Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Ќе ви се придружам со една чаша вино. За мезе имам ореви :D

Ги гледам германциве, ќе победат.

Skorpija25, Dust, NarCis@ and 20 others like this.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Мене во суд не сакаа да ме услужат на шалтер. Никој немаше кај шиптарката, кај македонката редица, и јас одам и викам да оставам еден документ, ми зборува нешто ама ептен арогантно и со гадење кон мене. Викам да го оставам барањево за оставинска! Вика таа од другиот шалтер, застани у редицата за македонци. Не можам да опишам како гадно се осеќав :(

Иначе учам сама албански, ми треба за работа. Ако не знам да одговорам ќе ме казнат. Ама ми треба професор. Сама ми е збунувачки.

Skorpija25, mareane, WildMk and 19 others like this.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Мене ми е на листа за учење, здравје, кога ќе ги научам овие што ги учам. Немам аверзија кон јазици, мислам дека треба албански да се воведе во редовна настава. Ама имам аверзија кон преправање дека не се знае македонски и се трошат наши пари за преводи и за вработување партиски војничиња како преведувачи во државна администрација.

Skorpija25, mareane, WildMk and 16 others like this.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Сум работела со албанци и во суштина стварно се специфични.Иако тоа беше пред 15 г. Мене како луѓе не ми пречат ама се ежам од нивните барања,подмукли потези...Искуства со нив ми се повеќе негативни или млаки.
    А всушност сами сме си криви.Се согласувам со постот на ,Жабата.
    Многу сакам овој народ да се освести,ми доаѓа дури и да лепам шамари и удирам клоци,зашто сме толку успиени.Зашто самите себе ќе се уништиме.И за тоа сигурно некои наредни генерации ќе учат колку сме биле мизерни.
    Напорен ден денес,генералката не заврши најверојатно уште наредната недела ќе биде вака.
    Денес смрди цела куќа на пивтии.Од се тоа највеќе го сакам лепчето со сода бикарбона.И буковец.
    Го гледавте фаќањето на крстот?
    Зошто о зошто овој народ е толку затупен...

Skorpija25, mareane, Dust and 21 others like this.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Сами сме криви,скоро во секоја една земја официјален јазик е еден,ако сакаш на својот зборувај си дома,дозволивме многу-возот замина.Немам ниту аверзија ниту сум против јазиците,но некои работи не се во ред,нејсе,додека не замајуваа со глупости,си протнаа тоа што си сакаа,кој ни е крив,-сите ние.И редовно на иста финта паѓаме,некоја вест ударна нон стоп ќе се врти,тоа колку да скрени внимание,а во позадина се работи друго.На пример бегството на Груевски,еми и птиците на гранка знаеа дека ќе ја ќидни,или барем знаев,шу знам,сигурна бев,ама додека не давеа со тоа,фрчеа тендери,закони и што уште не во позадина.Еми не џвакаме патрони,јасно е што се се случува:tmi:,било и ќе биди,каде течело пак ќе си течи,народот ќе си трпи:@:devil:

Skorpija25, mareane, Dust and 18 others like this.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Мене јазици не ми одат. Освен малку англиски што знам, друго ништо.
    Дури и тешко ми е да се разберам со луѓе од Струмица или Негорци.

mareane, Dust, NarCis@ and 18 others like this.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

:hai:
    1600 непрочитани мислења :tmi:
    Не сум во тек со дешеваките и маабетите на +/- 40 :nod:
    Оваа година од празник на празник се вклучувам на форумов :|
    Ааа... и не сум Ви фалела, никој не ме поздравил, ниту пак прашал за мене :^) ]:)

На времето кога немав непрочитани мислења, кога го читав секој Ваш напишан збор, сите Ве познавав,
    сите Ве чувствував за многу блиски :hug:
    Тоа ми се докажа пред некој ден... Коооонечно запознав една девојка од Фемина :tmi:
    Ја познав по името на детенцето што го држеше за раче, по локацијата на живеење што сама во еден пост си ја кажа, по работата што ја работи... Се помислив две-три секунди дали да и се претставам, си помислив, што ако грешам... Нооо сепак и реков „здраво, јас сум Вал-Дим“ и не згрешив!
    Многу ми е мило што ја запознав @LadyC :hug:

Здраво друштво cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Кај мене се по старо... Работа, дома, кафе со другарки, понекој именден, роденден и една крштевка :)
    Деновите ми се кратки, се уште ми фалат 2-3 часа за се да ми биде скоцкано...
    Ноо, во последно време сама на себе почнав да си се воодушевувам. Сама себе си се ставам на прво место, пред чистењето, пеглањето и перењето! Кооонечно сватив дека не мора се во секој момент да свети по дома. Такааа, добив некој час за гледање филм, за прошетка до Водно, за дружба со момците...
    Мааа, години + искуство = мудрост 8) :D

