Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.760
    Допаѓања:
    176.131
    Вечни нека се имињата :d:
    @duffi , @elena.mak уште долги години да си славите
    Туку , Еленко како можеше од моите слатки да частиш овде ?!:!::). Јас за св. Васил си послужив такви :D
    Те ако не веруваш :emo:

И јас се осеќам како да живеам у странска држава:(
    Кај нас пак се живо збори грчки . Во пола ресторани има и грчки мениЈа. Сите стоматолошки ординации се со табли на грчки испишани . У Фламинго и Принцес,многу често ( тие што не ме знаат ) ми се обраќаат на грчки.

Се наспав и јас
    Сега ноќта ќе ја чувам
    Имаме за одење на именден на
    2-3 места . Ама не ми се мрда . Си молчам . Ако запне маж ќе морам да му исполнам желба. Многу ме тинтреше деновиве . Не смеам да зуцнам :)

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, mareane, Ygritte и 20 други им се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Толку сум се смеела на гулабите сабајле... Ама знаете јас на какви гулаби помислив :rofl:

Добар ден.
    Јас пак неарна. Да си се пожалам. Изморена и психички и физички и на секој можен начин.
    Не можам никој да трпам, а сите само се закачаат со мене.
    Сакам да сум офф од се, само со убави луѓе да се дружам.

Мразам кога некој се споредува со мене. Ич не сум натпреварувачки тип. Секој со својата среќа или малер. Ама... Тоа е. Се приметва дека ме испровоцирал некој, а?

Со јазици си немам проблем. Тука со секакви се дружам, в мое село само на нашки се збори, среќа или не, од верниот исток сум.
    Во Скопјето ви не идам често, па не сум наишла на јазична бариера. Ама едвај чекам таква ситуација, да ја дотераме до пцуење :rofl:
    А знам на 15тина јазици да пцујам ]:)

Јас наскоро, правам 10ка тука. Ама другиот профил не беше активен баш :wasntme: па го направив овој пред 8 години. Како ми летна времето, кај бев пред 10 години сега кај сум. Тотална промена, и физички :wasntme: (наа бабачко сум) и ментален развој. Другата во мене се разбуди, згази се пред себе. Сите стравови и срамови. Веќе не е статус кво, тргна напред и гази, ама тоа што не знае кај тера не е тема на муабет :P
    #десетгодишенпредизвик

Да зготвам нешто да каснам и да се зафаќам за работа. Дури плетете вие јас имам 100 задачи да решам. Ми се плаче ;(

На Skorpija25, mareane, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    107.495
    @duffi вечно име честит именден уште многу години да го славите.

На Mr. Right, boomsleng, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Нема ништо поодвратно од партиски подлизурковци! Од било која партија!
    Грозни ми се :puke:

На mareane, Mr. Right, elena.mak и 14 други им се допаѓа ова.
  5. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Шират пропаганда бетер од јеховини сведоци, шират идеали како навистина и самите да веруваат во нив. Недоживеана Утопија не ми е земјата која ја ветуваат постојано и одново, сите по ред политичари, ами луѓе кои ја обегнуваат таквата расправија по слави, имиња и слични собири.

Инаку јас решив тука да се подружам, ако се земе во предвид дека не го правам тоа често - чудно е :D

На WildMk, mareane, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    :bow:за муабетов :handshake: .
    Сите патриоти ,кога се припука ,сите од селово избегаа преку граница ,прпа џооооон |(

Mimbrema si jeni a jeni mir ?:D 8)
    Што повеќе јазици човек знае,полесно у живот ќе помине ;)
    Пецо баш ме зачуди со ова со казната :o ,ко заговор против тебе да сковале :rofl: ,намештаЉка да не е ?

ја со овие ,,наши” полицајци си имам проблеми |( . ..
    со Албанци ,до сега чуваја Бог ,да чукнам у дрво ,не сум имала проблеми ,никаде и нигде :)
    Додуше,зависи и у какви кругови се движи човек ,нели?

