Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Има бенефит-секако.
    Но сите тие се нестероидни антиинфламаторни лекови кои во несакани дејства знаат да направат крварење-за жал.
    Доколку немаш склоност за крварење и немаш чир на желудник или дванаесетпалечно црево-можеш да ги примаш.
    Доколку имаш болки во желудник наутро можеш да пиеш лек за желудник како ранитал или нолпаза како превентивно да не направиш проблем од аспиринот

На Желба, LejlaD, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.379
    Баш ради ова прашав,имам чир на дванаесетпалачно црево,фала ти на одговорот,доктор ми препорача да пијам,мене шубе ми беше ради чирчево,не ги купив,никогаш не сакам да изигравам др,ама некое внатрешно чувство ми беше дека не се за мене.Фала ти уште еднаш

На Milobebence, Sexybaby86, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.717
    Убав бурек одамна немам јадено, или е до бурекот или до мене. Некој спомна јовче во аеродром е врв мене па ич не ме бендисува. Порано многу сакав бурек со сирење сега не можам да најдам негде да ми се свиѓа, некако многу е мокар и лигав внатрешниот дел, никогаш бурек со месо не сум сакала сега па меѓу сирење и месо ќе одберам месо. Или ми се сменит скроз вкусот можеби :^)
    Така да ретко јадам бурек :) - заклучок :D
    Ептен битен муабет свртев :). Не ми се спие пак, нешто не е во ред со мене, дури и вино пиев ништо :)
    Инаку и мене ми е ептен успорен метаболизмот откако начукав 40, уште апетитов да го успорам |(

На Желба, Milobebence, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.138
    Сигурна сум дека утре сите ќе апнеме по некоја осмина бурек,од муабетиве,
    Јас најногу си го сакам домашниот мој бурек,а инаку можам и пола тепсија да изедам,ама од четврт повеќе не сум изела.
    Патики перам и јас во машина. Море се перам во машина.
    Сега ќе чекам да го стави кафето Вал -дим,иде ...(hollest)

На Dust, do-re-mi, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.966
    Тргнав накај кревет и реков ај уште еднаш да провртам по програмите...
    Кај свртев кај се запустив...емисија на пинк која ме потсети на трагичен период од мојот живот....премрежје кое цел живот ќе ме прати...солзи ме угушија....

Од друга страна приказната ми укажа колку сме среќни што имаме здрави,среќни и немирни деца...
    Господ да ни ги чува...

Може требаше во друга тема ама само овде можам да се разлигавам 100%...

На Желба, Dust, do-re-mi и 19 други им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Само јас ли не сакам бурек?
    Од мирисот ми се лоши,па и мрсна хартија кога ке видам:x
    Е,во Силбо вртената пита со спанаќ ми е превкусна,тоа можам да го јадам.
    И за варен ѓеврек би убила во моментот:inlove:

Многу се вознемирив,сега нема да заспијам.
    Слушнав женско пискање,чудно беше, и куче лаеше.Прво игнорирав,па излегов на балкон,ништо.Пак вришти некој.Си направив филм дека се девојчиња,си играат во снегот,макар што е касно па и четврток.
    Едно време во ходник слушам лупање на влезна врата,ке ја срушеа,мислев кај нас се.Полиција.
    Комшијата ја тепал жена му.Вол гнасен.А трудна е и тоа во поодмината бременост,и веќе имаат едногодишна ќерка.Навидум се млад нормален пар.На “здраво” сме само,ама многу се вознемирив.
    Среќа не сватив порано,ке го будев м.м и ке ја направевме големата.

На Skorpija25, Желба, Dust и 27 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.058
    Само да Ве поздравам :f:
    Толку имам време... Само што се прибраа дечките дома и ме викааат во кујна (facepalm)

Набрзина прочитав што сте дискутирале...
    Џогер што шета сам по дома има некаде?
    Витамини и минерали внесувам единствено преку храна... Не сум по вештачките таблетки :tmi:
    Иии да...Ставете ме во групата на јадачки :!:

@LejlaD среќен роденден мила :f:
    Ве гушкам сите :hug:

ПС @mareane од брзање kафето ке го заборавев cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg

На Skorpija25, Желба, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.146
    Го погодив муабетот со патиките дојдов на време :D сум ги пуштила на 60ка да вртат (facepalm) да се исушат ќе ги пробам ама некако на изглед како собрани изгледаат :worried: нема да ги прежалам ако е така.
    Цела ден ќе издржам без јадење ама навечер е маката :| не внимавам и тоа се познава на мене...карактер 0 за такви работи.

