Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.252
    Добар ден луѓенца! :hai:

Што вака тивко денес? :?:

За името се согласувам со сите вас, и тие што сте за и тие што сте против. Поготово со постовите на Камелија и Пецо, и двата држат вода целосно. И мене ме боли, не во патриотска смисла, туку колку е сето ова не фер! Ама како народ не сме сполетени, тоа е факт. Одиме како стадо овци, кај ќе дувне ветерот, без најмалку да се потрудиме да влијаеме на нештата. До воспитувањето е, учени сме да бидеме пасивни набљудувачи, не само во политиката, туку и во сите сфери од животот. Баш поради ретко да има кој надвор од Европа што знае каде се наоѓа Македонија, не сме активни учесници во ниту една област од значајно влијание, ништо не можеме да понудиме освен историја и лупање по гради на стара слава. Кога тоа ќе се промени, тогаш ќе има надеж за нас.

Толку на темава. :|

Искрено ти се восхитувам на тебе и на сите други кои што рано станувате! Во мој свет 9 е ептен рано сабајле и цел ден е пред мене :)))

Тука: да одам на море и да киснам на плажа по цели денови. Во Мк да акам по планини. ^_^

Вака ја замачкуваш совеста? :P :D

Јас за доручек јадев едни кисели мандарини, едвај ги дојадов, ко да сум изела цела тегла витамин ц, до толку беа кисели. :nod: За ручек кај нас грав, стандардно во недела тоа. Ми се јаде зелка со ориз, ќе направам деновиве.. не ми се верува дека ова јас го пишувам, порано не можев да смислам варена зелка! :D Ќе правам деновиве и пита со спанаќ, тенкс ту Жабче и тоа ми се јаде.

Мене не ми смета кога деца растураат, ама ич. Деца се, баш ко што пиша Битер, нема да седат примерно на кауч и да прават муабет со гости. И стварно не ги разбирам тие што не им даваат на децата по дома да растураат |( во бивши комшилук имав еден куп соседи со вакви пореметувања. Ќе ги избркаа надвор децата или ќе им удреа добар ќотек ако растураат дома. (facepalm)

Ај ве молам пишете во што и како (пропорционално) ги ставате ампулите со витамин Ц и Е?

Убава недела! :sun:

На kuc, boomsleng, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Омилена активност зимно време ми е да мрчам дека не сакам зима. Ама стварно не ја сакам и не поднесувам ладно. На раб на солзи сум секое излегување надвор!
    @SV1911 ставам Е и Б вит ампули во шампон и регенератор по две ампули, плус и раствор пантенол. Во крем за лице ставам само пантенол и Е вит, а ампула Ц вит ставам директ на лице наместо серум после пилинг.

На kuc, boomsleng, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Совеста, маж ми :| :rofl:

На kuc, mareane, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.252
    Ти благодарам! ^_^ :hug:

Е сега.. што е тоа пантенол? :D И колку пати неделно мачкаш вит. Ц на лице?

На kuc, CameliaMiller, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Пантенол е раствор кој обично го има секаде по козметиките, ама мене ми прија па го бустам малку. Ц вит ставам два пати неделно. Сакаш да ти сликнам кој раствор на пантенол го користам?

На kuc, CameliaMiller, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.938
    Добар ден,
    @NarCis@ убава е бојата на сликата на аватарот. Јас сум за промена(y)Ама и, барем според мене, за тоа да го направиш на фризер. Барем првата промена после и дома фарбај се. Јас многу си се свиѓам со новата боја(hollest)

На темата кока кола:) И јас првиот пат "пробав" на 21 или 22г беше:DСтара кока:) И тоа на 30 спрема 31 Декември. Па после цел ден нозе ми се тресеа:D Ама го сакав дечкото тогашен. И болеше и имаше црвен доказ оф корс :rofl:

Вчера и денес ме "кине" стомак. Денес добив. Маж и дете неколку дена си го бараат, само ме нервираат за глупости. А предупредени се:)
    Сега излегоа во двор, имаме голем двор па шо сакаат нека прават:) И јас сакам надвор, ама не можам да стојам.
    Инаку свекрва ми зборела со некоја докторка кардиолог за мојата тахикардија, и меѓудругото рекла кога ќе ми се појави тахикардија да јадам нешто благо, или пак и мед, благо млеко. . Така да , сега имам и "оправдание" од доктор шо ќе јадам многу благо:D:D:DИ кога ќе станам 100кг.ќе биде заради медицински причини:D:D:)

