Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здраво живо друшки!

Прв раб.ден измина...прописно измрзнавме...два дена греење исклучено...во канцеларијата кочан...
    Дојдете ни...има.е 30+см..и најава за целодневни врнежи утре...

Ништо не е -4..сабајле ко одев на работа во 8и 15 беше -17...
    мрсулите во мразулци ми се претворија...
    Неисчистени улици,мразови насекаде...среќа е здрав и читав да стассш до работа...ала пингвини сме..

Бубале жив и здрав да е...голем да расте...

Мајчински чувства може и немав којзнае какви за првото дете ама второто со душа го чекав да ми дојд чунки веќе искусна и олабавена... и за трето имам желба силно изразена во последно време ама реални околности ме спречуваат...да живев во друга држава без мислење ќе родев уште едно..

Last edited: Jan 8, 2019
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

За деца, мене ми е нечовечки страв. А не мислев дека нешто ќе ме плаши поќе од одење на забар. А пустото, сакам едно дете. Во последно зборам поќе за деца, а во исто време се осеќам млада да родам. :drunk: Ни се водам ни се терам.

3. kravce

kravce Форумски идол

И јас не сакав деца, ама сега не размислувам многу. Мислам дека би било во ред да родам барем едно. Здравје, ако ја немам таа можност секако ќе си посвојам. За вакви работи не сум многу емоционална, сега барем сметам дека да родам ќе биде исправно.
    Фала за убавите желби иначе :)
    И честитки и за родендените и за тестот.
    @flower30 ако добро памтам еднаш пиша дека имате кутре. Како сте сега, се прилагодивте?

4. Ariel

Ariel Форумски идол

Здраво жени и по некој маж.

Јас воопшто не мислев дали сум спремна или не за дете. На 23, ништо не изгледа тешко.

Е кога отидов да се пораѓам ми беше страв. Тогаш си викав - што ми требаше оваа работа? Па се убедував сама себе дека штом се родиле толку луѓе на светот до сега, не може да е толку тешко. А и онака немаше назад :D

5. kuc

kuc Форумски идол

:hai:
    Кафе испиено да не ме мислите со мажево сега уште една тура да доработиме за утре и спремни сме.Значи колку ми помага гревота е да се пожалам.
    Дете кога родив и јас искрено бев дете свесна многу не но со тек на време човек си се навикнува и убаво е чуството.
    И затоа денес ми е најголема љубов моја ...

6. flower30

flower30 Форумски идол

@kravce надвор го чуваме. Малата летото се опушти со него(мм ја научи и опушти), му дава храна од рака, го гали и гушка. Јас не толку|( :)Уште си го имам тој страв од куче што од секогаш сум го имала, ама го галам и јас понекогаш. Тоа сака да игра, па скока врз нас, е тогаш сите се смеат, а мене ми замрзнува крвта:D Ама битно ми беше малата да не се плаши од кучиња, за мене касно е:D

Last edited: Jan 8, 2019
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@lunicka може да си се посватиме,ама дали си спремна за странција ќерка да пуштиш,додуша не е лошо,ние двете ќе има каде да се сончаме,ако не сакаат малдите-разбирасе;).Куп огромен имав за пеглање,го тргнав од листа,се куртилив.Бев да пазарам,на свекрва и требаше од се по нешто,мозокот мислам дека ми замрзна,ете до толку ,порано крепев повеќе на ладното,сега јок.@SV1911 честитки за тестот,не се ни сомневав во резултатот,многу труд вложи:*

8. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јадам СУВИ смокви и урми.
    Велат убави биле за СУВА лепота:D
    Некои имаат вкус на доместос:puke:.
    Епа пари се давало]:)...мора да се јаде:D

Ја чекам серијана Афера.Филмот го гледав ама серијава некако повеќе образложува.

За утре ручек се има.

Да ве прашам нешто.
    Вака на пример....
    ...одите на пример на Малдиви на шетка|(.Дали од таму купувате поклончиња за брат/снаа/золва/свекрва/мајка/внуци?
    Дали ви носат вам од патувања и одмори нешта?

