Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не сме Северномакедонци, Македонци сме си ;) мислам дека @Sky-butterfly е Србинка, па ако се декларира како таква, сега е Србинка / граѓанин на Република Северна Македонија.

Нема врска, не ми е по ќеиф, ама па не ме ни боли нешто посебно. Мислев потешко ќе ми биде.

Денес цел ден спијам. Станав сабајле, пиев кафе, заспав.

Пак станав, проашкав наваму натаму, пак заспав.

Сега пак кафе пијам. Камо ноќе да можев вака да спијам, ама нееее, од раѓање ноќна птица сум :) Моите ми кажуваат дека како бебе ѕрцки им искачале ноќе да ме успијат, нема шанса, ама дење - бајче :)

Штета па светов уствари дење функционира. :)

На SwanMay, SV1911, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Има една голема разлика во промена на име на држава, за да фанфари за државното уредување дека и е декократско или социјалистичко или е кралство, република, чак и географски да се дообјасни оти има јужен и има северен виетнам и оти се раководат од посебни власти,имаат различно уредување...и друго Србите на коиникој не им оспорува корени и друго е нашата промена оти ни се оспорува македонското, Македонци. Али, да не ја тупиме тупиме темава со политика.

На SwanMay, SV1911, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  3. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Не само што не ме погаѓа ова со името, дури и ме радува. Доста ми е од патриоти и големи нации, луѓе со педигре.
    Со ова се решава децениски проблем со моќен комшија. Верувам дека на идните генерации млади, и наши и нивни проблемот ќе им изгледа смешно, но денес и кај нас и кај нив има усијани глави.
    Затоа подобро е тие со трезни глави убаво да се договорат, отколку ради другиве да си ги искршиме главите сите.

На SV1911, referentka, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Фамилијата и потеклото ми е "крш"
    Баба протерани од Албанија, дедо протеран од егејска Македонија.таму се родени.другите двајца од таткова страна у Србија родени тука дошле да живеат.татко србин. Ние родени со сестра ми у Македонија. Од мажова страна срби сите и српско презиме земав. Па ич не ми е битно како ќе ме наречат, иако сум каша-попара во корените.
    Се чувствувам како Македонка, и било која политика да се смени таква ќе си останам. Не ме тангираат воопшто. За да имам подобра иднина и Тунгузија нека ме крстат. Денес сум овде, утре кој знае каде ќе живеам:wasntme:

На SwanMay, SV1911, eta и 15 други им се допаѓа ова.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    После толку месеци оптовареност со политика, вечерва си викам, ќе избегам малку од реалниот свет, да го одморам паметот тука на форумот... и замисли, налетувам на политика...(facepalm)
    и тоа тука, на најдомаќинската тема на форумот...:lol:
    И вие сте забегале...:rofl:

На mal.ecka, SV1911, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Тука разговараме за секојдневни работи. За жал денес кај и да се свртеш на која програма да пуштеш само за тоа се зборува. Затоа и тука се сподели, кој сака-нели.
    Ај ти кажи тема и ќе сменеме веднаш разговор, ќе разговараме за друго;)

На WORRIED.BT, mareane, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ма било каква тема ставете... ветувам дека и јас ќе учествувам...(fingers)
    Само да не е политика...:^)

На mal.ecka, PUPICA, WORRIED.BT и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    99.609
    Ама за твоЈте збориме де:D.
    Не ли ти е комотно?:P

На PUPICA, mareane, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.234
    Мене глава ме боли ама не од името туку од ученичката...
    Ќе се лечам у кафана со вино, ми е ладно само за облакање. Надвор грч внатре жешко, чевли за на снег...Ах златно лето :sun:

На mal.ecka, SV1911, PUPICA и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Та не сте саде вие.... :) Не има многу што сме против, само некако не нема, неми сме.

Апсолутно, влегување и излегување во/од сојузи и федерации не значи менување на име на држава и идентитет, како што и привремена референца, БЈРМ, за надворешна употреба, не значеше менување на име на држава за внатрешна и надворешна употреба и од државотворен народ да станеме граѓани на некаква држава.

Јас моето презиме никогаш не сум го сменила, дури со еден раскинав зошто за него беше незамисливо ако се земеме да не го сменам презимето :D

Ама да, сите имаме право на сопствено убедување и мислење, ќе покаже иднината колку се ова вредеше и кој бил во право, а кој грешел.
    До тогаш да сме живи и здрави, граѓани на Република Северна Македонија :|

На SV1911, Sexybaby86, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Комотно... :lol:
    Искрено... колку повеќе сум опкружен од тоа политиката, толку понезаинтересиран станав...
    Така да... мењајте тема...]:)

На PUPICA, mareane, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    99.609
    Да бе, дадоа унапредување, сеа не сум од тука:D.

