Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Така една другарка стално ми вика , сум имала добар метаболизам . А маж ми и вика - Морее, и добра снага има:rofl::rofl:

Skorpija25, Желба, Dust and 17 others like this.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Леле што ме снајде(facepalm):@:rofl:
    Сите можни врати,рампи од зграда,капија,ограда,гаражи,сите шупчиња,дупчиња на работа затворени,едвај си излегов по 300 објаснувања со обезбедување,за малку во полиција ќе вртев:rofl:
    Уште да им го знаев бројот,цел живот го мешам со пожарна и другите(facepalm)
    Наравоучение:?::D
    Сама со себе уште се смеам...

Желба, Dust, Sesil and 18 others like this.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Лелееее....три четвртинки бурек...ам јас одвај осминка јадам. За друго си немам проблем, до бурекот ќе да е :$
    Море благото ме убива...и тоа што на работа скоро ич не јадам, па кога ќе дојдам дома сум прегладнета, и после Цацко ми е крив што качив пет кила во една недела, мож и појќе се. Уф...

Иначе и јас ич не се пазам. Болки и грчеви во мускули се почетокот...за понатака нејќам ни да мислам.

Желба, Dust, SV1911 and 25 others like this.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Омега 3

kuc, Milobebence, mareane and 2 others like this.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

На мм на работа обично му купуваат по еден сирењак за доручек . Тие од 10 ден што се . Половина мене ми го носи , многу му бил .:emo:
    Некогаш кога е многу гладен , а тоа се случува еднаш во месецот, доручкува цела осминка бурек и цела чаша јогурт 8-|

Едит
    Пак почнав да гњавам со ММ
    Ај одам
    Чао
    Досадна сум ,знам:)

Skorpija25, Dust, Melinda85 and 17 others like this.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Погодете што?Го купив и јас фамозниот џогер,ама од што не сум со сите,дршката некаде ја заборавив ,може и во ДМ на каса.Колку сум изгубена човече|(
    Сега срам ми е да ја барам кај што сум била.
    Не се чувствувам ни јас добро.Синоќа се вртев,не можев воздух да земам,некој немир во мене...мисли,растрепено тело до толку што едвај стоев на нозе.Дрмнав диазепам и некако телово се смири ама сон никако на очи да дојде.Дури мислев да се јавам да не одам на работа.
    И ме стега штитнава,...извинете само кукам ама нема на кој да се пожалам.Демек ќе ми олесни ако се пожалам.
    Како мало дете сум,сега тутнете ми чоколатка да се утешам.

Ќерка ми сака да одиме за 8ми март за Истанбул,ама пусто 5 дена ми требаат слободни,па и 6зависи кога ќе се вратиме.Како толку дена да добијам?А сакам,ми се оди,да ја разбијам рутинава...

7. Annath

Annath Форумски идол

Законски имаш право на вкупно 21 ден одмор во годината. Претпоставувам не ти се сите искористени. Можеш да си ги земеш преостанатите денови. Е сега, газдиве што не почитуваат закони се друга приказна. Ама верувам дека можеш да го пријавиш ако не ти даде слободен ден. Многу им се плашиме оти тешко се наоѓа работа.

8. mareane

mareane Форумски идол

Море,многу стапови за овде ни требаат изгледа.
    Лунке ,да одиш!
    Бубче,не јадеш ти многу туку мт јаде малку!

Skorpija25, Желба, Dust and 22 others like this.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

@Annath многу убаво знам колку имаме одмор,имам искористено 15 дена и тоа со саботи и недели празници сФе.Значи 2 недели.А не смеам да зуцнам зашто пак ќе си имам проблеми и нервози.
    Не знаеш како е да работиш за газда.Зошто?Зашто немам друго чаре.

Желба, Dust, SV1911 and 15 others like this.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Ако го пријави, ќе ја избркаат од работа. Може не одма, ама после некое време ќе ѝ направат некоја намештаљка.

Желба, Dust, SV1911 and 17 others like this.
  11. Annath

Annath Форумски идол

И јас работам за газда. Знам како е. Имам искористено само 10 дена за одмор, двапати што зедов денови, вкупно 13. Остатокот така ќе ми пропадне... Ги чувам не дај Боже за децава, ако се разболат или слично, ама како би си ги зела на раат да одморам. Ама нема. Пошто јас немам кој да ме замени. Сама правам се. Нема опасност да ме избркаат ако ги пријавам, оти тешко се наоѓа брза замена. Башка со искуство нема.

Желба, Dust, SV1911 and 21 others like this.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Едно домаќинско прашање: дали перете спортски патики? Оние за трчање што се? И како?

BearMe, dunika, Mr. Right and 3 others like this.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Во машина на програма за осетливи алишта. Со малку прашок се перат убаво. Е сеа моите платнени се. За кожа не знам.

Dust, kuc, Bozica1980 and 7 others like this.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Да, платнени се, баш оние за трчање. Ми е страв да не ја оштетам машината, па за патиките налет нека се. Исклучуваш центрифуга така?

kuc, LejlaD, LiliBoz and 1 other person like this.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Леле бубче јас да го јадам тоа е тек тогаш тешко мене.
    Мм јаде ко тебе врвка јас ретко четврт бурек ретко 2 пати во годината инаку едвај и осмина јадам.
    Благо едно румче и толку чоколада од 100гр пола ова јадев сега благо не јадам.
    На ручек пр една средна кутлача со манџа ама јадев доручек ручек вечера по 2 кришки леб.
    И пак таложев јас кг мм врвка е да го гледа човек ќе мисли не му давам да јаде.
    Блазеси ви на метаболизмот.
    Инаку кога сме кај храна морам да се пофалам на иста вага во аптека 65кг.:muscle:
    Зарем можно ли е лебот грицките благото тоа што го јадев и соковите да ме дебелеа толку многу.
    Нив ги елиминирав и ова е резултатот.
    Но и вежбам зумба ем за тело ем за душа ми е вежбањево после него мирна ко бајче.
    И стомаков каде каде спадна.

