Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Камо да беше само пост-породилна ...
    Животов плетка конци ...
    Добро е што комшијата нема 3 сина: Огнен, Жарко и Димче. :rofl:

На Желба, kuc, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.438
    Допаѓања:
    183.967
    Те гушкам :hug:

Може има, треба да се распрашам :rofl: Али сѐ ни стана јасно после вториот пожар, името на ќерка му не е коинциденција :!:

На kuc, Dadusicka, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    На следните олимписки игри,треба да ги поканат, они да го запалат олимпискиот оган.:D

На WildMk, Bozica1980, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас во куќа сум, па прв комшија пали пластика дома, црвен чад му излегува од оџак. Имало и експлозии, не го чисти оџакот.
    @NarCis@ којзнае како е во зграда тој доживљај. Среќа нас овој комшија не ни е лепенка, ама пак се тресеа џамови.

На kuc, Bubce38, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Секоја планина своја тежина :)
    Читам у тема бременост ако не на една недела на две им прават ехо плус куп тестови и испитувања што реално така и треба да биде, во англија премија е да одиш 2 пати на ехо по 10 минути во 9 месеци т.е 10 де.
    На мојата пријателка од стрптока оти не била испитана на време и занемарена и се случи пораѓајот во 25 недела. Одете неа прашајте ја дали и се допаѓа здеаството. Детето не преживеа, на маж и колега на маж ми му се случи доживотен колапс на говорот од стрес.

Имено ќе речеме а што ќе ни се толку еха и испитувања нели?
    Ама еве во ваков случај како пријателката моја и тоа како ја кошташе, се случува ете и мора да се прават испитувања што пак ќе речам се прават најминимални испитувања како допирања на стомак и слично.
    Јас си платив ехо на приватно ама ме гледаа 1 час да си ја змирам душичкава.
    И после зборуваат не чинело нашето здраство, да може не чини системот и некои доктори ама кога отиде некој на пример во англија германија и кога ќе осети дека не може да си иде на доктор кога мора да иде и дека испитувања не се прават тогаш се враќа доле на еден месец и си прави испитувања.

Лесно е да плукаме само ама ајде оди не си го види бебето на ехо толку многу месеци!
    Мислам ме разбирате што сакам да кажам.

Кога еден друг колега на маж ми отишол да ае прегледува оти се чуствувал многу лошо избледен и ослабен од некоја си бактерија што го терала на дијареа по цел ден му рекле дека не му се оди уствари на работа па барал боледување.
    Куп глупости други што му кажале да не кажувам овде, срамота е.

Е сега, може малерозна и други имаат у лондон друго искуство не знам ама еве јас кажувам за моето и на моите пријатели.

И пак ќе се вратам на она секоја планина своја тежина.
    Додека се зборува овде дека пред секоја вакцина или вирус или не знам што инсистираат мајките за крвна слика и слично дека ќе направат сигурни пред било што од друга страна да се некаде низ горенаведените земји нема да имаат ништо од тоа.

У пак не чини.
    Секаде се нешто не чини и не штима верувајте.
    Се согласувам со фактот дека македонија ни е малкуцка повеќе дно од држава.
    Ама има и добри доктори што се трудат и што нивни третман у странска држава никад нема да се добие.

Негативности и позитивности секаде.
    А замислете ние тука нит правиме крвни слики нит брисеви нит бутур така вакцинираме така пиеме антобиотик од кутура :)
    Па видете вие самите..

На fina erika, SV1911, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.435
    Допаѓања:
    37.682
    @vitamina Ама брис за стрептокока се зема околу 35та недела. Секако немало да и земат пред 25та недела... И јас, а и останатите во Мк околу 35та недела сме биле за тој брис, па од тоа сфатив дека е битно за време на пораѓајот да не е присутна стрептококата. Или ја сум грешка?

На kuc, Bubce38, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.438
    Допаѓања:
    183.967
    Никако. Ќе запалат и пола стадион. Ризик јак :|

Прекрасно е, за тие што се авантуристи :rock:

На kuc, LejlaD, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Џокерче нејзината приказна е на долго и широко не би да објаснувам.
    Уствари на женава требало да и земаат секоја втора или трета недела мокрача како што на мене ми земаа на нејзе не и земале месец и кусур и се случи тоа што се случи. Грешка на бабиците.
    Јас знам дека стрептококата и била пресудна за предвремениот пораѓај. Кога ја испитале уствари било касно и она го исфрлила плодот.

Бабицата била измавана од работа ама ко што вели она се ми е џабе сега.. не ме ни интересира.

И муабетот е што многумина мислат дека тече мед и млеко у европа а не е така.
    И таму секојдневно се случуваат грешки и слично.
    Како што велиме во мединината 2 плус 2 не се никогаш 4.

Едит. Она не верувала дека можело од стрептока да се деси таква трагедија ама можело ете. Била присутна повеќе недели а тие не ја лекувале односно не и дале терапија.

На SV1911, Желба, eli25 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    Aj d. Den i od nas :)

Poleka so toa odzacite ,strasna rabota se:worried:
    Se palese i kaj nas ,do pozarnikari bese stignata rabotata u pm.Trcanje po kuka,se kacuvaa na tavan onaka so ful oprema na niv a Sinko mal (5-6godini bese) ziv sreken ,oduseven od pozarnikarite ,celo vreme samo wow ,wow :o :o...da imase mob togas, garant u zivo bi odel na fb (facepalm)

Denes latinica,valjda ke se opravam do vecer |(
    Aj kafeto i od ovie bAnboni,gi vidov u stokomak ,pa strven gUz ,zedov .|(
    IMG-d26124be54d6a4f082b99c907fbeb5bc-V.jpg IMG-b0cbf2a6ed2d517f17a12a06fe61a20d-V.jpg

На fina erika, SV1911, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.435
    Допаѓања:
    37.682
    Мед и млеко само во тегла и тетрапак. :D

Секаде е исто/ слично, во глобала некаде подобро, некаде полошо.
    Секој со своите камења.

