Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.207
    Царици сте посабајлечки. Останете вака ведри баш ми треба денес да читам среќни лица.

На Желба, Mr. Right, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Какво лудо утро имав... Некако се наопачки, па лево.
    Мајка ми имала пред мене многу болни менструации со по 2 дена од работа зимање, инфузии, инекции, главоболки.
    Јас ги имам само главоболките пред циклус ама и тие поднамалија после бременост. Добив после 3 месеци ја, веќе ми е и редовна и стабилизирана. Не ме поштеди ич.
    Гледам серии на фокс ... Да не е бебе би лежела од 9 до 12 би гледала.
    @Sexybaby86 фала на инфо, средени ми се за давање, само чекам да ги дадам.

На Желба, WildMk, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Да знаеш колку е тешко да се посвои бебе ,верувај две од еднаш ќе родиш :!:

На Желба, mareane, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ако можам да забременам нели :) Кај некои е лесно и едноставно, кај некои не баш. Да сме живи и здрави само, ама и не ми е само за раѓањето, желба имам да му дадам на некое детенце семејство и дом.

Да знаете какви филмови ми се вртат во глава, ништо чудно што ме боли

На Желба, Mr. Right, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Најубаво е две одеднаш, бар одеднаш ќе пројде тешкиот почеток. Дури сеа ми е мака што не родив близнаци... Као демек можев да бирам:rofl:
    А маж почнува за второ да ми збори...
    Усвета ќе фатам.
    И ја ко @Cka .
    Дуќан затворен. :x

На Skorpija25, Желба, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Мене маж ми ми рече дека неговиот дуќан е затворен. Јас му кажав дека мојот не е :emo: :rofl:

На Skorpija25, fana, Желба и 24 други им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    (zilmer)
    Леле ... Ја сеа ко што знам што ме чека, уште потешко ќе се решам.

На Желба, Mr. Right, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Големата кога имаше 7месеци го молев мм второ да правиме. Ама како почна да расте, маки со заби вадење, тантруми и што уште не, си реков среќа шо не попушти. Сега е мислам каде-каде полесно на поголема разлика.

На Желба, Mr. Right, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сакаш да кажеш од 7 месеци потешко е?
    Јас па мислев медот иде сега.

На Annath, mal.ecka, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Кај нас така беше. Може и до детето си е :) Затоа сега со второто баш уживам додека е бебе, пошто после знам што нѐ чека. Јадење, проодување, па сѐ сака да фати, за тантруми да не праам муабет... Сега со овој памет си викам 5 бебиња можам да пазам истовремено. Ама штом почнат да лазат, да одат, е тогаш почнува забавата :worried:

На Желба, WildMk, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    И јас викав брзо по првото сакам и второ, ама сега некако не сум убедена баш :| Синоќа додека ги средував алиштата на бебка баш си размислував, што ако сега покрај неа имам и мало бебе дома? Не знам како би се снашла искрено. Мислам дека полесно е кога ќе е барем 2+ првото, да разбира колку толку. Не велам дека нема можеби порано да се осмелам за второ, ама некако се премислувам во последно време. Тешко е, заби, неспиење, скокови во развој, проодување, трчање по неа... Па и мало бебе плус што зависи само од мене на почеток и цица по цел ден и ноќ :sweat:
    Кога ќе ми текне дека и јас сакав близнаци да родам :D Не дека не би и сега, ама кога би била малава барем 3 години. Па ете три деца ко што сака мм :D Шала на страна, другарка една има близнаци и полудена беше на почетокот. Многу е тешко на почеток викаше, а и кога ќе пркнат и почнат да се вртат, па заби, па да одат е и потешко. АМА, така е првите неколку години, после уживанција цел живот :) Сега малите се 4 години, сегде ги носат, си се дружат едно со друго, секогаш си имаат другарче за игра, сами ќе си се заиграат и раат. Мислам дека вреди жртвата, јас би ја поднела. Само уште мм да ми направи близнаци, ама тешко таа работа. Му викав на шала да одиме на инвитро за близнаци да добиеме :D За првото, мило ми е што не беа две, ама сега би сакала второ и трето одеднаш, што да не :angel: Што даде Господ, тоа нека е, најбитно е да се живи и здрави :angel:

На Skorpija25, Желба, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Добро утро.
    Оставив сабајле све живо и диво да спие дома |-) :yawn:
    Се гледа кој носи пари во куќата. :D
    Тмурен денот. Второ кафе пијам.
    За болни менструации можам цел ден да ви зборам, среќа не се толку страшни во последно време.

