Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.036
    Пијам оладено кафе:puke:
    Утрово ко се разбудив две три минути ми требаше да се сетам код ден е,која смена сум на работа што треба да правам...
    Секое ковче ме боли,а треба да одам до месара немам ништо за ручек...Таму живее другарка ми па милсам е и таа втора па барем кафе муабет ке правам.
    И ууштеее цела недела е оваа февруари...
    И кај нас е исто така.Затоо и не се карам ,сум му рекла тој не зна е да се кара.Ќе избувне ,се лути и не те слуша што си кажал.А зборот извини во негов речник не постои.Преку постапки да ама со збор не.
    И уште ова :
    Баш така!

На Желба, Skorpija25, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.924
    Добро утро,
    И мене ме нервира понеделник, а не одам на работа. Со маж сабајле со кафе, пак се искарав(уствари не ни бев смирена). Си плачев малку пак ..
    Вчера решив за денес да излеземе со малата, ама гледам некако не ми е за излегување. И оваа загаденост мати памет. Како да ѕирка сонце, ама што е ова ко магла ли е или од загаденоста, па ми вика седи си дома. А сакав и до ДМ да прошетаме....
    Секогаш кога решам да одам негде секогаш нешто испаѓа.. Е... е животов мој:(

Ајде убав ден, мојов и она е .. Мех...

На Желба, Skorpija25, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  3. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    8.033
    На LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Мислам дека е новиот
    https://www.e-jumbo.gr

На bella12, LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@Sexybaby86 @vitamina @danichap среќен роденден, да ви се здрави и живи малечките.:hug:
    :hug::hug:
    Лесни чекорчиња на Илина на @mal.ecka :dance:

Леле ние номади, сабајле ќе се прибереме и децава право на училиште, лошииии родители.:wasntme:
    Сите три ќе ги испраќаме сабајле, мадамица во забавиште, Конта прво одделение и Матео трето, ми пораснааа деЦите.;(:lol:

Не ми текнува нешто што сте муабетеле деновиве, знам имаше нешто за тотри што би рекол син ми(facepalm)тоа ретко правам зш снаата си е задолжена за тоа а и не сме некој јадачи на благо инаку ќе правев почесто.

Деца не чувам во стаклено ѕвоно ама и си водам доста сметка со исхраната, во градинка не оделе, дома си ги чував зошто сум параноична, не сакав кога ништо не разбираа да ги пуштам со странци, од кога почнаа да зборуваат ги пуштав по некој саат колку да отспијам.
    Не ми се болежлива, по некој стомачен вирус имаат добиено и неколку пати се размрсулавеле, антибиотик прв пат во Скопје им дадоа, намерно не би ги туткала во болни деца, нема зошто, имунитет се гради со добра исхрана а не со чести разболување.

Морам ово за воздухот таму да кажам зошто ве читам постојано како се жалите и искрено се чудам на пасивноста на народот.
    Во било која друга држава да беше ќе ја дигнаа државата во воздух, таму се радувате на сончев ден.
    Верувам дека ако сите излезат на улица и застане државата ќе мора некој нешто да превземе ама додека се чека на некој друг ништо нема да се промени, сори за коментарот, зш нели не живеам јас со 200 евра па да знам како е таму ама појако беше од мене.:wasntme:
    :hug::hug::hug:

На Желба, Skorpija25, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    ^^ Нас побитно ни е кој ќе дојде на власт ,кој ќе ни биде преЦедник , дали ќе го срушиме Заев како што го срушивме Николчо . Кој ќе не претставува на Евровизија , да не случајно Албанка пратиме , итд итд.
    Воздухот не не засега баш толку :(

На Желба, LunaGrey, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Точно.
    Површни сме си.
    Наместо да се соедниме како народ, и излеземе сите против оние сите на фотељи и да кажеме веќе еднаш стоп на се ние јаки на тестатура, се контраме и мразиме и бодиме нож меѓу себе.
    Е затоа никад нема да не биде.

Што вика @bittersweet не сум ни јас компетентна да зборам ама појако е од мене.

На Желба, kuc, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    И јас се чудам. Директно сме засегнати, а мува не не лази. Бев на неколку протести, двајца без тројца бевме, очигледно сите јаки по фејсбук сме. Жалосно. Треба сите обединети да излеземе, ама ние спиеме. Башка што ненормално ги политизираат протестите, а овде се работи за здравјето. Клети сме, никогаш нема да се обединиме.

