Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.644
    Сум работела, не зборувам на памет.

На Milobebence, WildMk и LejlaD им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Тогаш искуствата ни се различни.
    Во оваа институција има повеќе "залутани" како мене.
    Секако им е полесно на "оние другите", не дека не.

На Желба, elena.mak, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.644
    Камелија, не сакам да се објаснувам. Знам каде живеам и како оди вработувањето во најголем процент.
    Ќе почнаат да пикаат и тие, не дека не сакаат, туку овие другите пуштија длабоки корени, па нема веќе место за нивна жал.

На Milobebence, WildMk и LejlaD им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мм конкурира во државна институција без партиски а шансите да влезе се големи така да има непартиски вработувања.
    За дијагнозиве имам жив пример дома со рак втор стадиум рекоа од 3 до 6 месеци живот ако не се оперира,не се оперира не отиде на хемо и зрачење и скоро две години си е супер и е најгордиот дедо.

На ♡BuBaLe♡, *Ench@nted*, Желба и 15 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас не оспорувам дека во "најголем процент" ги примаат така. Се согласувам со тоа.
    Ама кога ќе кажеш дека помалку од 1% се реални вработувања, секако ќе се пронајдеме.
    Не оти можам некого да убедам, а и немам потреба да се правдам, само чисто како информација.

На Желба, kuc, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.644
    Јас кажав тоа што сум видела.
    Ако не е партиски, се кабли дебели.
    'Случајностите' се ретки, за жал.

На Желба, lunicka, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Мони, таа конкретна болест многу споро се развива, кај некои луѓе доаѓа до дијагноза и после 10 години, оти долго симптоми нема.
    Мој најискрен совет е да не остава на случајност. Вие си знаете, само ти давам искрен совет.

На Желба, kuc, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Прави контроли на три месеци а за операција нејќе да чуе знаеш и ти дека бегаше неколку пати од сала веќе и докторот се изнервира и почна да вика.

На mal.ecka, Sexybaby86, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Па како не си крив бе Пецо, ти рече ај да ве видам на 15ти. Како Б. Ц. ми прозвуче, па се фатив на орото, си кажав килажа. Утре сабајле ќе проверам колку сум била тогаш и утре колку ќе сум.

Хелоу, еве ме. Пак трески ме тресат. До кога вака, аман.
    Тука надвор жешко, врие, сите се болни, вируси еден куп има. Фатив и јас нешто, ама не знам што е.

За интервјуа, само на последното кај што бев не ме зедоа :rofl:
    Прв пат во живот да не поминам интервју. Ама кога ми кажаа плата се изнасмеав :lol: Гласно
    Иако потпишав документи сѐ по прописи :lol:
    Валда сфатија што ми значеше гласното смеење.
    Помина времето кога прифаќав дај шта даш.
    Прифаќам за помалку, ама да спијам на работа 8) Црногорка да будем, да лежам, а не да работам како црнец, никој фала нема да ми каже.

Инаку јас сум непартиски вработена ;)
    #првашалавоноватагодина
    (не ме тепајте плис)
    Туку треба нова работа сериозно да си барам. 10 месеци сум овде, треба да си најдам нова занимација. Остарев, ум не ми дојде. А штом до сега не дошол, не ми ни треба :D

Најубаво ќе ми е 15 дена одмор некаде, без телефон, сама, рает малку да сум. Да си пливкам во базен со врела вода, снага да стоплам, салце да стопам по масажи, да се релаксирам. Хороскопо викаше јануари петка ќе ми е, а од петката само шамар видов :worried:

На ред фервекс да се стоплам оти смрзнав

На ♡BuBaLe♡, Желба, lunicka и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.956
    Допаѓања:
    164.229
    Многу е погрешно да не кажеш.
    Прво сам ако немаш осет колку тежиш другите па ич, а друго ако не ван од буџетот џабе ќе си го трошите времето, кога има буџет нема простор за преговори.
    Така да, воопшто не е умно да не кажувате сума.