Јас која обожавав зима сега едвај чекам да помине.Ја сакам онаа зима на југ што ја има а не оваа овде :|

Поздрав друштво :hug:

На Skorpija25, Желба, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро вечер и од мене.
    Терав турбо 20тина дена, денес болна е легнала младата маџирка. Цел ден го одлежав, на чат еден куп муабет си направив. Ама со никој не ми се збори. Си чатам со двајца бугари и им се чудам. Едниот мажага, ама пизда, другиот пизда, ама мажага.
    Зошто во еден не можам да најдам сѐ што барам? Дали ќе морам да се посветам на полигамија? Да имам двајца мажи? Дали премногу барам?

Бурек и јас како @dunika не јадам. Во 20 години дали 10 пати сум каснала. Обично пица бурек ако има, месо и сирење нема шанси.

Лежам и дишењето ми иде тешко. Да речеме ме мрзи да дишам уствари се осеќам преморено. Нема да речам како 100 годишна оти сигурна сум дека тие имаат повеќе енергија од мене.

На Dust, flower30, Milobebence и 17 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Ти стварно за ќотек си плачеш.
    Да си ја земеш мајка на една недела,или ти да си одиш дома.Имаш доволно саати изработено за до 2022!

На Dust, flower30, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.087
    ПрошетаХме и ние малку
    Божем за во Боко тргнавме -па ај не таму досадно е , ај на мотелот ќе идеме - па не и таму ,па ај на жаби у Ѓавато - е таму не се пушело .
    На крај пак Фламинго завршивме.
    Пијнаме и апнахме за без пари, чукнаме по 10 евра ,маж ги исчуре јас добив 30 и ајт дома :)
    Јадев некое пилешко у некој чуден сос . Лошо ми е малку ]:)
    @dunika Дунде ќе извињаваш ,ама ќе морам да отворам една од твојта фанта. Душата ептен ми сака :)
    Ќе ти купам нова ,нека не брза снајка да оди кај мојО:)

Ај се слушаме сабајле
    По ладО8)

На Skorpija25, Желба, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе, цигара и фемина, идеална комбинација.:lol:

Не ни се погоди времето, вчера беше 49 степени, кај ќе излегуваш, преседавме цел ден во хотелот, денес ништо поарно, ај од утре ќе се шета, битно заедно сме па сега шетањето нема да ни избега.
    Толку топло е што ни цигара не ми се излегува да запалам, пушам и горам, не е бре нормално волку топло, а цигарата како шпион некој скришум ја пушам на тераса зошто никаде не се пуши, треба скроз надвор да излезам за да запалам.;(

И јас патики перам во машина, барем една пуштам неделно со патики, е сега еднаш се заебав и ставив еден пар во сушарата и од таму право во канта отидоа.:wasntme:

Бурек и јас не го сакам многу, многу а и повеќе од осмина нема шанси да изедам, децава јадат веќе повеќе од мене за маж да не кажувам колку јаде.:lol:
    Јас без кафе и цигара не можам, за јадење може и цел ден да не ми текне да јадам, благо па скоро ич да не јадам, едно животинско царство ми е доста ако ми дојде желба за благо, е кафето го пијам со три лажици шеќер.:)

Отидов да смислувам што да се прави со децава денес, барем се наспав овие два дена, ќе ме држи за наредниве неколку месеци.:lol:

На Skorpija25, Желба, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас не би стап за @malerozna :| ама искрено би ја советувала да почне посериозно да се грижи за своето здравје. Толку работи мислиме дека се далеку од нас, ама потајно не демнат. Реално, со паднат имунитет и чести настинки, па и грипови, лесно може да се протне низ врата и нешто полошо. Затоа луѓе чувајте се.
    И на @Bubce38 би и рекла. Многу повозрасна е од мене, ама не ми е здрава таа исхрана. Сериозно чувајте се. Денес, утре не... ама некои работи се враќаат да ни гризнат од газот со време. Сега сме помлади и организмот може да го издржи ова темпо, ама ослабува, а времето си поминува.

Добро утро. Пак ова бело срање паѓа |( Ама барем петок е, ќе се затворам дома и нема да го гледам. Уствари може на воздух некаде да се излезе.

На Желба, Dust, WORRIED.BT и 24 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Screenshot_20190124_110923.jpg

Ајде да послужам кафе. Мало еКспресо :D 8)
    Добро утро.
    Мене вчера не ми се збореше, ама вас од сабајлево не ви се пиша :yawn:

Како така, се наспав.
    Кафе ќе се пие, ама без млеко. Со малку шеЧер. Горка ми је кафа ал ми живот сладак |(
    Аха, секако.
    Надвор врне, ја за 40тина минути треба да излезам.

Денес гледам петок било.
    Патики и ја у перална перам. Уствари сФе иде таму. После у сушара. Ако преживејт арно, ако не ново ќе купам. :wasntme:
    ДомаЧинка прва лига сум.

Имајте убав ден дами, викендо е пред нас. Мојо ќе е бизи, ама кога па не бил?

