Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.415
    Допаѓања:
    183.738
    Јас викам @dunika да извади календарчето и да се преброиме со денови :D

На Желба, Annath, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Апсолутно, и мене ми се случувало да добијам на 1ви а потоа на 28-29 истиот месец да добијам повторно. Муабетот беше дека јануари е толку долг што има време и два пати да добиеш.

На Желба, Annath, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Тргна денеска муабетот со циклусите, им се згадивме на мажите овде :D

На Annath, Sexybaby86, elena.mak и 7 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    551BC0D5-D627-4F7E-A112-2F1A1A16AD5C.png @NarCis@ на,тебе нека те биде;(:D.1ви и 27ми:l:
    У влошкара ке се вработам.

На Желба, Annath, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.415
    Допаѓања:
    183.738
    Ја би радо за раткапни да правиме муабет, ама сите мажи исполегнаа рано рано :wasntme:

На fana, Peco, Желба и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ами форумов и онака е женски. Коа може ја да не сум за темава јер сум млада, нека се осетат и они малку непријатно. :devil:

На Желба, dunika, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.415
    Допаѓања:
    183.738
    Дунче мори, 5 дена ти трае само :o Каква влошкара, јас те шијам.

На dunika, Annath, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Уште ако ми трае долго @NarCis@ и ке треба полигамија да воведеме дома.
    Стварно ги избркавме сите со нашите проблеми,следно е слика од плацента:rofl:

На Skorpija25, Peco, TeddyGrey и 16 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.415
    Допаѓања:
    183.738
    Не знам на шо се смеам повеќе - полигамија или плацента :rofl: :rofl: :rofl:

На TeddyGrey, dunika, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Јас па 5 за многу го рачунам :x

На dunika, Annath, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.415
    Допаѓања:
    183.738
    Немој, не ми набивај комплекси :| 7-8 |(

На dunika, Annath, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

ДеЦите разнесени, леле вчера со маж се исполигавивме со деЦите, ние си рониме солзи, тие радосни дека се големи и одат на училиште, мислевме мадамицата може ќе прави некој проблем дека сама ама кога отидовме да ја земеме таа сите деца ги построила, учителка им била.(facepalm):lol:

Сега во двор седам со кафе, цигара и со на свекор ми кучето:sweat:тоа ме гледа, јас го гледам, си мислам само кога ќе ми рипне да ме изеде за доручек.:wasntme::rofl:

@JuLleE @Sesil доста со тоа стари сте за раѓање, јас почнав на 31 и затворив дуќанот на 34, ме правите да се чувствувам прастара.:wasntme:
    :rofl:

Ја изгледа сум без осет за болка:wasntme:и со цисти и со тумори ништо не ме болело, менструации те и пред и после породувањето ми се исти, немам ред во добиввање, кога ќе добијам вториот ден тече како река а другите дена скоро па ич, повеќе од 4 дена ретко ми трае, може еднаш, два пати во годината така малку кичма да ме наболи и толку, дури и ПМС слабо, на секс ме тера мене, маж пресреќен.:rofl:

Сум пишувала мака видов првата година со мали деца, три деца испод три години, да не беше мм може потешко ќе ми било ама и он на породилно со мене па истеравме најтешкото, сега што вика Јуле само за газ бришење може да ме побарааат, сами си играат, се занимаваат, не се тепаат, се сакаат сега за сега и на крај кога ќе ги видиш така среќни се забораваат сите непроспиени ноќи, секоја мака.:l::l::l:

Да си направам уште едно кафе дур не решило куче да ме лапне барем кафе напиена да сум како што треба.:rofl:

На Skorpija25, mira.mira, Peco и 33 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Што е тоа во луѓето тажно што живеат во животи туѓи? :)
    Не ги сфаќам таквите луѓе кои што некои членки ги опишаа нивните не така убави ситуации.
    Имам препознаено две-три членки на улица, ама не сакам да им ја нарушам приватноста.
    Сосема случајно и дознав дека еден роднина е бисексуалец. Си ќутам, не зборам наоколу, а ниту пак со него на таа тема. Кој како сака нека си го живее животот.

