Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.533
    Допаѓања:
    184.343
    Среќни родендени и имендени дечарки и недечарки :sun:

Јас дечар не сум. Не знам да забавувам деца. Не знам што да им праам муабет, ама некои што веќе цупкаат, па ќе го фатиш за раче и ќе го прошеташ, ама бебе... не знам што со себе. Смртно ме плаши помислата како ќе се снајдам со бебе, а најмногу поради фактот што сакам се сама и никој да не ми се меша. :tmi: Знам дека ќе бидам “малку” посесивна околу него и од тоа се плашам. :tmi:
    МаШ даде предлог да не се пазиме повеќе, па напраивме математика, као во најмала рака ќе требаат 5-6-7 месеци дур се фати, тамам ние да се информираме поише околу што не чека. Ама сметката на пазар и дома не е иста и еве ме терам 9 недела со мачнини, со нема добра поза за спиење повеќе, со повраќање, со сВе. :D

Сабајле бевме со маШ до болница која патем е на 20 мин надвор од градов за некакви испитувања. Па кога му текна дека треба да се враќа по резултати, а плус на целата гужва таму, зема колата и рикверц до лабораторијата што ни е блиску и каде до тогаш одевме. Завршивме за брзо и плус не плативме многу.
    Претходно секогаш ме боцкаа девојките, а сега излага еден згоден дечко и ме вика внатре. Колку што беше згоден, толку лошо ми ја жбрца иглата во вена, ми идеше да му го пукнам убавиот нос. Ракава уште ме боли. Никогаш во живот не ме болело земање крв. :|

Се распишував.. имав потреба да се искажам откако поштено ве измањачив. :wasntme:
    Не памтам кога последно сум имала вака долг пост. :lol:

На *Ench@nted*, mal.ecka, mareane и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Добро утро лепотици..
    Да ве почастам крофни,нема повод, а и не мора ни да има нели? :) Сигурно некој е на диета, ама ај ќе ,,замижете'' за една :D
    chocolate-donuts-with-chocolate-glaze-recipe.jpg

Прво излегување у двор и ја така занесен у небо гледав, се лизнав и си треснав на земја добро што не скршив нешто (будала, не пазев),ама добро е..Вчера снег цел ден врнеше, денеска не..Најмногу мразам кога ќе почни да се топи, вода ,,каша'' па шлапај по тој ,,сос":D...Деновиве треба да почнеме со припреми оти во недела стара н.година па со друштво се собираме (пишував за тоа претходно), да ја продолжиме традицијата.:) Останете ми добри како што сте убави!!:hug::hug:

Последна измена: 10 јануари 2019
    На mareane, WildMk, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Охооо.. Ве исчитав сите :$:$:$сте се распишале на убава тема - бебиња.....Најпрво @dunika најсреќен роденден :^::d:да си имаш, вечернава роденденска 'кока-кола' да ти донесе две цртки и еден куп утрински убави и мачнини :inlove: :inlove: :inlove: @Alishan30 исто и тебе ако не ти е роденден :inlove:.... Еве ние направивме бебка од забава и со помислата дека не се фаќа од прва,околу нас гледавме борби за бебе и рековме ќе се проба (потајно бевме спремни) ..ами не се фаќа деее :^) дааа сигурно :D:D:Dеве растеме меше :l::angel:дечар сум ама и не....мм повеќе знае со деца... Бев убедена дека ќе е машко, ама излезе дунде :inlove: (потсвесно знаев дека е женско зашто од првиот пат кога слушнав срце ја завикав 'пуфка' ) не спаѓам овде со мои 27г. без ни еден ден борба за бебе....искрено се плашам.... Дали јас ќе сум добра мајка и дали ќе биде добар човек од ова мое дете :?::whew::worried:....не знам дали ќе ме сака, од каде ќе знае дека јас сум му мајка..ме удираат патетики и хормони .. ... Се изнапишав :D:D:Dубав ден имајте си :*

