Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.493
    Добро ви утро убав и мил народе!
    Како сте ми?

Јас арна фала на прашање
    Вчера винцето даде ефект спиев ко бајче.
    А и утрово ме држи убаво расположение така нека остане преку цел ден.

Временцево тмурно и ладно маж стана запали камин милина е вака.
    Туку после нешто повеќе од еден месец без леб одосно ретко по 1 до2 кришки интегрален за 3 дена ефект стомакот подуен од 9ти месец на трудница спадна на 5ти месец како на трудница.
    Мерак голем ми се направи.
    Наутро овошје ручек што има само без леб вечера или чаша млеко,јогурт или супа.

Туку зајачево ми е здебелено нема да речам се дуе ко балон :D:shake:туко ко топче е машала.
    Вчера вечер мојот стомак му беше трамболина си се забавуваше скокајќи на него.

Маж ќе прави кафе незнам шо ми текна освен за 8ми март еднаш годишно што прави сега му текна а не сме :wasntme:8ми март чудно навистина чудно па уште и во кревет ќе го донел да семе го пиеле.

За одење некаде не е времево па домче ќе се седи и филмчиња ќе се гледа.

Имајте убав неделен ден и бидете ми добри како што сте ми убави.
    Повелете :coffee::coffee::coffee::coffee:

На mareane, Skorpija25, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро и среќен празник
    За да се запази денот вчерашен па и денешен, да се апне пача
    20190120_100153.jpg
    Има и мала шопска ама ја начнавме и не е лична за сликО.

Од 6 будна,мене ми е 12.
    Полче ракивче.
    Ама купатило чисто-суза.
    Кујна исто.
    Постелнина сменета...некој каллив прозор избришан.
    Е,празник било.Ако е празник треба да се запустиме?За хигиена Господ може проштевал...незнам,мене тешко ми проштева..сите камења кои ги фрлав,по глава ме удираат.
    Ќе си трпам, кабаетлија сум.

Загадено беее...
    Дома дете ќе не качи на диво магаре.
    Рефо-предлог-Пантеле.
    Еден чај, едно кафе,снешко БелиЧ еден и назад..
    Нема друго,мора да се оди,нема каде на друго место.А ми се седнува со луѓе со деца..да си пивнеме..апнеме.

За ручек,пилешко откостено и шарски.
    Имам плотна,надвор ќе се пржат.
    Ама до тогаш ако останам тачна од детево.Како расте,на секој мој одговор има контра прашање-ЗОШТО???

На mareane, Val-Dim, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  3. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добар ден и од мене , ве читам деновиве ,ве лајкувам, ама некако немам време да ви пишам ,
    Рано станав касно легнав ,обврски делумно завршени ,обиколка низ двор да видам кое цвеќе преживеа , заборавив пред нова година алоето да го ставам внатре малку покасно во подрум го ставив,и малку како да подзамрнало а еден метар беше пораснало ,може ќе преживее
    Дали има некој совет да ми даде како да извадам корен од лешник од двор?Цела година го посипувам со киселини , го копам ,сечам и не можам никако да го извадам
    За јазикот што да коментираме премногу слобода им се даде
    @Milobebence може со кафето сака малку и мафе :inlove:, не се лути :hug:
    Надвор корне не е за шетање
    Од утре децата во школо повторно секој ден како програмирани ќе бидеме
    Убав ден да си имате

На Val-Dim, Peco, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.493
    Не се лутам таман работа :Dте:hug:

На Dust, kuc, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    153.058
    Здраво и од мене!

За многу години празниците!Честито слава и имендени на славениците!

Вчера ден за фам.прошетка ..колку само ги сакам таквите денови...

Свиткав сарми синоќа сега ќе ги варам...метла и пегла да заиграат па после малку улепшавање ќе следи..

Здивнавме и одморивме малку овие три недели...од утре пак во бубањот- до јуни...

