Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ако тура, да си земете бројче, оти јас прва го најдов :!:

На M&M, kuc, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    183.943
    Добар ден :hai:

Можам да го преспијам месецот :yawn: Ама не, не било дозволено ]:) Седиме со големата, таа си брка свои работи, јас мои и така. Бебе спие откако слатко се налапка :inlove: Да земам здив и да се прави ручек, оти вишокот кг нема сам да се одржува :wasntme:
    @flower30 со тебе ќе се карам :!: Да си ја пуштиш душичката и да кажуваш сѐ што мислиш. И јас стегав, ама сега да ме видиш. Зборам за свекор и свекрва, па и други поблиски ако ти реметат мир. За останати не ни вреди да се замараш. Какви тахикардии? Тахикардии само кога ќе ти каже ќерка ти дека има дечко, тогаш оправдано е :wasntme:
    Стана бебе, толку од фамозната дремка (waiting) :hai:

На M&M, mal.ecka, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Со цимерите првата година убаво живеев,се знаевме...обврските секогаш ни беа поделени,иако 4ца машки,одржување на хигиена,секој си миеше садови после оброкот...никогаш не се случуваше да има натрупено немиени садови,фрлање на ѓубре,1 неделно обавезно со правосмукалка се поминуваше.Втората година со други цимери не се промени многу од горенаведеното,иако со едниот момак не се имав, пукаше од љубомора,завист,циник невиден.Истиот период отвараа и дисперзирани студии,па почетокот на следната година направив трансфер у родниот крај.
    Во текот на студиите бев на гости кај пријатели,да го разгледам станот кајшто живеат(12-13 кат)..Ми вели едниот:не излегувај на тераса, шо да видам ќеси за губриња еден куп,измет од птици,отпад у мало.На ѕид закачен кафез,имаа папагал, одам да го видам,грбно лежи,нозете у вис, 10дена така им стоел и уште неколку додека да го фрлат.Битно имаа милениче живо-мртво јебига.:D

На M&M, boomsleng, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.880
    Допаѓања:
    142.734
    Ауууу да ви кажам јачање :) 8ми ден без благо и леб. А вчера правев домашно чоколино за дете... мириса убаво низ цел спрат... порано кога и правев пола јас јадев уште у тенџере...
    И не каснав.
    Вечер ќе правам тиспиштија, да видиме дали ќе издржам.

На M&M, mareane, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    1. Кажувај како правиш домашно чоколино? Она купечкото ми е мњам :)
    2. Што е тиспиштија?

На M&M, kuc, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Немам искуство со цимери, а искрено не ни сакам да имам некогаш. Случајот со @Emy867 е претеризам. Не сакам да присуствувам на такви работи, освен ако не сум и јас вклучен. :D Пред некој месец кружеше снимка од студентскиот Гоце. Оваа натртена на прозор, а овој си врши работа од позади. Од сите страни можат да ги видат. Во секој случај многу невкусно.

Љубов. :)
    Јас па држам лутина. Ако сметам дека некој ми згреши не зборам со него додека не се извини или ја поправи ситуацијата. Не попуштам. Ова добра или лоша особина е? 8-|

За викендов ќе биде потопло. А и сега не е лошо. :sun:
    Убав ден. :f:

На M&M, mareane, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.880
    Допаѓања:
    142.734
    Ориз, вода, млеко го варам. Додавам на крај какао, мед, маџун. Го ставам во она за сецкање со банана и миксам. На крај одозгоре ставам рендано животинско царство, половинка :) Лоша мама. Ама купечко не давам. Може и просо, овес, ама не обича мојава такви работи.

Тиспиштија е моето омилено благо, турско е, албанците типишти го викаат, Се прави со слатко од било што, јас ставам вишни. Нема миксање, само се меша јајца, шеќер (јас не ставам шекер, ставам мед и маџун), брашно, пециво, зејтин, јогурт. Се се меша со лажица, се истура у тавче и се пече пола саат отприлика. Гледаш само да не е на едно место слаткото. Се сече у коцки, се става шеќер у прав... се јаде жешко. Со бело вино.

