Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    153.006
    Добро утро!

Се јавувам од недојдија FB_IMG_1548054014913.jpg
    Не ми се мрда од дома..арно децата дома ќе останат...колку толку да не го дишат отровот..

Напорна ќе е неделава ,знам...
    А и јас не сум во топ форма во последно време...се нешто ми е...

Убав нека ви е понеделникот!

На vitamina, WildMk, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.866
    Допаѓања:
    142.600
    Поздрав од автобус.
    Си легнав у 2. Сеа шашава. 2 битни состанока и не знам уште колку и што друго.

Јас членките си ги има во тел со форумаси имиња. Вистинските не ми текнуваат. Исто ко другарите од детство. Бил Коки ко дете, цел живот си играл си него и си го викал така оди запиши го у телефон Јорданчо. Или обрати му се така.

На vitamina, WORRIED.BT, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Добро утро,добар ден:)
    Тињарица времево]:)
    Срам ме изеде на автобуска,кој со маска,кој со шал маскиран,јас чурам со цигарата:tmi:
    Е до толку ми се порок.
    Не ќе беше лошо и нив да ги ставев во ќошот за блок како икс работи...

На vitamina, WORRIED.BT, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Како си поспав , браво за мене
    И маж успав за на работа:(
    Ама дежурен е денес ,така да има 24 ч да надокнади .
    Ден кога не знам што со себе
    Исчистено ,испеглано,зготвено .
    Сонце пука ,а јас друштво немам за на кафе бар да идам.
    Маж со фул термини на работа, што значи и таму тешко да се тупнам на кафе .
    Да запалам кола и да тркнам до Штип се мислам .
    Ич не ми се оди сама , а не ми се ни дреме вака
    На два ума сум.
    Внучка од лани не сум ја видела.
    Ај да пиеме кафе прво .
    Долг е денот
    čokolada-i-kafa.jpg

На Skorpija25, vitamina, WORRIED.BT и 28 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Заљубен пар се гушка во кревет. Ѕвони телефонот, жената се јавува, разговара кратко и потоа вели:
    Се јави маж ми, рече дека е со тебе на билјард...

:rofl::rofl::rofl:
    Морав да ве насмеан и вас:D

Ко ќе ми текне слична случка имав во прошлиот живот(facepalm):D

Ај да си гледам низ бус,пред некое време се занесов со вас,утнав и станица,не знаев после како да се вратам до работа(facepalm)

На Skorpija25, vitamina, WORRIED.BT и 34 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    4C9EA664-0D5D-4AD1-AC64-B5D6EBD9C815.jpeg
    Кој рече кафенце,Кравката мислам...

Добро утро:)

Нема шанси Бубче да ја прозвам по вистинското име.Јок бе,она и фаца си има за Буби8)

@WORRIED.BT од што е загадена толку Битола,од Рек ли?
    Вчера читав еден долг статус за Бт,за целата состојба,некако жал ми падна..
    Кога најградскиот град во Мк умира,што останало за другите во внатрешноста.Штета:(

Ајде,нека биде понеделников најубав што може:hug:

На vitamina, WORRIED.BT, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Јас само две членки знам од форумов, а мене колку ме знаат, не знам.

Добро утро и од мене, испратив маж и син на скијање, само женската екипа остана дома. Да се разбуди малава, да се средиме, па ќе тргнеме некаде на шетање. Со едно дете е како со ниедно.
    Завршив со полагање, вратив куче на стопанот и одма помалку гајлиња за берење.

На vitamina, WORRIED.BT, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    @dunika Јас твојто ако ме веруваш не ми текнува како беше :(
    Сега ќе те барам на ФБ по сликата ќе те познаам. Ама пошто слабо си активна таму ,време ќе ми треба да те најдам .
    Еве за жива глава не ми текнува како беше .
    И на Пупица на името од сношти мислам . Не успеав да го најдам на ФБ. Пупи ти да не ме избриша мор од френдица таму ?

На WildMk, mareane, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.489
    Добро утро!
    Јас фемина кафенце и ќебенце ме мрзи да станам да го запалам каминот што убаво вчера маж го запали денес морам јас.

Вчера времето прво облачно тмурно па после сонце но ни го зезна денот сакавме до маврово да појдеме но додека се решивме да одиме пак се наоблачи и останавме само на кафенце во град.

Градов ми е премногу досаден и излегувањето на кафе ми здосади се исто место и исти луѓе ми треба нешто што ќе го ангажирам мозоков инаку работи на празно 200на саат непотребно.

За џабе не рекле запослен ум е здрав ум.

