога сум се породила, многу свежа сум била:DМу викам абе уште на бокс сум:D:rofl:
    И плус колку сте постари помалку живци ќе имате:rofl: Вака дур сте во "цутот на младоста" :D терајте(y)

18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Честитки од срце и уште многу успеси

19. CameliaMiller

@Sesil е да може, побрзо ќе се одлучам :D

20. Peco

Peco Форумски идол

И како е после празниците? Да не имате вишок килограми?
    :rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.