Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    486
    И јас сум утре на интервју.
    Па ме интересира вие другите во кои фирми сте на интервју?

На LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Само мирни дискусии
    Нека има контра,ама да нема тешки зборови и навреди.
    И младите знаат да дискутираат.
    Дури пред некој ден многу пријатно се изненадив од членки кои не се во брак, колку убаво и домаќински размислуваат.
    Не е се во убавото размислување,понекогаш животот знае да не тресне и да сфатиме дека не е фер,ама со правилно резонирање ќе си обезбедиш по сигурен пат за понатака.

Иначе дома ми е хаос.
    Детево сите играчки ги истури божем ќе игра.Ај плишаните по крупни се..ама оние ситните коге ги погледнам ми се лоши.

На ♡BuBaLe♡, Желба, LoveHope и 23 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    нема тема Вашиот задник преку слики :D
    Јас те позз со уше една нудистиЧка ама ја утнав темата малце :D

На ♡BuBaLe♡, Желба, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    178.203
    Сеа ќе отворам нова тема :D
    Штом ставаш „голи“ слики, па со фармерки нема да ти биде проблем :D

На mal.ecka, elena.mak, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Е да знаете дека штом денес преживеав, 100 години ќе живеам :!: Аууу, исцедена сум до последниот атом. Ова детево не преспа втора дремка :o, првпат досега. И баш кога дојдов од работа се уклучи на турбо, пропратено со вриштење (некогаш не можам да и го дефинирам од среќа ли е, од мака ли е (lalala)). Ми ја начека косата пуштена и се ококори одма, тоа го сфати како можност да кубе, и на секој мој обид да ја тргнам беше дерење, ама онака од дијафрагма. Сума сумарум на попладнево/вечерва, пола коса ми остана кај ќерка ми во раце, уште сум со шминка, и не сум мочала од 2 саат. Сега ја избања мм, ја пикна во кревет и ако мрдне ноќва ќе се шекнам :yawn: Душава ми спие, а и топло чоколадо ми се пие. Ама немам, па ќе си пушнам едно цигарче, зошто и тоа беше луксуз денес. Ручекот од мм не го ни пробав, немаше кога. Утре ќе го јадам, сега касно е, а и ме мрзи да џвакам од умор :x

А ние околу 30 што сме кај спаѓаме? :wasntme: Јас да ви кажам се осеќам добредојдена овде, каде и да спаѓам :* Помлади, повозрасни, сите сме едно тука. Ја обожавам темава, јаки сте :D:*

Чао друштво, одам да си поседам со маШ па да легнувам, и јас ко децата во 9 :hai:

На ♡BuBaLe♡, Желба, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ај добро вечер. Денес видов една мила убава женичка од форумов. Најмило ми е што ми се претстави. И ме израдува ептен. :D
    И ми текна дека не сум пишала одамна.
    Не знам ни кај сум. Дете дома е , не оди во градинка, не вакцинирам за жива глава, попладне и викенд работам, па цели денови ми се хаотични. Често не знам ни кој ден е. И на курс одам уште. И преморена сум. Денес со јака болка во гради завршив на ЕКГ. Ми рекоа дека супер ми е, и дека најверојатно е од хроничен умор и стрес. И не се грешка. Значи можам од умор да спијам 5 дена. :yawn:
    Друго ништо интересно не се дешава. Тапа сум ептен. И го откажав станот на прашка де. Ме нанервираа, бараат да им го исплатам пола у градба. Така ќе ја направат де зградата, ама не со моја помош. :nod:
    Идам да спијам сега. Убава смрзнувачка вечер.:worried:

На Val-Dim, mira.mira, ♡BuBaLe♡ и 23 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    154.741
    На чување давај го кога ќе шетате на повеќе денови, ние нашето го носиме кај роднини. Ама за 2 дена ќе му ставиш храна вода и да го оставиш не е страшно. За подолго ќе мораш да го вдомиш некаде.
    Ау мајка можам да ти бидам комотно :doh:
    И јас сум во +40, иако не можам да си се соземам упте дека прекрцав 40ка.
    Што не кажувате бе дека волку отворени работни места има и јас да се пријавев некаде, време ми е за промени :) . Искрено едно од најстресните нешта ми е интервју за работа, па посебно од оние со прашања од типот "со што мислиш дека ќе придонесеш за добро на компанијата" , "зошто мислиш дека би требало тебе да те одбереме" "каде се гледаш за 5г" :drunk: . Може и поради ива се заглавив сто години во една фирма.
    Јас бев меѓу првите од муабетот за дружбата во тренд, ама еве отворено си кажувам дека не доаѓам :rofl:, дека многу таинствена :bandit: :tmi:

На Желба, SV1911, Dadusicka и 19 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    е стварно знаеш да ме усрамиш :D

дете заспа. откитивме елка и сега ручок за утре ќе правам да одмрзне месото само. осеќам и јас ќе си легнам порано вечерва. А како ми се јадат палачинки... :worried:

На elena.mak, Peco, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    И мене.