На PUPICA, mareane, flower30 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Епа сеа...:$

На mal.ecka, PUPICA, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    тема: Ja раскитивте ли елката? Кога? :D

кој има друга идеја нека каже...

На SV1911, Mr. Right, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Реков никогаш више не пијам...пак ми се пие. Ќе си рече човек оваа пијандура, ама ме чешка грло за некоја капка алкохол :drunk:
    Затова требаше да си насадиме тревичка дома, да се повеселевме малце, оти лекарствава не се мешаат со алкохол :drunk:
    Елката не ја раскитивме, утре и е редот. Ми здосади да ја гледам, сакав прееска да ја фатам, ама ај реков нека дочека стара нова година.
    Некои бубачки ми се врткаат во глава, што би се рекло си ја барам бељата, па се држам подалечко од телефонот.
    Утре си го испланирав денот со драги луѓе и едвај чекам да си поприкажеме.
    И то.

На SV1911, Mr. Right, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  16. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    7.463
    Za roditelstvo nikogas nema chovek 100% da e spremen. Sekogas nesto fali I IMA neodgovoreni prasanja. Nema perfekten roditel tuku roditel koj se trudi so site sili da bide se podobar . Najteshka shkola za roditeli i nikogash nesovladana.
    Sekoj den se preprashuvam sebe si a I deteto kako da se podobram, I na moment I sum najlos roditel na svetot.
    So ogled deka bioloshkiot casovnik mnogu brzo vrti kaj zenata( naucen fakt koj morame da go prifatime) preporachuvam roditelstvo okolu 25 god. Vo nashi uslovi treba da e potpomognato finansiski od roditelite od dvete strani . Zboruvam za ragjanje na bioloshki DECA, bez doniranje na kletki. Ne me obvinuvajte no moeto zivotno iskustvo zboruva deka odlozuvanje na roditelstvoto moze da donese problem I na sterilitet. Decata se bozji dar.

Последна измена: 12 јануари 2019
    На mareane, Sexybaby86, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    Јас до крајот на јаноари не ја раскитувам елката.
    До сега рибав прво маж го расклатил шишето со газиран сок мислел дека е густи го отвори и направи лом пола соба ја испрска со сок.
    Таман изрибав одам спална прцулив се п...л на спална ајде рибај пак ми иде двајцата на балкон да ги извадам.

Прееска бевме град маж оди до еден маркет јас продолжувам накај дома патекава само за еден неисчистено не можеш да се разминеш.
    Му викам на мм се зезам комши чао а отпозади комшијата здраво комшивке се вика а не чао.
    Си викам кој ти рече па тебе нешто.
    Брзав накај дома и се зализгав шо ми требаше за гранка за бор да се фатам и цел снег од борот врз мене полудев денес.:@:envy:

На SwanMay, SV1911, PUPICA и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не сакав никому да повредам национални чувства, мојата споредба беше повеќе за да се створи лагодност на темата, можеби мене ми е полесно така да гледам дека не сум "вие".
    Секој народ има терет, многу нешта сум проголтала низ годините од национален аспект, ја сакам мојата земја и мојот народ (иако и јас имам различни корени) без оглед на сите големи измени и распади, и секој друг може да продолжи истото да го прави без оглед на надворешните измени.
    Ама...разбирам историјата ова она... во тоа не влегувам, кој знае што е вистина на крај...
    Е сега ако пак нешто погрешно кажав не замерувајте, не би натаму.

Е сега, купив полица :D
    Утре ќе ја монтираме со мм ама не ме држи место, ми се работи нешто, па да земам елка да раскитувам ако не, да не ме чека утре многу работа.

Мислам дека денес надминав квота на форумов.

На SV1911, PUPICA, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    178.150
    Не ми менува ништо, само ми е криво. Албанците ја имаат Албанија, србите ја имаат Србија, грците ја имаат Грција. Зошто јас да не може да бидам Македонец од Македонија? Дали тоа ме прави патриот?

На mal.ecka, SV1911, Anarchy и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Мене ме заболе кога прочитав денес ќе се градил автопатот Скопје-Приштина.... |(
    Постребал ми!

На SV1911, Sexybaby86, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.