Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Се изнервирав, не знам зошто и ме изненади постапката..кога си ги знам луѓето. Ама...|(
    Испив чаша бело вино со миринда лимон да смирам живци:!:

И мене Лејла се што фатив денес, се ми падна од раце(facepalm)

Најарно да си легнам:o

На Желба, doubleg, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.863
    Еве ме, сетики тука сум да се пријавам и да легнам..
    Периодот крш, по крш здравје, па користам прилики филмови и документарци да гледам.

Кажав многу пати тука, сум пишувала безброј пати за во Англија дека здраството е никакво, дека и самите доктори и самите пациенти таму не се задоволни, пример, таксист не носи на брза помош вика слушнав на радио дека се откажани 30 операции бидејки немало хирурзи..
    На многумина сум спомнувала ова најчесто доктори и така поучени луѓе околу овој проблем ми кажувале дека Англија е позната по лошото здраство.

Да не должам, пораѓајот беше одличен, ама само пораѓајот, ме пораѓаше жена од Полска, значи реков сакам епидурал - еве ти епидурал, се што сакав се ми дадоа не излегоа од апартманот ни 2 секунди и телефон имав и све.
    На крај ме породи млада 20 годишна да е била Англичанка :).

Толку беше од негата, после пораѓај не се замараат со ништо, ќе стиснеш копче ќе дојде ама што ќе ти помогне? Не дај боже да и речеш да те учи да доеш - аха.
    Она не сакаше бебето да го облече чисто да ми покаже како се облака не друго.

После бевме на брза помош се погоди жена од Молдавија, мислам беше.. не ни знаеше Англиски .. па едвај се разбравме.

Ај да не набројувам.
    Крвна слика сакаше маж ми да прави не дадоа поши нема индикација.
    Они реагираат само за не дај боже пред умирачка.
    Такво е моето искуство.
    За други не знам.

Еве на едни пријатели минумум 5 писма и беа стигнале за да одат во Оксворд и дека ќе и дадат сума од 5000 фунти за да испробаат вакцина штотоку излезена врз детето.
    На други и предложиле сите вакцини од раѓање до 18 години да му ги стават на бебето на 2 месечна возраст.
    Дно дна за мене е ова.

И замислете има бенефити што одат у оксфорд и ги испробуваат вакцините на нивните деца за пари.

Јас од мојот доктор во мк немам поплака. Рака на срце човекот секогаш се трудел за се. Кога одам одеме сите кај него пред се е врвен доктор и сум задоволна.

Друго.
    За разлка од Англија овде кога живеев порано сум задоволна од здраството, матичниот беше одличен пред се психолог, ако сакаш можеш и 1 час да разговараш со него, толпа на луѓе огромна, крвни слики хормони и други работи буквално се што сум сакала сум добила.
    Рака на срце пак ќе кажам не можам да се пожалам.

Тука конкретно се канам да појдам а кога ќе дојде денот ќе ви пишам дали е ко таму дека бев или не е..
    Ама се надевам дека е.
    Термините нормално си се чекаат, си има ред и се тоа. Се гледа исто така и кој степен на итен случај си па и по тоа зависи терминот ама у глобала било океј. Посебно еве и гиникологот тука што и не сум плаќала ич пари сум била презадоволна.

Е сега тука за да земеш епидурал ми кажаа дека треба да кажеш во 7 ми месец дека сакаш и ќе го добиеш а во англија беше тогаш на пораѓај ако сакаш ти ставаат, а бев слушнала за овде дека нема. Ама ми кажаа дека имало и дека давале.

Да се редактирам. Заборавив да кажам. Не сакам да ви раскажувам како поминав после 3 дена од пораѓај на клиника со констатација за итен случај од можна тромбоза. Ич не ми се збори за тоа, ама мислам дека тогаш животот ми бече на конче и дека буквално дното го допрев и јас и тие таму
    На крај си излегов со помош на една докторка и сј влегов у такси и практично избегав од таму и никогаш повеќе не се вратив. Скраја да е.

На Желба, Skorpija25, petunija77 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.454
    Допаѓања:
    184.193
    За здравство веќе не ми се коментира, за луѓето исто така. Некои случки изминатата недела ме чукнаа во глава и толку сѐ ми е рамно и сеедно и ништо не допира до мене. Си гледам фамилија, најблиските и наш живот. Сега да дојде некој да ме исплука и испцуе, ми се чини само ќе си заминам. Е до толку сум зен. Смачено ми е од непотребни драми, од правење филмови, убедувања, докажувања. Не вреди. Денес му викам на мм дека можно е да ме фаќа пост-породилна депресија. Ама изгледа не е тоа. Само обичната зимско-јануарска ќе да е, секоја година стандард :rofl: Па излегов на кратко да се видам со другарка, една пијачка и со нови сили за претстојната ноќ (fingers) Утре пак ќе излезам сама по продавници, а може и ќе каснам некое благце сама са собом. Диета, кога ќе помине моменталнава состојба :nod:

@CameliaMiller сакав да ти кажам ваууу косаааа :o И јас бев црвенуша, па џинџеруша, и сега може пак да се сторам плавуша :D
    Одам да спијам во новите пижами со боите на виножитото :D Не се секси :!: Тоа под нив е секси :rofl:

На Желба, Skorpija25, petunija77 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    154.803
    Закаснета ако има па да те фаќа, во поодмината постпородилна фаза си :)
    Прв ден неделава да не заспијам со деца. И се знае што ми е на ум сега, ќе одам да чопнам нешто по кујна, среќа нема нешто многу храна и грицки :) :tmi:
    Некој внатрешен немир ме отепа неделава, и то се поврзано со работа. Ил е непотребен паник атак ил е некое глупо претчуство :doh:
    Ми треба одмор:bug:

На Желба, kuc, Milobebence и 17 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.454
    Допаѓања:
    184.193
    Може е пост пост пост-породилна :rofl:

На Skorpija25, Milobebence, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.009
    Почнав како црнуша!! :)

На Milobebence, Dadusicka, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.454
    Допаѓања:
    184.193
    Е тоа не сум била и нема ни да бидам, пошто не сакам да се плашат луѓето од мене :tmi:

На Milobebence, Sexybaby86, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.452
    Алал да ти е за храброста за мењање бои. Од кога кај собирам храброст некоја средно-светла бакарна нијанса да лупнам ама не ми иде...