:hai:

Тие што имаат за честитање нека им е со среќа. :)

Не ми е денот денес. Одам до продавница да се раздвижам и успат мачки да наранам.
    Имајте поубава вечер од мојава. :f:

На Желба, elena.mak, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сум била на сто интервјуа за работа, некои од нив дури и само затоа што сум сакала да испитам терен. Чалам, на 23 години, пред првото сериозно вработување, бев на 3 интервјуа и секаде ме прашуваа за искуство. А ти тазе дипломец и такви некои нелогики.
    Имам дадено отказ двапати во живот и тоа било најолеснувачко и истовремено најпредизвикувачко нешто за мене. Без промени на барем неколку години, човек не може да согледа како му тече професионалниот развој, иако за жал во земјава избор на работни места за жонглирање баш и нема.

Кока кола пијам редовно, фала на прашање :DМислев по породување дека ќе ми биде страшен тој пијалок, ама све си се вратило на свое место. Природа бе.

Малата заспа, јас си дочитувам книга, и никако да дочитам -од комшии толку е гласен телевизорот што слушам дијалози од филмот што го гледаат.
    Надвор нежно снежи, убаво ми е некако...

Годинава само нека тера напред, имам за слабеење и славење свои и туѓи успеси. Здравје!

На Желба, lunicka, V.odolija и 26 други им се допаѓа ова.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Со лесно утре на сите на интервју :)
    Одамна не сум била, се надевам нема ни да ми треба скоро.
    Сум била на повеќе, и аман од прашањата :(
    Каде се гледаш за 5 години? Бидејќи ова е Шведска и можеш да правиш долгорочни планови за твојот живот... И дали точниот одговор е се гледам на Вашето место? :)
    Зошто мислиш дека треба тебе да те одбереме? Зашто знам доволно што се работи на работното место, разбирам што треба да се направи и можам да ви го фатам теркот. Се што треба е да ми дадете плата на време и да се однесувате коректно со мене. Нејќам испади и драми за глупости.
    На интервјуа секако сум била екстремно фина, освен можеби на првото :) Уште студирав, беше пролет и ме прашаа за планови за летото (за да ме уклопат за пракса). Си кажав, на тој и тој датум сум на концерт таму, дугото време ми е слободно :) Ама некако смешно го нагласив концертот ко најбитна работа во живот :)
    Па можеби не е најбитна, ама задоволствата го прават животот :)

На Желба, elena.mak, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Ма младо се осеќав и јас дури не почнавте да си ги кажувате годините, 22, 25, 28... :whew:

На Желба, lunicka, elena.mak и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    Со среќа утре на интервју на сите кои ќе одите(fingers) (fingers) (fingers) (fingers) (fingers)
    Јас досега само на едно интервју сум била, и таму и останав да работам до ден денес:inlove:
    Знам за прашањето за плата, одговорив 5000 ден повеќе од нормално што треба, знаејќи дека ќе ми дадат помалку:lol:

На ♡BuBaLe♡, Желба, elena.mak и 19 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    колку имаш?

На elena.mak, CameliaMiller, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Мене најјако прашањето ми беше: со колку плата да видиш на твојата сметка би била задоволна?
    Ко им кажав цифра не ме ни викнаа :rofl:
    Е па искрена бев. :wasntme:
    Мислам прашањево |(

На ♡BuBaLe♡, Желба, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  16. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Бегај ма таму :x

На elena.mak, Sexybaby86, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    ајде де кажи си не боли :D

На elena.mak, CameliaMiller, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Јас на прашањето колку плата очекувате од нас, одговарам - толку колку што вие мислете дека заслужувам со моите квалификации. Никогаш сума не сум кажала. 8)

На mal.ecka, elena.mak, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Некои бараат цифра да им кажеш, не сакат описен одговор, нејсе, на прашањето каде се гледате во следните 10 години, им велам, во огледало. 8)

На ♡BuBaLe♡, Желба, elena.mak и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Хахахахаха на работново место кај шо сум ојдов на интервју на шала :$ , зашто побогу шо бара биолог во канцеларија !? И не знаев и уште не знам за шо имам аплицирано.... И мене ме прашаа што мислиш колку е платата и си лупнав сериозна сума :$:$:$и ми викаат, малки помалку од тоа... И останав :D:Dбев искрена и природна... Убаво поминав. .. Сега сме пријателки со девојката од ХР и ѝ викам лелеле колку глупости кажав на интервју и таа вика ехеее какви ги има :D:D:D:D

На ♡BuBaLe♡, Желба, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.