Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.409
    За ова не си у право... Похумано е да се спаруваат и после бебињата нивни да се фрлат у контејнер? А реално колку и да ја чуваш коа ќе и дојде нагонот за парење џабе е.
    Јас стерилизација на луѓе препорачувам како превентива против абортус, не па на животни. Од раѓање ќе ги средам, да имам. :emo:

Мм два дена де е арен, де не. Постојано температура крева, омалаксува, повраќа па некое време е свеж и пак јово на ново. Дежурам втора ноќ, он заспива јас мерам температура. Више ми иде да легнам и да се правам дека и јас сум болна.

На ♡BuBaLe♡, SV1911, elena.mak и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Унисекс име. :D

На senjorita-v, SV1911, elena.mak и 11 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.804
    Минче ќе го викаме :D

На SV1911, Sexybaby86, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.409
    @dunika доволно е првата буква само, нели ко шо се прае у последно време... Мисли некое модерно на ,,Ф''. Може и странско, ние тука ќе мислеме модерно дека е :D

На Mr. Right, SV1911, elena.mak и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.627
    Знаете што ми најубаво кога паѓа снег?
    Сообраќајот :D
    Многу помалку коли има, нема брзо возење и претицување со макази.

Ми се спие, ама чекам маш да си дојде. Го мислев со снегот, ама среќа престана да паѓа, па на време ќе стигне.
    Па може и кока кола да падне, ако не заспијам :D
    Ова колку да ја нервирам @Cosmi пишав :D

На Peco, SV1911, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Од жалење на миленици имаме толку бездомни ;)
    Крцнати се моите и ич жал не ми падна.
    Гарантирам дека и на нив им е полесно, само моиве се машки меѓу 100 женЦки на улица... која како добие, јас не спиев од серенади |(
    Вака ич не им е гајле, си лабавеат, мува не ги лази :D

Дајте тема ама да не е: родителство, вакцини, кока кола :D
    Па веќе 11 000 и кусур страни се, мора да се поФтараме :)

Јас си гледам ID, користам дур сум на спаЊе кај дм. Си има Тотал фраерот, па и Discovery... не како нас обични смртници...

На senjorita-v, Mr. Right, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Немаме поќе ИД, па на јутуб си глеам убиства... :(

На Mr. Right, Sexybaby86, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Јас пак, за идеалисти ги сметам оние кои во старт знаат дека немаат и одат со главата во ѕид. Не ми е јасно како тоа можеш да направиш бебе ако во старт знаеш дека немаш финансии.

Полесно ке е да родам дете кога коцките ке се наместени, па ако паднат во меѓувреме ке ги наместам како знам и умеам. Ама во старт да имам еден куп пречки и нон-шалантно да останам бремена и да се надевам дека со доаѓање на бебе ке се среди се со некоја магија - нема.

А можда па и сум алчна. Сакам да имам пари, сакам повеќе од доволно. Сакам луксузи. Сакам и на детето да му пружам луксузи, не гледам ништо лошо во тоа да користам од наскапите пелени и да купувам најскапи шишиња. Многу е битно да напоменам дека јас не се надевам и не очекувам дека некој нешто ке ми подари и дека ке користам облека од повојница. Барем јас родителството го сметам за чекор кој се прави кога си спремен, ама не само психички и физички, ами и финансиски.
    Сепак, не можеме да се преправаме ни дека производите со некоја средна т.е. пристојна цена се којзнае колку евтини.

Ете, Нарциса убаво кажала. Ти можеби ке планираш дека имаш доволно финансии и дека бебето ке израсне вака или онака, ама животот некогаш приредува проблеми како - неприфаќање на стандардно и поевтино АД млеко, осип од одреден тип пелени, атопична кожа итн.

Да не го заборавиме и нашето здравство. Да почнеме од редовни контроли до витамини и исхрана. Еве да речеме, ти требаат клексани во бременост, а немаш добри и стабилни финансии. Ке бараш од други додека да ти рефундираат пари?

На Mr. Right, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Толку, ме убедивте, не раѓам :rofl:

Хелоу, еве сум.
    Треба да спијам, ама се разбудив. Ме врти колено. 4 дена се немам напиено магнезиум. Според една другарка, дебелеел. Еве ме сега... Ненаспана и гладна плус 8)

Годинава ми тргна у пм значи.
    Слободни денови и роварење по фб не е добра идеја. Синоќа ептен многу се натажив. Животов ич не е фер значи ;(

За темите, нема да прокоментирам, да се смени муабетот поскоро ]:)

Се мислам да си се напијам фервексче. Осеќам како ми врие душава.
    Синоќа конечно изгледав филм во еден здив. Ричи рич, којзнае колку пати ми е гледан. И 3 епизоди од Вил и Грејс. Се дозирав за цела година. Како сум гледала толку серии порано не ми е јасно.

