Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.898
    Поздрав од Марс. Правиме лимонада со водата што ја пронајдовме тука, а лимони од зелено пазарче. После се префрламе на вирџин текила :party: Пазете шо праите, сите ве гледам од горе :!:

На WildMk, bittersweet, Abeja и 27 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Убаво да си поминеш, не е оваа Божица за снегови :emo:

На sanjaeva, zhap4e, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Е не си нормална :D
    Ајде, направив кафенце :coffee: и се мислам дали прва да пишам, или да почекам да ме потинтраат малце :wasntme:
    Пред добивање сум и цело време ми се спие, ми се плаче и ми се кара. Ама, бар не ми се јаде :!: Сум ослабела малце од нова година навака, баш ок се чувствувам. Освен некои ситничи проблеми што ми останаа од пред некој месец. Ама ќе се средам таман за све, има да бидам баш тип топ за раѓање :D

На do-re-mi, Желба, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Многу куќни помошнички брееј:lol:
    Добро утро.станав со аларм-првпат во 10 часот. Денес не сум на работа. Си пуштив музика на цел глас, и си почнав со ред да си зачистам по дома, да зготвам ручек, мобилниот го фрлив и цел ден ќе бидеме изолирани од цивилизација. Маж се враќа од работа, ручаме, се смееме, кафенце пиеме. Попладне излеговме да попешачиме, супер е воздухот-чист. Се вративме, ќе изгледаме 2-3 филмови и ќе си легнеме во 23ч. Тоа е мојот сон

А сега реалност, станувам без аларм, брзо спремање по дома. На две-на три зачистено. Набрзинка нешто спремено за јадење. Туш и спремна на работа, цел ден таму. По работа на повик на втората работа, маж цел ден не виден, тој на работа, па потоа приватно на работа. Моб цел ден во раце, де повици, де фемина. Се вратив во 19ч. Пак повик, итно нешто излегло. Се враќам пак на работа. Се прибирам во 22ч. Јадам тост домашен. Маж и тој сега се прибра. Надвор не се дише од што е загадено. Отепани, телевизор брче, не го ни слушаме. По 2-3 збора прозборевме, не ни се ни збори. Дремиме уште 2-3 часа на моб и заспиваме такви-никакви:|

На do-re-mi, Желба, WildMk и 32 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Dobar den i od mene.Luta sum na Biterka oti ne kaza deka do tolku e zesko kaj nea.Sega crknav od toploto,ama imam slugi so ladala so me pafkaat.Duri i kamin imam da ne mi nedostiga kotelot,ama slugive za efekt na vecer go palat,dodeka klimite ladat na najako.Ke trknam do okeanot da se proslapkam,vo bazenot veke mi e dosadno,vamu so sarkojte e poubo.

На sanjaeva, do-re-mi, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Загаден воздухот денес. Му се јавив на маж да му кажам дека не е здраво да се седи тука, па дојде со џетот и тркнавме со децата да подишиме, до Непал. Нигде не е чист воздухот како на Хималаи!

Само да се слушнам со влада, да договорам да го продолжат распустот за уште некој ден, да поседиме малку тука. Можат до толку да ни учинат!

На sanjaeva, Желба, WildMk и 33 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Која од која по-неарна овде:D
    Се гледа дека сме форумски другарки, саде тенџериња и капаци:D

На sanjaeva, do-re-mi, Желба и 33 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Многу ми се свиѓа како спонтано си се надополнуваме во темава :inlove: Баш тенџериња и капаци :D

На do-re-mi, WildMk, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Само јас не се филмав, не сонвав де. А не сонвам оти немам сон. Немам желба ни за брачен живот, ни за деца. Најтешко ми иде кога ми гледаат на кафе и ми викаат удри желба. А ја желби немам.
    На големо не се надевам оти знам дека нема да ми се оствари. Ситните сум научена јас да си ги остварувам.

Ајде ќе пробам.
    Сон ми е да сум колешка на @ninja35
    Да патувам, да го живеам тој возбудлив живот полн со адреналин. И со нервози. Еве да патувам со Џастин Бибер на пример. На турнеја. Низ цел свет.
    Лична асистентка да му будем.
    Сакам да тинтрам а не давам да ме тинтраат. Изрод.