Јас сум бе родена за у кујна, и дебела да бидам, и од шеќер да си умрам од дебелини... Па да ви кажам месо како печам :)

На elena.mak, M&M, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Цк, цк,цк....по називот некако лошо ми звучеше, реков сеа ќе прочитам дека е некое тесто, оно блаЧко да ти било.

Во спојлер ако не ти е тешко, стави точни мерки, интересно ми звучи, посебно она ,,со бело вино,,:D

На elena.mak, M&M, boomsleng и 17 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    осеќам дека @Cka ќе ја зезне диетата ама и ја поред неа ако продолжи да кажува вака... :emo:

На elena.mak, M&M, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Карма е кога обожаваш благо а не смееш да јадеш шеќер. Па и домашните бојкотираат, ќе има чоколади до мај...И торта има у фриз, само јас поклон не сум купила. Има периоди ѕверов не ме рецка е денес не дава да мрднам. Ми вика остај ме и оди ама не знам колку ќе се задржам и ми е шубе така...
    Ручав, кафе е на ред.

На elena.mak, M&M, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.986
    И јас држам лутина:nod:Мм попушта повеќе. Па ја дури му викам "шо сеа ме галиш, се каравме пред 1 саат" :D:D
    @NarCis@ абе јас сум да земе некој еден стап подебел и да ме тепа додека мрдам. Лани додека одев по болници не ми беше јасно. Ама сега ми е кристално јасно зошто имам главоболки и тахикардии. Мм истото ми го вика, вика не рецкај никој, ни мои ни твои. Ама да видиш лицемерие:wasntme:
    :Dод сите. Ќе дојдат, ќе зборат ко навиени (уште што не ми кажале како да прднам:$:)), и кога ќе се изнервирам или ќе ми се качи притисокот од нервоза, они сите ми викат шо се нервираш за глупости :(:@ Не сум научена да се бранам сама, да вратам на секој и не знам како. А ако па кажам нешто после 2 дена ќе легнам болна заради тоа:(.
    Си викам ја глупа сум:D(facepalm)

На elena.mak, M&M, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.880
    Допаѓања:
    142.734
    Голем шол брашно, голем шол шеќер (ама не мора), 1 чаша јогурт, мал филџан зејтин, 3 јајца, ванила, ако не ставаш шеќер стави 3, пециво, слатко од око. Се мешаш и за 5 мин готово. Истури на ффолија и печи. Провери со чепкалка. Исечи и извади, стави шеќер у прав. АКо најдам слика ќе ставам

На elena.mak, M&M, Желба и 13 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Ќе пишував пост полн со негативности, ама решив да уклучам музика, да си сварам доза кафе со малкуцка шеќер и да се орасположам. Кој ќе ме мотивира, ако не јас самата?! ^_^

На elena.mak, M&M, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.880
    Допаѓања:
    142.734
    Screenshot_20190116-150438_Gallery.jpg

Еве ја

На elena.mak, M&M, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    183.943
    Ама треба да рецкаш, пошто очигледно игнорирање не ти оди. Шо и да ти кажат, врати на шала. Као демек, ама сериозно. Па нека се мислат после. Не е за тебе стап, за тебе една обука :D

На elena.mak, mareane, Желба и 12 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.986
    Е богами да, обука ми треба, ама ако грешам да е пропратена со стап:D

На elena.mak, M&M, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    183.943
    Јас обуки со стап држам само за покажување на табла :D

На elena.mak, M&M, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Еластични се, мене од М до ХЛ сите ме ме збираат, нема некоја разлика од број до број.
    ММе само женските работи им се намалени. А сакав и за маж да купам нешто, да не го дискриминирам 8)
    Инаку чорапи ако ти требаат дебели, од тие бушавите земи си 39ден шо се, ептен топлат.
    И во Дуки Даси има 50% намаление ако ти треба нешто од таму... :D

На elena.mak, M&M, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    За месо не ме интересира, ама за рецептиве, посебно првиот, најдобра немајка на светов си, и јас сакам и ќе си направам!! :D

На elena.mak, Желба, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    И за маш зедов на попуст пижами.
    Иначе сеа ми текна лицето И. Е. е на зимување :D

На elena.mak, kuc, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.