Сонував нешто интересно, ама ме разбуди проклетиот јутјуб. Да, јас не спијам сама, туку со лаптоп да ми свети во лице. И да ми галами. И како после нема да сонувам емисии со превод :rofl:

Имам уште 6 саати да се наспијам. Како тргнало коленово нема ни да заспијам..

На Mr. Right, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.373
    Допаѓања:
    279.046
    [​IMG] Да ставам кафе,ајде будење!
    Јас може ќе призаспијам оти денес ми е последен ден од одмор па сум решила цар да бидам:?:(аха, до 10 саат:worried:)
    20190101_104848.jpg

На WildMk, Peco, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.455
    Добро утро мил народе!
    Нека ви е жива и здрава момата.
    И ние не ни рачунаме колку сме дале до сега само знам плаќаме рата за кредит како да сме купиле стан.До сега толку од сега до остварување на целта Бог знае уште колку.

Да свртам тема

Не ми е вакцинирано зајачето ќе морам да барам ветеринар во Ск овде едвај најдов кога ми изеде балон не биле они за зајачиња само мачиња, кучиња, крави, коњи, кози итн дискриминација невидена.
    И тој што ја прегледа за вакцина и стерилизација ни рече ќе одиш Ск.

Вчера се прејадов како да ќе нема утре лежам офкам од што бев прејадена маж ми вика не офкај не офкаш правилно:rofl:е како е де правило ај просветлиме:rofl:не кажувам ми вика.
    Вака бев и уште сум

https://www.facebook.com/519908374738939/posts/2150161015046992/
    Убав ден друшки
    :coffee::coffee::coffee:

На WildMk, Peco, Mr. Right и 22 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро

Секој со своето.
    Да не се дрзнеме да судиме некому.
    Честитам на секого, како што си донел одлука.Сигурно џабе не донел некакво решение.
    Поддржувам постапки иако некои се спротивно од моите лични размислувања.Така ме учеше една колешка која одамна е пензионерка, и тоа долго време и требаше да ми всади во глава.
    Чии чевли сум носела па да знам зошто се направил некој потег.
    А сум судела порано и сега пишман сум за таквите мисли.

Сакам да сум некаде на планина.
    Завеана.
    Да неможам ни леб да си купам.
    Да топам снег за да си сварам чај и тоа сушен, не од кесичка.

Се занесувам ушта сабајле, не ми замерувајте, од престојниот викенд ми е.

На WildMk, WORRIED.BT, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  13. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Добро утро од прекрасниот Боровец
    20190111_084500.jpg 20190110_134530.jpg

На WildMk, WORRIED.BT, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.280
    Добро утро!!!
    На запад ништо ново освен што имаме снег во изобилство кој сака по карго праќам и пари не му земам :D
    Кафе се пие и на работа ќе одам деновиве ми се измешани но половина месец помина ...
    И јас сакам да сум некаде на планина и да си кулирам ама нема ,ќе се работи...
    Убав ден да имаме!!!

На WildMk, WORRIED.BT, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    FB_IMG_1543745335786.jpg

Синоќа не ми се спиеше, ама сега дефинитивно ми се спие

FB_IMG_1539460993494.jpg

Јас би овде едно кафе да испијам, на рает и тишина.
    Да им се живи и здрави дечките на комшиите над мене, ама мислам треба звучна изолација да клаат на под и после асфалт. 6 комада имаат.

На 4 дена од предизвикот на @Peco јас на иста килажа кај што почнав.
    #мисејадимисеплачи

@kuc пушти многу снег накај мене. Само гледам слики и видеа од кај нас, а тука сува студ ни дожд не сака да заврне. Надвор сиво и темно. Авиони и коли пиштат, а јас тишина сакам.
    Би пошла на планина сега одма, завеана во снег, ќе уживам ни храна нема да барам.

На работа ми се оди, ми се плаче. Сама са собом није ми добра идеја. Не знам ни ден што е, ни дата...