На SV1911, Skorpija25, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.988
    Еве во контекст на муабетот на Камелија, дека она е реална и не "си игра" докторка, јас во фамилија имам особа која напротив е уфилмана и мисли дека е докторка. И не можеш да докажеш спротивно. Ако работиш во болница(и не, нема допирни точки со медицина) не значи дека си доктор, па уште и да тврдиш дека докторите врска немаат.
    Или кога мм имаше болки во желудник/стомак, одма "реакција" со некои апчиња и тоа за во растојание од 3 саати да испие апче. И овој испи(facepalm). Оти нели "wanna be doctor" рече така:@.
    Јас викам не така, посебно па не без да иде на лекар, се вртам со грб и слушам шуш буш "мора да го испиеш, слушај ме јас така пијам"  Е тоа ме нервира кај луѓето....

@Alishan30 го видов на нет, па еве да знаеш како треба во Македонија:D
    FB_IMG_1547814216466.jpg

@mareane честито кумство, да сте живи и здрави и кумството да ви донесе многу среќа и бериќет.
    И се става УПС ако снема струја тоа држело до 5-6 саати да работи пумпата. Ние ставивме, ама ако снема одма го намалуваме на најтивло па и дрва вадиме.
    @LejlaD а ти да си земеш цигарче и кафе и да одмориш денеска. Нема да се сруши куќата и да умрат од глад. Еден ден барем нека те почуваат тебе(y)
    @WORRIED.BT не дека ќе ти е некоја утеха, ама последните 3-4 месеци во муабет, многу жени, (а и јас) се пожалија дека менструацијата им е сменета. Не знам дали е до време, до промени ама многу не има со вакви ситуации

Последна измена: 18 јануари 2019
    На fina erika, SV1911, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ќе дојдам еден ден, кога нема да се Водици и накај твое село, малку кислород ми фали :)

Кои нервози ги јадам, абе да можев бар да ви објаснам ама тоа толку долго ќе биде...

На kuc, Dadusicka, Bubce38 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Луѓето што живеат во странство, секогаш по малце подзабораваат како е овде, ама ќе дојдат еднаш во годината па ќе им текне :)

@WORRIED.BT не знам колку сум ти за пример, ама и мене претходнава менструација пообилна ми беше. Вообичаено ми трае до 7дена, ама последните 2-3 дена имам ептен по малку. Сега постојано крварев до 6ти ден, и на 7ми пресече, заврши. Би ти рекла види и следната како ќе биде, ама ако немаш подолго време појдено на контрола, можеш и тоа да си провериш.

Ај, на сите :hug:

На Желба, WORRIED.BT, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Да не си отвараме рани, за здравство да коментираме. Кој бил знае какво ни е... :wasntme:

При наплив на досада и потреба од издувен вентил си пуштам некои срцепарајучи видеа на ју туб, колку да ми се наежи кожата. Во моментот се восхитувам на тоа шо го глеам ама послето со ладна глава коа ќе размислам ги препцувам во себе. Која е потребата до толку интимни моменти да се споделат со цел свет? :?:

На fina erika, Skorpija25, kravce и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Кога сме кај здравство и здравје, ми соопштија дека имаме заболен од леукемија. Не знае човек што го чека. Најмногу се плашам од вакви болести и несреќни случаеви.

Вчера се пуштив во 12, ама @Peco го немаше. :devil:
    Утре на плоштад сигурно гужва ќе има, т.е. Камени мост. За крст не би се фрлал за никакви пари и награди, не особено во Вардар. Порано луѓето се бањале во Вардар, а сега цела е со ѓубре и кал. Жално.

Во контекст на темава и тие што се околу 40ка.
    FB_IMG_1547804368796.jpg :D

На fina erika, kravce, Желба и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    Нема слободен термин за депилација. КојА е депилирана нека се проба :P

На kravce, Желба, referentka и 11 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Тапа ден, така и безвезе се осеќам. Ни диета се почна ни бутур. Ме наеживте со муабетите за оџаците. Сега и од тоа ќе ми е страв ко од плински боци и гасоводи. У близина на мое гнездо...нејќу такви работи. Брр.
    ТедиГреј што и да е нека мине побрзо :)

Сивилово стварно безвезе делува. А и сијаличките ги исклучив синоќа и спласна атмосферата. Што паметно да се прави денес.:smirk:

На SV1911, kravce, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Од салон идам, барам купачите дома :makeup:

На Skorpija25, kravce, Желба и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.220
    Ми се спиеше, си легнав порано. :D

Кафе пиевте?

На fina erika, SV1911, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.385
    Допаѓања:
    279.204
    Попладнево и кај мене чувството дека сум будала.Погаѓај,погаѓај ,преќутуј ,зборуј и теши кога има некој потреба,ама не бива.Жими се сега бапнав едно розево апче,морам да ги издржам деновиве .
    Гледам дека сите сме накако даун,ах кај е Ординари да извади црвениот конец.
    Туку и тоа имам дома и тоа со крстот изврзан,ама некако слабо делува...

На Skorpija25, kravce, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.