Ручекот ми е најголем проблем, што ли да се јаде на работа? :sweat::pizza:

Разговорот за деца немо ќе го прескокнам. Сакаме и двајцата, ама не е време сега... Некогаш, за 2-3 години...

Ах, кога сме кај старите, дечко ми бабите многу го сакаат. Многу културен бил. Баба ми посебно среќна затоа што одиме кафе кај нејзе да пиеме. Чува едно специјално за него и од тоа ни вари кога ќе отидеме. Неверојатно грдо е. :x среќа, мислам дека го потроши веќе.
    И исто така, секогаш зема даљинското да смени на "малку српска музика, да е повесело". Тука одма реагираме и двајцата "не, не, не остај филмот". Уште турбофолк да ни пушти и дефинитивно ќе не избрка.
    Може некој таен план и е тоа?

Последна измена: 29 јануари 2019
    На Skorpija25, Желба, doubleg и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.452
    Добар ви ден мил народе!
    Лимон со топла вода испиено,смоква со маслиново масло изедена денот може да почне.
    Леле @Bubce38 која позитива тие е мајче алал да и е и да даде Господ да си дочека внучиња..
    И една огромна подршка од мене за начинот на исхрана можеш ти јас верувам во тебе(y):hug:.

Јас да можев да раѓам и да речев дуќанот е затворен дедо Боже од инат ќе направеше да родам уште најмалку 3_4 зошто се кај мене е контра.
    Кога им реков на другарките јас оваа зима од дома не мрдам поради зезната флузура ме истрижа госпЖата флизерка ко овца е јас таа зима се омажив.:Dова е само еден пример од многуте.

Денес средба кафе моабет со мила особа конечно се договоривме се надевам ке успееме да си го испиеме нашето долго планирано кафе.
    Како да сме она на еден крај на светот јас на друг а во ист град жувееме ама се нешто излегува уствари двете сме иста марка тешко ни е од дома да излеземе.

Утриво ме разбуди свирката на еден автобус некој паметњакович ја паркирал колата незгодно на луѓево не им се чисти снег за да ги паркираат колите па кој ќе се паркираат незгодно или ќе блокираат некоја кола или како сега цел пат.
    Автобузов свиреше ли свиреше цел автобус со пред се со луѓе кои одат на работа после некој што од мака оди некаде зошто од милина никој во 6ч наутро не оди е овие нека чекаат и нека каснат.
    Осет да се нама сма ич.
    Некои се трајно да им биде земена возачката дозвола.
    Убав ден друшки бидете ми добри како што сте убави повелете кафенце и на здравје.
    :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, Желба, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  14. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Како алгоритмички сме се погодиле со темиве и размислувањава... Скокови во развој?

Квантни. Цела ноќ се будеше како новороденче на 2 часа. Урлање, кмекање, пеење. Главава ми е тапан, а имам сто мејлови за праќање, леќа за праење и текстови за читање. Нејсе.
    Второ дете, мало морген. Нека пркне барем и нека прозбори, да застане како мало човече на нозе, оти иако е златно дете, немирка е и сака се’ што може да дофати да и е во рака. Размислувањата ми се - по 2риот роденден, може да се олабавиме и да правиме второ.
    Дуќанот не е затворен, ама не прима странки по секоја цена:D:D:D.

Ми се јаде подгорен тост од бутка, гаден со сто кила кашкавал и премачкан да е со Кристал маргарин. Надвор не се излегува, има сивкаст тон воздухов, ме фаќа јад и жал!
    Вечер ги собирам другарките на какао и лекција - бањање бебе што прета. Сакам и посакувам во 2019та малава моја да си добие другарче од некоја од нив или од сестра ми.

