Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас толку да изедам мислам ќе ме хоспитализираат. И шеќерот го сведов на ептен минимум, не ми ни бара душа.
    Дури и малце љубоморам кога ќе слушнам како некој јаде све а нема мака. Јас бурек кога јадам после цел ден чаеви за желудник пијам :tmi:
    Дојдов касно, тек сега ќе си влезам под туш :smirk: уште да си имав друштво :$ Ако, ќе почекаме уште малце, све друго нека се среди прво...

На Skorpija25, Желба, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ако преживеам денес арно ќе е :). Некој ми ја има земено мерката, ама ај ќе си молчам.
    На радио песни за сечење вени, ме враќаат во "младоста", во периодот на пеперутките.
    За јадење си јадам, ваа шија не е од туршија. Бурече од Силбо, тост од Нино, чоколади секакви, колачи, торти, тестенини... кога јадам тоа е без мерка, ама кога ќе се ставам на режим со добра причина тоа е тоа, нема бегање.
    Годинава причина ми е закажана средба со средношколско друштво. Значи до мај мора манИкенка да се сторам.
    Џогер не купувам освен ако со него не иде и некој што ќе го шета низ куќа, имам јас од Топ шоп еден арен ми е.
    Поздрав и убава вечер.

На Skorpija25, Желба, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Не, каква што е програмата, така оставам. Можеш и крпи да ставиш, арно ти кажа Скај. Не би требало да се оштетат.

Лилке, блазе тебе .... Ама мислам назад ти е зимата. Со годините се осеќа успорување, барем мојов метаболизам е успорен. Не ќе е лошо тироида да проверам.

Јас не се жалам од газдите, се жалам што сум сама, и цел товар е на мој грб. Затоа не можам да одмарам почесто во годината, а ми треба. Не сакаат двајца доктори да плаќаат, а не дека не можат. Не сакаат. А полесно ќе е ако сме двајца. Па и во смени.

4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Епа јас од понеделник па натака ќе викам само фала, фала, фала.... :D

И спортски и секојдневни и влечки и папучи за по дома пикнав еднаш на 60 пред прање со прашак со центрифуга со сВе па еве читави се. Машинава моја е стара и нема некои посебни програми како новиве. :?:

Индијанциве си отидоа. Ќе ми фалат, па кога и двајцава ќе ми се обратат со вујЦе се радувам дека не знаат многу македонски. :)
    И тоа сега за сега, малце се натажив. :|

5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.157
    Детето каде е?

На Dust, bittersweet, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.858
    Фала ви женски и еден дечко :* Ќе пробам така како шо кажавте ^_^

На Dust, M&M, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Да ви кажам само дека лососот во кам е на попуст до среда 189 ден.

На Dust, doubleg, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  8. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Стави ги во вреќичка и стави крпи во машина и гајле немаш :)
    Проверено

На Dust, NarCis@, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Заборајв да си кажам, купив правосмукалка...ама ниедна од тие што ми ги препорачавте. Сепак, фала ви. Иначе мојата на Карчер е, поубава правосмукалка не сум имала во живот, влече ко луда. Неспоредлива е со Филипс, Беко, Самсунг... Мана е што има краток кабел, и делот за усисавање што се движи по земја (не знам како да го кажам) е за никаде. Ама среќа, пасува делот од старата правосмукалка. Ако се преврти,се блокира процесот на усисавање, и нема опасност ѓубрето/водата да оди во моторот. Ќеса се менува на 2-3 месеци, можеби и подолго, зависи колку често ја користите. Филтерот се чисти со самата правосмукалка, т.е се издувува со цревото поставено на делот каде што излегува воздух. Ако некого го интересира, моделот е WD3, чини 5500 денари.

Ова требаше во темата за правосмукалки да оди...ај и таму ќе го ставам.

На Желба, Dust, LiliBoz и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @Annath од каде ја зема? Стави и линк во темата. :)

На Dust, LejlaD, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    @NarCis@ редовно перам патики во машина на 40ц со 1000 вртежи,само прашок..ништо не им е,ко нови се.