Обично вечер кревав температура, а еве сега рано насабајле зоврев.
    Како права англичанка со мокра коса излегов.

Ако ме снема, сум пцовисала од студ

На Желба, WildMk, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.864
    Допаѓања:
    142.589
    како сум се нанервирала!!!

Пијам само Евиан! И келнеров ми ја носи на температура од 4 степени, а мора да е на 5! Му кажав! 100 пати кажав на 5 степени! Се напив и одма ме заболе глава од ладното! Истурив и чаша и шише, и ене сеа носат нова. Само ако е пак 4 степени!!

И после оти се слеиме од оваа држава! ЕТЕ!!!

На sanjaeva, do-re-mi, Желба и 35 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Леле а мене пред некој ден ми рекоа нема евиан. Факинг нема!!! Ко у свирипичино да се наоѓам одма се пакувам и бегам мислам хало!!! За јадењето да не зборам. Морав свој готвач да мкнам со мене а многу мразам кога некој седи на сувозач до шоферот и го дише воздухот пред да стигне до мене. Срамота е ова ко Кујзнае што да барам.

На do-re-mi, Желба, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Позз
    Ќе одиме сега кока кола да пиеме :wasntme:

На sanjaeva, do-re-mi, WildMk и 29 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Поздрав од мене - Бубале. За евентуалните грешки однапред се извинувам, пишува новиот асистент, му диктирам додека пијам шампањ и ме вози лимузна до спа центар па одам на потпишување на мојата нова книга. Имам уште 8 минути, пишувај побрзо!! Не пишувај го тоа бре :fubar: Чекај, звони телефонот. Што сака сега ов :swear::swear::swear:
    Откажи го состанокот со министерот денес, во 15 ме чека авион за вечера во Дубровник. (wtf)(wtf) не пишувај го тоа бре. ОТПУШТЕН СИ!!!

Кај го најдов овој,ме излажа со згодноЌата, а само две магистратури има |(

Стасав, поминаа 8те мунути(highfive) :lol:

А во реалноста...на работа, допивам кафе, средив извештаи, услужив два клиенти, одбив понуда за кафе, искористив пауза за вибер видео муабет со деца.
    Малиша арен е, со пеперутче во главата ама умот не му дошол пак, :lol: вели му истекол умот преку раната :x и пак е жива ватра не седи ни минутка на едно место.
    Загадено и во Охрид, над 200 покажува апликацијава :worried:

Што убава тема стеначнале, да си продолжам да си фантазирам |-) дур не дошол некој клиент :bandit:

На sanjaeva, do-re-mi, Желба и 34 други им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас сум љубител на функционалност. Облеката и чевлите свежи од хемиско, испеглани, намирисани да ме чекаат на закачалка на влезот од мојата beauty room, па после утринската рутина да се упатам право таму.
    За шминка, сакам сама да се шминкам. Имам MUA кој го плаќам само да ми ја одржува козметиката. Да купи што треба, да измие четки штом завршам со шминкање наутро, да исчисти и среди сѐ поврзано со козметика.
    Не сакам да губам време на работи кои не ми носат пари, ама шминкањето се уште не можам да го препуштам на некој друг.
    На шанкот во кујна секогаш ме чека доручек и кафе. Ќе си јадам на мира, па ќе излезам од зграда. На влез секогаш ме чека шоферот кој веќе го изнел автомобилот од гаража. BMW i8, електричен. Очекувам да не мора ништо да чекам, сакам едноставност и подреденост во животот. Не за џабе ме викаа госпоѓица Филеас Фог.
    Патувам често, ама чисто заради едноставност, строго со приватен авион.
    Од послуга во директен контакт сум само со личниот асистент (машко, со причина), а тој ги менаџира и останатите вработени понатаму, а и се грижи апсолутно никако да не бидам прекинувана беспотребно. Секогаш да имам наполнет телефон покрај себе, секогаш да ми биде целосно функционална опремата. Мислам дека вработил некоја жена која порано работела за Гугл за да се грижи за тие работи, ама искрено, додека сѐ функционира како што треба - ич не ми е гајле. Асистентот ми ги пишува и мислењата на форумот, сигурна сум дека и во тоа е незаменлив.