На WildMk, WORRIED.BT, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.280
    Нема проблем пиши само адреса ;)

На CameliaMiller, malerozna, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.241
    Допаѓања:
    176.216
    А и колите шо ги има се внимателни! Деновиве ми е сообраќајски рај. Вчера се тепаме по снегот со другарка ми и колата ојде малку налево во снегот помина само за ние да не се затрупаме со снег до колена. Сакам вакви луѓе. :')

Добро утро!

Како сте?

Јас еве добро ми дојде време да извежбам, да расчистам в соба и ко ќе реши брат ми да стани, да му играм мајка. Не е на училиште па спие до касно. Станал тој, зел лаптопот в скут и го гледам спие така седнат и испраен.

Во врска со вежбање, ако лани скапав работење на убо тело, сега во еден месец цел труд го фрлив како ништо да не е. Ме фаќа инает ама во исто време гледам чоколади и благи и сакам да јадам во изобилство како да нема утре. Признавам, зависник сум. Ама морам нешто да сменам, а немам доволно мотивација и ради то не знам како да се мотивирам. Летово ми требаше мотивација две недели дур хранење здраво и утринско вежбање ми стана рутина. Само еден ден прекршив и еве два месеци можи не можам да се вратам на старо. Две недели пак да преживеам и до лето можи конечно ќе имам тело какво шо сакам. Дефинитивно треба да си купам блузичката која ми е омилена ама која не ја носев ланско лето зошто телото не ми беше онакво какво шо сакав. Толку многу го сакам шо мислам за таа блузичка би останала на режим.

На здравје кафето.

Останете ми поздравени!

На WildMk, senjorita-v, x.Daisy.x и 20 други им се допаѓа ова.
  18. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро,ден конечно кафе да се напијам, од обврски не се стига 20190111_101734.jpg
    Ај домаќинско прашање ако може ? :?:Какви тави за правење палачинки користите? Нешто многу брзо ми се упропастуваат,вртев по темите синојка ама не најдов одговор посебен

На Mr. Right, mareane, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ај добро утро
    Да ве подружам со кафенце па да се разјаснам.
    Алчна или гладна :) Всушност многупати имам пишувано во сдк колку сум гладна за се во светот, затоа што колку повеќе откриваш, толку повеќе сакаш да искусиш, пробаш, имаш. И тоа мене ми е некако нормална реакција. Читаш книга, па сакаш уште една од истиот писател. Правиш јадење, па следниот пат му додаваш уште нешто да не биде повкусно... И еден куп примери. Патуваш на одмор у Грција, ама после неколку години сакаш и на други места. Ама тој круг никогаш не престанува. И со парите е така. Секогаш ќе си велиш може уште малку. Некои ќе викаат и многу, ама тие се башка случаи. Такви сме. Не го мислев во негативна конотација.
    Работата е што постојат луѓе што живеат без сето ова, и не го знаат сето ова, и имаат супер живот. Не знаат, не им треба, функционираат и успеваат.
    Без многу ствари мислиме дека не можеме, ама всушност доаѓа момент во животот кога сфаќаме дека и без ич можеме многу да направиме. Затоа што се мора.
    Леј два саати го пишувам ова, се напнав, ми здосади. Телефони, луѓе, банки...да не може човек на раат да си седи на фемина :emo:
    Прв сексуален однос на полни 18 години. Безвезе беше. Нејќев пак.

Друго заборавив, треба пак да ве препрочитам, ако не ми влезе пак некој у канцеларија :whew:

А да, фала за линковите, ама ми требаше да симнам филм овој пат.

На Peco, Mr. Right, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.241
    Допаѓања:
    176.216
    Како љубител на палачинки имам две тавчиња. Едното е нелепливо и го има мајка уште од кога јас бев мала и е незаменливо. Не е некоја посебна фирма, ама маст му имаме изваено.
    Јас сега меркам скоро исто такво нелепливо од делимано. Рамно е, не лепи, со ниски ѕидови од страна.

Имам уште едно шо е за crepes, исто од делимано, и зошто сум задоволна од ова, го сакам и другото.

Електричен апарат за палачинки

Тавче за палачинки

Дома користиме општо нелепливи тавчиња, ама мајка не ги дава за палачинки, сме имале за палачинки. Јас искрено, не гледам разлика, па кога не е дома и во нелепливите шо ги користиме дома прам по 5-6 палачинки ако ми е за брзо, да не валкам нахнадно работи.

На kravce, senjorita-v, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.