Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.022
    Кој тоа прв спомна бебе?!Ајде менувајте тема време е веќе оти црвен нонец ќе треба да барам.Сега откако ги научив сите адети немате гајле..:P
    За дете треба финансии дефинитивно ,но се може и поскромно.Пред се треба љубов,посветеност,трпение...
    Додека ве читам ми текнува на пријателкава која сега почина што спомнав.Три деца ги изгледа со пелени,перени на рака оти немаше машина ,само доени и да не набројувам оти срцево ме заболува...Ама толку љубов и посветеност имаше кон нив никаде немам сретнато.По два пати секој ден ги капеше во корито од 200 ден со вода донесена од купатилото кое беше на 3 спрата подалеку од неа...Не оправдувам дека треба само да се раѓаат деца без да имаш услови.Ама таа имаше сопруг инжињер кој остана без работа баш тогаш.И надеж дека ќе биде подобро.Кога остана бремена со третото јас и пререков ама што ти требаше сега и трето.Сакам ми рече и ќе го изгледам најдобро...Сега створи се и куќа и работа убава имаше.,ама живот....Уф се разтревожив...и избегав од темава...
    @dunika најсреќен нека е до година со бебешки плач...

Преморена сум ,ми се тргна една гоолема обврска ,ама веќе мислам на друга .

Последна измена: 10 јануари 2019
    На petunija77, ♡BuBaLe♡, elena.mak и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Така е.
    Според мене,не требаат големи пари, за бебе без некои компликации околу 6000 ден.
    Јас всушност сум шпараџија.:D За глупости не давам пари.
    Примерот Јуле што го даде за коритото,се согласувам.Двете ги бањавме во обично корито,не многу скапо.
    Боди и шприхозни се купуваа квалитетни памучни од мтч ,постарите ја памтат оваа фирма.Не претерував со купување алишта ни за првата зошто брзо ги одраснуваше.
    Бебе не е скапо да имаш.
    Една кутија цигари денес е поскапа од дневните потреби за бебе.
    За доењето,мене ми беше строго препорачано бидејки бев на еутирокс.

На Желба, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 11 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Нова тема: Како се прават бебиња? :smoke:

:D

'мојата' тема де

На senjorita-v, ♡BuBaLe♡, elena.mak и 17 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Алчни или гладни за повеќе. Еј ме мрзи да се објаснувам кој како сака нека ме сфати :D
    Ќе одам да си зборам со занимацијата. Може ќе ми пушти нејкд селфи (fingers):D

На senjorita-v, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Се шалев Нарцис.јас сум неискусна за овие работи.и никако бришење.арно си читам искуства.
    Се шалев,на моја сметка,оти сега изигравам госпоЖа со трошоците-треба малку да припазам:D

На Желба, ♡BuBaLe♡, elena.mak и 15 други им се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Дај потсети ме:rofl::rofl::rofl:

На ♡BuBaLe♡, Milobebence, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Аааах... да.. за тоа си во право.
    Ама и тоа го 'товарам' на глобалниот конзумеристички систем, кој ни ги труе мозоците од раѓање!
    Па и деца од 9 години, се прегледуваат, какви патики носат и каков мобилен имаат :)

На senjorita-v, ♡BuBaLe♡, elena.mak и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Луѓе, не се само бебешките работи скапи. Од порано па до сега, буквално се’ е поскапено. На времето, леб во продавница беше 15 денари, сега е 30. Цигарите беа по 30-40 денари, сега се над 100 (во просек зборувам). За облеката, исто. Наоѓавме порано фармерки за 600 или 800 пример, сега фармерка испод 1.500 нема. Како поминува времето, се’ е поскапо и трендот продолжува.

За млекото и доењето, ќе кажам дека ако не цица бебето, ќе имате и те како голем трошок. Јас ќерка ми ја доев полни 6 месеци и кога почнавме со храна (каши) самата се одби, значи не по моја желба. Направив се што постои да одржам лактација и не се откажував никако, ама кога бебе нејќе, џабе е се. Болна легнав од мака, не и не. И нормално, нема на 6 месеци кравјо млеко да и дадам, и почнавме со АД. Тука увидов колку пари само на млеко одат, а како им е тек на оние чии деца од старт се на АД. Пропратни работи и трошоци купишта. И најголемата мака е што додека увидиш која крема, која цуцла, кое шише, кои пелени, кое млеко одговараат на твоето дете, дома веќе имаш залиха на непотребни бебешки производи аптека да отвориш. И да, облеката ја носат по нецел месец пред да им се смали, ама мораш да ја имаш, така? Колку и да се стискаш, сепак ќе трошиш многу и не може без пари да се гледа дете.