Денес на мени спанаќ манџа се мислам за од март ќе им правам во недела ручек за цела недела паа се думам која храна може да се замрзнува да не ги отрујам луѓево :lol:.
    Убав ден друшки повелете кафенце и од мене :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, WildMk, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    ^^ гравче ,гулаш , полнети пиперки, грашок ,боранија , ќофтиња ... Овие јадења моиве горе ги мрзнат .
    Им правам и јадења со компир( Мусака,компир манџа со телешко) ,ама тие не ги мрзнат . Ги јадат најдоцна следниот ден

На Skorpija25, mareane, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Утро
    Станата од 7 сега стигам на раб. Ова ѓомлезево мое у скут на шоља ми седи у раце дур коса средувам пудра он ми става.... И 2 саати така се спремам. И ќе си одморам малце сеа искрено да ви кажам. Така мислев и еве сеа ми кажуваат во 10 на состанок. Е баш фала. Доручек имав испланирано...
    Вие арни?

На WORRIED.BT, WildMk, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Испробано, делува :D
    Ич не сакам фејк луѓе. Со финтава лесно се откриваат.

А ја си имам фаца на Малер
    :rofl::rofl::rofl:

Добро утро.
    Итс ми аген.
    Се распишав деновиве. А ништо не кажувам, само кукам. А кукам оти до кукање ми дошло. Човек трпи трпи и после почнува да пука по шавови. Лошо е, знам, ама стап нема :$

Надвор помрзнато. За 40тина мин треба да излезам, а од кревет не ми се станува.
    Обврски насобрани, енергија во минус.

Никој не ми пиша во иМбокс...
    Допивам кафе и бегам

На Skorpija25, vitamina, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ај добро утро. Гледаме Том и Џери со малиша. Ко дете се смеам.
    И на @PUPICA вицот ептен јак.:D
    Не мразам понеделник, јер омилен ми е, дека не го работам. :D
    Ми се пие второ кафе, ама мали е црево не ме пушта да мрднам без него никаде. (facepalm)
    Ни втоалета.:D
    Направив тесто за мекици, кој е гладен - бујрум.
    П.с. ми се јаде ми се плаче, повеќе ми се плаче од времево него што ми се јаде, ама ај.
    Убав ден на сите ;)

На Skorpija25, vitamina, WildMk и 30 други им се допаѓа ова.
  14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Понеделник... Тмурен, сив, влажен, никаков...
    Изволте кафе, чај, има кој што си милува.
    67coffee-cups.jpg
    coffee-mugs.jpg

За мене црно кафе најцрно, без ништо во шоља од 300 мл. Не можам око да отворам, немам меморија како се дотркалав до работа. МаШ и деца дома, он е хроничар па ќе прчи газ деновиве дома. Нека седи, страв ми е да не му се искомплицира пак астмата. Налет нека иде не се седи до него како крчи, човече... Кај он па и деците, усвет да фатиш. Здрави се вака немаат ништо, ама свират од астмата по малку. Цела филхармонија се ноќе.
    Се сторивме со фотеља, не дремам на столот веќе во детска. Друг Господ е сега, раат и лезет! Од што ми е удобно мислам и деци побро заспаа. :P
    Од форумов познавам доста луѓе, посебно од една стара дружба која ја имаше на времето. Прекрасни пријателства ми излегоа. Ги нема повеќето, одамна не се активни тука ама јас контактирам. Супер луѓе. :)

Убав ден имајте луѓенца! :hug:

На Skorpija25, vitamina, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро понеделнички и од мене :) Ќе си земам од кафињата на сите, фала лепо :coffee:

Издигани со маж од 6, не поздрави бебе со една „честитка“ во пелената :lol::tmi: Он и денес е дома, пак ја чува малата, а свеки уште е во село. Од Василица е отидена :x Окапа човеков дома со детево, а работа има еден тон :^) Ама предност е што е во своја фирма и може да не оди некој ден, наместо јас да барам денови од одмор. Мајка ми е друга приказна, артритис има, рамото цело и е фатено и не може да функционира со таа рака, а не па бебе да фати. Ко што е мојава 10 ипол кила, јас не можам да ја држам, не па она :D И така си се снаоѓаме, шУ ќе праиме.

