Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.230
    Така една другарка стално ми вика , сум имала добар метаболизам . А маж ми и вика - Морее, и добра снага има:rofl::rofl:

На Skorpija25, Желба, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Леле што ме снајде(facepalm):@:rofl:
    Сите можни врати,рампи од зграда,капија,ограда,гаражи,сите шупчиња,дупчиња на работа затворени,едвај си излегов по 300 објаснувања со обезбедување,за малку во полиција ќе вртев:rofl:
    Уште да им го знаев бројот,цел живот го мешам со пожарна и другите(facepalm)
    Наравоучение:?::D
    Сама со себе уште се смеам...

На Желба, Dust, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.451
    Допаѓања:
    206.739
    Лелееее....три четвртинки бурек...ам јас одвај осминка јадам. За друго си немам проблем, до бурекот ќе да е :$
    Море благото ме убива...и тоа што на работа скоро ич не јадам, па кога ќе дојдам дома сум прегладнета, и после Цацко ми е крив што качив пет кила во една недела, мож и појќе се. Уф...

Иначе и јас ич не се пазам. Болки и грчеви во мускули се почетокот...за понатака нејќам ни да мислам.

На Желба, Dust, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.370
    Допаѓања:
    227.348
    Омега 3

На kuc, Milobebence, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.033
    Допаѓања:
    180.230
    На мм на работа обично му купуваат по еден сирењак за доручек . Тие од 10 ден што се . Половина мене ми го носи , многу му бил .:emo:
    Некогаш кога е многу гладен , а тоа се случува еднаш во месецот, доручкува цела осминка бурек и цела чаша јогурт 8-|

Едит
    Пак почнав да гњавам со ММ
    Ај одам
    Чао
    Досадна сум ,знам:)

На Skorpija25, Dust, Melinda85 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    102.783
    Погодете што?Го купив и јас фамозниот џогер,ама од што не сум со сите,дршката некаде ја заборавив ,може и во ДМ на каса.Колку сум изгубена човече|(
    Сега срам ми е да ја барам кај што сум била.
    Не се чувствувам ни јас добро.Синоќа се вртев,не можев воздух да земам,некој немир во мене...мисли,растрепено тело до толку што едвај стоев на нозе.Дрмнав диазепам и некако телово се смири ама сон никако на очи да дојде.Дури мислев да се јавам да не одам на работа.
    И ме стега штитнава,...извинете само кукам ама нема на кој да се пожалам.Демек ќе ми олесни ако се пожалам.
    Како мало дете сум,сега тутнете ми чоколатка да се утешам.

Ќерка ми сака да одиме за 8ми март за Истанбул,ама пусто 5 дена ми требаат слободни,па и 6зависи кога ќе се вратиме.Како толку дена да добијам?А сакам,ми се оди,да ја разбијам рутинава...

На Желба, evangelina.ina, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.451
    Допаѓања:
    206.739
    Законски имаш право на вкупно 21 ден одмор во годината. Претпоставувам не ти се сите искористени. Можеш да си ги земеш преостанатите денови. Е сега, газдиве што не почитуваат закони се друга приказна. Ама верувам дека можеш да го пријавиш ако не ти даде слободен ден. Многу им се плашиме оти тешко се наоѓа работа.

На Желба, evangelina.ina, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.755
    Допаѓања:
    284.886
    Море,многу стапови за овде ни требаат изгледа.
    Лунке ,да одиш!
    Бубче,не јадеш ти многу туку мт јаде малку!

На Skorpija25, Желба, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    102.783
    @Annath многу убаво знам колку имаме одмор,имам искористено 15 дена и тоа со саботи и недели празници сФе.Значи 2 недели.А не смеам да зуцнам зашто пак ќе си имам проблеми и нервози.
    Не знаеш како е да работиш за газда.Зошто?Зашто немам друго чаре.

На Желба, Dust, SV1911 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    183.111
    Ако го пријави, ќе ја избркаат од работа. Може не одма, ама после некое време ќе ѝ направат некоја намештаљка.

На Желба, Dust, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.451
    Допаѓања:
    206.739
    И јас работам за газда. Знам како е. Имам искористено само 10 дена за одмор, двапати што зедов денови, вкупно 13. Остатокот така ќе ми пропадне... Ги чувам не дај Боже за децава, ако се разболат или слично, ама како би си ги зела на раат да одморам. Ама нема. Пошто јас немам кој да ме замени. Сама правам се. Нема опасност да ме избркаат ако ги пријавам, оти тешко се наоѓа брза замена. Башка со искуство нема.

На Желба, Dust, SV1911 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.645
    Допаѓања:
    187.132
    Едно домаќинско прашање: дали перете спортски патики? Оние за трчање што се? И како?

На BearMe, dunika, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.451
    Допаѓања:
    206.739
    Во машина на програма за осетливи алишта. Со малку прашок се перат убаво. Е сеа моите платнени се. За кожа не знам.

На Dust, kuc, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.645
    Допаѓања:
    187.132
    Да, платнени се, баш оние за трчање. Ми е страв да не ја оштетам машината, па за патиките налет нека се. Исклучуваш центрифуга така?