Во Мк имав само 15 календарски денови одмор,и тоа летен,во зима никако.Не можев да ги пријавам оти беа врзани со власта,па понатака јасно е се..
    Во школо за јазици па не одјавуваа во лето за распуст,3 месеци без плата.
    Од шупливо во празно работата..
    Може некогаш ке се смени на подобро,иако не верувам во догледно време,бетер ке е..

Напади и за благо и болки во кичма ме мачат цел ден.Ај нека ми дојде,да се смирам малце.Жена.

На Желба, LiliBoz, SV1911 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Напишав таму. Ивбис се вика фирмата.

На NarCis@, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Детето го избањахме и го успахме :D

На Skorpija25, Желба, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.379
    Da ve prasam za mislenje barem vie so medicina sto ste-dali ima benefit od aspirin 100 ka za pienje?oti imam slusnato deka i andolot 100 znaj krvarenje da napraj vnatresno,sto i bese slucaj so edna prijatelka.Prasanjevo mi bese ima li korist ili nisto bitno?

На LiliBoz, SV1911, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Бубче сватот ти каде колку тебе и блачко и солено. Па може да удрите еден натпревар.
    Е затоа холестеролот заминал малку во вис.:headbang:

Јас толку јадам цел месец. :D
    Ама за брза храна сум тата мата е тоа ми е најголем порок. Обавезно си ја имам на мени. :worried:
    Среќа уште не се познава. Ама кој знае..

Нарцисо дома имаме 949292 видови патики, овај цели лопати се и се оди во машина. Како млада невеста ја полнам машината со патики и мм вика што правиш, јас на рака си ги перев. :^)
    Епа викам повели продолжи, ама и моите испери ги. Од тогаш не зуцнал, се оди во машина.

На Желба, Dust, do-re-mi и 24 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.858
    Види невестата опасна :D Јас патики со крпа чистев, ама пак не е тоа тоа. И се мислам да ги пикнам во машина, ама не знам дали ме разбравте, мене за машината ми е, ич не ми е за патиките :worried: Ќе ги зачистам грубо пред да ги пикнам во машина и ќе пробам (fingers) После стандард се чисти машина со сода на 60-90 :!:

На Желба, Dust, LiliBoz и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.272
    100% не и е ништо на машината. Јас од кога се омажив недомаќинка станав и у машина ги перам. Дома со рибача четка ги перев, екстра се чистат во двата случаи. Ко Дафи, и јас полнам машина и пуштам на 30/40° со центрифуга.

Со муж се потскарав, дете легна, јас гладна ко волк а вечерана сум. Морам кутиите од пакетчиња да ги тргнам од видно поле да не грешам душа. А всушност сакам смоки да грицкам. И да пијам нешто ко спрајт на пример...

На Skorpija25, Желба, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  18. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Не спомнувај грицки, ми се јаде цело време. Сега излегов од кујна, како реклама за Глос беше, не знам дали ја памтите :) Некогаш се прашувам колку луѓе живеат тука и од кај излегоа сите тие садови... Изгледа повеќе луѓе живеат, во плакар еден куп облека за малку не ме фаќа, за едно бројче... А фин вкус таа послабата, се и бендисувам.
    Испив се природно што најдов дома и сега сум подобра. Ќе седнам да пишувам студија на тема: Температурата како лек за ПМС, позитивни страни на немањето сила да мрднеш од кревет и зошто е подобро да те болат сите коски и мускули отколку стомак...

На Желба, Dust, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Јас па не знам на друг начин да перам патики освен у машина :tmi: ко нови се послето.

Реков нешто лесно да јадеме за вечера. Мислев, мислев и одлучив кифли да месам и пилешка салата да направам. (facepalm) Ма каква диета. Гладна мечка оро не играе :tmi: Не дека не ми треба диета, едно 10кг ако не и више имам за симнување. . ]:)

20. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Друштво ,малку помош ,контакт од некој што поправа машини за шиење ,ако имате да ми пишете
    Муабетиве ептен домаќински :)

На Milobebence, Annath, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.