Туку, наидов на сликава и се подмочав :rofl:
    50519810_10213708315886439_6146418815589679104_n.jpg
    Убав понеделник да имате сите :)

На Skorpija25, vitamina, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.431
    Допаѓања:
    183.916
    Добро утро :hai:

Да се нафрлам само на муабетот за запознавање на форум, пошто друго ново кај мене нема :shake:
    Од форумот може да излезат и многу добри пријателства, но и разочарувања. Башка тука е и ризикот повеќемина да дознаат кој си, а ти да не знаеш за тоа. Анонимноста си е со причина. Јас кога се зачленив веќе ме знаеше една личност, сега се две. Барем јас така мислам. Кога ве читам дека на фб се препознавате, се прашувам и мене дали ме препознал некој :sweat: Може е време да си го затворам профилот таму :^) Али нема да заборавам кога си сменивме имиња со Лили и ми прати порака: "Се плашев дека ќе бидеш со напучена уста, ама добро е, не си." :rofl: Инаку еднаш мислам дека ја имам видено @zuto со децата во Џино. Седевме маса до маса, минатото лето беше. И баш прокоментирав колку мили дечиња има. По неколку дена постираше слика тука и сум скоро убедена дека беа тие :D Исто и @fana ја препознав на еден коментар на фб, ама само името ѝ го запомнив :tmi: Фанче не се лути :*
    Сега да не ме знаевте ќе си пишев нешто во "На срце ми лежи". Пошто ептен ми лежи и сакам да си оди, ама пустото секогаш се враќа.
    Убав ден ви посакувам :sun:

На Skorpija25, vitamina, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добар ден женски...
    Јас уште денеска слободен, од утре пак турбо...ќе заглавам на пат неколку дена а ништи не сум спремен, ме мрзи....|(
    Денеска знаејќи дека сум слободен, договорив со тројца за кафе дружење..надевајќи се дека само еден ќе се јави па и него ќе го откачев.... тројцата се јавија бе...8-|
    Знам дека ако излезам сега, нема враќање дома до вечер...затоа, ќе ескивирам уште малку

На Skorpija25, vitamina, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Цццц... 11 300 :hai:

:f: Val - Dim :f:

Си легнав во 3... заглавив гледајки филмови. Да поспијам уште малку, послужете се кафе :)
    IMG-273a706803a5aad193c4ee96e01e4c65-V.jpg

Имајте убава нова недела :hug:

На Skorpija25, vitamina, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  19. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Некои луѓе патат од средовечен пубертет или доживотна незрелост ?!

Вие како ми сте ?
    Јас уште од рано утро сум револтирана околу прашања на кои немам одговор.

Покрај поставеното, се прашувам исто дали некој и кога планира да превземе нешто во врска со децата питачи, на родители бездомници ? Злоупотребени без никаква заштита од државата, од општината. На ова ладно време надвор, дремат завиени во колички пред Веро, чекаат милостина. Јас искрено никогаш не би има дала пари, ама би донирала храна, облека и слично. Парите за нив се финансирање на опасниот бизнис со деца питачи, да донирате е да придонесете !

Од тука почнува се ! Тоа дете нема да се образова, никогаш нема да знае друг начин на заработка освен крадење, изнуда, проституција и просење.

Девојче од максимум осум години цела зима мрзне надвор на улица по цел ден и цела ноќ со надеж дека со талентот ќе заработи што повеќе пари. Мајка и е во Германија, еве и јас ја знам, страстен коцкач, тука живее со тетка и. За себе ни кифла не купува. Вели тетка и и рекла дека не треба да знае да брои и да не проба да ги изброи парите кои ги има во себе, да не потроши ништо оти Алах ќе ја казнел. А нив некој да ги казни нема да е лошо. Детето е бистро и учтиво, со потенцијал кој најверојатно ќе пропадне за жал. Се кладам кога би одела во училиште би била одлична ученичка.

Друго девојче, принудено на проституција од мајка и исто питач, премлада да го знае значењето на сексот како акт ( 10 тина години, шокантно знам ) , задоволува повозрасни ( да ме прашате мене болни педофили ) , не ја знае вредноста на банкнотите и нивната вредност ја пресметува во бројност. Цело друштво старци се изживувале врз неа и и дале околу 200 денари по банкноти од 10, Мислеше дека заработи многу, беше пресреќна. Беше жално што мисли дека тоа е добра заработка. Беше жално што мислеше дека така е правилно.

Службите, законите, поретко ?!..

На Oxymoron, TeddyGrey, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро!!!
    Сега станав но касно се вративме од имендени ,а на некој му помина пола работно време,и сега кафе за расонување да пијам...
    Надвор прст пред очи не се гледа од магла што има ако немате потреба да излегувате седете си дома..
    Денес годишнина ни е од бракот 13 години кога поминаа и јас се чудам но да ни се множат...
    Ова да ве честам ми се погоди трилечето;)
    Убава работна недела женчиња!!!
    961A199F-27AB-4791-B140-61F01AB05783.jpeg

На TeddyGrey, Skorpija25, bittersweet и 36 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.