Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    138.440
    И мене, ептен ми се језиви овие.

На Skorpija25, duffi, Желба и 9 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.713
    Допаѓања:
    284.214
    Ова е поклон со двојно значење:lol:

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.123
    Допаѓања:
    119.681
    Св.Трифун го славиме редовно, и тоа здраво го славиме (смајли- чаша за вино, повеќе во низа наредени):l:

Валентајн секој ден ни е, кога ќе се видиме:inlove:

Едит:и вечерва еве св.Трифун го славиме
    :rofl: :lol: :rofl:

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.305
    Допаѓања:
    221.434
    Еве ме,претам,по тровче ,едвај претам ама вријам:devil:,да касам ми иди,ете до толку.Склет ми ја јади душичкава,а и немоќ да променам нешто.Св.Трифун признавам,од стариот ков сум,за празник на љубовта или вљубените,треба секој ден да биде,овај католичкиов не го празнувам,нека ми извинат католиците,ама си имаме убави празници.Како ќе си ѓи сочуваме инаку,не мора се баш од западот да се прифати,ете си го имаме Вера,Надеж,Љубов на пример.Се гледа дека сум мрчало :tmi:

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Не славиме Валентајн, глупост жива :^) Ама си пивнуваме винце во знак на св. Трифун :D

Бебе нејќе да заспие, душа ми извади. Прво јас ја успивав, па го пратив маж сега да проба. Не знам што и е. Ја слушам на бебефонот кенка ли кенка, во мозок ми мава тоа нејзино кенкање :doh: Нерва ме фаќа значи.

Се стиши. Еве ја конечно ја легна мм во кревет. Ако се исправи пак, ќе се упукам :devil:

Вечерашниот десерт ќе биде овошен јогурт, а маж си извади кутија крембанани. И оди не лапни неколку :^)

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.299
    Допаѓања:
    157.067
    Јас имам правосмукалка на вода, онаа словенската што личи на r2d2 роботот од стар трек :) , и сум задоволна, не е толку тешка за чистење, и филтерот од време на време го покиснувам во вода за да лече повеќе. Си имам мало рачно за ситни трошки и за папагалон што ми прави лом.
    Вииш ова не ми текнало ќе пробам :)
    НЕ јасно и гласно, може помладиве генерации го имаат прифатено ама во наше време не се ни знаеше што е валентајн
    ОУ МАЈ ГАД , ова треба романтично да биде???
    Обично не скокам на напишано во кое ќе се пронајдам, ама @JuLleE зошто така посочуваш "што е со жениве за чување"??? Кога немаш кој дете да ти пречека од школо, и кога не можеш секој месец да земаш боледување, и кога дете 2 пати ти лежело во болница во година дена, ако мораш и можеш ќе ангажираш жена. Значи премногу се критикува, посебно кога е чување деца во прашање.

На duffi, bittersweet, Желба и 12 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.903
    Допаѓања:
    265.259
    @M&M јас зборувам за друго, за изолирање на деца бидејќи може вирус да фати, за чување под стаклено ѕвоно. Прошетај по темите, овде, на фб и ќе ме сфатите за што зборувам.
    Претерана паника за се и сешто.

На duffi, Желба, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8.203
    Допаѓања:
    146.987
    Ај вака-дали ако ви падне на земја јадење ќе го изедете?! Јас не, ќе повратам ако го изедам:wasntme: Е затоа не давам ни дете да јаде од земја. Не дека она не јаде. Ќе и падне нешто, јас додека речам не она веќе го џвака:D Јас поаѓам од себе, па така правам и со дете. И ако некое дете е многу настинато и знам, свесно не ја бутам кај него да јача имунитет, кога она и онака настинува лесно. Во градинка не оди од други причини, инаку со две раце потпишувам дека треба да одат во градинка.

Порано славевме Валентајн со мм. Си купувавме порано по некој поклон. Сега не одам на работа, не ни имам пари да му купам. А богами и мене ме нервира во последно време, се р'чка со мене за безвезе работи. Па до Валентајн може само едно вакво:swear:(n):punch: да добие.

Главава со Аналгин и Дијазепам уште ме боли, онака тапа болка. Ама маж успеа у 2 минути да ми качи притисок. Ќе го задавам, значи.. И сега кока кола ќе сонува:D

На Skorpija25, duffi, do-re-mi и 18 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.637
    Допаѓања:
    187.057
    @JuLleE секој си добива различни насоки од доктор, секој си има свое размислување и секој си постапува според своето дете. Јас па немам впечаток дека ги држат премногу дома децата, баш напротив, колку пати сум начекала деца со температура на родендени, во игротеки, со длабока кашлица, а за мрсули да не правам муабет. Ваљда зависи од опкружувањето, затоа не сакам да донесам генерален заклучок. Мене па сулудо ми е во ек на групови и вируси, да носам дете по молови и игротеки. Додуша, таков совет добив и од докторката, но и логично ми е со оглед на тоа дека пред нецел месец имаше опструкција. Уште еден вирус нема да ѝ го ојача имунитетот, туку напротив.