На mareane, WildMk, dunika и 22 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе и цигара надвор во двор, ме гледа мм и ми се чуди, во шорцеви седам и маичка на прерамки ама со зимска капа на глава(facepalm)што да правам, на главата ако ми е ладно секаде ми е ладно, таа ако е стоплена секаде ми е топло.:wasntme::lol:
    Децата ги избањал, ги натокми, заспал и со нив една партија дремнал, сега се врти околу мене за кока кола, влегов внатре пак заспал, ај сабајле кока кола кога ќе се вратам од работа.:lol:

Бубале честит именден и среќен роденден на бублчињата џуниори.:party:

@kuc честитки име на ќеркичаката.:l:

@dunika среќен роденден, догодина во проширен состав од тројца, четворица, петорица :lol:да си го дочекате.:l:

Пред да кажам за дечарка/ недечарка да ви кажам за манекенот мој.(hollest)
    Го носев денес да полага за возачката пак, тука кога ти ја одземаат возачката за прекршок после мораш повторно да си полагаш само што нема со почетнички ознаки да возиш.
    И се убаво влезе човекот во кола ќе полага, се враќа после неполни 10 минути, паднал.:rofl:
    Манекенот мој си влегол во кола, почнал да вози ама се со една рака како што и вози, две раце никако на волан не ставил и сега ќе си чека уште 3 недели да полага, му викам ќе го носам на вежбање, ќе го учам како со две раце на волан да вози, ме гледа и ми вика а ти кога последен пат си возела со двете раце на волан, кога ќе размислам може на полагањето да ми беше последниот пат со рацете на 10&2 положба да ми беа.:wasntme::rofl:

Околу децата јас отсекогаш сум била дечарка, затоа и таква професија одбрав, обожавам бебиња, со сите деца, бебиња си играв ама првиот вистински наплив на емоции, љубов имав кога ја породив снашката со првиот внук,( тоа на нејзино инсистирање, не сакав јас да ја породувам) и се роди внук ми, го држам во раце, такво чувство на љубов ме одзема што стоев како дрвена Марија некоја секунда, минута, чека снашка да и го подадам бебето, таа солзи рони, јас солзи ронам, брат ми не гледа како да сме се мрднале и еве и ден денес да ме праша човек кого повеќе сакам дали моите или внук ми не можам да одговорам, не дека помалите внуци не ги сакам ама првиот мине ептен во срцето.:l:

И јас со маки невидени дојдов до Матео, веќе од кога се откажав тотално и се помирив дека не можам да родам, мм се закани со развод, не сакаше веќе да ме гледа колку се мачам и ете не благослови Господ со бебе и двајцата бевме убедени дека само он ќе биде па наредниве две беа тотално изненадување, пет ќе беа да го немав последниот спонтан ама нека ми се живи и здрави трите што ги имаме.:l::l::l:
    Бременостите лесно ги поминав, породувањата исто, освен со Константин, со него тримесечно бебе родив 4600 џинче на мајка:sweat:едно време почнав како девица при прв секс нозете да ги затворам:rofl:мм после седна позади мене и ми ги држеше отворени додека се породив.:lol:

Од прв момент кога ми кажа докторката за Матео знаев дека е машко, од кај маж женско нема ни за лек, од кај мене женските сме како ретки дијаманти:lol:за Константин исто бев убедена дека е машко, за мадамица се решивме со мм дека не сакаме да го знаеме полот иако и двајцата повторно бевме убедени дека ќе е машко па кога видовме дека е женско двајцата како блесави се гледавме, не ни беше верно, да не ви кажувам свекрва ми како изреагира кога и покажавме дека е женско, после 4 сина и 10 внуци женава во несвест ќе паднеше од радост.
    Дефинитивно женските деца се поитри гледам по мадамица и внука ми сите ги командат, се по нивно си прават и сите ги слушаат.:wasntme::lol:

