Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас сум (бев) прачка. 34 носев пред и по пораѓај, сега после празнициве преминав на 36-ка ]:) Не сум преминала де, ама постоечкиве работи што ги носам трО кнап ми се во бутовите. Само таму и во раце се дебелеам. Стомак и ци*ки даска. Додека доев си се восхитував на ци*ките, ама како престанав, суви сливи останаа :worried: Ако родам уште едно ок, ќе истерам уште еден доенечки стаж, ама после тоа сериозно би размислила за малку силиконче. Не балони :!: баш онака умерено и убаво за око. За мое око, другите не ми се битни. Маж е презадоволен и со сегашната ситуација, него не му менува :D

Ај добро утро :coffee:
    Бебе пак е во период кога се буди секоја вечер, пукнав веќе :x Хронично ненаспана сум.
    Да прашам, кога растат децава? :D Моево според други многу брзо расте, ама мене не ми се чини така. Има ли светло на крајот од тунелот? :lol: Се шалам бе, не ја менувам за ништо, иако некогаш маста ми ја вади :l:

Ај да пијам едно кафе и да стиснам заби да го преживеам денов. :drunk: Па ко за белја, двајца нови колеги имаме денес, и погодете кој е задолжен да им го образложи воведниот дел во работата :hai:

Туку, јануари има ли крај? Не сме ни до пола месец уште |( Плата ехехеее, тек за 3 цели недели :x

Ме фаќа некоја нерва, не можам да објаснам. Не сум во ПМС, не знам што ми е. Се прашувам дали сум добра мајка и дали јас го заслужувам тоа ангелче со најневините очиња? Дали заслужувам мене да ми е доверена задачата да ја одгледам и изведам на здрав пат? Синоќа не можев да заспијам со мислава, имам чувство дека потфрлам како мајка, дека наместо да седам дома со неа и да ја растам, јас одам на работа и тука ми поминува денот. Ме гризе совест :doh: Знам, глупости се, ама такви глупи мисли ме мачат периодов. Па си викам, зар сите мајки што работат не заслужуваат да имаат деца? Свесна сум дека глупаво размислувам, ама се осеќам виновна што не сум со неа по цел ден. И се прекорувам што некогаш успева да ме изнервира кога нејќе да заспие, или било што. Како може тоа мало човече што уште ништо не разбира да ме нервира? Глупа сум и се прекорувам самата!
    Аман мисли глупи, иш од мозоков!

Ај да се фатам за работа со време :hai:

Последна измена: 14 јануари 2019
    На Желба, V.odolija, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Ова конфекциска 40 или за фармерки зборите нели фармеркиве се со помали броеви.Конфекциска и јас сум 40 ка,а сега можее и на 42 да сум заминала.А само пред месњц имав 4 кг помалку.За мене само константен стрес му е мајката.
    На тв пее Каролина:Две лири иии ме расплаче.Не сум арна, незнам веќе ни кога се плаче ни кога се смее..

На Желба, Mr. Right, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Добро утро :sun:
    Не е лошо да почастам
    Именден имамЕ:)
    Вечно име на сите кои слават денес
    IMG_0836.jpg posni-sitni-kolaci-1024x768.jpg cocktails_Wallpaper__yvt2-1.jpg

Сношти паричката не ни се падна , ама па затоа Фламинго ми даде од нив паричка и тоа убаво ме награди :cash::inlove:

У некој безвеза период сум . Ништо нит ме радува ,нит ме натажува . Кај и да е ќе се почнувам со нешто за кое ќе ми треба баш голема среќа ,енергија, верба... Надеж имам огромна иако силите ми се при крај . Ама ќе издржам ,еЛе јака сум :muscle::)

Убав ден да си имате:f:

На mira.mira, Желба, V.odolija и 33 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Со среќа именденот,само за убавини оваа година да славите!:party::hug:

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро.
    Ве читам дека сте биле големи со триес-и-нешто број, ми иде да си ставам ќеса на глава и така да се шетам. :bandit: Јас сум за машала, со Господ напред ако даде госпожа тироидна ќе ги симнам некогаш. Најинтересно е што сум секаде голема, не само на еден дел од телото. Машала газ, машала гради, машала сВе. Со оглед на тоа што се' имам поминато во животот, среќна сум што воопшто постоиме јас и моето здравје. Муж ќе ме утепа да слушне несамодоверба од мене во врска со изглед, така да арна сум си. :$

@Bubce38 вечно име! :hug:

На Mr. Right, Peco, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Bubce38 кога ја видов првата слика ми текна на она ,,АМИ ЛЕБ КАМО?,,:D:D

Честито имендени и слави.
    И парички паднати да Ви се честито.

