Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Истово ми се случи во Зегин на Бит Пазар. Си барам тоа што ми треба и оваа на албански ми вика дека нема на рецепта. И тоа двапати, третиот пат се "понижи" да каже на македонски. Од тогаш Зегин на Бит Пазар го одбегнувам.
    И мене не мe интересира политика, ама на работно место си. Зборувај македонски или албански со некој албанец, ама кога слушаш дека ти зборам на македонски одговори ми на истиот јазик. Бога ми подобро англиски да збориме и да се прајме у фазон ја нисам одавде. |(

На Skorpija25, SV1911, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.524
    За многу години празникот:d:

Денес станав од кревет некако, без молење:D
    Па и се пуштив на елката да ја раскитам(facepalm) ја средив набрзина ама на крај собирајќи ги кутиите со лампиони во големи торби, ме фати грч меѓу палецот и показалецот и ја испуштив едната кутија(facepalm) само еден лампион скршив, среќа:lol: ама пола од лампионот сол се направи...
    Па правосмукалката, собрав ѓубрето од елката и лампионот и сега викам да седнам8-|
    Ќе пржам риби после, кај нас ручекот е наопаку...после 5:lol:

Веќе не знам што да правам за јадење. Добар дел од јадењата не ни се по ќејф, мојов ориз на пример не јаде:?: јас па сакам ориз на сите начини ама за еден човек ли да правам..
    Со една другарка правевме meal plan по вибер и едвај собравме 30 јадења на список..:D предноста е што горе-долу знаеш кои намирници ти се потребни за таа недела и не се малтретираш многу..
    Уште да почнам да го применувам тоа.... ма да не сум го покажала списокот на мојов. Гарант пола од јадењата ќе летнат од список:rofl:

Друго нешто... колку често правите чорбести јадења? Манџи да не речам:?:
    Не сум голем љубител на манџи, освен компир, грав, гулаш ... мојов би јадел почесто такви работи, ама јас не сакам грашок, боранија на пример и не правам.. Ако му се јаде, нека оди кај мајка му да му направи:wasntme: и онака најубво готвела:lol:
    Се водам од она - јас ќе смучкам нешто за јадење, ако не ти е по ќејф оди кај мајка ти..или во кафана. Во превод - јади и ќути]:) има жени што ич не готват!
    На пример утре ќе печам ребренца па ако не сака јас ќе го частам во кафана:P

За јазикот... ми се има случено неколку пати. На едниот му се обратив со - шпрехен зи дојч? Ми врати - штоооо?
    Му викам - ааа си шпрехал и македонски, ако ако... АПП..ако проџе проџе..
    На друга на англиски и се обратив... и ако верувате на англиски ме услужуваше. Не сакаше да збори македонски.
    Еднаш па еден ми се правеше дека не разбира и јас го опцув(facepalm) ме опцу на македонски. Нормално бе друже дека разбираш, не ме прави будала..

Последна измена: 19 јануари 2019
    На Skorpija25, SV1911, mareane и 31 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Само јас денес се нафатив да готвам свашта и сите ми откажаа гости. У пм.
    Појасчу све колачиче работава. Па после ако треба и да се тркаламе, ја храна не фрлам!

На Skorpija25, SV1911, senza.parole и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.760
    Допаѓања:
    176.131
    @Dust Ако веќе готвиш гледај понекогаш( да не речам почесто:)) тоа да биде по негова желба:).
    И јас не обожавам грашок и боранија, грав у уста скоро и да не ставам,ама обавезно ги готвам овие јадења секоја недела малтене:).

Апнавме некоја мрвка надвор.
    Маж легна да дреме. Јас со пеглата ќе се подружам малку.
    Имам и книга за дочитување.
    Сакам и алва да правам.
    Треба и терасата да ја средам.
    Спалната плака за генералка
    Горе кај старите садови еден куп за миење
    Каминот ми е за чистење.
    Море ќе се тутнам до маж сега под кебенцето:lol:. Да не му ја мислам многу од кај да почнам:)

На Skorpija25, mareane, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    @Dust jaс башка готвам за двајцата оти знам коа нервоза е коа нешто со сила го јадеш. Пример грав он го сака чорбест јас сув, во рерна и без додавање колбаси или ребра, ,,чист'' го сакам. Па од коа ќе го сварам гравот одделно го доспремувам и за двајцата. Копани јадеме и двајцата, ама он со ориз ги сака, јас ориз не јадам, па од коа ќе ги сварам за двајцата одделно ги доспремувам.

