Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    A ако ти побараат замена за нов производ, шу праиме? :D

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ако е само да се репродуцираш за да ги задоволиш желбите на бабите и дедовците и радозналите комшии и роднини ИЧ не пробувај.
    Детето си е доживотна инвестиција, ама во :
    -љубов,
    -трпение,
    -посветеност...

Парите не.
    Требаат, ама не се клучни и не се страшни пари да неможеш да одгледаш едно детенце.
    Паровите се и невработени па осеменувањето си ,,оди,,:D

Секој за себе си знае кога ќе му се појави желба.
    А и да не ти се појави, штом ќе се роди, желбата сама ке ти дојде.
    Тоа ви е љубов за која сте сонувале цел живот:l:

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Јас за Тито не пишував :D

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, Ygritte и 8 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Дунафке, Дуне, @dunika а вери хепи б'ртеј козле. Нека биде бебе. Пуштам среќа да се фати дуплата кока кола :$ Или следната у многу скоро време.

Леле, уште и уште за бебиња:D Можда рекорд ќе ни испадне темата по тоа колку долго е hot,hot,hot! Ни кока кола не траела олку :rofl:

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.476
    Допаѓања:
    91.104
    @dunika
    Среќен роденден:^::party:
    Ви посакувам бебиња кај сите годинава и тоа дупли.

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, V.odolija и 15 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.943
    ја сакам дупло :( умреф за близнаци

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Мрак на очи ми падна утрово кога видов дека е натрупано и уште врнеше снег. :@ Улици неисчистени, шлапатарници на сите страни. Кога се враќав па и оние заблокирале сВе живо. Па и тие ги опцув. Ма сВе сум пцуел денес. :doh: Од некој што си го сакаше градот каков таков сега воопшто не го сакам.

Бев до Рамстор да купам брокула. Сега уште малку супа ќе правам. Времево само за супа е. :mm: Виршли не најдов за мачките, ќе си јадат од сувата храна. :nod:

Пецо, нек се множат. Имам јас една, ѕирни ја.
    FB_IMG_1547073970945.jpg :rofl:

Не ги сфаќам овие луѓе искрено. Ако навистина сакаш дете нема да ги двоиш на свое и туѓо. Јас сум за повеќе да се посвојува и да не се чека толку време за дете.
    И јас сум еден од тие кои сакаат да посвојат барем едно дете без разлика дали ќе имам свои или не.

Како тоа не требаат финансии? И да, луксуз е да имаш дете денес овде каде што сме. Најчесто само едно раѓаат и толку. Од љубов не се живее, а само пакет пелени се 1000 денари за другото да не збориме. Како и да е во децата треба да се инвестира.

@dunika среќен роденден и следниот да си го дочекаш со бебе.:hug:
    @Alishan30 и ти исто и сите што си сакате. :hug:

Ај сега да си згреам душа со супа. :mm:

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    259.971
    :rofl::rofl::rofl:
    Некогаш се осеќам како га*обришач:envy:. Само слушам: Мама ка*ав, избриши ме|(.
    И обично кога јадам или месам тесто:|.

@dunika Среќен Роденден:^::beer::*.
    Да ти се оствари најголемата желба:hug:.

Леле уште за бебиња:o.
    Инаку @elena.mak е ептен кул мама, ја знам оддамна. А какви торти прави:P.

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ај добар ден...
    Јадев, се прејадов, па кога ќе седнам незнам за доста(facepalm)

Снегов не го сакам дека одам на работа, убав е да, ама да си дома:!:

Децава не беа планирани, уствари за првото свекрвата напињаше као и за се друго, и за чудо одма останав бремена, со малиот требаше малку повеќе кока кола да се испие...бременостите ми беа лесни исто и пораѓаите....немав мака, никаква, природно и со двајцата...
    Едно време бев на мисла и за трето, а сега си викам со кој памет ќе го направеше тоа(facepalm)...не е дека нејќам деца, таман работа, ...само сакам да им ги пружам сите задоволства, нејќам да им скратам од нешто.

И не се слагам дека не требаат пари. Требаат да. Ако не се замараш како е облечено, што јадело и пиело...што не ти е гајле дека нема да оди на курс или зимовање...е тогаш не требаат...

Куц и бубале честити имендени:f::f:
    @dunika среќна, жива здрава, весела:^::^:

Испратив деца на снег, сеа може кафе да се пие:coffee:

Последна измена: 10 јануари 2019
    На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    И мајка ми сакаше уште едно дете, ама ете имала усул и застанале на две. Не ги сфаќам оние кои немаат, а се котат ко глувци и ете ги на телевизија цмиздрат и зборат како Господ ги дал. Епа да ми извините, ама ако не се рашират и не им направат деца Господ не ги дава. Да давал сите ќе имале.

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.164
    Допаѓања:
    137.289
    Едно дете сакам оти сите понуди за патување се само за едно дете гратис, две ако имам ќе треба да доплаќам :rofl:
    Да бев помлада на поголема разлика ќе си ги родев т.е од коа ќе му завршеа годините за бенефиции на првото... вака ниш.:lol:

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Како растат деца се повеќе финансии треба. Можам да замислам како е кога ќе дојдат во тинејџерски години.
    Ама реално, требат како не.
    Не да не можеш утре да му пружиш основно, а не па и нешто одвише. Што го правеше тогаш? Затоа треба да се планира ама да не се оди во крајности бидејќи човек не може баш се да испланира и исконтролира.

