Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ама ако нека зборат, повеќето понови коли се со блутут, мојава и не е толку нова 2010 е, а ако нема блутут има слушалки, за хендсфри нели, не се само за музика, а сите телефони се со слушалки.
    Стварно не ми се јасни. Јас често зборам оти од работа ме бараат и ок, ама телефон во раце не фаќам дур возам.
    Се знае кај треба да ми се рацете и очите.

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

не бе. Со една држи тел со друга врти небаре ко сканиа да вози ..

WildMk, LejlaD, dunika and 8 others like this.
  3. Желба

Желба Истакнат член

Чим е од Пецо, да повторам, што е со розевово? :D :rofl:

Peco, LejlaD, LiliBoz and 1 other person like this.
  4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Не го разбирам тоа зборење дур се вози, не знам што да е не е толку итно. Затани па зборувај, е*би си мајката ќе носиш на душа некого. Најобични пазарски слушалки имам и не ги ни вадам од касета. Палам кола, ставам појас и слушалки во телефон. Тоа ми е нај, нај, најнормална процедура како и за се' останато. Муж се занасаше на времето, ама загина наш најдобар другар па се опамети. Ептен скапа школа беше.
    Возење деца во кола без седиште/бустер/ватевр ми е неразбирливо. Стоеденот на моите од времето немаше ни појас поззади, па татко ми покоен м'кнеше од америките некакви каиши што се врзуваа позади на тие едни ко федери од седиштата. Зборам за '80 и некоја. Плус, сообраќајот во 80-тите и сообраќајот сега нема допирна точка почнувајќи од број на возила, па се' до нивната моќност. Разум малку треба, не друго.

CameliaMiller, kuc, mal.ecka and 19 others like this.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@CameliaMiller баш за тоа што јас на почеток имав се, коцките наместени, маж работа, двајцата високообразовани, си велам имам сигурност. Ама ете се почна да де руши, од болести до пари. Тоа ми беше поентата, идеално време за дете нема, и да го направеш, може да се сруши за момент.
    И не, не го вртете муабетот дека некој му се меша во есапот на друг, конкретно зборуваме и дебатираме околу тоа кога е идеално да се има дете.

Вчера со мали правевме снешко, зедовме, морков од дома, костени на очи ставивме. Денеска се санкаше на санка. Се радува многу на снегот.

Инаку, втор пат неделава сонувам прстени. Првиот пат златен, синоќа повеќе прстени, слични на вереничкиот, па со машна и слично. Поклон ми бил.
    Што значи прстени освен мажачка :D.

kuc, mal.ecka, WildMk and 21 others like this.
  6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Принова, бебе.

CameliaMiller, zhap4e, LejlaD and 6 others like this.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

За безбедност, нема шизик на ризик. Само проблемот е што некогаш колку и да сме ние најодговорни и највнимателни, ќе дојде будала од другата страна.

Ај добар ден. Ја прошетавме санката, ја полизгавме, исто како и лани, исто како и преклани. Детево се повози 15 секунди кај мене во скут и толку беше. После јас и мм се возевме, магариња (facepalm) Направивме снешко и дете пресреќно. Се разбира снешкото се вика Олаф :D
    За другово, кој како си сака, планира и замислува. Јас не сакав никого да исплашам со финансиите, само истакнав дека некогаш не е сѐ по план. Кој планира семејство без да му ја мисли многу, слободно. Кој си сака станбено прашање средено, финансиска сигурност, исто слободно. На крајот на краиштата, секој сам за себе и за своите одлуки си е одговорен.
    Уште касни, тест негативен, симптоми нема :| Поарно нека дојде, оти душата ми мириса на пекетчиња. И сега паметот ми оди накај нив :wasntme:

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не зезај|(:whew:.

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

:D
    Па не ти. Може некој близок.
    Маж ми скоро сањаше прстен, па чекаме внуче од девер ми:)^_^

CameliaMiller, kuc, mal.ecka and 14 others like this.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Едната сестра кај и да е треба да се породи со третото дете, ама знаеме за нејзе:). Другава сестра да не е:^). Или брат ми направил бељата :D.

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

епа Може дека треба да се породи :D

12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јуле ма, колку деца сте:D
    Знам дека дотка имаш.
    Буразер не си спомнала:?:

CameliaMiller, kuc, WildMk and 16 others like this.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

4 сме, немам дотка јас сум дотката:D.
    Моите секоја година ново внуче имаат:), а уште имаме за раѓање:rofl:. Биг фемили сме:P.

