Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Знам.
    Кај мајка ми во фирма сите жени се 50+, за да не можат да раѓаат веќе и да немаат многу избор за друга работа, па да можат да работат и за минималец, и без одмор, и да ги одјавиш/пријавиш па и к15 да не мора да дадеш на крај.

Сестра ми, кога се омажи, ја викнал газдата (кој патем роднина) во канцеларија кај него, да ја праша што планира, нему му требало човек, а се млади биле нон стоп била некоја на породилно . Кога даде отказ рекол да бараат некоја "што се изродила веќе", доста му било од тоа работниците да му се на породилно.
    И јас, ако ми е работата каква што ми е, на крај пак сум туркана назад оти сум женско, ама ако почнам да се жалам што/како одма ќе ме познаат :D затоа ќе си преќутам.
    Затоа сум толкав феминист, затоа и груба и безобразна сум некогаш, ама родот не ми го чепкајте.

На ♡BuBaLe♡, Желба, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Се претрупав со папирологија за до март да работам што се вели.
    Си пуштив музика и убаво ми е.
    Сакам кога раат си работам.
    Убав ден имајте сите :*

На ♡BuBaLe♡, kuc, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.394
    Хај! :hai:

Малиша поарен е . :whew:
    Се вративме на стандардната рутина. Го заспав , па седнав да јадам, после неколку дена како човек на маса. :D
    Он не сака ништо да стави во уста, ама и онака не е јадач. Ќе се врати на своето за некој ден.
    Се погледнав во огледало и како исфрлена од поплава сум. Итно ми треба фризер! :emo:

И слава имаме викендот, ама со оглед на тоа дека малиша уште под терапија ќе биде , ништо не планираме. Ќе дојдат нашите на ручек веројатно. Колачите и тортата ми се нарачани ама ако повеќе за нас ќе има. :D

Кога ве читам колку пати сте биле на интервју, ние тука толку избор и фирми немаме. Да не зборувам за странски инвестиции кои уопште ги нема. Тук тамо по некоја мала залутана фирма . Градот се сведе на казина, шивалните пола ги затворија , бутици и маркети. Преголем избор...
    А за поголеми и поживи градови се рачунаме. Не сакам ни да замислам како е низ помалите општини.
    На интервју не сакам мешање во интима. Премногу слобода си даваат работодавците. Се друго е ок, па дури и сума да те прашат.

На ♡BuBaLe♡, *Ench@nted*, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    У, интервјуа и странски инвестиции... у една таква бев пред години на интервју. Двајца Американци као ќе ме интервјуираат. Многу ми се радуваа кога ме видоа, уште не бекнала..не влегла со двете нозе во канцеларијата и ми дадоа визит картичка со број тукашен, пошто уште пар денови ќе биле во Скопје, тамам да ги побарам и да се информирам повеќе за работата и фирмата :wasntme:
    Знам дека сум посебна и поместувам планини некад, али, толку посебна не сум.:D
    Сељачана и ист стил на безвезни интервјуа секаде.
    Една позната наша организација, коа ме викна на интервју пред години, исто, уште да побараше стои на раце да направиш на инервју и да им ветиш дека ќе какаш златни јајца. Коа ми кажаа платата колкава е... практиканти некаде повеќе ги плаќаат. Треба да зборам колкав дел е тоа од платата на главната? Не мора.
    И со родот и со возраста си имам заебанции. Невозможно е да си помалку женско и доволно стар и на 35/6 години... доволно искусен, иако правиш повеќе у еден месец одошто некои за цела нивна неколку деценски кариера која, ќе сфатиш дека им е само на папири, ист момент кога треба нешто да сработат и поима немаат како.
    Полошите искуства со интервјуа ќе ги прескокнам оти ќе се нанервирам, а баш ми е убаво со сонцево и со се друго.:bug:
    Прстов не зараснува правилно, али нема везе,се навикнав да сум се пофалична и пофалична:D

edit: ќе заборавев. А,бе сабајле ги гледам сијаличките, а и синоќа ги мислев..не ми се раскитуваат:))) многу ме веселат навечер,особено пред заспивање. Би си ги оставила:)))

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.417
    Допаѓања:
    260.170
    Кај нас дефинитивно има професии кои се дефицитарни и за нив секојдневно има огласи и полесно е за работа. За правник е многу тешко, иако може да работеме во повеќе области.
    На пример економисти периодот бараат многу. За правник дали два три огласа. Јас до сега ниту еднаш не бев според струка на интервју.
    Во ред, на мене не ми е тешко да се преквалификувам, постојат обуки, курсеви и може да инвестираш во себе. И не можеш за сите професии на пример.