Јас бев воајер. Тогаш уште беше статиот изглед на форумот, со цветчиња. :tmi:

Кока кола ти сама да пиеш! :envy:

Многу сте ми оставиле домашно или пак јас дека сега пред малку првпат се пуштив. :?:
    Ме изнасмеавте со "дуќаните". Инаку, и мајка ми имала циста па затоа сега сум јас овде со вас сакале или не. ]:) Докторот ја прашал дали има деца и колку години имал брат ми, па и предложи да забремени и така бидна иако татко ми не сакаше второ дете.
    Не знам дали ќе најдам вистинската.
    Не знам дали сакам да имам деца. Не знам ни колку. Како ми е пишано така ќе живеам. Ако имам среќа во животот добро е, ако немам пак добро. Прифати ја ситуацијата, стисни заби и туркај напред.
    Зошто го пишав ова? Така ми дојде. :|

Денот помина. Тука привршувам со муабет, за 5 саата треба да станам. :drunk:
    Убав ден да имате. :f:

На Skorpija25, poenta, Желба и 28 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Имам болна менструација. Ми трае 7 дена, од кои најмалку 3, крвави ко просечен слешер филм.
    Иста ми е како што беше пред да родам. Не се смена ништо.
    ПМС-от ми е ужасно гаден. Нервозна сум. Страшно нервозна, депресивна и ги мразам сите! Вклучувајки се и сама себе. Ден-два-три (зависи), најдобро е никој да не ми се обраќа.. воопшто.

Порано имав многу проблеми со репродуктивниот систем. Прво отидов на гинеколог, после имав секс...
    Една вечер дури мислеа дека имам слепо црево и ме задржаа на болница. На никој не му текна да провери дали е се' во ред со матката и јајниците. Сама си отидов после. Испадна воспаление на јајниците, па после полицистични јајници. Имаше еден период (од неколку години), кога добивав само 2 пати годишно. Сите неуспешни овулации измеѓу.
    Кога се омажив и сменав гинеколог, и' кажувам историја, кога и како менструација и дека сум мажена од скоро, прво што ме праша беше: А сакаш да ти ставиме инекција да ти стимулираме овулација за да забремениш?
    Не фала, госпожа! Неќам да ми стимулирате овулација. Тоа што се омажив пред една недела, не значи дека веднаш сакам да зачнам!

Ослабев еден период .. По светски стандарди, сеуште бев дебела, имав над 100 кг, ама менструацијата ми се среди, полицистичните јајници станаа нормални јајници, и набрзо после тоа, посакав бебе. Како се погоди се', ко од на мајтап..

Сега кога пишувам си мислам.. Како ли ќе изгледаше да не биднеше така?
    Сигурно ќе ми беше тешко, и ќе се разочарував.

Што се' не претрпуваат жените....
    Тетка ми (Бог да ја прости), 15 години се обидуваше да забремени.. знам колкава болка и' беше тоа, знам и што се' помина за да зачне.. Знам и дека зачна, кога 'се откажа од се'... И сигурна сум дека во нејзината смрт, имаше удел сето што го преброди во тие 15 години, и сите лекарски и надрилекарски совети што ги примени.. Нека и' е лесна земјата.

Тажно е што мажи, колку и да мислат дека знаат, не можат ни да претпостават како изгледа да си жена.
    Тажно е што жените минуваат низ триста проблеми само заради тој репродуктивен систем.
    Тажно е што природата решила да се подје*ава со нас, со менструации, болки, крварења, ПМС-ови и триста ку*о-тресии.

И зошто по Богу, на реклами за влошки, течноста е сина??
    Што има страшно во црвената боја?
    Што има страшно во крвта?
    Како не е сина крвта во филмови и вести кога гледаме убиени (реално и нерелано)?
    Зошто таа крв не ја цензурира никој, како менструалната?

