Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Малер си е малер.
    Ај што ми беше се појдено у пм деновиве, вчера ненадпана бев низ центар по работа, луѓе гужва, паркинг барај, ладно, почна да врне по малку. Гладна до немајкаде, трчавме да завршиме работа на време пред да фати гужва, на крај ден трчам конечно во вц, ми дошло, јас без опрема, од таму бус до дома, ама тие неколку мин пеш што ги изодив ме фати така силен дожд што ме направи ломажа. И синоќа, нормално, уште поболна, со температури, со високи притисоци, главоболки, со сфе...

Ајде добро утро.
    Пијам кафе и пак ќе трчам по обврски. Слушам надвор дека врне, не сакам ни да погледнам какво е.

Јас колку помалку јадам, вагата толку повеќе угоре иде. Само одлагам старт на диета, ама мора еден ден. Благо не јадам, само кафе со шеќер, леб не јадам, ама и витамини не јадам деновиве. Што јадам и јас не знам :rofl:

Едно време си сликав секоја порција. За на УН диета сум, ама да има кој да ми готви.

На Желба, Dust, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јееееј, има со кого да зборам за Јувенце! Не ја ни спомнав титулата, не знам дали следи некој. Нека ни е честита, да се множат за век и веков, АМИН! :rofl:

На ♡BuBaLe♡, Alishan30, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Диета, што е тоа:bandit: не сум имала потреба од неа, никогаш..а и да имам неверувам дека ќе ја додржам..од шо сум ликсур не виден(facepalm)
    Сонцево што убаво, само за на кафе:coffee:..
    Ај да поработам, |(

Нека биде убав денов:f:

Последна измена: 17 јануари 2019
    На WildMk, Peco, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Оваа година и ,,ушлето'' да го кренеме редно е после 23 години.:)

На NarCis@, elena.mak, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.010
    Морнинг

Јас само да ве поздравам брзински.
    Нерва од сабајле ме јаде, што од еден... не знам како да го наречам, кај се' му истерав побрзо од нормално и му скратив постапка за 2 недели, зема да се кара оти 150 денари платил, тоа приватно било (facepalm) јас му објаснувам што и како, значи најнормално, ми вика тешко на тој маж што живее со тебе, многу си строга :^) значи некогаш :@
    Треба построга да бидам дефинитивно, премногу им дозволувам.

И така.
    Излегов на пуш еден. Подобро пуш, него да боцнам некој со пенкало :emo:

Инаку "јас сум поп" дојде :lol: "омилениот" мој :lol: и тој се налути оти требало да плати. Научени само да земаат, маме нивно лоповско. :envy:

На Желба, Dust, marlonbrando69 и 27 други им се допаѓа ова.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Секако.
    https://s.click.aliexpress.com/e/c3a6bS0s

Јас да ве поздравам само. :hai:
    Обврски еден куп, веројатно ќе забавам со дружбата малку.

Да честам кафе и кидам одавде
    :* :hug:
    Фала ви што ме примивте во друштвото

На Dust, ♡BuBaLe♡, flower30 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Ај добро утро на сите убави дами..
    Ми се допаѓа денот,сонце си пука,таман кога излегов ме огреа истото :sun:,убаво ми дојде.Го слушам однадвор пеењето на врапчињата а јас дремам ко мисир на маса у едната рака кафе у другата кроасан.:D Пак се враќате на диететската тема,чим има желба ќе има и резултати, за сега сум задоволен од тежината иако неам појма колку покажува вагата,последен пат кога ,,физички се активирав'' беше септември и за сега уште држам ,,линија'', ама ако се поправам пак ќе се активирам нели.:D
    Останете ми добри како шо сте убави..:hug:

На WildMk, ♡BuBaLe♡, flower30 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.271
    Поздрав друштво. Претпоставувам сте ме барале, видов нотификации, ама не читав детално, време немам. Малку решив да се тргнам од форумов, ми треба време да расчистам со себе и со некои одлуки, па сакав да направам пауза. Башка што не ми се пишува, оти колку што имам камења на душава периодов, никогаш сум немала. А тешко ми е и да зборувам за тоа, уште помалку да пишувам. Отсекогаш ми било тешко да се отворам кога нешто ме мачи, а сега посебно, оти не наидувам на разбирање од тие што треба. Нејсе... Се надевам дека сте ми добри...