Инаку покрај стандард прашањата обавезно ми прават тестирање на англиски да напишам меил, да видат дали знам маил да напишам.
    Или пак, тестирање и два пати те викаат на интервју за административен асистент т.е ќе ја работеш целата административна работа во фирмата.
    Некои работни места бараат и тестирања и регрутација на кандидати, ама за вакви работни места не ви треба посебен начин на избирање на правиот кандидат. Обична канцелариска и административна работа, не е побогу вработување во НАСА.
    Па и интервјуто го прави обично газдата на фирмата и еден вработен. ХР не постои.

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, Желба и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.645
    Ме зезаш? А стенкањата?
    Да имале ама да не сум чула, секој ден така нека имаат. Ама вака...

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас само бело знаменце да извадам.
    Уште сум жива, претам :bug:
    SmartSelect_20190115-123501_Chrome.jpg

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Го гледав прееска видео на фб, од Зевзекманија.

Огласот за работа во очна ординација:
    Услови за работа: италијански
    Опрема за работа: германска
    Работно време: шведско
    Атмосферата: југоносталгична, другарска

Е тоа е оглас :D

(Е за плата заборавив)

Добар ден.
    Убав ден. Сончев ден.
    Ве прочитав ама немам што посебно да кажам само да ве поздравам.

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, Желба и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Тоа им е фетишот, гарант. Сакале да ги чуеш ;)

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Жабе, имаш у jysk такви лед светилки со поголеми топкички, и бели и шарени, ептен се убави за во спална соба. Башка на батерија се, па побезбедни се за употреба. Јас овие новогодишниве дали 2,3 пати ги уклучив, ама другиве секоја вечер си ги палам пред спиење :) Башка романтики :wasntme:

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ќе ги ѕирнам. :) Јас новогодишниве не ги исклучив од кога се ставени --пред 31 дек. Трепкаат ли трепкаат, дење, ноќе И кактусиве глеам арно им е со нив. За безбедни..имам помислено ама па, нема нешто околу нив да запалат си викам.

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.771
    Допаѓања:
    126.927
    Хело. Само на кратко навратив да ви посакам се најубаво во новата година, да сте живи, здрави, весели. :)

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас сум опседната околу тоа :tmi: А и малце ме нервираат овие што трепкаат цело време, у мозок како да ми чепкаат :D
    Башка си купив и лед свеќи, со батерија :!: Оган само во ќумбето :D

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.662
    Допаѓања:
    153.096

А бе ка ци ти?:)
    Најубави желби и за тебе во Новата!

На ♡BuBaLe♡, kuc, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Здраво женски и по некој дечко :hai:се најдовте ли на интервју :D:D:Dкако поминавте тие што бевте? Задоволни? :D @Emy867 јас немав мака од цимерки имав мака од комшии, ние живеевме на 3ти а тие сигурно на 5ти кат.... :x, и ден денес не разбрав од каде доаѓаа тие животински звуци.... :o:o:oуххх звучеше многу лошо многу :envy:(facepalm)

На ♡BuBaLe♡, Mr. Right, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Видете ги бре, вакви ги најдов прееска. :l:

IMG_20190115_152449-01.jpeg

@Emy867 ја би им влегла во дневна и уклучила ТВ, ќе се преправам како да не ги приметувам. Нека видат колку е awkward! Да имавте одделни соби, нека прави и носи кого сака, ама вака, на заедничка територијата не иде.

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.771
    Допаѓања:
    126.927
    Тука сум се е под контрола :) Само некако не сум активна на форумов.