На Skorpija25, mareane, Mr. Right и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.524
    А зошто па да е по негова желба? Да не е кралот тој па музички желби да му исполнувам..:D
    Колку јас придонесувам за тој ручек, толку и тој. Само што ПЛУС работната рака е моја..
    Готвам преку еден ден секако. Најчесто и секој ден...ако му се јаде нека јаде..
    #Рамноправност..
    :D
    Јас немам проблем со тоа.. јас сакам на пример потпечено гравче со колбаси, пушено мевце или пушени ребренца а тој сака чорбест.. па чорбест го правам, ете немам проблем да сркнам некоја лажица..
    Копани правам со компири затоа што ориз не сака, ете и за тоа се приспособувам..
    Едино што никад нема да направам се сарми. Ниту ги обожавам ниту правам.
    Плус еднаш ме закопа со изјавата дека мајка му прави најубава сарма:D не е лага, сум јадела и јас:!:
    За понеделник мусака, вторник некоја тестенина, среда планирав да го натерам на риба да одиме, четврток компир манџа, петок грав али не посен:lol: и ете ...се приспособувам..
    Сабота грашок, јас ќе јадам нешто од фрижидер...
    Ако ме оставиш мене сама, ќе си печам мевце на скара и секој ден тоа ќе јадам.. различно мевце де..
    Со некој домат или краставица:D

Туку бендисав една електрична скара.. ептен се загреав да ја земам:D тука е ладно за скара надвор да распалиш|(
    Мислам нема да има кворум за скарата ама јас секако ќе ја порачам:devil:

На Skorpija25, mareane, Ygritte и 29 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.092
    Допаѓања:
    154.759
    Не е здраво толку суво :!:, може за твое добо да се прилагодиш на негов вкус барем поздраво ќе се храниш. Ние од понеделник до петок и сме најчесто на манџи, грашок, боранија, компир манџа, леќа, супа и ориз... па за викенд обично се пече нешто. Досадно е да го смислиш секој ден.
    Душава ми е у петици, само до утре да ми се реши една мака пресреќна ќе бидам, (fingers)

На mareane, SV1911, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ако не па нека се врати да си живее со мама |(

На Skorpija25, mareane, Ygritte и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.642
    Допаѓања:
    178.217
    Да се надоврзам на муабетот. Добив казна за сообраќаен прекршок. Возевме две коли една позади друга. Двајцата го направивме истиот прекршок и двајцата бевме сопрени од полиција. Полицајците беа албанци, возачот пред мене исто албанец. Него го пуштија, а мене ми пишаа казна.
    Ова е само почеток, ќе биде уште полошо.

На Skorpija25, mareane, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ај добар ден. Бог се јави, за многу години нека е Богојавление! Имам јас еден именденец дома мајкин најубав, изволте на трпеза. :l:
    gozba.jpg posni-sitni-kolaci.jpg
    Бевме до црква со лепчето, се напнав како никој затоа што непеено ни остана. Не ми се ни зборува, ќе се разберам јас со Синодот понеделнички. Како што од мене се очекува да ја работам одговорно и домаќински работата, така треба и господата свештеници да работат. Мм е пресреќен што без мајки и шајки пројдоа, ама ептен е денот денес па се спасија. Не само што му е име на синко, туку и зарек за здравје имам за него да носам лепче на овој ден, упте 19 дена кога имаше се зареков. Ми рекоа дека најлошото доаѓа, он за три дена кукурек Фала и Слава на Бога. Ќе прави мајка пак секоја година. :l:

Кој спомна алва погоре, го молам за рецепт. Препекаа укуќани, а немам убав рецепт. Благодарни однапред сите дебелковци. :*

Си купив фустан вчера. Го опрчив на закачалка, ич не ми се свиѓа. Облечи го, ок си е. Пак на закачалка, не бе, не! Не ми се свиѓа бабски е. Уште не фрлам сметка, да се договорам сама со себе дали го бива или не .:?:

@Mr. Right ми отвара апетит и ме води во грешни насоки. Смилувај се на нас дебелите. 8-|

Убав ден луѓенца, ме викаат да им дадам да ручкаат. :hug:

На Skorpija25, mareane, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.420
    Navistina se javi,za mnogu godini da e!Cestit imenden,zdrav,ziv,vekovit da e:hug::hug::hug:

На mareane, SV1911, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.985
    @elena.mak за многу години името, да е жив и здрав.
    За фустанот што се секираш, пушти тука слика и ќе гласаме, ќе ти ја решиме дилемата:D

На mareane, SV1911, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.394
    @elena.mak истиот проблем секаде. ? Нови правила низ црквите? Никој не известен.:^)
    Јас кренав џева, ама за тоа во друг пост.
    Одам сега да се спремам , денес мм ќе ме шета.:makeup:

На mareane, SV1911, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ако ми верувате јас на англиски имам зборувано со некои Албанци.

