Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.391
    Допаѓања:
    279.277
    А пред тебе некој згоден психотераевт како Н Ристаноски пример...:wasntme:

На Milobebence, Ygritte, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Кај нас е поефтино бе... :makeup:

На Milobebence, LejlaD, elena.mak и 3 други им се допаѓа ова.
  3. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Пиј C витамин по една таблетка дневно и би требало да помогне.

На kuc, Milobebence, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.178
    Допаѓања:
    137.452
    ми се има десено,последните неколку дена е онака млитава, ко со сила да капи ... ама опишав ама ме разбираш сигурно. До кај 7-8 дена е океј да ти трае.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    И аспирин да не пие... оти ја 'разводнува' крвта, и потешко коагулира.

На Milobebence, LejlaD, Sexybaby86 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    153.253
    ^обилни циклуси имам од ко знам за нив..ама обично два дена,се страшни и до петти веќе нема ништо...може е само изолиран случај...аман веќе ..не ми се влече на гинеколог по студенилово..
    Додуша од лани не сум била..година и кусур има...

На Dust, kuc, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Одам јас еднаш годишно.. обавезно.
    Пап, ехо и регуларен преглед.

8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    153.253
    Обично и јас ббар еднаш годишно одам за истите испитувања ама еве поттурнав овојпат..

На kuc, Milobebence, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    ништо страшно може 2 јајце клетки имало па затоа подолго трае. И мене месецов нешто така ми беше од петок до среда. Или е тоа што ти реков и на тебе или е од ладново. Во принцип 3 макс 4 дена. Раат сум.

Здравство. Хм. Имам и добро и лошо искуство. Лекцијата си ја научив одамна. Подај си ако немаш врска (на која исто така ќе подадеш) и раат глава. Се жалиме со право ама кога ја читам витамина сфаќам дека не сме толку очај. Крај краева една кс и хормони у било кое време може да испитаме. Па и сеа ако сакам ќе отидам на ургентен ќе речам лошо ми е и ќе ми направат кс и ќе пуштат една инфузија у најмала рака. И тоа морам да кажам секој пат кога сум завршила на ургентен сум била мн задоволна. Додуше не сум се нашла да чекам ред јер со брза помош кој е дојден нема чекање ама пример еве за мене тогаш имаа дојава дека 26 год женско лице се носи и ме пречекаа тим доктори од траума до карил до невролог се на куп околу мене.
    Додека пак кога одев на инфективно вториот пат со дете и немав време да се јавам кај што треба сакаше идиотката Лидија (кој бил ја знае) да ме врати со средно тешко дехидрирано дете кое испадна дека има салмонела (у превод бактерија која може да доведе до смрт).
    Затоа јави си се со време, среди си ургирај си и помогни на секој каде што можеш.

На Желба, Skorpija25, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Живеат подолго оти животот не им е стресен, од 18 си зафаќа свој живот, никој не им се меша, работа и пари има, шета, ужива, хоби, кино, театар... Си немаат нервози, блискост со фамилија ретко, не се како нас да патат од рекла казала.
    Плус температурата е просек 5 до 25 степени, инцидентно зима да падне под 0 на неколку дена, и преку лето да иде на 30 три дена во цело лето. Ги нема температурните разлики како кај нас.

Не дека и тука не умираат, ама не е како кај нас. Слушав во Штип за неколку дена 20тина умреле од ладните температури.

Шо ќе им лекарства, си користат опојни дроги и баш ги заболе. На колега неговите му купуваат трева, т.е. сите дома дуваат :P:lol::D

Јас ич арна :@
    друго немам што да кажам

На Желба, karmenka21, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.009
    Прифаќам ургенции, ама не барам.
    До пред 4 години се лекував без никој, јас лично немам лошо искуство, во смисла негрижа од страна на вработени.

И апсолутно сум против испитувања на своја рака.
    И лекарства на своја рака.

Пациентот не е во маркет па да биде секогаш во право. Не може секој да изиграва доктор.

Од многу верување во некој што е "во медицина" имам неписмени сестри. Како онаа што со 40 години стаж убедена е дека туберколоза искача сама од канта од БСЖ вакцина и е заразна.
    И на неа и' веруваат.

Не знам ни кај да почнам ни кај да завршам.
    Кога секој ќе си ја работи својата работа, може ќе се оправиме.

Ах, да, имам "фамилија" што не разбира дека НЕМА да им читам резултати по дома. Доктор не сум, да сакав да бидам ќе бев. Резултати кај доктор.
    Ама нема разбирачка, во болница сум работела.

И?

Како мојава работа во болница е еквивалентна на минимум 6 години образование на докторот?

Прост народ, прост. Не мислам дека само тука се прости, секаде се, ама тука нема држава да испоказни се' живо од пациент до директор за самоволие. Затоа сме безобразни секаде и во секоја сфера, оти нема кој умот да ни го дотера.

@WildMk здравствените системи во светов не знам какви се, ама сигурно една Шведска не е полоша од нас или Германија, а по туѓи искуства нема "сакам". Се знае кој одлучува што треба.

Инаку психијатар чини 40 денари партиципација и секогаш има слободни термини. Оти на никој не му треба нели :)

На Желба, Mr. Right, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Баш така :handshake:

На mareane, kuc, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.290
    Отворам темава и читам тост и палачинки. Мојата слабост. Заедно со крем бананчиња и чоколадо. Многу слабости некако ... :D

Јас не се навратив да кажам, убаво поминав некни на интервју, сега сум ви процес на тренинг и за месец дена ако се е океј можеби и ќе работам. Се ова оставам на можеби така да ќе апдејтирам како ќе биди тогаш. :wasntme:

Друго, немам време да пишам. Сабајле одам ваму, после се враќам да учам за таму, да учам за факултет и вечерта кога имам доучено се шо сакам е кревет. Немам мака јас од работа, од многу учење имам. :rofl:

Ете дојдов на кратко, останете ми поздравени!

