Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Во на мајка ми селото, има адет.. на гробишта за Духовден сите одат... ама :!: За сјодвање, кој прв ќе тргне од гробиштата значи нареден ќе умре :D

Ко мала ме има носено.. Мајка и' е таму закопана.
    Луѓе, да пукниш од чекање!
    Дремат со саати таму... оти никој не сака прв да тргне... :D

На Skorpija25, *Ench@nted*, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Баш ме интересира кој има храброст прв да си тргне.
    Суеверие пуштено на максимум.
    Јас да сум се прва ќе си тргнувам. Само еднаш ќе сум во право :D

Добровечер.
    Срам ми е да кажам дека синоќа спиев 11 саати, а сега уште 2.5
    Да надокнадам за претходните месеци неодмореност.
    Се чудам сега што да правам, по хороскопо не ми пишеше вака дека ќе сум. Деновиве кој од кој побетер. Ништо не ме боли, а сум така изморена, од сѐ. Лежам дома и се нервирам. Чекам да звонат на телефон да трчам на работа, ама уши, не им требам. Ми рекоа да одмарам некој ден... А само 2 дена сум дома.

Сакам снег, многу снег. И да е ладно, а јас да излегувам во двор да го метам снегот. Ама нема јас што сакам, тука е релативно топло, вируси 101, и јас закачив еден, ама половично само.

Се прејадов, а сега сакам и нешто благо. Ќе ми пукне стомакот ]:)
    Нема место за ништо.
    Да земам да читам нешто, долга ќе е ноќта...

На bittersweet, M&M, zhap4e и 23 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Премиерно во 2019та :hai:
    Да сте ми здрави, живи и среќни!
    Нови работи имам многу ама најново е што имам нова кола :lol: У ствари некако не ми се зборува за новините многу, многу па полесно ми е да се фалам за најновото :D
    Паричето кај Ева.
    За НГ во Крушево.
    На одмор сум уште некој ден.

Стварно сум заборавила да пишувам :?:
    Дојдов само да ви кажам Среќна Нова и дека Ве сакам.
    И дека од утре сум на диета :envy::x

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 40 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Ти реков еднаш, од Пуревци семка е мојов, прашај ќе ти раскажат :D

А и што викаш за младите, и мене фрапантно ми е што се бетер од старите со адети :D нема мрдање :)

На M&M, Dadusicka, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Морген луѓе! :coffee: :sun:

Го фатив редот: вежбање, доручек и масажа за лице, после следи учење и барање на работа. :D Вака ако терам цела година (само се надевам дека ќе најдам работа месецов :D) ќе биде супер!

Сакав со вас да го споделам видеово, одлична техника за масажа од која веднаш приметив резултат! Пред недела дена приметив нова подолга брчка до левото око која ја снема после првата масажа. :o Така да пробајте, освен 15тина минути од вашето време, ништо друго не можете да загубите. :)

@malerozna да идам со стапот? ]:)

За имањето деца, повторно.. имам читано искуства од многу мајки како тоа после раѓањето на бебето животот одеднаш станува поисполнет и сѐ што било предходно станува бледо во споредба со емоциите предизвикани од имањето на свое бебе, АМА псхичката и материјалната подготвеност се ептен важни. Некои на 20 се спремни, некои нешто подоцна, некои никогаш. :) Се надевам јас ќе бидам од вторите. :D

Комшииве повторно пуштиле племенска музика, ечи! |(

Кога дедо ми почина моите на чело со баба ми сите адети ги истераа. Јас мала бев тогаш, ама се сеќавам како мајка ми беше нон-стоп зафатена првите денови и имавме милион луѓе низ куќа. :| Тогаш се тераа паланечки адети на велико. (facepalm)

Мене ме знаете, јас ни "а" од адети не почитувам и не ми текнува да се замарам со кој што рекол, се налутил поради глупост и не знам што. Ама друго кога живееш во помало место и сакаш да имаш ок однос со комшиите.. :|

Да се фатам за учење. Убава среда! :sun:

На Skorpija25, bittersweet, Sky-butterfly и 29 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Добро утро!!!
    Врни снег милина е човек да гледа преку прозор завиткан под кебенце ...
    За многу години да го славиме денов честитки до тие што слават ,а блакцево е да се почестите за именденот на ќерка ми да ми е здрава и жива долги години да го славиме ...
    Убав ден ви посакувам!!!
    B0E8933C-77C8-449C-BFC8-65F548027BDA.jpeg

На Skorpija25, bittersweet, Sky-butterfly и 36 други им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.230
    Допаѓања:
    176.104
    Среќен именден. :party: :hug:

На Mr. Right, ♡BuBaLe♡, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.939
    Куц за многу години жива здрава и весела.