Ме имаат и провоцирано како не сум јас знаела албански кога живеам во средина со толкав процент Албанци ама не им паѓам на тоа.
    Да ви кажам право има луѓе (претежно жени и деца кои навистина не знаат да бекнат збор македонски. Тие најчесто се од околниве села, дома слушаат само албански и немаат никаков контакт со мак. И тоа не ме изненадува.
    Ама кога млади луѓе не знаат македонски тоа ми е страшно!
    Па живееш бе во Македонија!
    Многумина па разбираат ама не знат да вратат и се гледа дека не се фолираат.
    Вчера една девојка ја прашав: па како бе не знаеш македонски? Не ми одговори :D
    Не знаела ни англиски, и тоа е реееетко оти млади Албанци, од деца па понатаму одлично, течно зборуваат. Дури семејно помеѓу себе зборуваат на англиски. И го имаат тој нагласок буквално не можам да познаам разлика дека се од тука. Генерално мислам јазиците им одат од рака на повеќето Албанци.

Со образовани луѓе никогаш нема да имате проблем ама со простите... е тука е тешко да се објасните секако. |(

Инаку добар ден од мене.
    Уморна сум, втора/прва ме исцрпува ептен. Ништо не можам да се организирам.
    Како ли ќе издржам уште 7 дена?:worried:
    Во 4 дојдов дома, еве два саати седам на едно место. Ме мрзеше да јадам нешто па наместо ручек јадев чипс (facepalm)
    Сега ќе станам барем на децата палачинки да им направам. Ќе се израдуваат.

На Skorpija25, mareane, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Се напнав. Дури и детево го напнав. За глупости. Ќе земам ќе се опијам, чаре друго нема :emo: Кој е за вино нека повели, манијаци стоп :D
    Ај да го направам кафево па да седнам да ве читнам што ново има кај вас. Вечерва ќе плетеме изгледа :emo:

На Skorpija25, mareane, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И јас ќе плетам вечер.
    Така сум заспала, кога се разбудив гледам дете со татко си гледаат ТВ,дома тивко,топличко..
    Ѕвезде Гранда му е мајката:D
    Убавите филмови после 22.30 се, а до тогаш Карлеуша ќе ја гледам8-|.
    Може до Лептокарија да се отиде на некоја закуска и по едно пиќенце,колку да смениме малку.

На Skorpija25, mareane, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974

7 години членство. Фемина заборави да ми честита, ама и јас ја заборавам понекогаш :wasntme:
    Земете, кснете, мезнете, догодина за избор на фемина, да не заборавите оти сум ве почастила по нешто :wasntme:

На Skorpija25, mareane, SV1911 и 28 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    107.495
    Да се надоврзам со моабетот со јазикот.
    Јас се осеќам како да живеам во странска држава.
    Сето ова што сосема малку го набројавте е мое секојдневие.
    Од казни зборување понижување 2015 одев на обука во аврм за самовработување уште што не не истепаа зошто не сме знаеле албански.
    Понижувани бевме а има и уште поголеми проблеми што не се прави во катастар поарно да не зборувам.
    Луѓе имоти губат,се заземаат улички кои водат до земјиште на македонци и потоа се уценувани да го продадат земјиштето имотот за ич пари.
    Допрва ќе биде што ќе биде ама тоа е и јас не сум национслиста но сепак многу работи ми сметаат а тоа е неправдата и нееднаквоста.
    За едни законите важат за други не ај поарно да молчам:x.

На Skorpija25, mareane, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    107.495
    Да ти е жив и здрсв херојот честит именден и вечно име уште многу години да го славите.

Да ти се множат

На Mr. Right, elena.mak, boomsleng и 8 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    ауу... треба стаж да ти течи тебе за ова :lol:
    Честитки :party:

Денес е ден... толку..

На Mr. Right, elena.mak, boomsleng и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.