Последна измена: 17 јануари 2019
    На kuc, Milobebence, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    А детето у школо ке тргне:D

Ме мрзи да си легнам,поточно ме мрзи да ја правам процедурата чистење на лице.Во нареден живот сакам да сум маШ.

За здравство ке скокнам тема,немам искуство фала му на Бога.Гинеколог и забар ми се редовни само,за друго не сум имала потреба.

:hug::hug::hug: За сите што ви треба!

На Желба, Skorpija25, flower30 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    За тоа и јас.. И во живо, и онлајн.. и на Марс да сум... совети, рамо за плачење, место за тушење.. тука сум..
    Ама не ми барај да прам нешто со што не се согласувам.

----------

Ако било полошо здравството во Англија и Германија, немаше да имаат поголем век на живеење од нас...

Туку ние сме научени услуги да ни прај секој... па и докторот.. ако ни те знај, ни те познава, ни е правилно твоето..
    Ама пак, ако не ти се бендиса, а приватен е, ќе му избегаш.. Ќе одиш кај друг, што ќе ти препиши се' шо ќе ти п*дни..

Оти знаете, тие тестирања, се со државни пари, кои инаку би оделе за сите што лутаат и не можат да соберат пари за лекување... посебно во странство...

Зато.. шуш сите!

Последна измена: 17 јануари 2019
    На flower30, wannaBeMomma, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.454
    Допаѓања:
    184.193
    И тоа средно :tmi:

На Milobebence, Sexybaby86, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.391
    Допаѓања:
    279.277
    Колку вида депресии ги имаме :поспородилна,во пмс,пост празнична,зимска,климактерична...
    Мене осеќам од наредна недела ќе ме фаќа некоја ,сега немам време..
    Незнам вака ама најпрофитабилна професија во иднина ќе е психијатар...
    И то за сите по еден матичен да мораш барем еднаш годишно на систематски да појдеш.

На Skorpija25, flower30, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Зошто да не?
    Како што си ги прегледуваме другите органи, зошто да не си го прегледуваме и мозокот?
    Нема зијан од то :lol:

На Skorpija25, kuc, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    153.253
    Лелеее загадено луѓе..
    И дома смрди и штипе за очи...
    Пред два часа си дојдов а се уште ме гребе грлото од чадот...ќе испоцркаме...

Се прејадов..и чоколадо за готвење изедов за капак...уште чајот од нане да го шмркнам и ќе легнам...

Да се пријавам во прслукомразачи..штом влезам дома веднаш го вадам...чевли,јакна,прслук-редоследот е тој...нек летаат гулабите т.е тоа што остана,од нив...

Да се пожалам меѓу пријателки:
    Добив во петокот и абер нема да заврши...пакет влошки потрошив....вообичаено не ми трае толку..да паничам или да почекам?!

На Желба, Dust, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Под голем стрес сум. Учам, полагам. Денеска едниот дел, во сабота остатокот. И минатиот пат и сега, на денот на полагањето добив. Добитна комбинација (fingers)

Интересно беше кога го пријавував испитот. Цело време си викав: -Ај, има време, ај денес, ај утре ќе го пријавам, и додека се наканам, се пополнил бројот на кандидати за полагање и следен термин беше дури во февруари. Ништо, си се помирив со тоа и земав да се пријавувам за тогаш. Два-три пати ме враќаше системот заради непополнето поле или грешна информација(facepalm)
    И така, поледниот пат наместо да ме врати еден чекор назад ме врати скроз на првата страна. Јас ваква:@

И кога наеднаш гледам, пак го дава терминот во јануари што претходно го немаше на листата. Одма земав да ја пополнувам брзо апликацијата да не се предомисли случајно системов, а важно ми беше да полагам што поскоро. Уште не можам да верувам како се случи тоа. Особено дека се падна на празник, Богојавление.

Не сум некој тежок верник, не сум одела никогаш по цркви, ама утре планирам да одам да запалам свеќа. За убаво нека е.

На Желба, Dust, flower30 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    154.803
    Каков зијан, на мозокот најмногу му треба прегледи, од мозок си патиме па после се ни фали. Не да ми треба една психијатриска сесија, ама онака како на амерички филм, легната на некоја удобна софа и да си зборам да си зборам....
    @WORRIED.BT и кај нас вечерва е многу загадено, пред да легнат децава отворив ширум прозор во спална да излуфтирам што скокаа 2 саати, се чудам што ми мириса мислев некој од комшии нешто чудно готви, кога влегов во спална, корне. Не смрдело вака одамна, деновиве некако почисто беше.
    Леле рекорд, поминало 12 а уште не спијам. Доста ми е, за мене и многу е :)
    Гуд најт

На Желба, Skorpija25, flower30 и 20 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Воздивнав од петици :D

На Milobebence, elena.mak, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.452
    бар на обилност ти намали?

и мене, и мене...

На Milobebence, elena.mak, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    154.803
    И 500 долари на саат ако треба ќе дадам :D

На kuc, Milobebence, elena.mak и 7 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    153.253
    Денес малку поднамали..до вчера ептен обилно..

На kuc, Milobebence, elena.mak и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.