Ако пишувам што све поминав на претходното работно место, два тома ќе ме фатат. Психо драма. Тиха језа. И филмот Мизери ако сте го гледале. Е тоа све у едно.
    Кога наумив да барам нова работа... ја најдов од прва. Велам наумив цврсто, тогаш ја најдов од прва. А кога беше само со - па да најдам... еве барам... одев и некако се самосаботирав, не го давав максимумот, бледо поминував. Ама интересно е што сликата случајно ми дојде каде ќе работам уште пред воопшто да искочи оглас. Ама буквално. Реков ќе работам ако треба таму и таму на таква и таква позиција, ама има да искочам од ова макар и се распаѓала. За 10 дена искочи огласот.
    Додека работев на претходното место работев и на проекти (и уште работам), работев онлајн и инвестирав во доедукација. Се тоа на куп ми помогна за тоа каде сум сега и фала богу имам и следно скалило каде сакам да се видам. Далеку од не знам што е, ама од што си ја сакам работата, ја осеќам како кој знае што. Можам да кажам дека во оваа професија се чувствувам како дома буквално, природно ми легна, но сепак инвестиција во личен развој, формално и неформално образование го надополнија тоа што природно па не можеме да го имаме. Од друга страна ми ги осветли и работите кои ми се недостстоци и знам кон што да се насочам да корегирам, има уште доста работа.
    Не можам да разберам луѓе кои имаат завршено само факултет и ... ништо друго. Во услови каде сите имаат факултет, како планираат да направат разлика?! Коштало пари... Епа... кошта. Пред 8 години со минимална плата успевав да заштедам за обуки од по 1500 евра, ги плаќав на рати ( и при тоа беа неколку по толку големи суми, некои и во странство, без денарче од дома земено, за нииишто)... извини, ама... секој може. И јас сакав да ги трошам на глупости, но приоритети ... Се останато ми се изговори и глумење жртва.

Сум била на повеќе интервјуа порано после факултет. Секакви психопати испознапознав. Прво што ти оди на памет почнуваш со банки. Почнав со посериозна пракса во една банка, сакаа да ме задржат со вработивање, ама кога се соочив со наплата на кредит од едно фирмиче и приказната ококу тоа, си рекив батали дај да си дипломирам прво. Сите банки ги пројдов. Сите, што пракси што интервјуа. И заклучокот ми беше следен, без намера да навредам некого, може и животот ќе ме наведе пак таму, ама сега така размислувам - треба да си поинаков особено на класични банкарски позиции. Стопанска банка интервјуто беше лудило. Баш на роденден ме викнаа. Прво за иницијално интервју беа 5 6 души како да влегуваш во пентагон, многу непрофесионално. Друго, се подјебаваа со фактот дека ми е роденден. Ми поставија прашање колку квадрати има најголемата експозитура, кој кого јебе тука и слично. Ме викнаа на второ, одбив, атмосферата ќе ме убиеше таму. Кога гледам кој се потоа се вработи со поштовање према исклучоци - не фала.
    Следна банка - НЛБ ака бункер. Девојчицата од хр беше помала од мене, јер од иста населба доаѓавме, ако јас имав 22, она имала 20, со приватен факултет. Интервјуто беше како за во козметички салон, со тестови со мисли од малиот мозок - смешни и непотребни. Тенденциозните прашања јер комшики, не те знам, ама те знам беа прееесмешни. И тука стигнав на второ интервју, но меѓувремено се запишав на мастер и влегов на уницеф проект преку една амбасада бла бла да не должам и се скрши нешто во мене - ја созреав идејата за себе. И тука некаде реков дека јас во банка не работам никогаш, зошто беше намера по инерција после факултет, а не од желба и во една вежба на една обука сфатив и зошто ми се случуваше тоа - немав слика за себе како го работам тоа, а ниту желба да работам повторувачка, уштиркана работа. Немам против луѓето кои тоа го сакаат, може ќе работам еден ден во банка, но треба да си... поразличен за да можеш да го работиш тоа.