Тешко е да се оддлучиш за посвоено дете, благородно е итекако, ама јас и мм не знам дали би биле спремни за тоа. Не е никогаш дојдено до таа тема, да бидам старател за поголемо дете да, ама од мало бебе не знам... па после треба да му соопштам дека е посвоено, па тоа се распрашува за биолошки родители, па сака да ги најде, па други гени, па не знам... премногу терет, ама секако не за секого.
    Само сакам да кажам како и за свое и за посвоено треба да се размислува и планира...
    Ова онака нафрлани мисли набрзина, не сум многу размислувала на темава...

Снегот не престанува да вее, едвај дојдов до работа. Ништо исчистено, ние пешаците одевме по козјите патеки еден по друг, ко попчиња.
    Колите по улиците се обидуваат да возат ама тешко, само застој прават.

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Конечно снег. :rain: Си купив чај од јаболко и цимет, идеален е за топлење по прошетка. :coffee:

Како така бе, за се друго требаат пари, само за деца не? За секојдневно функционирање - требаат пари за сметки, храна, облека; за градење на сопствен дом/ купување стан - требаат пари; за одмор/ зимување и останати луксузи кои му требаат на човека да се одмори од секојдневните обврски, повторно требаат пари. Е затоа за деца не требаат. Ахам, да.
    Не знам како вие гледате на животот, ама јас не сметам дека коцките сами се редат. Зошто да не ги наредиш коцките па тогаш дете? После 30тата треба сериозно да размислуваш за деца, ама претходно треба сериозно да размислуваш да обезбедиш нешто за тоа дете.
    Јас не би можела во очи да го погледнам своето дете ако се препуштам на судбината, па како биде - биде. Знам како е да имаш одредени луксузи, знам како е да ги немаш, па вака здрава и права, не гледам причина да не се трудам да обезбедам доволно финансии за почеток.
    Од основни трошоци околу дете, би ги издвоила памперсите и АД млеко (а се додека не родиш, не можеш да знаеш дали ке доиш или ке мора да купуваш дохрана). Поевтина опција за памперси е 400 денари за пакување со 40-50 пелени, а со ова пакување можеш да тераш една недела, преку сила. АД млеко чини 900 денари и едно пакување се троши за 3-4 дена. Значи, за една недела, ти требаат приближно 2200 денари. Добар дел од вас овде се мајки, па нема потреба да набројувам што се уште е потребно за бебе од алишта па натаму. Сеуште не сум мајка, ама другарка која има неколкумесечно бебе ги има овие трошоци. Кога ке појде на училиште, една јакна и чизми чинат најмалку 50 евра, еднодневна екскурзија е најмалку 10 евра. Ако сум грешка, нека повели некој, нека ми објасни како без пари ке израснеш дете. Ама не да го фрлиш на буниште, туку да му пружиш пристојно растење.
    Не можеш да се надеваш дека ке биде како на владината реклама - моите ке купат количка, твоите креветче.

Кој е за чај?

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Абе друже, финансии требаат за се. Ама, ако има за ти да јадеш и правиш торти секоја втора вечер ;), ќе има и за бебенцето. Па ако треба и ќе се откажеш од нешто. Може нема да може да идеш у теретана. Може ќе треба да работиш и втора работа. Но, ќе се снајдеш, кога ќе знаеш дека има за што да рмбаш.

А, во животот нема гаранции за ништо. И најситуираниот да си, утре може се да изгубиш. Колку луѓе останаа без работа на времето.

Но, гледам дека пак ќе ме разберете погрешно. Затоа кој како си мисли, така нека си прави.

На elena.mak, ♡BuBaLe♡, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    178.071
    @dunika среќен роденден, „голема да растеш“ :D

Купените производи не се враќаат. Може да добијат нов производ бесплатно. :D

Мрш бе. :D

На elena.mak, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    154.629
    Мислам дека не ми поминал ручек без ова :)
    Ај здраво :) , изненадувачки нормално стасав до дома, не беше ништо критично и покрај толку врнење, ако е кај нас страшно што да кажат во Австрија.
    Се размрсулавев, мавнав еден чај па пред спиење и тилолхот да не ме кутне настинка, ќе се убијам. Се мислев дал да санкам деца ама истрчани се доволно од сабајле на снег, нака ни е ќе треба едно пола саат само да се спремиме, а и ми студи.Утре здравје пак.

На elena.mak, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите :)
    Се изнашетав по снег за сите пари :)
    @dunika среќен роденден, желбите нека ти станат реалност :)
    Синоќа сонував дека сме се запознале со тебе и тм. Во сонот за него сум помислила дека ич не личи на некој што носи одело на одмор :) Изгледа ова ми се акумулирало во глава од летото :)
    За темите за пишување, и јас без последните три :) Во средно имавме поасални теми и тогаш уживав да пишувам. Ама ова со распустот... Уште ми се превртува желудник

На elena.mak, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Добра идеја ти е оваа. :rofl: Што ти е економист еј! (fingers) :D

Како наброја, за момент помислив дека имаш родено ама не кажуваш. :D

Се нафукав и сеа тешко ми е. :|
    А некој да ми каже зошто е укинато две литарското шише кока-кола? :?:

На elena.mak, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    За да купиш две помали :)

На elena.mak, Dadusicka, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.434
    Допаѓања:
    143.512
    Пари нормално дека требаат за живот, ама за деца не се потребни некои вртоглави суми што не може да си ги дозволи човек. Многу љубов и време треба човек да им посвети.

Верувам дека исто се сака свое и посвоено дете. Дете е дете, кога растеш заедно со него, кога ти е дел од секојдневието, не може да не го сакаш со целото срце.

На elena.mak, ♡BuBaLe♡, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.