На ♡BuBaLe♡, kuc, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ај и јас да си кажам мислење на темата.
    Цимерки е едно, ама комшии... Па... Нека си тераат луѓето.
    За цимерка, веројатно не сум била најдобрата на свет. Не сум стенкала пред цимерки никако, ептен незгодно ми било, а штом почнав да работам строго инсистирав на сопствена соба, да си имам слобода која ми е потребна. Ако дојде дечко да можеме да се повлечеме во соба, кога се вратам од работа да можам да гледам во таван во соба и ич да не ми е гајле за ништо. Пак, сум пазела и да не стенкам и кревет да не крцка.
    После сфатив дека се додека си со непознати, па макар биле и другари, додека не ти се тие со кои живееш најголемиот дел од животот - никогаш нема да бидеш слободен. Секогаш нешто ќе смета некому, ќе биде пак "пак ли спиеше дечко ти кај тебе", иако ниту слушнале, ниту виделе, ниту се поддал. Со две цимерки седев, пресни со дечко ми. Странец е, дојде на 10 дена. Викам ако, посебна соба имам. Јадевме строго надвор, ама ептен глупо беше да плаќаме стан кога јас и онака плаќав веќе, би требало барем еднаш во годината на 10 дена да издржат, нели? Нивните дечковци секако дошле пет пати по 2-3 дена. Излезе дека не е така. Проблемот било што ќе се туширал кај нас, ќе сме плателе многу за струја. Па намерно ја уклучуваа машината на скапа, за да излезе дека се во право, иако им реков дека воопшто не е проблем, ако треба и целата сметка за струја ќе ја покријам.
    Сите 10 дена ги поминавме или надвор или во соба. Дали вкупно 2 пати јадевме дома. Потрошивме повеќе од што ќе потрошевме да отидевме некаде и на крај цимерите пак мавтаа со само 300 денари поголемата сметка за струја која сами ја направија, демек види, ти кажавме.
    Помина годината и отидоа тие, мораше да се селат.
    Се напнав, па кога требаше да барам нови цимери - најдов нов стан. Сосема сама. Да си шетам гола по дома, да се е*ам во секоја соба ако сакам.
    Не бев гласна, барем не многу. Комшивката гледам си се опушта, па јбг, се опуштив и јас. Спалните залепени ни се, па сега се "надвикуваме". И супер ми е, додека не си купам стан не го менувам овој.

Последна измена: 15 јануари 2019
    На mira.mira, ♡BuBaLe♡, *Ench@nted* и 30 други им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @DAngel не се побунивме никако :$ нити би требало....ама ептен апла беше мислам дека цел спрат комшии ги слушаа.....еднаш од сон да те разбудат :$ сега да сум можеби нема да ми пречи, ама тогаш дете бруцош :D:D:D

На ♡BuBaLe♡, kuc, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.433
    Допаѓања:
    183.936
    Хај :hai:

Вработена државно без партиска книшка :!: Бев на разговор со директорот, кој патем не ми се пушташе и не поставуваше недолични прашања и му реков да ме имаат во предвид за тоа што можам и знам да го работам. Од хонорарец, преку договор на дело и моментално со решение. Животна желба ми е да работам со мали дечиња во градинка. Ама платата и те како ме премислува. Дури си имам помислено да аплицирам во приватните, ама со оглед на тоа колку тешко се наоѓа работа во моја струка, не ми се прави таков ризик.
    Цимерки имав само во факултетски денови, а штом дипломирав, си најдов гарсоњера и сама живеев. После тоа и мм (тогашен дечко) се пресели кај мене. Баш од причините кои ги наведе @DAngel не ми се живееше во таква заедница. Инаку, кога бев на факс, еден ден се прибирам и ја гледам едната цимерка цела испотресена. Другава имала секс и тоа гласен, со стенкање, со урлање, со сѐ :rofl: Мислела сама е дома, не проверила по другите соби и се опуштила. Оваа првата па од срам не ни излегла од нејзината соба, ќе се онесвестела за мочање. За среќа другата во меѓувреме излегла од дома. Смешки :D Инаку и мене сигурно ме слушнале, ама повеќе од крцкање кревет не. Башка во своја соба :!: И јас истото сум го слушнала, ама тоа ми е ок. Ама урлање, па и во соба што сите ја користат, ми е ненормално. Дури и мислам намерно го прават.
    Денот ко ден. Сакав да прошетам сама са собом, ама со ваков ветер, знам дека ќе ме здоболи главата. Ај утре ќе биде. Бебе почна со кашички, ми порасна :inlove: @Sexybaby86 уште не најдов никој да оди за Солун, а не знам до кога е попустот за филипс готвачот :| А едвај чекам да правам домашни каши за бебе, само нека лапка :D
    Одам да правам пица, пошто малку тесто јадевме празнициве (facepalm)

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, *Ench@nted* и 28 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.