Имав едно смешно интервју во една транспортна фирма. Газдите гонлравеа интервјуто. И прво кога отидов прашањето беше - еј какво име хахаааа.... Океј... следно - и шо ти текна сега тебе тука да дојдеш?! Трето прашање ама знаеш тука моеш да бидеш се, ама ќе имаш и простор да се истакнеш, се работи и у сабота, а ако успееш да ја организираш работата у 5 дена, ќе ти честитам. Тука некаде почнав да се спрдам со нив. Следеше со знаеш тука ова е врвот нема кај се гледаш за 5 години, зошо јас сум газда, ако се гледаш седни на столчево, при што му одговорив дека онаму каде што стигнав за кратко време со моите години веројатно ќе треба да ми го отстапи столчето и слични ми ти спрдачења. И после слушав дека многу други имале такво искуство во фирмава.
    Исто имав интервју во една маркетинг агенција. Газдата, онаа што ја има у секоја фирма - десната рака на директорот, во доцни 30ти, но изгледа пофраерски од годините, не е мужена зошто ваљда го сака директорот и има депресивен глас и му е еден од клучните луѓе и плус чоекот што де факто ја работи работава. Ми дадоа ексели мексели, пичке си материне, пренемагања, клише прашања, при што дур траеше све тоа пукна цевка. И толку.

И така...
    Без грб се трудев да се борам.
    Ни родители, ни партија, ни пријатели, ни познаници. Ќе лажам ако речам не сум горда на тоа. Не мислам ништо за луѓето кои можат така. Јас ... не можев, а сакав да можам, зошто ако можев одамна ќе ми беше гзот на удобно. Единствено немам убаво мислење за тие со партија грб кои се убедени дека вредат - не е така. Работа се учи и секој е заменлив, сем тие со природен талент за нештото. Може да биде и најпрофи и нај не знам што - не можам да си помогнам да гледам со резерва на професионалноста. Не можеш бре да си поразличен ако седиш по партиски состаноци со Миле со скапаните заби зошто се прокоцкал и останал и без фамилија и без пари, петко што корне на ракија и да го слушаш претседателот на месен комитет како кака лаги и небулози, да одам да веднам глава на протести и при тоа да глумам поголема цел. Јасна е приказната. Пофер е кога ќе си признаеш - да, у партија сум за работата, за интерес. Ок си е така, си имаш интегритет и си кажуваш поштено, нема ништо лошо. Зошто не може да ти се истомисленици како да кажам а да не звучи глупаво - ТИЕ луѓе. Да не навредам никого, ама ова е моја лична перцепција која може е погрешна.
    Ценам препорака и издржан збор.
    Се искажав некако.

Денов чуден.
    Периодов чуден.
    Резултати катастрофа. Сега сосема друго нешто. Ми оди да си искочам од телово веќе.
    Доцни више алармантно. Повеќе се тркалам, него ли што одам.

Последна измена: 15 јануари 2019
    На mira.mira, ♡BuBaLe♡, MarigoldA и 24 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Знам, знам :) добро чим иде на контроли и е под "надзор" :)

На Желба, Sexybaby86, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Девојки, предложете ми некоја крема за испукани раце. Кога ги мијам рацеве пече и гребат.

На kuc, Milobebence, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Една е со "бројче" ја има по аптеки, ќе им текне сигурно која бројка беше :) за ептен сува кожа лек е.

На kuc, Sexybaby86, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.186
    Ќе ти предложев јас,ама пиша девојки така да ништо|(

На *Ench@nted*, Sexybaby86, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    48

На Sexybaby86, Milobebence, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  16. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    48? :)

На Sexybaby86, Milobebence, NarCis@ и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.213
    69?

На *Ench@nted*, flower30, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Имаше и еден друг Glicemile.

На Sexybaby86, Milobebence, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  19. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.186
    Секое зимо имав мака со рацете,суви ми беа црвени ме чешаа. Од кога ми ја кажаа маста од невен веќе никогаш не ми се повтори. Во Дм ја има @Mr. Right

На kuc, Sexybaby86, kravce и 11 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    :rofl:

Не смеам само смајли инаку тоа се' кажува :D Да, мислам 48 е :)

На kuc, Sexybaby86, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.