На kuc, LejlaD, LiliBoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.062
    Допаѓања:
    112.652
    Леле бубче јас да го јадам тоа е тек тогаш тешко мене.
    Мм јаде ко тебе врвка јас ретко четврт бурек ретко 2 пати во годината инаку едвај и осмина јадам.
    Благо едно румче и толку чоколада од 100гр пола ова јадев сега благо не јадам.
    На ручек пр една средна кутлача со манџа ама јадев доручек ручек вечера по 2 кришки леб.
    И пак таложев јас кг мм врвка е да го гледа човек ќе мисли не му давам да јаде.
    Блазеси ви на метаболизмот.
    Инаку кога сме кај храна морам да се пофалам на иста вага во аптека 65кг.:muscle:
    Зарем можно ли е лебот грицките благото тоа што го јадев и соковите да ме дебелеа толку многу.
    Нив ги елиминирав и ова е резултатот.
    Но и вежбам зумба ем за тело ем за душа ми е вежбањево после него мирна ко бајче.
    И стомаков каде каде спадна.

На Skorpija25, Желба, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    И јас сум во приватен сектор ама се е регуларно ептен, се по законот. Да се чудиш дури!
    Сега дека колешкава користеше зимски одмор и што работевме повеќе саати (6 саати повеќе додуша) веднаш еден слободен ден плус ми дадоја. Ма до шефицата е! Жена змеј е- алал да и е! Колку обврски има а пак на сите да излезе в пресрет :bow:

Платата ми може подобра, ама така е во мојата подружница, ама поради работната атмосфера ми се допаѓа. Не е се ни во парите.

Добра вечер.
    Не ве читав деновиве многу, а и многу пишувате. Треба да сум на одмор за редовно да ве следам. :D

Пак сум на рестрикција од благо, поминаа празниците, и да знаете колку ми одговара на организмот.
    Метаболизмот е убрзан, нема надуеноста во стомакот, ко повеќе енергија да имам.
    Не бе, шеќерот е тивок убиец.
    Сега сум на возраст кога веќе осеќам да ми штети.
    Мора да внимаваме. (hollest)

@NarCis@ се перам во машина, со центрифуга. Може да додадеш некои стари крпи или подлиги плус со патиките да не ти тропаат во машината, ама јас и онака само патики перам некогаш.

Последна измена: 24 јануари 2019
    На Skorpija25, Желба, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.132
    Допаѓања:
    119.749
    Хај

Викендот почна за мене, три дена слободна сум.
    Утре Скопје ќе се мери, и сестра ќе видам.и исполнет цел ден:inlove:

Џогер имам еден од топ-шоп и шознам, добар ми е.не се разбирам многу многу.

Бурек еднаш годишно јадам и тоа само осминка, ама јогурт секој ден со ѓеврек доручкувам во 12 ч. :wasntme:

Многу неубави вести слушам секојдневно, се за млади луѓе-се замислив малку за животот, искрено.
    Да не се нервираме, да живееме-ама....пак се нервираме.

Уплатив во Банско во февруари, по повод годишнината од брак. Ќе прославиме таму.

Друго незнам што да кажам-дајте тема?:)

Ааа @CameliaMiller фали,нешто не ја читам во последно време:hug:
    Се надевам, дека е добра:?:

Колку работи натрупав во постот, се' сакам да кажам а ништо не кажав, уствари:D

Едит: @lunicka лани бев со колешки од работа во Истанбул, за 8 ми март. Да одиш, преубаво си поминавме:)

Последна измена: 24 јануари 2019
    На Skorpija25, Желба, Dust и 27 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.370
    Допаѓања:
    227.348
    И јас сум јадач. Е сеа у бурек изразено зависи од кај е бурекот. Ако е од св. Николе на водњанска 1/4 ми е таман ама ако е од Вардар кај нас у маало онда 2/4.
    Тост од лесковац голем и појачан јадам без фрка. Ловачка од вили исто така. Не се дебелеам лесно реално 6 месеци треба без усул да гнетам за да качам 4-5 кг. Без усул се мисли и по неколку чоколади на ден. Ама затоа лесно симнувам. Во недела ми е мерење баш ќе видам до кај сум..

На Skorpija25, Желба, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.217
    Обожавам бурек. Еднаш до двапати месечно кркаме за доручек, со јогурт. Јадам колку ќе изедам, другото маж дојадува. Осмина ми е малку, четврт многу. Ама обожавам бурек со сирење :inlove: Од Јовче во аеродром ми е врв.

Пуштив машини и за перење и за садови, се бањав, наранив дете, а маж уште го нема да “ручаме”. Абе еднаш не сме ручале во пристојно време. Да ти се плукнам и во работа и во се :@

Малава сама се качува и слегува од гарнитура, се раскока до мене и се џапа по моб. Ај отидов, мора 4 очи отворени со неа :!::D

На Skorpija25, Желба, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.986
    Допаѓања:
    265.991
    Бич плииз!!!
    Јас имам изедено една тегла мед, наеднаш, од кило:tmi::worried:.
    Втор пат трудна, пола кг мед:bandit:. Не прашувајте како преживеав:drunk:.
    За благо немав контрола, сестра ми ме викаше правосмукалка:rofl:.
    Се дојадував, дури и на мали кашите:D.
    Сега сум најдисциплинираниот човек. Строго тоа што треба, а неколку дена сум и без благо.
    Полека ќе се префрлам скроз на овошје, зеленчук и месо.
    За здравје се работи.

На мене болките во коските т.е зглобовите ми беа од глутенот.
    Што се не пиев, ама без ибопрофен не поминував. Витамини не ги смируваат за жал.
    Сега сум ок.
    Ама нормално морам витамини плус да пијам.

@lunicka опција маркет нели доаѓа во предвид, да сменеш работа? Не дека и таму е лесно, ама во поголемите маркети се почитува Законот.

На Желба, Dust, do-re-mi и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.