1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Јас фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Нека ви е среќна новата година, само убавини ви посакувам. Ви немам пишано во 2019, м? ^_^ Честитки за сите убави работи кои ви се случуваат. :f:
    Годинава ми започна мирно, се надевам така и ке заврши. Се чини големите планови се при прај, ама јас посакувам само здравје, останатото ке го осмислиме. :sun:

Е сега, не сум човек кој размислува додека чекори. Барем не за големи чекори како брак и дете. Бракот како потпис е едноставна работа ама ако, и само ако, човекот до тебе е оној вистинскиот. Претпоставувам дека не е само љубовта, туку и слободата, сигурноста и довербата.
    Не знам дали имам мајчински инстинкт, не сум дечар, ама длабоко во себе знам дека сакам да имам деца. Две. Машко и женско, ако веќе кажуваме желби. Каков родител ке бидам, ке видиме после 20тата година кога и детето ке постане човек, а до тогаш, пак, само здравје.
    Не би се осудила да се впуштам во авантури ако немам барем некаква сигурност. Дом и работа, звучи како бајка, ама во држава во која лекување на една настинка чини 1000 денари, не би направила дете од забава.

Сакав уште нешто да напишам, ама ми одлета мислата. Ај подоцна можеби...

Кој е за кафе?

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @zhap4e што не ти текна лани за планинарењето, може заедно ќе одевме. Мене тоа лани ми беше филм, ама ми помина :rofl:
    Ништо не ми се прави на времево. Сакам пролет.
    Ама не иде тоа така дечки да кажете некому не чекај. Едноставно мозокот не функционира така :) Е сеа баш ќе родам, штом ми рекоа дека нема потреба да чекам :) Еве јас реков дека сакам да родам. Ама и да не родам, се чувствувам некако... рамнодушно би рекла, ама ми е ладен збор. Мислам дека ми треба дете во животот, и би било ок да родам, ќе се грижам за него, добро ќе е да се посветам некому а не само себе. Верувам ќе завршам добра работа. Нека трчка низ куќа :) Ако немам таква среќа или можност, да сме здрави и живи.
    Ме фаќа депресија, особено навечер. Ми е тешко и мука и секакви грижи ми се вртат низ глава. Да имав сеа дете немаше да ги мислам сите овие работи... Ќе трчав околу соба гледајќи да не се удри од нешто :|

На Skorpija25, mal.ecka, ♡BuBaLe♡ и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ве прочитав набрзина, ама убава тема свртевте - за бебиња.

Јас не бев дечар, па и сега со моите две, пак не сум :D
    Навистина, моиве ги сакам повеќе од животот, ги галам, ги гушкам и бакнувам нон-стоп, се грижам за нив секоја секунда да се стокмени, најадени, згрижени, ништо да не им фали, ама освен за моите немам желба за други деца, колку и да тоа звучи чудно. Немам потреба од гушкање, играње, гњавење, другите ми се слатки или можат да ме нервираат ако се невоспитани и толку :tmi:
    Изгледа немам живци.

Инаку, имав неполни 27 год кога се зедовме со мм
    Првин не сакавме дете, после 2 години јас прва почнав со таа идеа, уште 2 години ништо не се случуваше, јас се напнував, опседнав, мм кулираше.
    И така фала на Бог останав бремена, на 30/31.год, ама го паметам тој период на забременување како многу исцрпувачки.
    Се замислував со две деца, машко и женско, ама не бев спремна повторно да минувам низ процес на забременување па кажав: Господе, јас не можам пак да проаѓам низ сета траума, и затоа не се ниту осмелувам да посакам повторно да сум бремена, ама Господ ми ја слушна молитвата и многу брзо забременив од еден пат! :lol: Знам бидејќи тој месец бевме зафатени со мм и едвај да се и гледавме.
    Пред и да направам тест знаев дека сум бремена. Тоа значеше дека некои мои лични планови се урнаа и морав да се откажам од нив ама не жалам.

Со двете бргу и лесно се породив, природно. Со син ми малку почекавме па и со индукција го предизвикаа пороѓајот, а со малата не ни знаев дека сум веќе за пороѓај спремна. За малку ќе се породев дома, ете толку лесно поминав.

Еве ги сега, 4 години се разлика, и се најдобри другари :D
    Нон стоп се играат заедно, мене ме оставаат на раат :whew: :D

И да, мојата мисија звана правење деца е завршена :~:

На Skorpija25, Viktorijaaa5, mal.ecka и 34 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Релација Центар - Лисиче саат и пол. Хаос е низ градов. Ептен ми смета сета оваа гужва и нервозa. Зарем никој ништо не превзема за сообраќајов кај нас? :(

Ме изнасмеа со реченицава. :rofl: И да, убаво кажа Пецо, ептен убаво го опиша муабетот со деца. :) А и интересен лик си, не сум знаел. :wasntme:

@kuc и Бубале среќни нека им се имендените на вашите деца. :)

Имајте убав остаток од вечерта. :f:

На ♡BuBaLe♡, kuc, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @kravce , да споиме друштва. Периодично сме во филмови и ние:)))) и ова ни е филм.:))
    Не туку џафкајте, почнете да правите бебиња. Едно и за мене :$:P

На ♡BuBaLe♡, kuc, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Кога сме на муабетов -
    Screenshot_20190109-195953.png
    :^)

На Skorpija25, Желба, Ygritte и 25 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.942
    Боже боже боже. .. (facepalm)

ај Добра вечер. Ручавме и сме се отспале 3 саати со дете. Сега ќе си седиме до 12 ама ако. арно ни е. Мене ми почнува викенд од денес :rock: вечер како и да е ќе седам до касно. Ќе испоперам све и ќе гледам филмови :beer:

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Случајно пак налетав на видеово. Ако бидам татко сакам вака. :)

На Skorpija25, Желба, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.058
    Правам машки бебиња. Цена 100 евра.
    Ако згрешам ги враќам парите.
    :rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, mal.ecka, Желба и 30 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Од прва ли се фаќа или ќе треба повеќе сесии? :D Да прашам некоја од жениве што го следат на фб, дали е успешно или лажна реклама :D

На Skorpija25, Желба, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Не зборам за другите, не го живеам нивниот живот, само за мојот носам одлуки :)
    А мојот во 50м2 со свекрва и бебе нема да го живеам.
    Другите како мислат дека е најарно - нека прават.