Последна измена: 30 јануари 2019
    На Skorpija25, fana, Sandrin4 и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Гледам датава, 30..уште има од месецов, кај е понеделник, плата да се земе далеку...(facepalm)

Шетав по темите и се замислив.....како се однесувате кога сте заљубени...ах...љубов..што беше тоа..кога:?:

Ајде нека е убав и сончев денов:sun:

И да...кока кола е лек за се:!:

На Skorpija25, Mr. Right, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Не сум знаела :wasntme:, значи сум била многу активна како "млада" мајка по бебешките теми штом добив пристап до скриено к. А ми нема логика и ова е тема.
    И јас се пријавувам со втор циклус месецов, некаде на 26ти ден ми се фати. Уште ме боли стомак, имам едњн проблем на работа што господ знае како ќе го решам, ќе биде весел денов. Среќа бар автобусов го стасав :)
    Ајде убав ден дечки :hai:

На Mr. Right, Peco, Желба и 18 други им се допаѓа ова.
  17. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Морген, друштво! :sun:

Повелете кафе ^_^

tumblr_mvl7i5NmEV1slvo0po1_500-30.jpg

Некои луѓе немаат живот, што ве изненадува тоа толку? :?: И во секојдневието има такви, зошто па тука да ги нема? Поздрав до нив, си знаат кои се. :hai:

Јас си ги бирам луѓето со кои сакам да поминувам време, не само ради реда колку да не бидам сама, па барам друштво. Мене убаво ми е сама, знам да си го направам денот, а и животот интересни. ^_^ Ама со маж ми ми е најинтересно, со него можам да бидам целосно своја.

Од форумов @Dust беше ептен фер, ме препознала и ми пиша. :hug:

@Sky-butterfly те молам немој ради дебили без свој живот да престанеш да пишуваш тука! Обожавам да те читам, ептен мил лик си. Би било штета да не пишуваш, верувам и многу други од тука ќе се согласат со мене. :) :hug:

Друго.. многу било тешко дома сам да се учи! :sweat: Тестот е првата недела во март, дали ќе успеам, кој знае. Слушав дека ќе имало Ц1 часови веднаш после тоа, а нив тука ги има едвај еднаш годишно, па сакам да се запишам на нив! И тоа. Барам луѓе да го вежбам немачкиов, ама освен понуди за врска и/или брак од разни араби, друго тешко се наоѓа. :|

Имајте убав ден! :sun:

На Skorpija25, boomsleng, Mr. Right и 29 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.450
    Добро утро од бус.

Одвај чекам кафе да пијам. Вчера од 10 сум легната. Ме измачува вакцинацијата и се будам секоја ноќ по 100 пати и сонувам. Уморна сум ид мисли.

На Skorpija25, Желба, TeddyGrey и 16 други им се допаѓа ова.
  19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро народе саглам и несаглам, посебно до луѓето кои немаат свој живот!
    За саглам луѓенцата со кои се дружам тука виртуелно повелеле
    coffee-cup.jpg

За другите кои немаат шу да праат са собом и претсобљем

76c.jpg ac7e48cb1be76c5de848e6b909f90e45.jpg

Вчера од кујна не излегов цело попладне. Деци сакаа пици, маШ сакаше блачко, јас сакав сите да се среќни и задоволни! Јас правев, маШ ичисти се' до најмало лажиче. Плус не пуши, плус заспа деца. Кока кола во најава, м? Што да се готви од денес за утре, грашок или нешто слично? Немам идеи веќе, а укуќани ќутат по тоа прашање. Што ќе ни направиш ние ќе јадеме. Па што сакате де, тоа ќе направам! Не знаеме. Епа на компир манџа. :rofl:
    @Peco сакам и јас една ваква куќарка... Не сум баш по ладното, ама мирот кој го нуди ми е мх, мх, мх...

Убав ден луѓенца, се читаме покасно. :hug:

На Skorpija25, Mr. Right, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  20. GirlyGirly

GirlyGirly Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    702
    Добро утро невести и по некој момак.
    Јас утрово кафе и смути.

Тетката (така ја викаа у мое време) доаѓа на 30 па може и 35 дена. Еднаш во живот ми има дојдено на 28 ден. Трае 4 дена, втор ден крвопроличе.

3-4 пат пишувам и одма за најинтимни работи (facepalm):x.

Еве каква статија ми излезе за загадувањето во Скопје, верувам дека и во другите градови е исто.
    https://365.com.mk/291138/prvpat-po...ani-nema-razlika-megu-pushachite-nepushachite

Имајте убав ден:coffee::coffee::coffee:

На Mr. Right, mareane, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.