Одам да си легнам, се преморив денес. И капак успивав бебе саат ипол, ме исцеди. Заспала, спушти ја во креветче, фрла цуцлата и почнува да дрдори и да се кикоти. Така 4 пати по ред, ама петтиот успеав :sweat:
    Немој после да ве чујам лесно било бебе да чувате :D Се шалам, нормално, на сите што си сакате бебе ви посакувам да си го добиете наскоро :l:

Леле ај доста тупам, одам да се бапнам во кревет и помолете се за мене да спие малово ноќва, зошто ќе се упукам ако си играме од 2 до 5 сабајле :drunk:

На ♡BuBaLe♡, SV1911, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не знам како јас. мижам кога се дешава :rofl::rofl:

На senjorita-v, ♡BuBaLe♡, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Е сега со тебе ќе се карам,ами ние во помалите градови на слама ли живееме па доста да се 10000?Цените насекаде се исти,ај не зезај,не сме до толку смотани па не знаеме што се треба по новиве стандарди,аааааа:*

На Milobebence, dunika, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    10.000 помалку.. значи 40, со едно дете.
    Не 10 само..
    10 за дрва само нема да ти стигнат :D

На Milobebence, dunika, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.086
    Ова мода е бе, во Инста селфи да ти пуштат, а јас стара школа, не знаев како да се понашам:D.

На elena.mak, Milobebence, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И едно нешто изоставивме.
    Има луѓе од деца сонуваат да бидат родители. Тоа им е цел.
    Океј е тоа, пошто ако е тоа животна цел, ќе се откажеш од се' за истото.
    Тие се спремни и на 20 да родат, оти се' друго е неважно, важно е дете да се има.

Е сега, не' има и нас "другите" мене никогаш не ми била животна цел имање дете. Јас тоа го сфаќам како надополнување на се'. Како... јас имам се' сега сакам со некој да споделам.

Може друкше ќе мислам за 5 или 10 години, ама до сега така е, затоа и толку е пазењето... мислам дека не сме уште "таму" да има место за трето човече кое не заслужува ништо лошо, само добро.

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, Milobebence и 17 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    чим не ти праќаат дик-пикс.. немаш гајле :D

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    ооо фризер прв пат кога видов малиот одеше. ..
    нокти сама почнав да средувам. .
    жими депилација што си дозволувам И ТОА СЕГА ама тоа 350 ден на месец и пол.
    И јас многу сакав да дојам. Ама фрлив мнооогу пари на пумпа и адаптирано (периодот кога губев млеко) посебно јас дека давав козјо адаптирано аууу. Ако на една мајка што не дои месечно и е 100 еу адаптирано мене ми беше 100 еу само за 2 до макс 3 оброка во ден тој период.
    И јас мислев дека друкше ќе биде ама не беше.. за жал.
    Па кога почна да јаде само органско давав до година. 300 еу месечно само за него за храна..
    едит . али органското е мој избор. Тоа не мора никој да го прај ако не сака.

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ќути, секој пат кога ќе видам дека ми стигнала слика си викам плис не биди дик пик плис плис :D

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.676
    Од пластелин :)
    @kravce ние немаме саглам компјутер за симнување на филмови, на интернет на тв директ гледаме.
    Ете ти уште еден трошок, ни треба нов компјутер и за наши потреби и дека дете на глава ни се качи, да не зборам дека се жали дека само он во цело одд немал плејстејшн :envy:

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    :D

абе стварно не можам да разберам, кој им кажал дека на жените им е убаво да видат к*р на слика??

видиш... ми даде идеја..
    Од сега не се карам.
    Право ќе влезам во психолошка расправа, да откријам кого-што го натерало да праќа слика од неговиот 'член'.

Иначе... порака: Сакаш да ме видиш,
    јас викам: Да
    И таааак! испрчен тој |(

На senjorita-v, ♡BuBaLe♡, elena.mak и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Добра вечер. Едно се плановите ама сосема друго одкако ќе дојде бебе. Ама кога ќе дојде бебе за него секогаш ќе се најде доволно пари. Ние не ни броевме колку пари дадовме во 6 годишната борба да дојдеме до дете на крај кога го добивме само од породувањето до доаѓање на бебето дома не кошташе 15 тина илјади евра. Секако предходно не ни сне помислувале дека толку пари ќе ни требаат ама кога ќе дојде и таков момент ќе се снајдеш и прво што треба се детето се купувало па потоа за наши потреби. Ни требаше некои 2-3 години да излезиме малку од кризата ама никогаш не сне зажалиле за тоа што сне го потрошиле за ќерката.
    Овој пост не е со цел да ги плашам оние што очекуваат бебиња туку охрабрување дека какви и проблеми да има ќе се решат и на крај резултатот(децата) ќе им биде најголема сатисфакција

На ♡BuBaLe♡, elena.mak, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ех како растат... :)
    Тинејџеркава по дома ја гледам :)
    И јас поарна не бев...

На ♡BuBaLe♡, Milobebence, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.