Читнав горе нешто Јуве, ова она и се вратив на постовите. Уште еден верен навивач на црнобелите, верна веќе 27 години, голем фан на за мене незаменливиот Дел Пјеро. Мака ми е што немав шанса да го видам да игра во живо, ама тоа е. Ова по повод успешниот настап на синоќешниот меч...колку што ми падна криво што ракометарите изгубија, толку ми беше ќеф што Јуве го освои Супер Купот. И да, не сакав Кристијано Роналдо да стане дел од тимот, оти воопшто не го сакам, ама не се прашувам јас. Ај доста дрндам, да се фатам за работа.

Убав ден на сите!

На Желба, eli25, Dust и 32 други им се допаѓа ова.
  9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Укруп на срце ми падна кога го земаа Роналдо, проплакав мислам. Ни сега не ми се свиѓа, игра себично и со драма левел Џим Кери. Дел Пјеро е еден, единствен и незаменлив, уште го чувам постерот што ми стоеше во моја соба од него. Ем најубав, ем најдобар. :u:
    Биди добра, ако некако можам да ти помогнам кажи. :*

На LejlaD, ♡BuBaLe♡, TeddyGrey и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    На млади години
    7.jpg
    Ради него тој период почнавме да навиваме,со сета почит кон него,најомилен ми беше најголемиот меѓу стативите Буфон. Кога ги исфрлија у 2ра лига,на прашањето од новинарите кон Дел Пиеро дали ќе си замине,тој одговори ,,вистинскиот џентлмен не ја напушта својата Дама.''

На Dadusicka, JuLleE, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    107.532
    Добар ви ден мил народе!
    Како сте ми?
    Колку чекам побрзо да поминат јаноари и феброари ама тоа ни јаноари никако да помине.
    Поспор месец не сум имала до сега обично времево ми лета сега замрзмало на снегов и студов.
    Излегувам да завршам работа и ме мрзеше пешки да одам гледам такси му кревам рака да дојде а тој ми се размавтал и вика комшивкеее арнааа!!!??
    Арна да, а да дојдеш да не се дереш од таму Шо викаш?
    Пак му кревам рака тој пак мавта (facepalm)кај згрмев ете го се нацрта пред мене.
    Беше од другата страна па не ми се одеше до кај него да ме врти круг нек си врти сам:Dама дур се разбравме ни требаше:o:.
    Темата диета ќе ја прескокнам од оправдани причини.
    Убав ден друшки убави:makeup:

На Желба, Dust, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    143.783
    @Cka јас со слична диета како твојата дури третата недела имам резултати. Не се откажувај, само така се слабее трајно.

Се здебелив зимава 5 кг, традиционално зимско дебелеење. Ги ставам за два викенда, ги слабеам 3 месеци. И секоја година така.

На Желба, Dust, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Добредојде назад, недостигаше! :hug:

На kuc, Dadusicka, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Буфон беше една од најдобрите работи што можеле да му се случат на Јуве! Како голмани секогаш сум ги почитувала Буфон и Касиљас (иако не е од нашите де), чудо од луѓе.