На sanjaeva, Желба, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Ме изнасмеавте посабајлечки, одамна вака не сум се смеела. Убаво е да сонуваш, нели? Ама и да правиш нешто да се оствари тој сон. Бар јас така мислам.

Иначе не можам да ви се придружам во сонувањето, иако би сакала. Можеби само во соништата сум таа што сакам да бидам, ама сепак реалноста е друга. "Сонував" пред некој ден дека сум на море, ама бргу се вратив во реалноста кога ги видов цените. Кај ќе се оди не знам. Оти бре одмориве луксуз станаа? :(

Анонимна не сум, не кријам ништо, доста од вас ме знаат, ве знам, ама сигурно има и некои што ме знаат, а не ги знам. Не ми е гајле. Ниту се правам совршена, ниту глумам дека имам совршен живот. А не споделувам во детали што ми се случува, па не мора се да знаете :D убаво е нешто да зачувам за себе.

Знаете, сакав да можам еден месец да работам, еден месец да одмарам. Идеално, нели? Ама нема.

Убав ден!

На do-re-mi, Желба, WildMk и 34 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.478
    Туку што се вратив од градината и морам да го пофала градинарот одлично момче си ја завршил работата како што треба розите се прекрасни.
    Сега пијам кафе покрај базенот ми го донедоја менито за денес да го проверам.
    Децата ми се бањаат во детскиот базен се пуштаат од топоганот ми мавтаат и довикуваат мамооо!!!види не јас им се смеам и мавтам.
    Одам сега на масажа после пладне со мм одиме да се повозиме со јахтата.

На sanjaeva, do-re-mi, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Станавме тројцата наспани и насмеани, не чекаше доручек на маса. За секој омиленото, знае готвачката што да спрема за секој одделно.
    Додека дадилката го ранеше малиша, јас и мм доручкувавме и муабетевме нешто лајт, колку да тече доручекот полесно.:inlove:

Дојде батлерот со новото одело за мм , се облече и замина на состанок. За тоа време ќе дојде шминкерката и фризерката да ме средат, ќе одиме на ручек на море, на чист воздух. Овде е презагадено!
    Замислете меѓу најзагадените градови сме!:o
    Се разбира ќе го земеме и малиша да дише чист воздух, а може и ќе прејаде.:D
    Ако е умен , ќе добие и ново Бурбери мантилче за пролет, а и јас со него,разбира се.:inlove:

А реалноста одеше вака :D

Не разбуди маж ми ,да не носи до лабараторија за крв на малиша. Се спремав психички дека
    ќе има плачки, ама супер поминавме, глас немаше, поинтересни беа машините околу за гледање. Ама за тоа не го држеше памукчето,па моите нови тренерки се сега умацкани, ама небитно.:D

Да стане и ќе го носам кај другарка ми, оти по дождот нема каде.:envy:
    Да ми се живи и здрави мама и свеки, без нив сум пола човек. Денес ручекот од мајка е. И за бебе и за нас. Затоа сум растеретена од обврски.
    Наклон до земја на жените кои немаат помош.:bow:
    Јас сама не знам да се организирам оти никогаш не сум оставена сама.:$

Пијам кафе и го игнорирам хаосот во кујна. Жената вчера ми светна, па тоа се сега ситници за средување.:tmi:
    И џогер за со влажни купив, арно ме потсети Секси оти постои чудово, оти само мрчеше оти требаше да замени три крпчиња.|(
    А и за мене полесно, ако нешто правам по цел ден, тоа е бришење под.:D

На sanjaeva, do-re-mi, Желба и 31 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.940
    Добар ден,
    Денес не ми работи мозокот за да се "пуштам" во фантазирање.
    Уште кашлам и како препарирана сум :):(. Нај нервозното од се ми е што ја слушнав малата 3-4 пати се накашла. Носот и е затнат и ми хрчи па мислам дека е од тоа. Молам Бога да не настине, не сакам да ја носам по лекари(и вчера го кажав истото, ама да не заборавите де:D).