Кога беа ептен мали дека на мала разлика многу мака си видов, повеќе со неспиење него со друго, едно не спие ноќе а треба за другите да си будна дење, едно време функционирав со дремки од по 20 Тина минути, кога ќе ми речеше некој леле што убаво вака на мала разлика ми се идеше да им акнам бокс:punch:ама помина и тоа, пораснаа џивџанчиња си играат сами, може да се случи со саати да не ме побараат освен ако треба га*от да им го избришам.:rofl:

Кај мене во забавиште веќе неколку години е се gendar neutral (facepalm) и јас им бев идол на мајките дека Константин со долга коса мислеа дека сум приклоничка кон овој new age bullshit, им ги скршив срцата:u:кога им го кажав мислењето за gender neutral растење на деца и дека син ми има долга коса само зошто одбива да се шиша и не сакам со сила да го ишишам.
    Gender neutral воспитување за едно 10-15 години ќе ни донесе gendar confused генерација, вакви трауми не им се потребни на децата.:swear:
    Мадамица си игра со колички, не сака многу многу фустани, не ја малтретирам со исклучиво розево бои ама си знае дека е женско и нема ништо лошо во тоа, на крај краеви тоа и е, Константин сака мај литл пони, исто не се замараме, не му викаме абе ти женско ли си ама исто иако има долга коса знае дека е машко, ако му се обратиш со she, може и да ти ги смкне гаќите и да ти покаже дека е he:PМатео е осетлив знае онака за ништо или дека е sad(facepalm)да си плачне ама и него не му викаме абе само женски плачаат итн ама пак си знае дека е машко, gender neutral=serious therapy for future generations.:swear:

@Peco кај мене никогаш не врне снег, никогаш не се ебело, сите сме virgins.:rofl:

@WildMk мене ово аутокоректов живците ми ги искина, мисли знае подобро македонски од мене:swear: па кога ќе видам што се ме поправил ми се иде да го најдам тој што го измислил и да му ја скршнам главата.(wtf)

На mareane, WildMk, TeddyGrey и 31 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Баш така.
    И да е растено како женско, а се осеќа како машко и сака да смени пол, ок, на 18 што сака може со свое тело да прави и јас немам ништо против никого.
    Ама стојам зад тоа дека е глупаво и непотребно на мали деца да им се наметнуваат такви работи.

@dunika среќен роденден, ти посакувам еден штрк годинава :)

@zhap4e и јас исто би сакала, без оглед дали ќе родам свои, да имам едно посвоено.

Мои блиски имаат свои две деца, се случи ситуација едно детенце комшиско да остане без никој, татко уапсија, мајка од бебе го имаше напуштено, баба дедо нема. И блискиве мои беа прашани дали можат привремено да го чуваат.
    Тие сакаа и да го посвојат, ама од нивна фамилија страшни притисоци имаа. Една тетка пред мене им вика - ако сакате трето родете си, не ќе прибирате од улица :x

Како и да е, таткото не се откажа од старателство, па не можеа да го посвојат и детево го преместија во друг град за да биде подалеку од насилниот татко, дур конечно државата не се досуди со него да му одземе старателство.

Ама тоа ни криво ни должно, од дома ужасно малтретирано и некои вакви коментари :x

Последна измена од модератор: 10 јануари 2019
    На mareane, WildMk, TeddyGrey и 24 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Еве сега сакам деца.
    Ама не повеќе од еден час:D

Само моето МОЖАМ, зашто имам обврски према него, сум го створила и сакам да го одгледувам сама и јас како најдобро знам.

Ако ми остават деца, ќе ги гледам, ама на договорен тајминг.Неможе ни внуци да ми остават до бесконечност.Си има тоа дете родители.Јас сум само припомош, не прифаќам цели недели, денови со мене да е внучето.Не се земаат во обзир ситуации каде мора да излезеш во пресрет.
    Ама тие да си одат на одмор 10 дена и да го остават детето, верувајте, нема да прифатам.
    Одговорност е.