Да ви кажам никогаш не сум славела Св. Валентајн, ама како стареам ми се прави еден таков филм. Прво ми дава едно големо бело мече што држи пуфкасто црвено срце, па откако ќе прснам од смеење, ме носи на романтична вечера. Пијам црвено вино без мерка, а вода ич. Се прејадувам, но не ми смета, пошто носам фустан што се шири одгоре па надолу и стомакот не се познава. Гаќи- памучни и бели, над папок со црвена панделка, дека нели, во духот на празникот. После романтичната вечера одиме на прошетка, а мене веќе ми се јавуваат киселини од десертот, а и виното ме фаќа, па едвај се влечам и губам рамнотежа. Застануваме во дежурна аптека и ми купува ранитал, сода и рупурут. Стигнуваме дома, и сѐ е романтично. Ружи насекаде, а во меѓувреме ги пали свеќите. Мене од нивната миризба ми се слошува и завршувам во купатило :puke: Едвај мијам заби и ми помага да отидам до спална и да легнам на кревет, кој е испрскан со латици од ружи. Му велам да го истреси јорганот, пошто пак ќе :puke: од миризбата на цвеќето. Го треси јорганот и ми носи кисела вода да ждригнам. Пијам, ждригнувам со звук кој не се заборава и тоа ја заокружува нашата романтична вечера. Нареден ден кафе и аналгин за добро утро и враќање на секојдневието. Навлаката од перницата е лом од шминката која не ја избришав, па ме чека и менување на постелнина. Мај хепи Валентајн :l:

На Skorpija25, Shelea, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.305
    Допаѓања:
    221.434
    Pravosmukalka na voda imam,gabaritna e,no ubavo trga,toa za voda dovolno e golemo,od prilika @M&M kako sto opisa.@Sesil imase i porano spomnato za omeknuvac deka dodava pa ja poslusav,imav spomnato deka i blagodaram za ideata:*.

На duffi, Annath, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    6.728
    Се смеам на глас за попот :D
    Добро ќе ми дојдеше идејата сабајле, сега сме добри.
    Повеќе ценам рандом поминат убав ден отколку празник. Јас па ич не сакам така изнасилено, со срциња на сите страни, со предизвикување глупи чувства кај тие што се сингл или чувство на вина ако не довлечкаш мече дома... Комерцијални празници
    Интересно е, што демек се наменети за славење љубов а се користат за цедење пари од џеб, демек не сакаш некого доволно ако не му купиш тоа и тоа.
    Ако некого сакам, ќе знае по кафето што ќе му го сварам, или по некој друг гест, не по црвена кравата или боксерки или не знам...
    Се јави "Мразам празници" од некаде длабоко во мене :)
    П.С. Гледам доста мажи денес кревале притисоци по дома

На duffi, do-re-mi, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    138.440
    кучињата не јадат лук :emo:

На Annath, Dadusicka, Желба и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    182.591
    Може да јадат месо зготвено со лук :D

На Annath, Dadusicka, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.022
    Допаѓања:
    180.045
    @NarCis@ не си тачна жими се. Се изнасмеав.
    Сакам мечиња и китки да ми носи маш за Валентајн.
    Св Трифун си го славиме ние.
    Ама не се лутам кога мм ми се понаша како некој тинејџер:)

На duffi, Sexybaby86, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.713
    Допаѓања:
    284.214
    Јас плавуша сум и не сватив ова @NarCis@ есеј имаше пишано како домашна за валентајн или е реално:hai:

На duffi, Sexybaby86, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.632
    Допаѓања:
    146.734
    Брат ми има прележано морбили, не бил вакциниран. Како мал постојано бил по болници, бил многу болежливо дете, ама ова со морбилите на моите најголема траума им е. Ако од нешто се имало страв кај нас дома кога бевме деца, тоа било од морбили.

Не е ист имунитетот на година, три или пет. Јас прва бев за градинка, ги запишував од 8 месеци, па веднаш се разболуваа, па по месец-два пробував пак, и пак, и никогаш не издржуваа повеќе од две недели.

По некое време докторите од Козле ми рекоа малиот никако да не го пуштам во градинка до 5 години. Кога тргна во градинка на 5 години очекував дека ќе повеќе ќе биде болен отколку здрав, ама за чудо во цела година еднаш само качи температура и тоа малку и траеше еден ден.

На duffi, Sexybaby86, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.299
    Допаѓања:
    157.067
    На ова мислев Јуле, за другото донекаде се согласувам. Ама нејсе не сум тип што се натега, јас си се осетив погодена си пишав.
    За романтики не ме бива, а богами и мм, знае онака рандом цвеќе да ми купи кога пазарува за викенд :)

На Sexybaby86, Annath, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.360
    Допаѓања:
    227.284
    Замарав дете 40мин не му давав да спие. Он преврте очи ја го галам лигавам и све то. И на крај пропуштив и заспа. Ама не ми дава да мрднам а ќе ми умре бешика... Така ми е. Ми враќа зашо замарав..

Едит. Само што го пишав ова го гледам му паднала цуцлата и џоња со отворена уста :rofl:

На duffi, Sexybaby86, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.637
    Допаѓања:
    187.057
    Не се случило, ама вака ќе биде 100% :D

На Sexybaby86, Annath, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.903
    Допаѓања:
    265.259
    Па жените оти многу често се за дете да не оди во градинка. На тоа мислев.
    Во ред е, да прекртам дискусија оти одма вадете случаи каде ете имаат здравствени компликации.
    Никој не зборува за тоа.
    Јас не само што престанав дете да праќам во градинка туку и се откажав од работа. Знам како е кога заради здравје на дете се прави се.
    Јас зборувам за сосема друго, и друга ми е поентата.
    Затоа секој со своето, ваши деца, ваши правила.

На duffi, Sexybaby86, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.