Јас со оваа маската се отрув од недишење:D
    . Синоќа си легнав со маска(мислам @Sexybaby86 ја прочитав дека спиела со маска) и мм и мајка ми сабајле се исплашија и рекоа да не се занесувам, ноќе без маска да спијам:D . Ама устата ја покрив само, носот "слободен" беше:) .

Времето надвор мизерија. И да сакаш не можеш да излезеш.
    Да заспие малата па да направам пици за ручек(со готово тесто) и да кркам:D
    . И под присила испив 1 лимон и 1 портокал:) Леле колку нејќам овошје, сокови, чаеви. Ако сака некој да ме мачи, нека ми даде да пијам чај и сок од лимон|( .

@malerozna оној стапот од @SV1911 што ќе го земеше за тебе, побрзо нека го донесе:D
    . Пази си го повеќе здравјето:talk: Најди и некои витамини за имунитет, прополис, мед.... И немој со мокра коса веќе да излегуваш:shake: А за притисокот(јас преплашена од мајка ми) , напрај си некои испитувања(ако веќе не си) и барем примај редовна терапија. Малку иронично е ја што ти пишувам, а ништо не применувам, ама мораш да се пазиш:hug:
    Немој да ми се лутиш (fingers)

Оф, официјално почна да кашла малава:@ Ќе видам денес кско ќе биде и ако продолжи, утре сакал нејќел ќе одиме на преглед:(.

Ајде убав ден, повелете:D:D
    hqdefault.jpg

И ова за мене терапија што треба да ја применувам:D
    FB_IMG_1548158606347.jpg

На Skorpija25, worrieddd, do-re-mi и 29 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Денов долго ми трае, никако некоја обавеза да си најдам. Мислам 6 саат е.
    Се мислам да организирам неколку дена на планина со дете и маш. Треба да ѕирнам изнајмување некоја куќарка зашто сакам и куче со нас а и не сакам во хотел. За изолација сум скроз. Не сакам ни да се разминам со некој. Не е депресија, умор е. И не знам зашто ова не го зборев за празници туку сега ми дојде..ај имам одмор, ќе искористам дел.
    Си направив чај..ајде кој е за.

На Skorpija25, WildMk, TeddyGrey и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    8-|8-|

Хаааај лејдис

Само шо се вратив од шопинг, да обновам нешто од гардеробата, дали за една недела имав уште неизносени ствари, а не сакам да повторувам комбинации па излегов да се снабдам бар за следните месец дена.
    Маж отиде до компанијата да потпише некои договори, па да видам јас што имам за потпишување и толку е со обврски за денес. Да ги завршеме нив па да одеме не ручек. Немам готвач туку за секое јадење си имаме омилено место. Денес дека лазањи сакаме за ручек во италијанскиот ресторан ќе тркнеме. Не може еден ист готвач сите кујни перфект да ги знае. За десерт дека баклава со ф'стаци сакам, па до еден турски ресторан ќе поминеме, блиско е до овој итаалијанскиот.
    Утре со жената што ќе ни биде сурогат мајка на децата треба да се сретнеме. Да видеме што одлучила, дали близнаци ќе ни роди или едно по едно.( @CameliaMiller Каме поздрав, ако е арна ќе ти ја препорачам) И дадовме нејзе да одлучи, ипак и она е човек не машина.
    Жената што чисти треба да дојде исто утре па праам распоред кој кога. Не ми се остава странец сам дома.
    ... и така

Ај назад во реалноста. :lol: Едвај чекам крај на работно време, нервоза ме убија, дома правосмукалка ме чека. МаШ е дома јер од сабајле на систематски беше, па зготвил јадење, да не останеме гладни и вечера обезбедил, да не мислете кој знае шо обезбедил, ѓевречиња купил оти луксуз е поручек ѓеврече да најдеш низ град, а одамна сакам да си апнам. Ми се спие инаку :yawn:

На Skorpija25, worrieddd, Желба и 29 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.