Добро утро.
    тегнам второ кафе на работа. дете се успа па и дома раат го испив. Уште денес и 4 дена дома. Во план генералка на стан и шетање дете по планини. вчера до 12 свиња крчкав. едвај заспав од миризбата на месо. Затоа куќа на 2 спрата и влез по скали у ходник. не да ми се умирисува све живо и диво.
    На работа лабаво еден куп.
    вие арни?

На Skorpija25, M&M, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро убави луѓенца!

Доручкувам дорина чоколада. Кил ми, кил ми нау. Толку сум гладна што нема шанси да чекам пауза, па колегава измкна од некаде неколку реда па ги поделивме. Ептен сум карактер значи, реков нема да ја кршам диетата веќе!!!
    Сте се размуабетиле за адети и раѓања, па ајде да се изнесам по ова прашање. :drunk:
    Од адети во моја фамилија, се знае дека постои зборот во речник и дека е од турско потекло. Значи, поим немаме од ништо! Ни за раѓање, ни за умирање, ни за празници, значи трупови. Е арно ама, мојата стекната фамилија пати од таа болест многу сериозна, т.н. "следењенаситеадетиможниинеможни-итис", па се најдовме затекнати со мајка ми за веридбата и свадбата кога почна свеки да ги вади од ракав адетите. Тек па децата кога се родија, хаос. Жално што им се падна чрук снаа, па не бидна ни еден единствен адет. Ја поздравувам @CameliaMiller со адетите за кои се смееше пред некое време. :lol:

За деца... Отсекогаш сакав три. Од мала, не сакав ич да се мажам и невеста да бидам, ама сакав три деца. Сакавме да бидеме млади родители, па во рани 20-ти почнавме со работа. Спонтан, проблеми, запушени канали, цисти, хормони, милиони доктори и испитувња, киснење по темите за неплодност со години... Бидна ќере одвај, Фала и Слава на Бога. Тогаш осетив што е вистинска љубов и вистински страв, до тогаш само мислев дека знам. Само што ни дадоа амин за да почнеме за второ почнавме, од страв пак да не ни требаат годиништа. Се закачи синко од прва, буквално од една чаша кока кола. (fingers) Цела бременост се плашев дека помалку ќе го сакам, дека нема шанси да сакам исто колку што ја сакам ќере. Грешка невесто! Чудесно е како не се двои, туку се множи љубовта! Како да ми порасна уште едно срце. Тогаш знаев одма дека дефинитивно сакам да родам уште едно, ако даде Бог. Нема, едноставно нема посовршена работа. Раѓајте и ич не се мислете, ако имате услови секако. Не бива тукутака само, од љубов не се живее.

Поклони од страна носам само за најблиските, и ми носат стално. Под најблиските не мислам само на фамилија, сите заедно. Ми носат сите исто така, обично се ситници кои ми се врзуваат за срце.:)

Убав ден луѓенца! :hug:

На Skorpija25, Sky-butterfly, *Ench@nted* и 31 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.841
    @kuc за многу години името на ќерка ти, жива и здрава да е и да си славите многу години. Имам приметено и во ФИ дека многу убаво сервираш, па така и блакцето е "со очи да го изедеш" :)

@SV1911 во право си, не е и само да сакаш да имаш дете. И други аспекти се во прашање, посебно и финансискиот. Нека се живи и здрави, посебно од кога ќе се родат си треба се за нив. Ама па за второ, ќе имаш помалку трошоци:D За психичка подготвеност - еве јас сега (прво поради помал здравствен проблем), а друго сега за второ не се осеќам спремна. Кога ќе ми текне дека ќе има непроспиени ноќи, вадење заби... (знам дека погоре "убедував" за деца, а сега испаѓа ве плашам:)) , ама поминува и тоа. Не трае цело време. После кога ќе ти се насмее уште додека е мало, стварно забораваш на се.:inlove:

Цц заборавив добро утро да пишам:^)
    Ај добро утро,
    Почна да врне се, ова е трет пат . Ако не заврне убаво скарана сум му веќе на снегот:DМногу сакам да биде бело се. . Милина
    Ај сега повелете на кафе:coffee:

На Skorpija25, M&M, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.452
    Добро утро,
    освен пари требаи живци за дете. Јас не бев дечар, ама сега детето си го сакам страшно, ко секоја мајка. И си играм, и коцки реда, и колички возам, и скокамна спална, и правам фаци и сите детски глупости.
    Сакам уште 3 деца, ама немам живци. Кога ќе мки текне на сите болести, не можам да прекинам да се тресам. Храброст треба за тоа. Со маж ми се договоривме дека аккорешиме за уште деца, ќе си плаќаме жена да живее со нас и да помага, оти не можеме да псотигнеме, работа, куќа, играње со дете, готвење за сите, стварно е ту мач. некој може, ние ете , не.
    Трет ден на диета сум. У ексел водам податоци за јадење.

На Skorpija25, Dust, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Отворив во темата за вакцини... Зошто, оооооооо, зошто го тоа направив.... Ми умреа еден куп мозочни клетки и се напнав ко никој. чудни луѓе постојат.

На M&M, Sesil, Someday и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.431
    Честит именден за ќеркичката и уште долги години да славите .

На NarCis@, kuc, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Зборувајте ми за адети во кичевско @mareane и @CameliaMiller :drunk: Водици идат, свеки уште од ноември секој ден збори за тоа и напиња :tmi: И не сакам да навредам никого, навистина, ама таква закореавеност и адети терање и живеење во минатиот век немам видено. Страшно. Лани не отидоа мм и свеки во село на Водици пошто јас требаше секој ден да се породам, ако верувате им се испоналутија некои од селаниве, муабет не им прават, како тоа смееле да не дојдат! Невестата можела и сама дома, од Водици побитно нема! :x А селоно у пи*кевац, на планина со снег недопрен од човечка нога! Закоравеност левел 100! Еве ја свеки сега сакала да оди уште утре и да седи таму до после празникот. А бебе кој ќе чува не е битно, битно е сите адети да се истерани, да се оди, да се убие од готвење и спремање, да не речат после селаните види ја оваа, срамота, вака и вака направила, не направила. Би се убила искрено, мене тоа одење по куќи и задолжително јадење и пиење до посе*ување ми е, како да ви кажам, бесмислено. За погреби исто во тој крај, милион адети и пред и после, глава да не кренеш од готвење и спремање. Јас искрено не знам како имаат живци за сето тоа. Свеки си ги почитува сите адети, од прв до последен. Нас многу многу не не замара, зошто знае дека не сме по тоа, за свадбата ни збор не рече, ама го форсира мм на некои глупости секоја година, го напнува околу Водици, да му преседне на човек значи :envy:
    Уф, како ми лежеше ова со селскиве слави, ми олесна! :D Ве молам да не се навредите, адетот за Водици во село сам по себе е убав, ама адетите од пред 200 години се како да ви кажам. Да ме гледаат на секоја голтка и залак дали правилно сум голтнала и утре да ме зборат... Како да ви кажам.
    Ај доста мрчев, цел реферат.
    @elena.mak уживам да те читам бре жено :inlove: Особено за децата и сопругот кога пишуваш, се соживувам со тебе. Што убаво си кажуваш се, и колку пати сум сакала нешто да кажам, а не знам да го напишам, и оп, ќе прочитам твој пост и ми ги имаш доловено мислите до детал. Те гушкам, некако така ми дојде да те гушнам :hug::hug::hug:
    @kuc среќен именден на ќеркичката, голема да расте :inlove: Стефанија да не се вика? :)

Ај чао, доста баботев, да видам што се дешава у офис :D

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Гушкам назад најсилно! :hug::hug::hug::hug::hug:

На M&M, Mr. Right, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  16. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Жива здрава права весела среќна умна
    Да ве слуша и да ја слушате , нека и е вечно името :hug:

На NarCis@, ♡BuBaLe♡, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.909
    @kuc честит именден на малата
    Ооо @Sexybaby86 уште една појдена во фамилија од мој крај.(highfive)Е сега веќе на раат можам да си кукам за адетиве...Имало повеќе кои знаат за нашите да не речам глупости ...Водици во наш крај е култ,историја.Се се менува и може да се изостави ама тоа со ае околу Водици не.И што е најстрашно го поврзуваат со крстот,со Св. Јован,па се се прави во име на крстот и ако нешто не направиш" како треба" знаат уште во мисла да ти го стават.Јас затоа уште во првиот пост кажав дека место со повеќе адети од кај нас нема навистина никаде .И затоа сме сиромашни.Покрај сите огромни давачки околу погреб ,споменик само овај редов за 40 дена ме кошта дополнителни 500 евра.
    Кога го видов снегот утрово ми се стемни.Е тек сега нае'авме...Како ќе се качиме на планина утре еден куп луѓе со еден куп ствари не ми е познато.А најбитната личност во целава работа т.н.месаријата ,има 80ина години како таа ќе дојде појма немам.
    Ве удавив знам ама се јавија повеќе кои залутале во фамилии од мој крај па морав...