Ајде убав ден, повелете од мене за смирување тахикардии и симптоми на ПМС:D
    П. С. Јас повеќе сум по овошни торти и чоколади, ама и оваа ќе заврши работа:nod: Triple-Chocolate-Ombre-Cake-56.jpg

Последна измена: 13 јануари 2019
    На mal.ecka, boomsleng, mareane и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    Ја мразам зимава.
    @NarCis@ исто ми требаше промена на косава и вчера сама си ја шатирав и направив прелив.
    Не можам да седам 3саати на фризер кога и дома можам,а башка што дома ме чинеше 350 ден.Имав купено гумена капа за шатирање уште лани,и си извлеков ситни прамени.

На kuc, boomsleng, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.943
    Здраво живо друшки!

Зафатен и шетачки викенд имам...

Слободен ми беше денот вчера,пола во чистење ми помина а остстокот на фризер и гости кај најдобрата другарка...
    Деца наиграни,ние изнамуабетени...после полноќ се прибравме...

Денес пак дружба...мазник ќе се врти ама сега за ручек...релаксирана седенка ќе биде...

Ми се дотерува ама кочан е надвор..па сепак ко еским ќе треба да се облечам...
    Може да се заклучи колку ја сакам зимата..сепак пролетно дете сум јас..

Убав нека ви е денов!

Последна измена: 13 јануари 2019
    На mal.ecka, boomsleng, Sexybaby86 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    @flower30 таква боја одма ќе ми фати на природната, имам пробано, само не знам дали да терам накај џинџер или накај пепаљасто плаво, ама само прамени. А тој џинџерот ептен тешко се вади |(

Тоа и мене ми е маката. Последно на фризер кога правев прамени окапав 5-6 саати, прегладнев и на крај не испадна како што сакав. Јас сакав сама да пробам прамени, ама не со капа. А што користеше од бои? Повеќе бои искомбинира или само една? И од каде ја зеде капата?

На kuc, mareane, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.938
    Мене не ме бива за такви работи и затоа си одам на фризер. Јас седев 3 саати. Шишање, вадење прамени и фарбање, фенирање. И задоволна сум

На mal.ecka, kuc, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Мразам зима.Јас сум за вечна пролет,веќе си имам пензионерска дестинација одбрано.
    Ни зимски спортови не ме влечат баш,со мојава лоша циркулација ко мртовец сум после час-два поминати на ладно.

Денов тапа,истура дожд надвор,цел снег го стопи.Инаку пред да се преселам овде,државава на поларни температури ме асоцираше,а во Мк се секогаш поладни зимите,редовно споредувам на дневна база.

За вечер најавени два пара на гости.Роденденот мој ко ивкова слава е.До тогаш да се избањам,да гледам ракомет,па ке спремам полека.

Убаво да си поминете вие кои ке славите вечер:f:

На boomsleng, mareane, Sexybaby86 и 25 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.252
    Ако не е проблем, да! :) Фала!

На kuc, CameliaMiller, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.237
    Со капа е полесно и посигурно за експериментирање дома.Немаш никаков ризик од грешка.
    Влечеш низ дупчињата на капата колку сакаш да бидат дебели ,премачкуваш со бланш+хидроген,јас користев 9% и проверуваш кога ке бидат светли, миеш,капата уште стои на глава ,и правиш прелив за пепеласто бели прамени,сега користев палете 219 (10-2)боја,6% хидроген и исто толку балзам)ова ми е по рецепт од фризерка за прелив.
    Излегоа перфект,ситни прамени низ цела коса,ко нијансирана.
    А прошлиот пат на фризер во К.Вода ми наплатија 3000 за истово,фризериве помалку прават на капа зошто е потешко, а многу поприродно изгледаат на капа..
    Е за задниот дел ке ти треба помош,мене ќерка ми ги ги вадеше и се жалеше што не била машко за да не ја малтретирам.:D
    Капата ми беше купена во Тетово,имаат една продавница се вика "Версаче":lol: ама имаше се за фризерска опрема.Ме чинеше 250 ден.внатре има и игла.Сигурно има и низ Скопје.
    Бланш околу 30 гр.е 70 ден.
    Едит:мислам во Веро имам видено капа,ама незнам каква е.
    има кај Али капа https://www.aliexpress.com/item/Pop...7c-4d2e-a517-ad68fa5a22ce&transAbTest=ae803_5

На kuc, boomsleng, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.580
    2 саати надвор на сонце! 5ти ден без леб и благо, кризирам. Многу ми се јаде. Џвакам сакази за да ми помине криза и пратив маж по риба за дете, за нас ќе правам грашок или по нашки безеље.