ПС Тешки теми вртите во моментов... Политика не ме интересира, дури и вести не гледам...
    Нооо, многу сум тажна за се што ни се случува :tmi:

Skorpija25, mareane, WildMk and 33 others like this.
  8. Heartagram

Heartagram Популарен член

После 2001 година, де факто станавме бинационална држава, а сега и де јуре.Низ годините се што беше спомнато и побарано во тој рамковен договор, им се исполни, но тие не застанаа тука,продолжија со други свои барања кои и си ги добиваа (нивниот план си се остваруваше и се остварува), протнувајќи ги како флоскула ,,да се задржи духот на рамковниот договор". За каков ,,дух" зборуваат неам појма...:?: Нејсе, се е тоа процес којшто не е случаен,си има своја позадина,(странскиот фактор), народот секогаш го ,,крка" подебелиот крај, за на крај у некоја поблиска или подалечна иднина да завршиме како некоја си конфедерација од типот на БиХ (некое мое ,,апокалиптично сценарио").

mareane, Dust, NarCis@ and 16 others like this.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Оревите ги изедов, а вино има уште. Ќе пијам уште една чаша, не е.:swear:.ам жива сила, ќе спијам утре сабајле, недела е, не сум на работа.

Skorpija25, Dust, NarCis@ and 15 others like this.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Сте се распиле винце гледам, шо убаво :) Ја ќе ве подружам со еден Тилолхот :drunk:

За јазикот, имам едно да кажам. Ова е Македонија, не Албанија, и припич од типот дека не го знаеш јазикот на државата во која живееш цел е*ен живот кај мене не проаѓа. Тоа ми е е*ење во здрав памет, а тоа не дозволувам, зошто знам дека паметот ми е читав.

Ај добра ноќ, не сум добро друштво вечерва |-)

Skorpija25, mareane, Dust and 20 others like this.
  11. anaja1

anaja1 Популарен член

Немој те да ми замерите,ама јас немам намера да го учам јазиков,ни на крај памет не ми доаѓа.
    Едноставно немам причина,желба,потреба....
    Ако одам на шалтер,ќе одам кај што се збори на Македонски.
    Пред 25 години,мајка ми беше во Катлановска Бања и во ходник една жена ми се обрати,за мене не разбирлив јазик и јас толку дрско и реков МОЛАМ!?
    Избега,не се ни сврте, исто и нејзиниот маж.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Сеј Пецо и така живот лета.
    Море и ја ќе си ставам да ви кажам право..

mareane, Dust, NarCis@ and 8 others like this.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас само да ве поздравам девојки мои :*
    На западот сум, убаво е, адети се тераат, јас се изнаспав...

Неделава си го зема данокот, многу лоши работи се случија, настрана од стресот од работа, и приватно, па сабајлево од памет се извадив, крварев, ама такво крварење немам видено никогаш, а рано е за циклус, уште 10 дена има... ни болка ни ништо, само крв многу.

Сега е добро, заврши, се средив за до Скопје сигурно не умирам, а од понеделник на доктор, па се надевам ништо не е :)

mareane, WildMk, Dust and 22 others like this.
  14. Deni87

Deni87 Истакнат член

Не чекај до понеделник, појди утре на брза помош ако е лоша состојбата. Можеш исто така да се јавиш на бројот ,,ало докторе" да се консултираш.

SV1911, zhap4e, CameliaMiller and 3 others like this.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Добро вечер што се прави :)
    Муабетите за политика, ќе скокнам ионака сум денес цела во грч и со милион мини паник атакс ако почнам и на ова да мислам отидов.
    Децава ептен ми се распрдеа со седење до касно. Кај бре порано после 10 имало кај нас будно дете, збеснаа, ај петок сабота филмови гледаме ама ептен се опуштија. Треба малку да почнам да ржам. Деца треба да се до 9 саат во кревет заспани, морам некоја нова тактика да фатам.

Skorpija25, mareane, WildMk and 19 others like this.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ако ја најдеш кажи и јас да ја применам. Се тешам ќе почнат со школо па ќе легнуваат порано. Пред 12, 1....никако да легнат:worried: скоро секогаш пред нив заспивам(facepalm)

mareane, WildMk, Dust and 18 others like this.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Кога бев мал, го гледав Мечето Ушко во 7 и 15, и си легнував во 7 ипол. :)

18. M&M

M&M Форумски идол

И јас Пецо :) , нема мечето ушко сега, на јутјуб само, а таму можеш кога сакаш да го гледаш :)

mareane, Dust, mal.ecka and 12 others like this.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Уште ја памтам песната како почнуваше:D

papillonP, mareane, WildMk and 21 others like this.
  20. M&M

M&M Форумски идол

И ги пуштам на малава ги бендисува :)
    Заспаа ама и мене ми се спие, морам да станам само заби да измијам и гарант ќе се расонам

WildMk, Dust, mal.ecka and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.