Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zuto

zuto Форумски идол

Јас не би рекла. Точно е дека еден од групата јазици кои учествувале во создавање на литературниот јазик, ама јас не би рекла дека е најчист литературен. Некаде прочитав дека дебарскиот е најблиску до литературниот и по изговор и по се.

Желба, WildMk, kuc and 8 others like this.
  2. Heartagram

Heartagram Популарен член

Според К.П.Мисирков битолско-прилепскиот регион е темел на македонскиот литературен јазик.

- Според него, Македонецот од север треба да му ја подаде својата рака на својот брат Македонец од југ и Македонецот од исток треба да му ја подаде својата рака на својот брат Македонец од запад... На тој начин четирите раце ќе се прекрстат околу пределите на Велес, Прилеп, Битола и Охрид, т.е. централното македонско наречје, кое според Мисирков треба да се земе како основа на македонскиот литературен јазик;

На тој пример уште од 5то одд. се сеќавам.:) извадок од ,,за македонцките работи".

Last edited: Jan 13, 2019
  3. duffi

duffi Форумски идол

Хеј друштво!

Бебето изгоре од температура. :drunk:
    Баш ни е лудо викендов дома. Раскенкано бебе до немајкаде. ;(

Честитки за добитниците на паричкити. Да ви донесат само среќа и здравје.

Дојдов да ви посакам само убава Василичарска ноќ.
    А вие мене виш ми лак. Оти ако продолжи ноќта како почна денот...биче весељје.

И јас бев иста. Се додека не се роди малиот.:$
    Кога на почеток стануваше во 6и30-7 си викав што му е на детето. :D После укапирав оти до мене е , бебето таман си е.
    Сега кога спиеме двајцата до 9 како премија ми е. :D Ама после цел ден ни е пораметен. :drunk:

@zhap4e следен пат од кај нас купи си колбаси. :D
    Ич не се лоши. Бар јас како не љубител на месо ги јадам. А и мм редовно влечка за пријатели кај вас. Немало кај вас демек толку вкусни.:^)

4. Cka

Cka Форумски идол

Јас и у дванаесте знам да кажам. Расол со домашна кјма правам. И целуфки правам кога не сум на диета. Чувчиња јадам таралките волкави ми стануат.

Има турцизми, акцентски целости и лигавење :) и нема шо да чекаме грците да го изгласаат договорот кога нашиот устав е сменет.

Следно е Мухамед Зекири за претседател.

Јас може не, ама дете спремам за странство. Само у приватни школи ќе оди и на 18 бај бај.

Желба, kuc, M.B. and 18 others like this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Мир у куќи.Конечно.
    Дете заспа.
    Јас одма за лакот се грабнав,пред неа несмееш да покажеш,одма го мести рачето.

Да ви кажам, многу сум глупава.И таква ќе останам.За се што не се однесува на мене и са секогое речам,ама за себе кога треба- како голтната сум.
    Ем ми рече: потсети ме,ќе ти дадам ( ни личност е битна нит даденото) ама еве една недела се канам да ургирам за себе.
    Понекогаш ми се повраќа од самата мене:puke:

Желба, LejlaD, kuc and 18 others like this.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Убава Василичарска вечер :party: здравје и среќа во Вашиот дом нека Ви донесе.....Ко млада домаќинка да се пофалам дека правевме печиво со паричка со свеки 8) викендов само рецепти си прибирам :D ама и се изнаодморив.... Утре јово на ново пак.... :sweat: убав ден во Охрид денес. .. Инаку кој ме тераше да се мажам оваа година (facepalm) пак да менувам документи :envy: со сите може да се разберам ама со оние на царина :envy: (facepalm) ма ќе ги запалам (facepalm) ... Инаку хотелски "кока-коли" слабо :$ (не се рачунаат одморите) old fashion бевме/сме со мм, удобност пред сѐ.... :rofl::rofl::rofl::rofl:Станчето на тета да е живо :rofl::rofl::rofl::rofl:

Желба, LejlaD, kuc and 19 others like this.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Добра вечер. Недела ли е? Уффф ладен понеделник пред нас.
    Ме фати некоја главоболка, па и тахикардија, све ми пулсира. Надвор е мраз, арно не се слупав некаде, како пингвин сум одела.
    За тие што имаат мака со благото, препорачувам урми. Неколку заситуваат, а природен шеќер се.
    Се бутнав под ќебе и си мислам сеа што? Сите ми фалат, дури и оние што ги гледав до пред саат време. Некогаш ич не сакам луѓе, некогаш сакам да се спикам во нив и таму да си жмурам.

Желба, LejlaD, kuc and 21 others like this.
  8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

:inlove::inlove::inlove:
    Лелеле едвај ја чекам мојава пуфка :makeup: :inlove:за да се лакираме заедно :D, прво кога дознав се расплакав зошто ќе е женска, потешко е да си женско од машко . . Ама после и ја посакав сета среќна на светот да ја следи :inlove: и ќе ја научам да биде независна:muscle::punch:

Желба, LejlaD, kuc and 19 others like this.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Пак ли е недела вечер? Пак ли понеделник сабајле за неколку саати ќе биде?:sweat:
    Зошто нема ден измеѓу сабота и недела?
    Зошто 19ти кој што е неработен се паѓа сабота?
    #тешкиреторичкипрашањамемачат:D

Го одлежав денот, убавини:wasntme:. Синоќа кафана, две чаши вино и муцката ми се вкочани|(.
    Пред новото друшто, малце глупо немаш што муабет да правиш, трепкаш, се мислиш кој што да прашаш да не речат на оној кај го најде овој немтур:D и пројде вечерта.