Вагата ми е расипана и може поарно да не ме демотивира.

На mal.ecka, kuc, boomsleng и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    107.464
    Добар ден убав и мил народе!
    И јас на 21 прв пат пробав кока кола:$сТрам ми бешее пред напреднава младинава да кажам ал боље икад неко никад:Dова е шала на моја сметка не на младината да се разбереме:!:.

Ја обожавам зимава и обожавам кога паѓам.
    Сега паднав јас се зализгав маж ме држи божем за раче седи ко дрвена марија до мене додека јас траскам на земја.
    Ако осетивте земјотрес од мене е да си знаете.
    Уште овој месец ќе изгурам па следниот ќе се шатирам.
    Минатиот пат ич не ми испадна убаво.
    Како мома се исфарбав два пати ама за кратко ми се менуваше бојата од темно црвена после две миења како морков ми се правеше од тогаш само шатирање сега ќе пробам со фолии место со капа или ќе се бендисам или ќе мрчам трето нема.
    Убав ден друшки.

На kuc, boomsleng, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Да се даде предлог каде треба следниот слоган да биде: "Everywhere coca colla" :)
    Влегов во кујна и одма излегов. Таков хаос е, секаде има по нешто... Сега да соберам енергија и одам да ја вратам во првобитна состојба.
    Се качив на вага и не кажувам колку е, ама многу е... На граница да се надминам сама себе... Ај од утре, таман понеделник, ќе се префрлам на зеленчук малку. И ќе се вратам на вежбање...

На kuc, boomsleng, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Мене 6 ти и веќе навикнав. Ќе да и дека циклус ми помина и се стабилизирав. вагата вика водата од 2 кг е извадена. сеа на ред е салото да почне 8-|

ја сум за свежнување на врвови. решив да ја пуштам пак долга . Ама штедам и решив место на 3 месеци да ја свежнам на 6

На kuc, mareane, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Ауууу колку сте ми оставиле за читање:whew:

Добро утрооо:^) :yawn:
    Сега станувам зошто во 4 си легнав. Таман станавме за утакмицата ракомет:D
    Синоќа кумот наш се ожена, ергенче беше па до сабајле теравме со жива музика и со се' инстаграм сум го преплавила со видеа, па и исти видеа сум ставала:drunk:
    Мини свадба направивме. Лудница беше, незнам колку вино испив-киселини ме јадат сега. Битно помалку од маж зошто јас возев до дома:$
    Кока колата не освежи и "умрени" заспавме:D

Значи официјално си добив кума:inlove:

Да облекувам дресот и да го спремам грлото за викање и навивање:muscle: (lalala) :punch:

Елка утре ќе раскитувам, вечер на огинОт ќе одам да се извадат киселиниве.
    Клин со клин се лечи:$

Убав ден другари и другарки(highfive)

На kuc, boomsleng, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Сабајле во 8 сум се разбудил од ладно. Јорганот ми се излизгал и само на ќебе бев покриен. Па и синоќа чорапи соблеков. Смрзнав! :worried:

Тепана бе :rofl:

Ништо! :smoke:
    Зимно време ми е смрт, а најсмрт ми е кога ќе треба да седнам на шоља! :D

На kuc, boomsleng, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @SV1911 пред некој ден ставив слика во темана како да ви расте косата со ампулите, на 200 мл шампон од коприва по две ампули од секоја, плус турив една тегличка вит Д3. пантенолот бил за макост на косата, па го изоставив. јас сефте правам па ќе видам за резултат.
    читајќи ја @elena.mak за маж и' ме фати меланхолија :drunk: кога си имав и јас маж и кога си бев константно лута зошто од кафе на кафе му беше лајфстајлот :envy:
    вчера изнесовме деца на снег со татко им, се изнаиграв и јас ко дете мало. па дури и на гости бев во екс домата. чудно беше...толку спомени...
    честито име на славеници ако има некој.
    пред да заминат децата ќе го бараме парето, едно во традиционална охридска топејнца, едно во лепче во кое сокрив 4 парички :lol: 3 обележани за секое дете по едно :lol: и една 'вистинска'

На mal.ecka, kuc, boomsleng и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.