На *Ench@nted*, Viktorijaaa5, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро драги гледачи :D
    Ама јас мижам со едното око, со другото вардам да не истурам кафето.
    Не знам шо така се пореметив, ама вечер тешко заспивам. Има полна месечина или ја сум полудела 8)
    Сабајле ептен тешко станувам, преместувам аларм на по 5 до 10 мин, одбивам да станам дури имам време, а после трчам по возови. :?:

@Peco е крив за муабетот.
    Јас на 1 ден од предизвико, 1кг помалку. Ќе видиме утре сабајле што ќе кажи вагата. Дали сум у минус или ќе собирам стакло после :rofl:

Еее како ми беше убаво на времето, јадев што сакам а изгледав како неухрането.
    Ама веќе не ;(
    Бројки не знам баш со нашите како иде, ама под М нема шанси да купам нешто. М или Л. Кога како. Морам да намалам, што поскоро тоа подобро. Приметив дека леб ама ич не треба да јадам. Ако се учовечам да си готвам ок ќе сум, ама јас и мојата џанк фуд не сме добра комбинација.

Честитки на сите за париња и слави, брзам воз да фатам :$ :rofl:

На Желба, Mr. Right, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.295
    Да вадам од пачата ќе јадете?!
    Вечно име, @Bubce38 поздрави докторот таму и викај за да разбијам малери друг пат ;)

Ќе се шеташе вечер ама баба ситер сервисот откажа па ако некој сака дете за чување нек се пријави. Ќе пуштам можеа маж сам не ми се иде тројцата по куќни слави, а може и ќе се пишманам ќе видиме до вечер.
    Сега да најдам некој џемпер и да искачам, си иам за одење |(

На Желба, Mr. Right, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добар ден и од мене :D :hai: Вечно име на тие што славите :beer: :beer: честито и за многу години да е славата на тие што ја имаат ко домашна :d: :d: и честитки за падната паричка кај сите среќа да ве следи :*: :*: @kuc леле какво кафе си постирала(highfive) ќе го терам маШ да стутка некое слично :lol: @CameliaMiller :rofl: ме изнасмеа со мачоров :rofl: @bittersweet посвој ме (fingers) :angel: мирно дете ќе сум :D..... Немам веќе енергија :envy: овој 8ми месец многу тежок уште на почеток :envy: :envy:... . Сакам да седам само дома по пижами..... Ништо друго.... Ко за Понеделник убо на работа, тивко ... Во Охрид ни снежи одвреме на време . . Од љутина :D ајде нека дојде пролет :inlove:.. Инаку конференција стандард 38ца "празна" 40 трудна :o .... Сакам да ми останат градиве вакви :inlove: :D ај доста мрчам.... Отидов да сработам нешто :D и да каснам успат нешто оти бејби збесна :D:D:Dгладна е. . :* убав ден убави луѓе :f::sun:

На Желба, Mr. Right, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Која го сакаше Џејсон Момоа?8-|

695E00C6-76C8-4AF4-81FA-FB718CB462BC.jpeg DC5D0806-A029-469C-8C72-078021A92695.jpeg 1DBF9D49-527E-4C57-B835-66BE529AA364.jpeg

Децава сакаа да го гледаат, со мм кога го гледавме после 15 минути заспаа, битно од тогаш на Конта не можам коса да му врзам дека бил Аква ман.(facepalm):lol:

На Mr. Right, Peco, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @Bubce38 среќен именден, за многу години.

Добро утро луѓе. Јас ненаспана. Драги се даде на спиење набрзина синоќа, јас до никое време серии гледав и после читав додека не ми дојде сон :worried:
    Се прејадов сега. Планови за диета - 0 бодови.

Апдејт на Ѓоле да ви дадам. Го летавме вчера, душа. Ич не се плаши од нас. За два дена почна да ни дава и да го галиме, и да го носиме, и сѐ.