Прашав во соодветната тема, да си прашам и овде каде се си знаеме:D.
    Косава ми е многу мека и витканото не ми држи воопшто. Што да ставам за да се подзадржи барем малку освен лак? Нешто на праменот пред да го виткам или што?
    Де кажете, ме фана мерак локни да мавам:D.

LejlaD, kuc, boomsleng and 20 others like this.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Шо мездре стааш у расолот? Ја расолницата у две г'тки ја маам, маф ја праам. Ептен ќеиф ми праи.
    Целуфки у мое маало не прајме, ама сутлијач си м'скаме на ангро.

Бегај и ти оттука со детето, остај им го животов на тие што си го изгласаа.

LejlaD, kuc, dunika and 8 others like this.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Emy867 исфарбај се или шатирај се. Држи, проверено. После пораѓај ми се смени влакното, од цврсто стана меко, локна до дома не држи, а претходно и 3-4 дена. Ама на фарбано/шатирано држи без проблем.

@Cka Закири и градоначалник на Скопје го правеше:).
    Македонец ќе е, оддамна се шушка кој ќе е кандидатот;).

Јас дете не праќам во странство, туку и јас со него ќе си одам:).

Желба, LejlaD, kuc and 18 others like this.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Те нели работава беше да не се фарбам додека не се забелеам де:D.

LejlaD, CameliaMiller, dunika and 6 others like this.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Аман остаи детето само, свекрва една. Нека види живот малце без мајка. Одма она, по него.

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не оставам дете, и не го селам на 18, туку пред 18. И основно и средно надвор. На воздух.

Желба, LejlaD, mal.ecka and 13 others like this.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Следно идење натака, @duffi ...ќе побарам.
    Цел ден сум задремана,со нула енергија..толку ми се спие ама не ми се заспива, нејќу утре да дојде:))))

LejlaD, kuc, JuLleE and 11 others like this.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^и за мене колбаси од кај @duffi (fingers)
    Крилца и вино со кумов. Нит маж ми нит жена му не дружеа]:) ама другари сме си па и утакмица изглеавме.
    Одам да пуштам втора машина за садови, дете да бањам и да пеглам:x. Ама ако, денов убав беше :party:

Last edited: Jan 13, 2019
    LejlaD, kuc, boomsleng and 22 others like this.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Немам пишано..
    Петокот касно се прибравме околу 1 по полноќ дома беше смрзнувачка се кутнавме и ајт создравје, аман зошто не се врати петокот.. саботата де ручеци де генералки де у маркет
    Вечерта убо со маж си минавме ми се чини душава си ја вратив на место одма сум заспала уф зошто не е сабота пак..
    Недела.. денес пак шетнавме за кратко и дома пцовисавме..
    Станав да почмајам пола саат и ќе си легнам
    Се најдов па ми тежи и стомакот

Ве читав за името иначе од маж заслушнав и цел ден се молиме да ги намали тие видеа од политиката

Не сум ич компетентна да зборувам да темава со оглед на тоа што имам двојно државјаснтво а сум на пат и кон тројно.. едноставно не се сметам за предавник туку ова го осеќам ко некоја бенефиција за слобода, оти да, чуството е убаво кога си слободен и не мислиш што и како и каде да отидеш макар и да се шеташ..
    Петриот некој и не сум
    АМА не ми е сеедно па затоа тука ќе се сложам и со пецо и со камелија до некаде .
    И така.

Уште две недели не наредниот па тој што потоа иде ќе славиме втори роденден на малото.. а со тоа лека полека ќе почнам да отворам нови животни поглавја, да се борам за нешто што го сакам, плус минус за некои работи што би ме исполниле повеќе..

Добра ноќ народе.

18. M&M

M&M Форумски идол

Ај добра вечер :)
    Ојде денов, ојде и викендов. Некогаш мислам како од викенд за викенд дека функционирам. Некоја гадна анксиозност ме тепа денес, од кај ми дојде не знам. Со годиниве си доаѓаат глупиве мисли или до мене е, малку ми треба да се испотресам за нешто што порано не сум го ни приметувала, се преиспитувам за нешто што со години го работам и си наоѓам замислени пропусти и ме фаќа паника. Наместо како стареам да ми расте самодоверба јас обратно :doh: (кукањево е повеќе за у друга тема ама ете ми дојде).
    Си бевме со цуцка моја денес на ручече у Тренд, само ние две, маживе тераа друг филм, срцка ми е си имам друштво само уште да сакаше да поседува повеќе и да почне да сака по дуќани да оди, ама ќе биде и тоа како расте. Важно како лексилиумче ми е :inlove:. Него Тренд работење турбо, едвај маса празна имаше, затка, најверојатно поради попустот во Недела, не знам другите денови како е. А немаат лоша храна, има и избор доста.
    Што беше муабетот, зима? Не ја сакам баш, убаво ми е кога ќе заврне ама за кратко збоктисува, мачно ми е што треба 5 саати да се облакаш а кога ќе стигнеш негде ти е топло па не знаеш со јакните што да правиш. Ама па и жешко не можам, за пролет сум јас, и рана есен, тогаш ми е најубаво.
    Ајде па да се преживее понеделников, и цела недела додуше :envy:

V.odolija, LejlaD, vitamina and 22 others like this.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Треба у недела да организираме седенка у Тренд, бал под маски :)
    Нема сега зимно време за играње за деца инаку можевме со се нив. И така не има еден куп аеродромки:)

LejlaD, vitamina, kuc and 13 others like this.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@M&M ко тебе бев пресреќна летото кога бев со ќере во Џино :) Сами двете, ко другарки :inlove: Сега дека со бебе, одамна не сме шетале така, ама да затопли пак ќе ја носам. Може и во Тренд да се видиме :bandit:

LejlaD, kuc, Sexybaby86 and 13 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.