На WildMk, Mr. Right, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.948
    Кафе нема а? Ај ќе ставам.
    Добро утро. Наспана одморена и последен работен ден за неделава. Добитна комбинација ми е ова. Немам план викендов што ќе се прави ама до вечер ќе смислам. Барем малце да попушти времево раат да шетам дете. На гази баба ако уште има снеК може да се санкаме уште една тура до нареден, па недела стандард црква. Диетата добро напредува, навикнав, сега дури и вечера исклучив. Кога е криза зелена салата. Синоќа гледав едни наметки за пролет и на пола ум сум...сакам да ги нарачам а сакам и да штедам :drunk: И тоа не една туку 2. Една со ракави а една без :drunk: Па како сум гледала така сум остаила и сабајле прво тоа ме дочека на тел, за бетер да ми е.
    Готово е кафето

На Skorpija25, petunija77, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Морген:coffee:
    Сонував змија ме јаде некое шубе,а шоубав е денов,Петок,сонце,на работа ке е лабаво.
    Планови за викенд немам,а и маж работи утре,а баш ми се одеше на планина негде.Речиси и да не видов снег зимава.

М.м сеа ми пише на Вибер:Како бе тоа цела држава пропаѓа,тие за Карлеуша и оној гулабот се фатиле...
    Сакам да му вратам -оди на Фемина има цела тема:D

Ајде :hug:,нека донесе денов нешто убаво :f:

На Желба, Skorpija25, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.257
    Морген! :sun:

Наминав да ви посакам убав петок и уште поубав викенд!

1db07909afb53b8612c0bff05642fb91--coffee-spoon-mocha-recipe.jpg

Претстојниов период ќе ми биде турбо, па ако не стигнам да ве прочитам и пишам, да не мислите дека ме киднапирале тука. :D

На Skorpija25, WildMk, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро,некако месецов како вечност ми е јануари секогаш споро ми поминувал.
    Инаку во Маврово 1метар снег,час е сончево час е облачно ама битно дишеме свеж воздух.
    Одамна не сум пишала некако немав време,ама ве читам и ставам по некој лајк.
    Останете ми во добро расположение.Имајте убав ден.

upload_2019-1-18_9-25-23.jpeg upload_2019-1-18_9-25-32.jpeg

Последна измена од модератор: 18 јануари 2019
    На Skorpija25, petunija77, WildMk и 27 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.805
    Допаѓања:
    145.397
    Битно е ЏејКеј да ја спасиме , државата и онака е во неповрат.:D

На Mr. Right, theowndemon, Alishan30 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Морген :coffee: тој што измислил од втора- прва смена да одиш, да си ги изеде ушите (facepalm) |-) заспав готово.. Денес е Петок:party: слободни два дена :party: (fingers) јејјј.... Ве исчитав за психијатар, се убо, ама ко ќе одиш кај него почнува и тој да си ги кажува маките.... Кога би одбирала на кој да личи, би го одбрала Џуд Ло :$

:inlove: Нејсе, Петок е :party::party::party:

Убав ден убави луѓе :)
    giphy.gif judelaw01.jpg

На Skorpija25, WildMk, Mr. Right и 19 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.009
    Ајде добар ден :)

Нека заврши денов, па два дена мозок да олабавам.

За психијатри, уште одам кај првата докторка кај која бев, погодена ми е, не ја мењам :)
    И терапија од прва ми погоди, а и ме научи како релативно добро да се снаоѓам.

Е сега тоа што јас не можам да применам баш се'... јбг, лајф хепенс, морам да живеам во ова општество :) а најдобро сум кога сум далеку од потенцијални стресови и дедлајни.

Баш сега ми текна, @Ariel мислам кажала на интервју дека е најважно во животот да бидеш среќен, јас еве пораснав и уште мислам така :)

Среќата е релативна работа и лична за секој од нас, затоа е многу општ одговор, ама мислам и највистински од сите.

Зборувајќи за амбиции, се сетив дека и јас сум била амбициозна. Најголема амбиција во животов ми е да си го олеснам, да бидам здрава најважно, оти за жал на потежок начин дознав колку лесно се' се менува.

Старата јас имаше други амбиции, кариера, учеше и се стремеше таму.
    Новата јас мораше да се помири со тоа дека тие амбиции ми беа на некој начин наметнати, тие беа очекувани од мене и јас се трудев да исполнам очекувања. Новата јас мораше да се запознае себе од ново, оти не е баш лесно сознанието дека тоа што јас го сакам не е исто со тоа што другите го очекуваат.

Ама сето тоа беше и е лекција за секогаш, човек ако не е свој и ако не се однесува складно со сопствените желби, еден ден некаде ќе попука на некој крај.
    Мојот крај кај што попука релативно добро се крпи, па како совет до сите, посебно помладите од мене, повеќе слушајте се себе. Животот сепак не е толку краток за да се живее по туѓ шаблон.

Филозофски сабајлечки настроена :)

Ајде да се вратам на фронтот, се надевам на мирен ден, вчерашниот вредеше за две недели :)

На Желба, Skorpija25, Ariel и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.