На M&M, Mr. Right, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Хелоуу:)

Бубале (неможам да ја означам):lol:среќен роденден на малото:^:

@kuc среќен именден на Стефи,да е здрава и жива:inlove: :hug:

@SV1911 честитки,знаев дека ќе положиш. Сите веруваме во тебе(fingers)многу успех да ти следи:*

Врне снег кај нас од утрово, јас втора смена, има да газам по него и ќе уживам:inlove:
    За деца сте збореле, борбата трае 5 години кај нас, и секогаш веруваме дека ќе биде. Од секогаш сакав многудетни семејства. Здравје, само живците да ни се сочувани. Иако часовникот си врте, и страв ме фаќа дека касниме и дали ќе се плашам?!? Но не мислам сега тоа. Нека биде- па ќе мислам тогаш.
    На работа од 7 дена ги гледам и гордост ми е кога сега ми доаѓаат 4 годишни дечковци и принцези кои јас сум ги следела целиот период. Сите нив ги сакам како свои деца. Дали преголемата желба ми го прави ова???
    ИСКУШЕНИЕ:|

Синоќа неубави настани повторно.касно во ноќта свекор се онесвестил, и главата ја удрил, мала расекотина и низок притисок. До 1 ипол бевме кај нив.денес детален технички преглед му следи. Срцка е бре- се смее и само ми вели " ништо не ми е"- а маж ми е слаб на него.се исплаши кутриот:sweat:раната е за 1-2 кончиња,но тој не дава и сега со "чалма" на глава си шета:D

Во другата тема веќе не коментирам, неможам, стварно. Доста е:whew:

Имајте убав ден:hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

На Skorpija25, bittersweet, Yowannty и 30 други им се допаѓа ова.
  19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Да знаеш дека вистина е она кога најмалку се надеваш, тогаш доаѓа штркот. Паталец ти зборува. :*
    Посебно како што те тагнуваат на секое затоа што знаат дека си медицинско лице, јака ти душа. Очобол е темата, не заради за или не, туку заради начинот на кој се комуницира. Нека минува брзо кај свекор!

На Dust, kuc, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Се радувам што ќе ја искористиме санката.

Деца не сум сакала никогаш и мислев дека нема ни да ги имам, ама нели нешто мразиш и се потсмеваш, знај дека тоа ке те снајде.(ова ,,мразиш,, не е во груба смисла на зборот)
    Раѓањето рано ми почна , рано станав мајка и веднаш принудно пораснав и созреав.
    Поголем дел од мојот живот сум мајка од што сум сама, па и не се сеќавам како е да си без деца.
    Постојано одговорна работа ,,бркам,,

Само за едно сум свесна (за себе)...најдобро за мене ќе беше да почнев со раѓање на 35....па на 36...па на 37.
    И така.
    Мислам дека жените се најпремни тогаш.
    Не дека ако ти се роди на 20 нема да го изгледаш, туку си има она ,,се во свое време,,
    Како родител ќе се видиш и подоцна во животот, ама како мома-не.
    Тоа за раѓање.

За умирачка сеа..
    ...познат организатор сум, за жал (глупо да се каже, знам).
    Јавувања, тајминг, храна, дома луѓе што доаѓаат (најблиските), облека, дар за поп, стрини и вујни на бдеење и спиење...
    Со еден збор, СЕ ќе правам, само да не мислам на починатиот и да не слушам лелекање.
    ...оти ваков трагичар, не сте виделе..
    Имам паднато психички на првиот погреб и сега сите ме знаат дека сум осетлива па за да бидам од корист ме ставаат во организирање и интендантска служба.

И уште ова да кажам - смачено ми е од напасни луѓе и работи.

Последна измена: 9 јануари 2019
    На Skorpija25, bittersweet, Yowannty и 29 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.