На Желба, mira.mira, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Dobar den i od mene.Ne e vazno dali ste kompetentni ili ne,vazno e ona sto e kazano.Nikogas nema da ne bide,imam veke kazano,se dodeka e Vazno da vlezes na drzavna rabota,poveketo so partiska kniska,duri e Vazno da lapnis tenderce,biznisce taka ke e.Nema da izlezat i da protestiraat eden kup luge,zatoa sto im zavisi pogore navedenoto.Grad sme na bolesti,sekoj den nekoj umira ili trgnuva po bolnici pretezno mladi i deca,zalno prezalno.No.....tie koi imaat odgovornost ne gi zasega,niv gi zasega samo polnenjeto na sopstvenoto cekmedze,i si zamisluvaat deka od se loso se zastiteni.Kasam oti boli nemokta na malku luge koi ne mozat da smenat nisto.Ke te zemat potikva i ke se cudis kako ponatamu niz zivotot,ete do tolku e dojdeno-nemam rozevi naocari da pravam idoli,nitu pak sakam,ama realniot zivot mnogu ne udira nas obicnite smrtnici.

На Желба, Skorpija25, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.036
    Се чудам и јас зошто ќутиме,и зошто не протестираме масовно.
    Ама во таа масовност да ни се придружат и од дијаспората,барем кога се овде долу ма одмор а можат и таму тие да протестираат.Јес да нивниот водух е чист ама па кога можат за знамето,името нека излезат и за воздухот.
    А овде ние и така останавме само тие безгласните,летаргичните,утепаните во поим...
    Не сакам да се најде никој засегнат од членките,ама така ми дојде да си кажам...

На Желба, kuc, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И свиркаат коли демек кај нашле сеа овие да протестираат, од околу луѓе си седат по ресторанчиња, мува не ги лази зашто нели нив воздухот им е почист :)
    Не само за воздухот, за многу работи кои лично не засегаат, никаде не нема. Од покачување на струја, на цени на леб, на секакви работи што директно на џебот ни удираат, си ќутиме и трпиме. За овој народ Северна малку е, удри колку сакаш, овој грб све трпи.
    Ајде во сабота, во 13часот. Да бидеме сложни за нешто мме.
    Втор чај на ред. Месецов е конечно при крај. Февруари ме плаши, многу работи ме чекаат. Се надевам се ќе помине во најдобар ред.

На Желба, Skorpija25, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Жалосно е, жалосно што се гушиме и ќутиме. Во саботата не знаев дека има простест организиран, не знам како, ама не сум видела на ФБ. Ќе си пукнев од мака, ќе одев со бебка обавезно! Вчера на роденденот една мајка ми кажа дека имало, криво ми е ептен. Вика двајца без тројца бевме. Епа затоа нема никогаш да успееме, зошто не сме сплотени како народ. На отварање нов маркет кај што има тоалетна за 3 денари поевтина од други маркети, тепачки се пред врата, реки луѓе ќе се потепаат, а на протест за работа која не засега сите (ЕЈ, воздухот што го дишеме и ние и нашите деца!) двајца без тројца.
    Абе ми се вришти, ми иде да им влезам на сите што биле и што се на власт, да ги истегнам од тоа фотелјите кај што им се удобно сместени газовите дебели и да им врзам по еден таков шамар, да не знаат кај се! Може тогаш ќе се освестат. Каква иднина не чека вака ако продолжиме, којзнае. Нејќам ни да знам.
    И секоја година, секоја зима се крева глас, се прави џева, главно по ФБ и медиуми, а штом запролети сите ќутат. Оти тогаш ништо не се осеќа во воздухот. А присутно е, загадувањето е константно присутно. Абе сите на нозе, сите по улици, сите да не гледаме што рушиме пред себе се додека целта не ја оствариме. Ама нема, со овој народ никогаш бел ден нема да видиме (за жал, не во преносна, туку во буквална смисла).

На Желба, Skorpija25, LunaGrey и 22 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.278
    Вчера гледав на вести за протестите.Греота,двајца без тројца.
    Не судам.И ја немаше може да излезам.Уствари сигурно немаше.Изговори 101 ке најдев.Немамаме борбеност во гените нит па осет за заедништво.
    Преку екран и тастатура е полесно се’,реалноста е поинаква.

Државата е метастазирана во секој можен сегмент,во секој.
    Кога си одев,сите ми викаа -ее се спаси.Нема никакво спасувачко чувство во мене.Овде ко избегана,а во Мк ко избркана од дома се осеќам.Тоа е.

На Желба, Skorpija25, kuc и 23 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    И во странство странец, и дома странец. Тука те прашуваат кога ќе си одиш, таму те прашуваат кога ќе си одиш. Имаш дома, а немаш. Како и тука и таму да сум на поседок. Кога сум дома ми се оди дома, ама и кога си појдам дома, пак дома ми се оди.