На Skorpija25, Желба, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :rain: (#немаемотиконсоснег)
    Жалното е што нема да се задржи снегов, ама ако, барем воздухот ќе го исчисти.

Отварам лаптоп на работа и ме пречека лоша вест за познаник. Уште еден млад живот отиде јабана зошто државата не му даде пари за лекување. Од истата кобна болест како татко ми. Леле кај живееме луѓе, смачено ми е од оваа вукоје*ина и од нечовечноста и себичноста во неа! Налет и воздух и загаденост и све, клучното е што не останаа луѓе!

Ми се уништи денов. А убаво ми почна.

Дојдов да кажам истото што и @kravce . Сериозно, чувајте си го здравјето. Водете сметка за себе, зошто друг нема да го прави тоа наместо вас.

На SV1911, Желба, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  16. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Имам генерална фобија од јадење храна која се служи на јавни места, па и ресторани. Не сум пребирлива, само сум внимателна

Бифшиот мој, не јадеше пиперки никако, освен во ајвар. И плаќаше на една жена од соседството да му го направи. Влегувам спонтано, со една рака лупи пиперки, со другата брише мрсули. Станува, се разбркува со детето се дига прашина, ајварот се готви во дворот ! Не гледа. Ги мие во загадена вода, со остатоци лушпа на нив ги фрла во легенче од далеку. Мислам дека мини срцев удар доживеав кога видов дека тоа некој ќе го јади.

Жалам ако му го расипав на некој апетитот, наздравје зимница ]:)

И бифшата ми свекрва не беше некој кувар, готвеше добро ама на крајот секогаш успеваше квалитетно да го усере со пола литар масло. Луѓе, едно паковање трошевме како четиричлено домаќинство во недела дена. Апсолутно се мораше да има многу, многу количински масло. Супата беше состав 1/3 зеленчук 1/3 вода и 1/3 масло.
    За вкусови не се дискутира, ама беше многу многу мрсно(facepalm)

Тоа на тема мрсни буреци, не јадам и не знам како јадат луѓето. Оној од кој капат капки масло по влажната хартија. Секој гриз устата е преплавена мрснотија, се лепи по рацете и по усните. Невкусно многу кромид, невкусно многу соја и масло. Незачинето. Немам добри искуства со бурек, хејтер сум :devil:

Од неодложни утрински ритуали, само бавно се рассонувам, ама добро функционирам во меѓувреме. Само тоа е за мене прифатливо. Не можам да губам време и да пијам кафе како повеќето. Уште не станати со ѓезвето в раце. Јас евентуално ќе се напијам на работа, откако ќе завршам барем со редовните обврски.

Еве вакво изгрејсонце сакам, кафе не е потребно. Ме уби тмурното време !

На Skorpija25, Dust, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.272
    Среќа утрово не бев до пекара инаку ќе купев бурек. Ама и описот на Стронгер баш детален па ќе се држам до моите јачменово/'ржани другарчиња.

Детево остана дома, после 2антибиотика стана пак со болка во грло, а и јас сум како здробена денес. Ќе пијам фервекс и ќе се потрудам да се оправам.
    Имајте ден поубав од мојов.

На SV1911, Желба, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добар ден :rain:!!!
    Испратив дете и прилегнав но кај ќе заспиеш свекор ми дрва цепеше во 6:45 што се инспирира човеков така од сабајле појма немам(facepalm)..бидејќи има цепено за цела недела претходно...
    Се фенирав и сега кафе пијам па ќе излегувам на дождов:x
    Од тоа бурекот што го читам тешко ми стана со оглед што не јадам ни тоа,ни сувомеснато ,мажево вика дека човек со тебе ефтино ќе го фати ..но @Bubce38 кога те прочитав што јадеш се мислам кај ти оди јадењево жено супер изгледаш.
    Со ова попустиве што се само пари трошам уште денес во еден бутик ќе одам и ветувам повеќе не купувам да не ме избркаат од дома:D
    Ај убав ден петок е плус!!!

На SV1911, Желба, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Шо му требаше на снегов, доста беше...покрај другото и тоа многу ме нервира:@

На Peco, mareane, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Утро.
    Куче вакцинирано прегледано од 5 доктори крвна слика ко за две кучиња јака. Уреден во се секогаш на време како за дете. Е ми рекоа да не претерувам со зеленчук зашто крвта стварно му е претерано јака :D и тоа постои да.
    Единствено што забушавам е што плочката на каишот уште му ја немам изгравирано со податоци за не дај боже. Ама се тешам секого знае плус знае сам да се врати дома.
    Стронгер ова твоево е ептен пицајзла синдром. Да не си хипохондрик случајно? Сите во ист леген вода ги мијат пиперките пошто после поминуваат температура и нема шанси да остане нешто на нив од бактерии. Али ти си знаеш..
    Ајде на кафе кој е за.

На SV1911, Желба, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.