Skorpija25, Желба, Dust and 17 others like this.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

И јас сум во приватен сектор ама се е регуларно ептен, се по законот. Да се чудиш дури!
    Сега дека колешкава користеше зимски одмор и што работевме повеќе саати (6 саати повеќе додуша) веднаш еден слободен ден плус ми дадоја. Ма до шефицата е! Жена змеј е- алал да и е! Колку обврски има а пак на сите да излезе в пресрет :bow:

Платата ми може подобра, ама така е во мојата подружница, ама поради работната атмосфера ми се допаѓа. Не е се ни во парите.

Добра вечер.
    Не ве читав деновиве многу, а и многу пишувате. Треба да сум на одмор за редовно да ве следам. :D

Пак сум на рестрикција од благо, поминаа празниците, и да знаете колку ми одговара на организмот.
    Метаболизмот е убрзан, нема надуеноста во стомакот, ко повеќе енергија да имам.
    Не бе, шеќерот е тивок убиец.
    Сега сум на возраст кога веќе осеќам да ми штети.
    Мора да внимаваме. (hollest)

@NarCis@ се перам во машина, со центрифуга. Може да додадеш некои стари крпи или подлиги плус со патиките да не ти тропаат во машината, ама јас и онака само патики перам некогаш.

Last edited: Jan 24, 2019
    Skorpija25, Желба, Dust and 23 others like this.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Хај

Викендот почна за мене, три дена слободна сум.
    Утре Скопје ќе се мери, и сестра ќе видам.и исполнет цел ден:inlove:

Џогер имам еден од топ-шоп и шознам, добар ми е.не се разбирам многу многу.

Бурек еднаш годишно јадам и тоа само осминка, ама јогурт секој ден со ѓеврек доручкувам во 12 ч. :wasntme:

Многу неубави вести слушам секојдневно, се за млади луѓе-се замислив малку за животот, искрено.
    Да не се нервираме, да живееме-ама....пак се нервираме.

Уплатив во Банско во февруари, по повод годишнината од брак. Ќе прославиме таму.

Друго незнам што да кажам-дајте тема?:)

Ааа @CameliaMiller фали,нешто не ја читам во последно време:hug:
    Се надевам, дека е добра:?:

Колку работи натрупав во постот, се' сакам да кажам а ништо не кажав, уствари:D

Едит: @lunicka лани бев со колешки од работа во Истанбул, за 8 ми март. Да одиш, преубаво си поминавме:)

Last edited: Jan 24, 2019
    Skorpija25, Желба, Dust and 27 others like this.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

И јас сум јадач. Е сеа у бурек изразено зависи од кај е бурекот. Ако е од св. Николе на водњанска 1/4 ми е таман ама ако е од Вардар кај нас у маало онда 2/4.
    Тост од лесковац голем и појачан јадам без фрка. Ловачка од вили исто така. Не се дебелеам лесно реално 6 месеци треба без усул да гнетам за да качам 4-5 кг. Без усул се мисли и по неколку чоколади на ден. Ама затоа лесно симнувам. Во недела ми е мерење баш ќе видам до кај сум..

Skorpija25, Желба, Dust and 16 others like this.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Обожавам бурек. Еднаш до двапати месечно кркаме за доручек, со јогурт. Јадам колку ќе изедам, другото маж дојадува. Осмина ми е малку, четврт многу. Ама обожавам бурек со сирење :inlove: Од Јовче во аеродром ми е врв.

Пуштив машини и за перење и за садови, се бањав, наранив дете, а маж уште го нема да “ручаме”. Абе еднаш не сме ручале во пристојно време. Да ти се плукнам и во работа и во се :@

Малава сама се качува и слегува од гарнитура, се раскока до мене и се џапа по моб. Ај отидов, мора 4 очи отворени со неа :!::D

Skorpija25, Желба, Dust and 22 others like this.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Бич плииз!!!
    Јас имам изедено една тегла мед, наеднаш, од кило:tmi::worried:.
    Втор пат трудна, пола кг мед:bandit:. Не прашувајте како преживеав:drunk:.
    За благо немав контрола, сестра ми ме викаше правосмукалка:rofl:.
    Се дојадував, дури и на мали кашите:D.
    Сега сум најдисциплинираниот човек. Строго тоа што треба, а неколку дена сум и без благо.
    Полека ќе се префрлам скроз на овошје, зеленчук и месо.
    За здравје се работи.

На мене болките во коските т.е зглобовите ми беа од глутенот.
    Што се не пиев, ама без ибопрофен не поминував. Витамини не ги смируваат за жал.
    Сега сум ок.
    Ама нормално морам витамини плус да пијам.

@lunicka опција маркет нели доаѓа во предвид, да сменеш работа? Не дека и таму е лесно, ама во поголемите маркети се почитува Законот.

Желба, Dust, do-re-mi and 23 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.