Може такво чувство се има кога се мажиш. Не знам, ама и не сакам да знам. Странец сум со години. Ама убаво ми е.

Јас да останев мкд, ќе ме решеа до сега. Бунтовник сум си. Не за џабе лозата двапати ми е протерана. Си ја носам жичката и не знам да ќутам. Као еврејка се осечам. Гледам @WildMk има бесна жица како мене.
    Полека се учам да ќутам веќе...

Хелоу, итс ми, д ребел :angel: :P
    Денес стомак ме боли. В мое село викаат, кој замира не умира.
    Месецов ептен ми се погоди значи...
    Ај што преку ден ми врие мозокот, па и ноќе мир не ми дава. Премногу се опседнувам со некои нешта...можи ќе ми дојде ум еден ден... Ама за еден ден само па шо ќе ми е 8)

Имајте барем вие убав ден :*

На Желба, Skorpija25, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Јас пак мислам дека домот ми е онаму каде што се чувствувам најсреќна и ми е најубаво. Со маж ми заедно кога сме ми е најубаво, без разлика на локација. И не, ни тука, ниту пак никаде на друго место се чувствувам како странец, планетава е моја исто колку што е и ваша и нивна.

Ни јас не прочитав никаде по социјалните мрежи дека ќе имало протест, не дека ќе дојдев за тоа, ама па ќе си ги спамирав пријателите со постови во врска со тоа. И не, не сум од оние што само типкаат, а во реален живот ќутат. Да си кажам. :D

Во мое село веќе одамна секое семејство има по неколку членови во странство, дури и втора или пак трета генерација генерација деца се раѓаат таму. Во лето сите доаѓаат на одмори, многу оживува местото тој период, додека пак во зиме ретко има некој по улиците останато. Освен тие со бизниси на сметка на државата и нашето општо здравје. Ама, скоро сите им ќутат, не па протест да се крене. Имаше некои обиди, ама овие со поддршка од локалната влада водат бизниси, па тие бунтовниците лесно е да се заќутат.

Во Пакистан се смени премиерот пред неколку месеци, од тогаш многу работи тргнаа на подобро тука. Еден човек со правилна визија и добро срце беше доволно за да оваа земја која со децении наназад беше отидена во п**** м******* да почне да се менува во корист на сите, не само на поединците. Ако може Пакистан, зошто не може и било која друга држава?! Да не бев самата сведок, немаше да верувам дека еден човек со доволно мозок и ресурси може да направи промена, ама ете, сведок сум, гледам. Македонија пропаѓа, веќе 30тина години како тонеме, во една константна надолна линија.

Да дојдам назад и да си го искористам образованието ако не? :?: Некогаш мислам дека ќе ме биде.

На Желба, andrejko82, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    Тука нема такви луѓе, што би работеле за доброто на земјата и народот. Кој ќе дојде на власт гледа да наполни џебови, а за другото го заболе...

На Желба, bittersweet, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  17. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.137
    Здраво

Да искористам уште малку додека малово уште спие и да ве прашам нешто домаќински.

Ми треба сет чинии , мали , големи , длабоки ... секакви , и по можност по 18 или 24 парчиња .Или барем 12 :D
    Каде можам да најдам , убави и квалитетни ?
    Фала ви.

@Bubce38 земи ме со тебе во Џамбо и Лидл ма ^_^

@Mr. Right не верувам.На мене ми помина роденденот. (fingers)

Имајте убав остаток од денот!

Последна измена: 28 јануари 2019
    На kuc, WORRIED.BT, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    ^^ Ајде (highfive)
    Ама оставивме за утре ..

Со тешки маќи изедов една чинија боранија :doh:. Без леб , со кисело млеко .
    Како може на некој ова јадење да му е меѓу омилените ,стварно не ми е јасно :x

ПрибраХте ли се од работа ?
    Има некој за кафе?

На Желба, kuc, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.409
    Секаде, а и не се скапи, Луминарк има во речиси сите маркети и продавници за домаќински ствари, а се со доста пристапни цени. Ги има и како комплети а можеш и поединечно секое парче да го купуваш.

На протести, освен тие шо се организирани од партии, тешко дека народот наш сам спонтано ќе се собере.

На Желба, kuc, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.216
    Другар ти на пазар прво боранија купува :)

Разгледав тоа лидл каталогот ништо не ми фати око. А само барам причина да здувнам негде. Но очигледно ќе дремам дома неделава, маж ми е задолжен за акање. Ви симнувам капа на сите чии мажи се често службено отсутни.

На Желба, do-re-mi, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.