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро (сеуште е утро :yawn:). Мислам дека 100 саати сум будна, а е само 11 часот :D

Напорна ноќ имавме со малата, цели 4 саати пробувавме да ја презаспиеме :drunk: Сабајле барем поспа до кај 8, наместо стандарните 6, 6:30. И тоа е нешто :rock:

Се одлучивме со маж роденденот сепак да и го славиме на бебка :inlove: Еднаш е прв роденден. Најдовме добра понуда со убава цена и резервиравме. Маж отиде денес пак, да прецизира детали. Кутриот сам среди и договори се. Тој таму менаџерот му рекол “А мајката каде е“ :rofl: Утре торта да порачам, слатка маса другарка ќе ми направи и тоа е тоа. Решени ми се и двете какви да бидат, па само да се изработат треба. Добро е што фотографот не го откажавме :whew:

Јас сум поарна, се клукам со кафетин колд, тилолхот, чаеви и супи. Со маска сум по дома 24/7, дури и спијам со неа. Каква сафра ме фаќа, ми иде да ја џитнам. И само луфтирам додека спие бебе, го смрзнав мм :D Добра е засега малата, мислам дека овојпат ќе ја прескокне настинката (fingers)

Денес само машина за бебе имам да пуштам, друго средивме со маж вчера. Зачистивме, арно е. Утре жената ќе ми дојде прозорци да избрише и уште еднаш да зачисти и таман сме. Кога немам време за друго, гледам само подот да ми е чист во секое време, зошто бебе е на земја по цел ден. Џогерот од ДМ да ми е жив и здрав, само навлекувам влажна за под/паркет и поминувам, а какви црнила собирам и покрај тоа што секој ден го чистам подот, друга приказна.

Бебе спие, јас каснав, па сега второ кафе е на мени. Бујрум кој е за :coffee:

На mareane, Skorpija25, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На Dust, LejlaD, Dadusicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Лаунџ бар @referentka :D Не ни идеше ни кафана да е класична, ни па игротека, зошто бебе не оди уште, мала е. А и игротеки ми се поим за ширење зарази некако (facepalm)

На Dust, kuc, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    :hai: :coffee:

Среќен празник и честит именден на сите што славите, со задоцнување. :f:

Не сум имала никакви проблеми со луѓето од Албанска наиционалост, ама додека одев во средно и менував автобус на Бит Пазар, имаше некогаш коментари и свиркања од идиоти, а повеќето од нив биле Албанци. Не сум почувствувала дискриминација на своја кожа, ама други ми кажувале. Што знам, на моменти ме фаќа страв, дека полека стануваме потиснати во своја држава, ама од друга страна, ништо не добивам ако се плашам. Повторно тука испливува на површина фактот дека како нација не сме сплотени, на никој нешто посебно не му е гајле за другиот, освен ако е за сеир и оговарање.

Мене не ми се допаѓа ова масовно промивање на мозок на албанското население, каде што мнозинството стануваат агресивни и сакаат да ги потиснат сите од друга националност. Се надевам дека ова ќе се промени, сепак, без оглед на религијата и останатите убедување, сите сме луѓе.

Албански би научила некогаш, немам ништо против јазикот, ама не сметам дека треба да е задолжителен. Јазик кој би го ставила како задолжителен е арапски, и така добар дел од младите работат натака. Или пак кинески, убедливо јазик на иднината. :nod:

Кај нас ѕидовите се со поликолор (мислам така се викаше) и може да се чистат со влажна крпа, нема потреба од ново кречење се додека не сакаш нова боја. За таквите ко мене, практично ептен. :D

Убав ден! :sun:

На Val-Dim, referentka, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро.
    Разбудена од 7,пред 9 станав кафе да си сварам. Морам сама, немам јас кој да ми свари
    Ама какво екстра кафе си сварив, сакав уште едно дури... Ама... Се знае, едно кафе дневно за лошите девојки.
    Сеуште дум целата пореметена, болна, притисокот никако да се стабилизира... Шо ќе прам, не знам.
    Да појдам на болница сега, ќе ме остават да лежам. Ама затоа па јас не одам :P

Деновиве само ви кукам, ама пред другите збор не пуштам. Само на две другарки де, заедно си мрчиме една пред друга.
    Вчера дожд, денес сонце. Еднаш кокал ладно, после за на куси. И како ќе сме здрави?

Синоќа готвев :inlove:
    Не беше нај нај, ама нема подобро. Ко ќе имам повеќе време некогаш :?:

Сабајлево една рака апчиња. Вчера 5 даати надвор на дождот ги поминав, како сум во минус со енергија, уште тоа ми фали да залегнам дома.