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Уф, јас мислев никогаш нема да имам дете, колку не бев дечар (facepalm) Нејќев деца, ме нервираше кога ги слушав како пискаат околу мене, не знаев ни како да се однесувам со дете, освен да му кажам “абе ка Ци ти” :D Му кажав и на мм кога ме побара, уствари и претходно му имав кажано, дека не сум сигурна дали некогаш ќе сакам да имам деца. И за чудо, сепак се земавме :D Ама, ете, ми се роди инстинкт некако по некое време, посакав да родам, осетив дека е време :angel: Сепак, не бев убедена како ќе се снаоѓам со бебе и дали ќе ме бива како мајка (facepalm) Најмногу страв ми беше во болница кога ми ја донесоа првпат, не знаев како да ја фатам :whew: Ах леле, тоа глувче сега годинка ќе ми полни :l:
    Туку, вчера Дорина, а вечерва сум вака
    3FFE810B-589A-4778-AC26-F8C4C792953D.jpeg
    Маж на фудбал отиде, а јас работам на празнење на пакетчињата на бебка. Некој мора и да се помачи (highfive) Јас си спијам на тоа уво дека слаба сум си, ама вагата ми е дигитална и нема батерии веќе два месеци, па не знам дали уште сум слаба :rofl: Битно на работа јаболки јадам, а си мавам по едно чоколадо за добра ноќ (lalala)
    Во темана за вакцини се напнав значи, арно викаше @Alishan30 да не влегуваме таму :@ Да пукне човек значи :envy:
    Ај да си го дојадам чоколатцево, добра ви ноќ :)

П.С. Бубале среќен роденден на најмалото :l:

10. M&M

M&M Форумски идол

Мене ден денес фуфка ме фаќа кога ќе ги погледнам и се свестам уште што се ме чека со двајцава багабонти :D, си викам што ми требаше оваа беља :)
    Не ми се верува дека има некој спремен пред да роди, па и за второ еве јас на пр не бев спремна на ваква галама, кога беше едно тивко некако беше дома :) . Луѓе стварно едвај чекам да заврши распуст, никогаш не бил повеќе побудален големиов, друго е летен распуст пола ден се надвор, од попладне докај 10 навечер трчаат и паѓа како покосен. Сега буквално не знае од бес што да направи, молам бога само да не се потепаат :)
    Друго старо ново ништо, на работа класика лудило, надвор е преладно да се шета па се журкаме по дома.
    @♡BuBaLe♡ нека среќен роденден на малото :hug:

11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

:hai:

Бубале (не можам да ја тагнам :envy:) среќен нека му е роденденот на малиот. :party:

Друго немам за кажување. :)

♡BuBaLe♡, zhap4e, WildMk and 14 others like this.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Купувам на блиските, некоја ситница за спомен, исто и мене ми носат од странција такви џиџи-миџи работи и мерак ми е, ги чувам тие работи иако реално многу прашина собираат. :D

Него, јас почнав да читам искуства на родители во поглед на воспитување, кај и да е ќе почнам и литература да читам. Може да сакавме деца порано, не би се замарала толку, ама сега мораме прво добро да се информираме со мм пред да се прелажеме на таков подвиг. :D

Прееска ми текна дека ноќеска го сонував @Peco! :D Те дознав кој си во сонот, ама сега ич не ми текнува што ти беше професијата таму. Само знам дека беше плав и висок. :rofl: :tmi:

13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

по еден магнет за сите и толку. иначе ќе ми испадне колку одморот :drunk:

♡BuBaLe♡, WildMk, dunika and 13 others like this.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Не секогаш за двете прашања. Ако најдам нешто сувенирче, земам за сите кои ми се поблиски, неќам да делам. Ако не најдам нешто шо ќе ми фати око - не земам за никој. Ама важно ми е нештото шо ќе го земам да е иста вредност за сите, инаку ми се руши балансот во глата и ме јади нерва. И најлесно за иста цена и да е слично структурно се сувенири.

Сеедно ми е дали ќе ми дај некој нешто, ама работите кои ми се даени си ги чувам на исто место на работна маса и знам секое од кој ми е. Можда сепак давам поќе внимание на ова. :D

15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Денов денес :sweat:

Од толку јадење, ми се чини женската на аватарот има збуцкани образи :wasntme: Немам ништо посебно да кажам, "висам" во другата тема :drunk: И си велам месеци уназад што ми требаше??? :swear: @Sexybaby86 бегај и не гледај назад :| :hug:
    Сувенири купуваме на најблиските и ни купуваат најблиските. Најчесто магнети. Некогаш некој деликатес ако има услови за транспорт. Што ќе се прави вечер?

16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Кога и да одев на одмор им носев по нешто,сувенир,пијалок,блачко нешто специфично за местото каде сум била,од друга страна пак ретко сум добила нешто.

17. Ariel

Ariel Форумски идол

Купуваме ситници само за фамилија. Магнетче, привезоче, чашки, нешто такво. И некој деликатес ако можe да се пренесе - чоколадо, вафли, сирење - зависи кај сме. Сите сме гурмани, најмногу интерес за храна има :D

За пријатели немам навика да купувам, освен оние што мене ми носат редовно. Ова е на граница помеѓу мерак и обврска.

18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Бебиња. :rofl:

Релација Скопје - Битола колку време се патува со кола?

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Јас би само постапката да ја вежбам :rofl:
    Регулар околу 3 саати најмногу. По снегов- којзнае.

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Постапката да ја вежбаш 3 саати?

Thread Status:
Not open for further replies.