Извинете луѓенца за оф топик муабетите, ама за Јувенце се работи. :$:l:

На kuc, LejlaD, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добар ден Winterfell :D (по симпатично ми е имево :D ) како сте? Јас денес втора смена,и ич не ми се свиѓа (facepalm) а баш мислев дали после породилно да аплицирам за друг оддел кај што одат втора смена, поплатена е... Ама не... Ќе си останам во прва.... Се одморив, кафе мафе испиено сега на брзински ручек и на работа на труд .... Ве читам погоре, и јас го сакам Јуве заради Буфон :D не сум страстен навивач, ама ми се допаѓа нивната игра..... @Mr. Right Рајт синоќа ги погодив палачинките ама после умрев од киселина :envy::envy::envy:аххх трудна жена лакома... Режим имам еднаш држено заради акни и ослабнав 7-8кг. жив костур бев, а акните останаа ... Дали гени или брз метаболизам 12 години држам една килажа со мали варирања во килограмите 1-3кг. најмногу... @dunika кока-кола и прслук не оди, тоа сигурно го знаеш .. Пробај да не се фокусираш на градите :nod: @M&M нели хипер нѐ прави послаби :?: ? Јас константната тежина си ја препишувам на хипер-от (fingers)

Доста пишам, отидов да праам салата, ајде бујрум на тазе марули... Убав ден Winterfell-ци :lol:

На Желба, Dust, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    153.258
    Здраво живо друшки!

Денов скроз недомаќински ми врви...
    Излезена од сабајле...децата кај мајка ми заминаа..цел распуст дома го минаа со студот,па денес на целоднавна се...

Јас премрззнав...се прибрав и со чај и ќебе се топлам IMG_20190117_135101.jpg
    Ама не за долго..на работа треба да заминам за кратко...

Вчера раскитив....и кратко бев во искушение да исфрлам се...ептен сакам да китам ама раскитувањето ме полудува...ама помина и тоа..се среди..

Се радувам на слободнста сабота која претстои...може планина ќе се посети и некое ручече на висина ќе се истера...
    И сарма ќе виткам...а и палачинки ми се јадат...
    Врти сучи пак за јадење муабетот..

На Желба, mal.ecka, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.454
    Допаѓања:
    143.783
    А бе не одело прслук и кока кола...

На прво пиење кока кола со некој прслук никако не се вади :D
    Или се мали, па избегнуваш да ги покажеш, или се големи, па формата е проблем, и пак избегнуваш да ги покажеш :D

На Желба, kuc, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.765
    Се носи...се носи прслук кога пиеш кока кола:)
    Зависи каков:D
    И те како знае да ја појача кока колата во газираност:$

Имаше една баба се викаше Ангелина.Многу беше кавгаџика.Без никакв причина можеше цел скандал да ти направи, се зависеше од расположението, дали е помалку или повеќе нервозна:D.
    Пред куќа имаше мала клупа и си седеше на сонце.Кога ќе ја видеа оддалеку дека седи надвор, кружеа по околните улички само за да не ја сретнат:D
    Ништо не сакам да кажам...ова онака, евоцирав спомени па ми текна на неа:tmi:
    Уствари во околина имам таква па ако сега е кавгаџика, којзнае каква ке биде кога ке остари:^)

Јадам ајвар.
    Алал да ми е, поубаво нешто не сум пробала:D
    (поарно фалбаџика отколку кавгаџика)

На Желба, Dust, mal.ecka и 28 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мене тие ми се купчиња за он/офф, одма тоа се соблака :rofl:

На mal.ecka, Ariel, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    154.803
    Ајдеее со ова ли пробуваат да не платат, работава од свештено лице не се наплаќа, жити се |(, друг пат кога ќе ти дојде, прекрсти се па дај му ја сметката :D
    Згрешка сум, јас сум хипо не хипер, хаха сега ми падна во очи, глеј колку има логика "ХИПОтироидизам" и се дебелееш баш како хипо :rofl:
    Шо убаво си го објасни ова :) , јас сум си рекла сакам мали и тогаш ич не би се срамела да ги покажам :$
    За фудбал муабет ќе скокнам, ако нешто никогаш не ме заинтересирало во животот тоа е фудбал |-)

На Ariel, SV1911, Dadusicka и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.