На ♡BuBaLe♡, kuc, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Ја направив две бебиња:D
    Дупла кока-кола мавнав:$
    Маж ми жеден ептен:sweat:

Сакам ќерка.А ке биде машко гарант.Сеедно,само нека се фати,уморна сум веќе трета година,напорен и стресен пат е,исчекувања,броење,темпирани односи,термини по клиники,инекции....многу е иритирачки да се бориш за нешто што треба да е наједноставно и природно ама...осеќам и се надевам дека годинава ке ме огрее сонце.

Не се плашам ни од бременост ни од породување,само ме плаши помислата каква мајка ке бидам,и дека некој ке биде целосно зависен од мене.

Среќен именден на славениците,живи и здрави да се:hug:

На Skorpija25, Viktorijaaa5, mal.ecka и 39 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Убави муабети.
    Не се мешам тука.
    Има што да кажете,несакам како стара баба да верглам "еее јас кога бев млада...":D

Си се чудам себе си.
    Ритуали и ред во деноноќието ако ми се поремети, тешко ми е.
    Не сум опуштена.
    Сакам да сум.
    Лек во инбох !:|

Дечки...абе со мајка ми уште не сум смирена.На Божиќ ми кажа каде правам грешка и во право беше:).Ама искрено, многу ме налути нејзиниот муабет " си требала да речеш...".
    Сега и јас знам што требаше да речам,ама во моментот не се снајдов.
    Незнам прљави игри да играм и тешко се снаоѓам во прљави дискусии.
    Знам да премолчам и си подврзам јазик ама игри на зборови не се мој фах.
    Не ги сакам таквите луѓе.
    Се ежам од нив:drunk:

Одам да го допијам виното од НГ...ќе скисне.Ако се вратам и разврзам муабети значи дека сум го испила:rofl:

На Skorpija25, Viktorijaaa5, mal.ecka и 30 други им се допаѓа ова.
  14. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Гушни ја...затоа што ја сакаш. Проблемот нема да се реши, ама ќе омекне лутината малку...

На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Вечер друштво!:hai:

Свеќи ми беше на гости . Ја натаманив со три вида баклава. :emo: Кажете сега дека не сум домаќинка.:D Едно парче од мојата, една од мајка, една од баба ми. :D

Ја искористивме да прошетаме сами на снегот со мм. Колку е тивко надвор. Тук там некое крцкање од гумите на некое возило, воздухот е чист, светло е небото. Ваква глетка немаме видено неколку години.
    @Bozica1980 сепак те послушав и го носев маж ми на џорба.:D Он задоволен, јас задоволна. Сите среќни.
    Ако решам некој ден да правам ќе се пофалам што испаднало, со слики со се.:!:

Дечар не сум ама ич. И уште мислам дека маж ми знае многу подобро со син ни. А и он не беше некој голем дечар. Ама со бебето им оди од прв ден. Они двајцата имаат некоја посебна конекција.:inlove:
    Знаете колку имав желба за дејче. Ама овај багабонт мој не го менувам ни за 100 дејчиња. Ама секако си посакувам едно годинава. Маж ми би уште сега во моментот. Само го буцка малиот кажи и на мама дека сакаш сестриче.]:)
    Се осетив спремна за него дури кога го родив. И да , во ниедна книга нема да прочитате како се гледа дете. Тоа доаѓа природно, инстинктивно, само од себе. Едноствно знаеш.
    На сите кои посакуваат бебче, годинава две им посакувам!

Среќен именден на славениците, да се живи и здрави! Преубави имиња имаат!:inlove:

На Skorpija25, Viktorijaaa5, *Ench@nted* и 34 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Има дечар некој?
    :D
    Сите некако не дечари:D

Природно е.
    Во човечката природа е егоизмот влијателен.Кога ќе се роди дете мајчинството преовладува затоа и се освестуваме како мајки тогаш.

На Skorpija25, Mr. Right, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.942
    баш затоа 'јас никогаш нема ... со моето дете вака. .." у вода паѓа уште во прва минута од пород. И кога ги читам а не родиле ми иде малце слатко и смешно. .. :D иначе и јас допив вино од нг. Со сусам салата и марула. Добро иде диетава. ..

На Skorpija25, Cka, ♡BuBaLe♡ и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Јас се пријавувам во "дечари" и маж ми. Многу туѓи деца пораснавме и сеуште ги растиме.се подготвуваме и вежбаме утреДен за наши деца:D
    Ако на некој им треба да им ги причуваме, слободно барајте ме.
    Често им ги чувам на моите блиски:inlove:

На Skorpija25, mal.ecka, Желба и 32 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Комората ми е пуна храна.
    Деновиве Фроузен вода може да ми носи.

На ♡BuBaLe♡, kuc, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.097
    Сум направила голема беља,пегла вклучена од вчера,среќа има некое чудо,па се исклучила.Ќе ги запалам некој ден.
    Сакав ќерки,добив,иако мислам дека е потешко за гледање девојче од машко.
    Дома,сите на своја страна,грицкам пуканки со кучиња.

На ♡BuBaLe♡, kuc, Yowannty и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.