Моево дете многу е чудно.
    Еден период секој ден бараше компирчиња пржени.
    Па тарана си сирење секој ден и правев.
    Сега е таптисана по палента.
    Одам да смуќкам една порција и да се припремаме за санкање.

На Shelea, mareane, WildMk и 31 други им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Оффф се нервирам кога ќе прочитам нешто вакво :@ , особено тетка кога решава проблеми во туѓи дворови... Имам такви што командаа, мајка ми мирна, напатена, жена вдовица, ја гњавеа :envy:|(дури не ги зедов работите во свои раце... Сега сите се на диштанс конечно женава да диши на раат.... Шо и сметало нејзе ако сакале 10 ќе посвоеле..... Не и рекле неа: земи го детето чувај го.....:@

Последна измена: 10 јануари 2019
    На mareane, WildMk, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.778
    Да ве поздравам. Кој планира да патува, ако може да седи дома. Патиштата, барем вчера не беа исчистени. Вие што се со деца, затоплете ја колата и никако внатре по јакни и скафандери. Со вас голем термос со топол чај, јадење и поларни ќебиња. Зимска опрема за колата-фул. Ништо не заборавајте, и ништо не е вишок. Знам дека знаете, ама да си кажам :) Од мене денес толку.

На vrapce.b, *Ench@nted*, Shelea и 29 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    На зимовање м? :wasntme:
    Ние упте малку, се надевам нема да врне волку кога ќе одиме, ме фаќа мене паника кога патуваме на вакво време.
    Денес ме мрзи ама ептен да работам, потфатувам по нешто ама лабаво. Ај се тешам ионака сум во сабота на работа ќе надокнадам.
    Ме потсети @Peco на школски дани со "зима е, се ебело" , на секоја писмена зимно време паѓавме од смеење на реченицава, а сите исто ги почнувавме текстовите :D
    Како ќе се оди денес дома :worried:, ќе има пак протести? Од колку како знае некој?

На mareane, WildMk, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    И ја на иста мисла сум ко тебе,ќе причувувам одвреме навреме ама не нон стоп ...некако тенка сум со нервите многу .Додуше у план сум штом ќе се заженат /замажат да бегам у друго село , па на друг начин да помагам .Така ем главата мирна на сите ќе ни е ,ем нема многу мешании да имаме -сви среќни и задовоЉни би биле...здравје нека е само.

Иначе,завеЈани сме овде(facepalm) ,скроз заборавени од селоначалник .|( кај и да е ,ќе не има на ударни вести на сител
    Само кучката му се радува на снегот ко е надвор -ко елен скока :rofl: ,...ние тројца мрчатори невидени сме ко е снег у прашање .
    И тоа...ај :*

На mareane, WildMk, karmenka21 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Веќе има.
    До кога ќе траат-незнам.
    Збоктисано им е на луѓето од протести веќе.

За составите...ке набројам некои познати наслови:
    - Падна првиот снег
    -Како го поминав зимскиот распуст
    -Како го поминав летниот распуст
    -Мојата идна професија
    -И по Тито-Тито
    -Татковина, колку тоа гордо звучи
    -Мајка

Нека се јави еден што ги нема поминато овие состави:D

На Shelea, mareane, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.285
    Последните 3 во мое време ги немаше.
    Тито не го знаеме. На татковината не сме толку горди. Темата за мајка ја скокавме

На ♡BuBaLe♡, mareane, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    ^ :D даааа ..и нека крене рака кој не го вметнал стихот :
    ,,На небеска шир,
    би напишал МИР”
    во личните творби
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На ♡BuBaLe♡, Shelea, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Освен за Тито, друго се' имавме. Отров теми.

На ♡BuBaLe♡, mareane, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Тито го немав ама затоа имав наслов за писмена: "Седам покрај старото огниште понесен од битот на народното творештво" :x(facepalm):?:и ден денес не знам што да пишам на темава... После 12г поминати од средно....