Се мислам како ќе бидат викенди кога ќе одиме некаде на страна. Вчера излеговме малку билјард да поиграме, јас од глава цело време не го извадив :worried:
    Како се приврзуваш толку за едно птичуле. Му викам на ДМ дека сега дури паника за деца ме фаќа, ќе ми е страв од дома да излезам. А и тој не е поарен, овие 2 дена ко да не постојам.
    IMG_20190113_115343.jpg

На mira.mira, Желба, karmenka21 и 30 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добар ден.

Раскитено кај мене и сега зима може слободно да пројде.
    Ниту снег веќе ме интересира ниту ништо. Најубав период од годината ми е од 1 декември до отприлика овој период и толку. Помина убавината и едвај чекам пролет.
    Многу ладно бре.

Друго немам што да кажам, од денес сум на работа втора/прва/втора/прва и така 10 дена. По 6 саати ама ....

@Sexybaby86 растат. Туѓите побрзо де :D

Оф од следна недела и школото започнува, што ни беше убаво без додатни обврски, се радував кога дојде распуст, нема домашно, нема донеси/однеси на школо, на англиски, на карате... па за 3 год плус и малата кога ќе тргне, па контра смени, па па па...
    Ајде што ми стана, да не размислувам многу унапред...
    Мммммм, уживај во моментот, мммммм (медитирам :D)

И јас сакам на кафе (без деца :!: :D)

На Желба, V.odolija, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.491
    @Bubce38 честит именден и вечно име.
    За многу години денов.

Последна измена: 14 јануари 2019
    На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  14. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Прекрасни слики , уживанција , мир и спокој ,ова во америка ли е ? Не сум во тек

На CameliaMiller, LejlaD, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    @bittersweet ја и кравчето делиме исти чувства за Џејсон:inlove:
    Мене за кока кола ми е,нејзе за маж.Другарски компромис:handshake:

Ај добар ден.
    И јас вечер шах-мат ке и направам на елката,сијаличките не се изгасени од крај на Ноември|(.Ке си чекам пролет,има ли поубаво од старки,џинс и “кожна” јакна?-Не(fingers)

Hips don‘t lie :D.Газиштава нема шанси да ми влезат во нешто испод 40ка.Горе сум 38(М) европско.

Зелен чај се пие,арно си фатив ред неколку дена со детокс исхрана,коа вчера едната гостинка ми се стави со сукано со тиква.Не можев да кажам не на такво нешто,грев ке ми се пише:D

@Bubce38 жив и здрав да е шефот,вековито да му е името.

Со среќа на сите паричкари:hai:

На Желба, Viktorijaaa5, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.942
    @Bubce38 вечно име да си славите долги години заедно.
    @kuc честито паричката кај ќерка да е жива и здрава
    @Milobebence во Австралија е тоа, Битерсвит ни е нашинка од таму:)

На Желба, Mr. Right, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  17. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    @Bubce38 вечно име! :d: :sun:

Одамна немам видено пост со тоооолку многу смајлиња. :))) Баш пријатно за очи. :D

@duffi оздраве ли дечкото мал? :hug:

За конфекциски број да си пишам и јас, да не останам покуса. :D Стигнав до ЕУ 38ца, а до пред празнициве бев 40ка. ^_^ 38ца за моја висина ми е таман, ма да и 36ка не ќе да е лошо. :wasntme: Како и да е, имам уште некој кг за топење, ако продолжам вака и тие ќе ги снема наскоро.

Да направам чај, па да продолжам со учење.. :coffee: :coffee: :coffee:

На Желба, bittersweet, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Стискајте палци за утре, штотуку ме викнаа на интервју! :rock: Не дека не ми чини сегашнава работа, ама оваа има шанси да е мнооооооооооооогу подобра. Не памтам од кога не сум била на интервју, почнува блага (накај лута) паника да ме фаќа. :worried: Виш ми лак, нека дава Бог само шанси за подобрување кај сите. :l:

На Желба, *Ench@nted*, bittersweet и 31 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    (fingers) (fingers) (fingers) (fingers) (fingers) (fingers) (fingers)

Со среќа!!! :hug:

На Mr. Right, kuc, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.250
    Допаѓања:
    176.253
    Со среќа! :hug:
    Инаку ... Исто. Веќе два сати вртам околу маса зошто не очекував да добијам фидбек. Ме изеде анкс, ако преживеам до утре и јас ќе одам на интервју. :drunk: :sweat:

На Желба, *Ench@nted*, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.