Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.981
    Допаѓања:
    157.879
    Здраво живо друшки!

Прв раб.ден измина...прописно измрзнавме...два дена греење исклучено...во канцеларијата кочан...
    Дојдете ни...има.е 30+см..и најава за целодневни врнежи утре...

Ништо не е -4..сабајле ко одев на работа во 8и 15 беше -17...
    мрсулите во мразулци ми се претворија...
    Неисчистени улици,мразови насекаде...среќа е здрав и читав да стассш до работа...ала пингвини сме..

Бубале жив и здрав да е...голем да расте...

Мајчински чувства може и немав којзнае какви за првото дете ама второто со душа го чекав да ми дојд чунки веќе искусна и олабавена... и за трето имам желба силно изразена во последно време ама реални околности ме спречуваат...да живев во друга држава без мислење ќе родев уште едно..

Последна измена: 8 јануари 2019
    На Skorpija25, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    184.385
    За деца, мене ми е нечовечки страв. А не мислев дека нешто ќе ме плаши поќе од одење на забар. А пустото, сакам едно дете. Во последно зборам поќе за деца, а во исто време се осеќам млада да родам. :drunk: Ни се водам ни се терам.

На *Ench@nted*, ♡BuBaLe♡, zhap4e и 21 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    52.996
    И јас не сакав деца, ама сега не размислувам многу. Мислам дека би било во ред да родам барем едно. Здравје, ако ја немам таа можност секако ќе си посвојам. За вакви работи не сум многу емоционална, сега барем сметам дека да родам ќе биде исправно.
    Фала за убавите желби иначе :)
    И честитки и за родендените и за тестот.
    @flower30 ако добро памтам еднаш пиша дека имате кутре. Како сте сега, се прилагодивте?

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, elena.mak и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    146.537
    Здраво жени и по некој маж.

Јас воопшто не мислев дали сум спремна или не за дете. На 23, ништо не изгледа тешко.

Е кога отидов да се пораѓам ми беше страв. Тогаш си викав - што ми требаше оваа работа? Па се убедував сама себе дека штом се родиле толку луѓе на светот до сега, не може да е толку тешко. А и онака немаше назад :D

На Skorpija25, bittersweet, Espadrila и 32 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    86.857
    :hai:
    Кафе испиено да не ме мислите со мажево сега уште една тура да доработиме за утре и спремни сме.Значи колку ми помага гревота е да се пожалам.
    Дете кога родив и јас искрено бев дете свесна многу не но со тек на време човек си се навикнува и убаво е чуството.
    И затоа денес ми е најголема љубов моја ...

На Skorpija25, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 27 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.182
    Допаѓања:
    146.604
    @kravce надвор го чуваме. Малата летото се опушти со него(мм ја научи и опушти), му дава храна од рака, го гали и гушка. Јас не толку|( :)Уште си го имам тој страв од куче што од секогаш сум го имала, ама го галам и јас понекогаш. Тоа сака да игра, па скока врз нас, е тогаш сите се смеат, а мене ми замрзнува крвта:D Ама битно ми беше малата да не се плаши од кучиња, за мене касно е:D

Последна измена: 8 јануари 2019
    На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, elena.mak и 23 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.294
    Допаѓања:
    221.325
    @lunicka може да си се посватиме,ама дали си спремна за странција ќерка да пуштиш,додуша не е лошо,ние двете ќе има каде да се сончаме,ако не сакаат малдите-разбирасе;).Куп огромен имав за пеглање,го тргнав од листа,се куртилив.Бев да пазарам,на свекрва и требаше од се по нешто,мозокот мислам дека ми замрзна,ете до толку ,порано крепев повеќе на ладното,сега јок.@SV1911 честитки за тестот,не се ни сомневав во резултатот,многу труд вложи:*

На Skorpija25, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.807
    Допаѓања:
    323.870
    Јадам СУВИ смокви и урми.
    Велат убави биле за СУВА лепота:D
    Некои имаат вкус на доместос:puke:.
    Епа пари се давало]:)...мора да се јаде:D

Ја чекам серијана Афера.Филмот го гледав ама серијава некако повеќе образложува.

За утре ручек се има.

Да ве прашам нешто.
    Вака на пример....
    ...одите на пример на Малдиви на шетка|(.Дали од таму купувате поклончиња за брат/снаа/золва/свекрва/мајка/внуци?
    Дали ви носат вам од патувања и одмори нешта?

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, PUPICA и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Уф, јас мислев никогаш нема да имам дете, колку не бев дечар (facepalm) Нејќев деца, ме нервираше кога ги слушав како пискаат околу мене, не знаев ни како да се однесувам со дете, освен да му кажам “абе ка Ци ти” :D Му кажав и на мм кога ме побара, уствари и претходно му имав кажано, дека не сум сигурна дали некогаш ќе сакам да имам деца. И за чудо, сепак се земавме :D Ама, ете, ми се роди инстинкт некако по некое време, посакав да родам, осетив дека е време :angel: Сепак, не бев убедена како ќе се снаоѓам со бебе и дали ќе ме бива како мајка (facepalm) Најмногу страв ми беше во болница кога ми ја донесоа првпат, не знаев како да ја фатам :whew: Ах леле, тоа глувче сега годинка ќе ми полни :l:
    Туку, вчера Дорина, а вечерва сум вака
    3FFE810B-589A-4778-AC26-F8C4C792953D.jpeg
    Маж на фудбал отиде, а јас работам на празнење на пакетчињата на бебка. Некој мора и да се помачи (highfive) Јас си спијам на тоа уво дека слаба сум си, ама вагата ми е дигитална и нема батерии веќе два месеци, па не знам дали уште сум слаба :rofl: Битно на работа јаболки јадам, а си мавам по едно чоколадо за добра ноќ (lalala)
    Во темана за вакцини се напнав значи, арно викаше @Alishan30 да не влегуваме таму :@ Да пукне човек значи :envy:
    Ај да си го дојадам чоколатцево, добра ви ноќ :)