CameliaMiller, kuc, mal.ecka and 19 others like this.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Да, може...
    ама мене ми е сулудо без никаква сигурност да се нафатам на таков чекор... не е правило дека "коцките се рушат", има можност, ама правило не е...

kuc, WildMk, senjorita-v and 10 others like this.
  15. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@CameliaMiller потпис да сменеш, помина Крисмас

16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Толку од снегот, сеа ке муабетиме дека е катастрофа. Битно ја му се израдував ко мало дете. :rain:

Ке излажам ако кажам дека не сум се чудела на одредени одлуки на одредени луѓе, па и другите сигурно се чудат на моите ставови и потези, ама луѓе сме и океј е тоа. Се ставам себе си во одредена ситуација и претпоставувам дали јас би или не би направила така. Ама туѓите одлуки остануваат туѓи, а јас правам онака како што сметам дека е најдобро.

Ајде да бидам конкретна на кои коцки мислам. Прво и основно - дом. Втора работа, уште побитна - стабилна работа и добра плата, и ја и он. Трета работа, која мене лично ми е исто многу битна - нешто кеш на страна. Треба да се десат навистина страшни работи за да сите овие коцки се урнат во иста секунда.
    Мојот став е дека финансиите во оваа држава и те како тешко се печалат а трошоците се огромни. Прво, огромни се оние секојдневните, а потоа и оние за градење куќа/ купување стан и штедење.

Јас во ниту еден момент не реков дека не се согласувам со тебе, само ти кажувам дека перфекционистот во мене не ми дозволува да останам бремена а притоа да работиме за минималец и да живееме во една соба. Пак ке кажам, знам како е да се има и сакам и моите деца да имаат барем исто толку или повеќе.
    Не сум скромна, алчна и гладна сум за повеќе.

Ама трошоци за болница има уште додека си бремена и ако немаш доволно ке мора да се снаоѓаш. Јас одлучив да се снајдам пред време, за кога ке треба да имам одредена сигурност.

Мислењево треба да се цитира неколку пати, ептен добро сумирано. Тоа ми е и поентата цело време.
    Не знам дали карактерот ми е таков или заради годините сум полна со елан и желба за повеќе, ама спремна сум за големи подвизи. Сакам повеќе и подобро. Сакам нови работи, сакам да истражувам и да уживам во убавините кои животот ги нуди. Не сум од оние кои ке се стиснат и ке кажат - добро е. Спремна сум и на ризици, спремна сум да жртвувам други работи за утре да имам пари.

Е ние сме од оние кои велат - може уште многу. Ама се штеди кога се има. :mm:

Кој е за кафе?

17. duffi

duffi Форумски идол

Хелоу! :hai:

Пазарот дома и на пазар не е ист. Со тоа сосема се согласувам. Ама не и да одиме со глава во ѕид. И јас сум за тоа барем малку да се средат коцките и после да се планира.
    Ама се додека знам дека го имам вистинскиот човек до мене, со кој делиме исти ставови и интереси се е полесно. Макар почнале од една соба кај свекрвата.

За дете се потребни финансии се да, вртоглави суми не. Ама освен тоа, покрај парите, на бебето му е потребна многу љубов , трпение, грижа и двајца здрави -прави родители кои се тука секогаш за него.

Крај краева, секој со своите планови и желби. Само нека се остварува како сте намислиле. :)

Ете бебо ме штеди ни Аптамил сака, ни Хип. Сите Ад ги испроба. Хумана прифати и не дека и тоа го пие. Едно шише на ден по 150мл. Не сака детето да не троши.:D Јас ќе бидам најсреќна да пие, и златно ќе му купам ако треба. :D

Немам деновиве инспирација за пишување. Да го ,,искористам,, мм уште некој ден дома.]:)

@dunika Среќен Роденден со мало задоцнување! Годинава полни раце и полно срце ти посакувам! :party:
    :hug:

18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

@JuLleE сонува прстени јас пелени:DПа што се тепав со една за пелени едната сина другата бела на сон се деревв ааа мене ми е редот ова се за син ми!!!(facepalm).
    Ја имам потсвества инамачено што и на сон ми се јавуваат вакви работи.
    Три дена до предизвикот јас статус кво ако не и троа повеќе :o
    Како си врне снегче бела бела белина како сон постелина бели се ридот и гранките пуштете ги санките снегот нека крцка....и толку памтам од песничкава.:hai:

CameliaMiller, kuc, WildMk and 14 others like this.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Ту бре, нареден пат ќе му го замаскирам некако! :D

Јас вака, уште ми фали маж да се врати од работа и чај да ми донесе, не ми се мрда од каучов. :wasntme:

IMG_20190111_204629.jpg

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас најНЕмајка. нит кров над глава имавме наш (и сеуште немаме) нит некој пари огромни. ... ништо освен јас и маш. И куче. И желбата за дете. Па ете фала богу ќе имаме дом наш наскоро а со тоа и конечно ќе може некој денар на страна да се тргне...
    едит. Сепак дете никогаш за ништо не ми трпело

CameliaMiller, eli25, kuc and 19 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.