Доста муабет за бебиња. Сакам да одам во Париз. Морам годинава да смогнам сили и пари и да отидеме сами јас и тој на неколку дена. Генерално, ми се патува. Не сум излегла од државава од летоска на два дена што бевме до Грчка. Збоктис на сите полиња. Време ми е и да се вратам на работа. Ме тишти моментот дека ќе треба да бараме жена за чување - ич и никому не верувам, а градинка не би барем до 2 години.
    Живот, компот и варена тиква.
    Важно; нови идеи околу книжевните дешавки. Ме радува што имаме пак генератор и инспирација за нови подвизи. Иако на моменти се прашувам - чуму сето тоа? Која ни е публиката? Ама имам некаква должност кон самата себе, својот јазик и творештво. Не застанувам.

На Skorpija25, Желба, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добар ден.
    Мојот натален период помина.
    Да знаев дека волку бргу растат и дека колку повеќе деца имаш толку е поголема радоста, верувајте ми дека ќе родев бар уште едно.
    Кој може здравствено и финансиски да издржи препорачувам да си роди повеќе деца.

Деновите ми течат во работа и деца, што мои што деца - од деца:D
    Немам слободно време ич.
    Сега сфаќам дека порано не сум одела на фризер бидејќи сум имала време дома да се средам (зашто за тоа на фризерката што и требаат 15 минути, мене цел саат ми треба:D).
    Викендите ги поклонувам на Рефо и Рефче.
    Се осеќам некако....- жива !

Друго, се по старо.
    Готвење, прање и пеглање, секојдневни обврски, по некоја псовка:swear: и ситна препирка...вообичаено за мојот темперамент:tmi:

На Skorpija25, Желба, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав на сите,
    фризер во план, мора да ја доведам косата во ред.
    Јас едвај чекам да почне мојот натален период. Приметив намалување во болки кога престанав да јадам благо како луда (сега јадам како малку потчукната). Најверојатно би требало да го исфрлам целосно, ама од мрза некако не го правам тоа...
    Јас сум како тој од вицот:
    На суд судат некој човек за убиство на жена му и судијата го прашува:
    - Добро, зошто ја уби после 30 год брак?
    - Од мрза.
    - Како бе од мрза?!
    - Де денес, де утре... и така помина времето

На Skorpija25, Желба, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Olà :hai: ве читам со денови, никако да Ве дочитам :D како сте? Арни, живи, здрави....? Среќен роденден на малишаните :hug: :^: здрави, живи и палави :lol: .. За деца едно носам, ама сакам уште две во иднина :wasntme: близнаци не :?: ама ако се фатат здрави-живи..... Кафе испиено, доручек изеден... Уште малку на работа после тоа grand finale ја чекаме бејби :D секој ден поминат поблиску сме до запознавање и до пролет Охрид мириса на пролет :inlove: :sun: убав ден убави :*

На Желба, Mr. Right, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Добар ден.
    Ве читам ама немам енергија да пишам.
    Се надевам ќе помине периодов зошто стварно ми е тешко.
    Имајте убав ден.

На Желба, kuc, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.085
    Јас никогаш не ни имав болна менструација, ама пред да родам еден ден обично вториот имав болки. Понекогаш пиев и апче. Откако родив јас не знам ни кога треба да добијам. Не ја ни осеќам. Минимална болка.

И јас имам желба за второ, ама сега некако и не ми се нафаќа. Мали е 5 години и додека да родам 7 - 8 би имал. Се одвикнав од бебиња, детево ми е скроз независно, само газот му го бришам|(. Ама пак јас сум од голема фамилија и јас знам убавината. А и годините ме газат, 30 - ка имам веќе.

Ви пишав дека на 21 ме чека пресврт во кариера? Да да, во домашна сигурно.
    Не бе, немам јас среќа за ништо. Волку малер ме тепа значи.
    Удар врз удар. Од сите страни.

На Skorpija25, Желба, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.452
    Те :hug:и што поскоро да помине тој лош период.

На kuc, TeddyGrey, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.