П.С. Бубале среќен роденден на најмалото :l:

На do-re-mi, Skorpija25, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.287
    Допаѓања:
    156.995
    Мене ден денес фуфка ме фаќа кога ќе ги погледнам и се свестам уште што се ме чека со двајцава багабонти :D, си викам што ми требаше оваа беља :)
    Не ми се верува дека има некој спремен пред да роди, па и за второ еве јас на пр не бев спремна на ваква галама, кога беше едно тивко некако беше дома :) . Луѓе стварно едвај чекам да заврши распуст, никогаш не бил повеќе побудален големиов, друго е летен распуст пола ден се надвор, од попладне докај 10 навечер трчаат и паѓа како покосен. Сега буквално не знае од бес што да направи, молам бога само да не се потепаат :)
    Друго старо ново ништо, на работа класика лудило, надвор е преладно да се шета па се журкаме по дома.
    @♡BuBaLe♡ нека среќен роденден на малото :hug:

На bittersweet, *Ench@nted*, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    :hai:

Бубале (не можам да ја тагнам :envy:) среќен нека му е роденденот на малиот. :party:

Друго немам за кажување. :)

На ♡BuBaLe♡, zhap4e, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.140
    Допаѓања:
    70.588
    Купувам на блиските, некоја ситница за спомен, исто и мене ми носат од странција такви џиџи-миџи работи и мерак ми е, ги чувам тие работи иако реално многу прашина собираат. :D

Него, јас почнав да читам искуства на родители во поглед на воспитување, кај и да е ќе почнам и литература да читам. Може да сакавме деца порано, не би се замарала толку, ама сега мораме прво добро да се информираме со мм пред да се прелажеме на таков подвиг. :D

Прееска ми текна дека ноќеска го сонував @Peco! :D Те дознав кој си во сонот, ама сега ич не ми текнува што ти беше професијата таму. Само знам дека беше плав и висок. :rofl: :tmi:

На Skorpija25, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 26 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.354
    Допаѓања:
    227.274
    по еден магнет за сите и толку. иначе ќе ми испадне колку одморот :drunk:

На ♡BuBaLe♡, WildMk, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    184.385
    Не секогаш за двете прашања. Ако најдам нешто сувенирче, земам за сите кои ми се поблиски, неќам да делам. Ако не најдам нешто шо ќе ми фати око - не земам за никој. Ама важно ми е нештото шо ќе го земам да е иста вредност за сите, инаку ми се руши балансот во глата и ме јади нерва. И најлесно за иста цена и да е слично структурно се сувенири.

Сеедно ми е дали ќе ми дај некој нешто, ама работите кои ми се даени си ги чувам на исто место на работна маса и знам секое од кој ми е. Можда сепак давам поќе внимание на ова. :D

На ♡BuBaLe♡, Milobebence, zhap4e и 19 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.637
    Допаѓања:
    187.056
    Денов денес :sweat:

Од толку јадење, ми се чини женската на аватарот има збуцкани образи :wasntme: Немам ништо посебно да кажам, "висам" во другата тема :drunk: И си велам месеци уназад што ми требаше??? :swear: @Sexybaby86 бегај и не гледај назад :| :hug:
    Сувенири купуваме на најблиските и ни купуваат најблиските. Најчесто магнети. Некогаш некој деликатес ако има услови за транспорт. Што ќе се прави вечер?

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 21 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.294
    Допаѓања:
    221.325
    Кога и да одев на одмор им носев по нешто,сувенир,пијалок,блачко нешто специфично за местото каде сум била,од друга страна пак ретко сум добила нешто.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    146.537
    Купуваме ситници само за фамилија. Магнетче, привезоче, чашки, нешто такво. И некој деликатес ако можe да се пренесе - чоколадо, вафли, сирење - зависи кај сме. Сите сме гурмани, најмногу интерес за храна има :D

За пријатели немам навика да купувам, освен оние што мене ми носат редовно. Ова е на граница помеѓу мерак и обврска.

На Espadrila, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    Бебиња. :rofl:

Релација Скопје - Битола колку време се патува со кола?

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.637
    Допаѓања:
    187.056
    Јас би само постапката да ја вежбам :rofl:
    Регулар околу 3 саати најмногу. По снегов- којзнае.

На ♡BuBaLe♡, Milobebence, TeddyGrey и 16 други им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Постапката да ја вежбаш 3 саати?

На ♡BuBaLe♡, Milobebence, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.