Ние арни иначе.Сабота вечер,интересно би требало да биде :)
    И тоа ....Ај :*
    Krejt ju dua

Последна измена: 19 јануари 2019
    На WildMk, mareane, SV1911 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    214.420
    @kravce да ти се множат годините на форумов.@duffi честито и вековито име :hug:.Мене ми тргна годината,кај искршив куп работи подома,кај оџак,вечерва рачката од наочарите ми се скрши:tmi:,но не ни очекувам нешто друго во месецов ми роденденски,веќе кажав дека ми е најтежок последниве години,па да се држи до традиција(facepalm).Јазици слабо баратам,англиски разбирам кога ми зборуваат,кога читам исто,ама мака да вратам,кочница крената имам,други освен српскохрватски ама не се ни важи, неЗнам,@stetoskop за помош ќе си ја барам:*.Туку денес на водици ги слушам политичариве,де ,,плакнење,,на гревови,де ова,де она,нив ниту Вардар со Црна наваму не ѓи пери,море океан не ги мие,туку де.

На Skorpija25, WildMk, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.578
    Допаѓања:
    175.088
    ^ слободно да ме бараш за што и да е :hug:
    И турскиот гарант го владееш ,ама скромно женче си .

На WildMk, SV1911, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.317
    Прво изглеав сите серии на фокс, нахранив еден куп луѓе и деца, изучи конечно математика ѕверот и ракомети глеам ко позадина. Од дома не мрднав. Бев до маркет леб купив!
    Уште бањање ни остана, утре ако е Св. Јован на именден сум :) може и ќе се зафенирам ;)

Јазици многу сакам, лесно увото ми се привикнува. Албански никој не ми прозборел тенденциозно.
    Уште еднаш да се редактирам, ептен фан и сум на @XstrongerX :$:hai:

Последна измена: 19 јануари 2019
    На Skorpija25, WildMk, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Бог се јави!
    За многу години празникот на сите верници,и вековито име на славениците:f:

Сама сум цел ден,маШ на работа па на частење за бебе кај некој пријател отиде..Ја до блискиов трговски шетнав ама безвеза ми дојде,гужва,викаат,загушно,ко прав човекомразец се понашав|(

Во Ск дур работев во Сити Мол,викенди само англиски зборев со косоварите,неќеа српски да зуцнат а знам дека знаат.

Тука нема потреба да ви зборам колку ги има,Швицарска им е Мека и Медина:D.Има млади што се супер интегрирани и многу успешни,ама има и доста тутурутки.
    Во принцип се дружам и комуницирам со секакви,ме интересира сечија култура,се додека не го тупат со национализам,религија,политики..

Ке се пие ли алкохолче^_^
    Море и ми се подапнува:doh:

На Skorpija25, WildMk, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
  11. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Настрана верски и етнички предрасди мене ми е збунувачки зошто еден млад човек не сака да го знае официјалниот јазик во државата во која живее како единствена алатка за комуникација?
    Сум сретнала млади албанци кои не знаат да зборуваат македонски и со никаква амбиција да научат, а се присутни живеат и функционираат тука !

На Skorpija25, WildMk, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Кој тоа не сака?
    Имаат предмет Македонски јазик во основно,задолжителен е.
    Неќат да зборат едноставно,не им треба,во средината каде живеат си функционираат така.Тие што стварно не знаат бегале од часови и пасат овци по селата во западна Мк,и се тотални аналфабетици.Во Ск зборат сите.

На WildMk, mareane, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  13. XstrongerX

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Во Скопје баш, во Скопје. Другарка ми работеше како келнерка во еден локал. Ја чекам на шанкот, беше да послужи една маса. Се врати со изменета гримаса и ми вели дека мислела дека муштериите се глувонеми па не знаела како да изреагира. Испадна дека само Албански знаеле. Друга другарка има цимерка Турчинка, како наводно тука родена и тука живее, луѓе и се јавува по телефони и го дава телефонот на рандом луѓе за да се разберат со неа. Се преведуваат преку телефони буквално. Оваа и кажува на турски, таа им кажува на македонски. Не е времен престој, траен е.