Ај доста квичам недела сабајле.
    Денес турбо работно неделно попладне ќе е.
    Слободен ден да се немало... (facepalm)

На Skorpija25, referentka, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    Добро утро и од мене
    Ве читам деновиве но немам време да пишам, се спрема св.Јован-најнајомиленото мое име.:inlove:
    Свекор ми го носи. Па неколку дена помагав таму кај нив,денес ми остана само да сервирам.
    Неделава по болници нонстоп со него, па кога се враќавме спремавме за името.
    Вечер ќе гледам да ставам слика од мојата рака што направила.
    Вечни нека се и вчерашните и денешните имиња на сите, бидете ми здрави и живи.

Одам да пеглам коса и да се тргнува за селото, со ред снајка да си ги сервира чиниите.гостите од 17ч почнуваат да идат(highfive)

п.с. најдобрата моја другарка ми е Албанка:Dи прекрасно функционираме и со неа и нејзиното семејство веќе 10 години:hug:

На Ygritte, TeddyGrey, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Реков до 12 не станувам, ама станав во 9.30. (facepalm) Кафе испиено, сега се мислам што да јадам само да не е тоС. 8-|

Добро бе никој не ми ја примети грешкава? Дури пред малку си ја увидов. :D Се изнервираФ затоа е грешкава. ]:)

Дој раскити ја и кај мене. :D
    И што и да е, ризикувај. И да не си успеала барем си пробала. Ама претпоставувам за што е така да терај. (fingers)

Кој џогер? СликО можИ?

Сигурно не се затуцани како другиве. Има и такви и такви. Ама и ние не сме нешто поарни реално.

Среќна слава на тие што слават и имајте убав ден. :f:

На Ygritte, Skorpija25, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    @Mr. Right точно.не се.таа докторка, брат и доктор, сестра и е стоматолог. Татко и си има продавници и сопствен бизнис. Марами не носат. На национална база никогаш не сме дебатирале. Многу не почитуваат, на свадби сме иделе цела фамилија наша и тие исто на нашите свадби. Дури и деверуша ми беше на мојата свадба а фотосесијата ни беше во двор во една црква. Немаме никаков проблем.
    Гие велаТ има и кај нас лоши, но има и од нашите исто лоши.
    Тие се со корени одаааамна во МаКедонија и си велат убаво дека придонесуваат и живеат во Македонија. Кога сум со нив меѓусебно зборуваат Македонски, да не ми е мене неугодно. Заради нив јас би сакала да научам по нешто и Албански:)

На mareane, Ygritte, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.582
    И јас имав во средно другарка(дојдени далечните 50-ти год.од Косово)
    Дојде ден,после завршувањето на средно,дека никогаш нема да му прости на татко и,што ја запишал во Македонско школо...и многу ме разочара.
    Сега она е во странство,ама и пред тоа завршивме со дружба....
    Некако по нејзина желба беше тоа,преќутно!

На Skorpija25, referentka, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Mr. Right еве го, еден е само во ДМ, Профисимо:
    2121CD76-8A0D-471B-B8F3-253FF213F97B.jpeg
    BF733CCB-061B-478D-82CF-228B0D873246.jpeg
    Не го глеј мојов, прљав е :x

Јас му лепам Глос марамица за под и бришам секој ден, а правосмукалка на два дена :)
    Надвор го сликав демек поубаво да се види, а уствари се гледа дворот колку ми е за чистење :D

На SV1911, Peco, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  16. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Пример на Клепало како радо би испила еден чај таму тоа место е извадено од сликовница ви го препорачувам

На referentka, Dust, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Ако знае некој и за корен од смоква, се шири неконтролирано и нон стоп растат нови ластегарки...

На Dust, petunija77, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.582
    petunija77 i Желба со длабоко копање не се вади?

На petunija77, LejlaD и Желба им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @Sexybaby86 не ни знаев дека држат џогери. Баш следно идење во ДМ ќе заприметам.

На Sexybaby86, Dust и LejlaD им се допаѓа ова.
  20. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Па копано е околу смоквата и околу ластегарките, ама стално искачаат нови низ цел двор, едино цел двор да се прекопа, не знам...
    Мислев да не има нешто да се испрска од горе?

На Dust, petunija77 и LejlaD им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.