На Shelea, mareane, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.285
    Порано едни исти теми се вртеа за писмени. Секоја година истото. Првиот во фамилијата пиши состав сите наредни тој го препишуваат. :D

На ♡BuBaLe♡, mareane, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  17. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Не се мисли ако можеш посвои си ,ќе спасиш барем едно дете ,еве мојот сопруг е посвоен за среќа ,велам среќа затоа што навистина беше сакан и чуван од страна на мајка му и татко му , и тој си ги сакаше и почитуваше ,исто и јас
    Можеби понатаму пак и свое ќе си родиш
    @dunika среќен роденден мила само убавини да те следат

На elena.mak, mareane, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Последните три и јас ги немав.. имавме за татковина нешто, ама без делот "колку сме горди" (кој патем го прочитав ко "грди"). :wasntme:

Се утепав од шетање денес, ми се спие сега. :yawn:

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.859
    Хелоу:hai:
    Бев на фризер, сменив боја. Од прееска како мало дете се радувам:) За снегот па не можам да ви опишам колку сум среќна, дете не ми е рамно:D
    За деца си пишав. Лани кога останав трудна толку бев збунета држејќи го тестот што мм 100 пати ме праша нели сум среќна. Бев збунета и еден ден си седнав и плачев дека нема да можам да и обрнам внимание на ќерка ми, па што ако се породам околу нејзиниот роденден(тогаш отприлика требаше да ми биде пораѓајот)..... И бев многу исплашена. Ама, за жал, не испадна ништо со бременоста. Сега, еден ден сакам второ, еден ден нејќам:D А имам 36г.тоа ме "плаши" најмногу. Ама во животот мој ни еден мој план не успеал како што сум замислила, па веќе не мислам ништо:D8):)
    Инаку за ќерка ми се мачевме 5г. За вторава бременост од еднаш и од прва се фати(facepalm)Е ајде де:)
    @doubleg треба да имаш финансии за да гледаш дете. 1 кутија вештачко млеко и 1 кутија пелени се 2000д.за месец. А кај се алишта, цуцли и се друго. Кога ќе потпорасне треба да гледаш да го храниш здраво, а не секој ден маргарин и леб. И да не ти бара детето, како родител ќе сакаш да му пружиш се. Ама да, и јас викам дека не треба да се чека, заради не дај боже здравствени проблеми. Инаку, кој кога сака.
    Дали би посвоила?! За жал, може имам застарено мислење, ама јас лично мислам дека не би. Ама кажав, им се восхитувам и подржувам луѓето што се одлучуваат на таков чекор.

И мене мм ми рече, и ако немаме деца ок е. Доволна си ми само ти. Јас, за жал, може себично, ама не се согласував и не се помирував со тоа. Затоа секој ден му благодарам на Господ за ќерка ми.

И јас внуците ги сакам како мои деца, ама внук ми има посебно место во моето срце:l:Дека прв се роди.

@dunika среќен роденден:^: здравје, љубов и годинава да не израдуваш со едно швајцарче:D

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.285
    Леле бре ќе заборавев на ДунаФка наша да и честитам... Епа ДунафЧЕ @dunika најсреќен нека е, само убавини, следниот со бебе да си го чекаш.

@Milobebence ако можеш да си посвоиш, не чекај. Има многу што откако посвоиле, добиле свое неочекувано. Имаше и не форумов членки со таква приказна мислам.

ТИе што ја земавте ,,здраво за готово'' таа бројка од 25, околу процесот на добивање дете... Не дека баш на 25 мора, еве и 30 нека биде, ама факт е дека биолошкиот часовник отчукува и против тоа не можеме. Не е исто борба со стерилитет да се почне околу 30 и околу 40 да се брка последен воз, ако веќе не дај боже мора да се оди низ тој пат.
    Не сум за стварање деца по секоја цена, само ради остварување на репродуктивната функција ама па и не вреди многу чекање, сите коцки речиси никогаш нема да бидат сложени.

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, V.odolija и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.