Едит : И јас сум со таа теорија дека знаат, само не сакаат да зборуваат. Ми се случило дури продавач албанец да одбие да ме услужи затоа што не знам албански. Оти така не знам, бизнис си е бизнис - doesn't make any sense does it ?

На Hristov, Skorpija25, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Знам по нешто албански.
    Немам проблем со нив.
    Ме почитуваат а и јас нив.
    Немам некоја посебна поврзаност во секојдневието со нив и не ги осеќам.
    Не чувствувам дека сум во странство.
    Немам аверзија кон нивниот јазик.

Бев во Калдрма.
    Облечени онака-лежерно.Страм ме фати кога почнаа да доаѓаат дотерани жени и мажи.
    Е, нема полошо од пијана жена:drunk:

На WildMk, NarCis@, Ygritte и 17 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.417
    Допаѓања:
    260.164
    Вечно име на сите кои слават, за многу години нека е:).
    Стресови и нервози периодот. Ама ќе помине се надевам.
    Надвор не се дише. Отров.

На WildMk, NarCis@, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И јас не сум имала проблем со Албанците али, тоа што јас не сум имала, не значи дека не постои приблемот, нели? :) И не, не се решава со тоа што јас ќе научам Албански, и уште помалку се решава со гнасење и кудење на македонскиот 'национализам/патриотизам' оти, ако стварно го имавме, се' ќе беше поинаку, и историјата ќе ни беше поинаква. Го немаме за разлика од другиве. У споредба со околинава на Балканот, ние сме биљбиљчиња муталави. Не дека имам потреба или мислам дека треба да сме разорлени ко другиве.
    Се изнагледав серии, се прошетав, се прибрав ....горе-долу бевзвезе ден. Имам некоја болка во стомакот, нешто од глава не ми искача од прееска, изглеа ќе го мислам вечерва.
    Отворете виното.

На Skorpija25, mareane, NarCis@ и 23 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Среќен празник на сите.
    Прошетани најадени па спиевме до 8.
    Присилно учење јазици не сакам. Ми ствара аверзија и не почитувам присилни и задолжителни работи.
    Пред неколку месеци кога почна сево ова дојде на раб пациент кој напнуваше на албански. Велам не те разбирам. Ама ја не знам. И ја не знам велам. Оди приватно. оп хоп научи у моментот македонски.
    Никогаш не ги делев луѓето по националност ама ова навистина ќе направи раздор и таму каде што не треба.
    Како и да е.. Разочараноста од државата да си ја подголтнам и тоа е тоа.
    Многу ќе ми е криво ако не заминеме и утре ми заминат децата ..

На Skorpija25, mareane, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    107.495
    Секоја чест за постото.
    Мене лоши соништа ме мачат со денови.
    Се плашам во сон па и по цел ден мислам на тоа што сум сонувала.
    Ухх некој лош период ме мава и јас ќе си се напијам една чаша винце белким ќе спијам мирно.
    Повелете
    najbolja-vina.jpg
    Убава ноќ друшки.

На mareane, NarCis@, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    486
    Ако е до јазикот ајде нека им биде, ама со нив нема крај, нивноте барања никогаш нема да завршат. Огромен рез во опшеството ќе се направи со овој закон, албанците ќе си го толкуваат како сакаат(како и се друго) а ние секогаш ќе бидеме оштетената страна. Заев е човек што не го познава доволно добро нивниот менталитет, ако останат уште некое време на власт ќе си делуваат како засебна влада. Денес со седницата на Бујар се одпочна со процес каде они ќе си се среќаваат и ке донесуваат доста други одлуки кои ќе бидат во корист само на тој етникум.

На Skorpija25, Sesil, Желба и 10 други им се допаѓа ова.
  20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.582
    Абе работава е,даваш прст, отиде раката(facepalm)

На Skorpija25, Dust, senza.parole и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.