Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ај добро утро и од мене :)

И јас синоќа го слушнав авионот, од памет ме извади, куќата ми се стресе :sweat: Мм па мртов ладен си гледа серија, а јас почнав да скокам и да трчам по прозори да видам што е работава. Прво земјотрес помислив дека е :sweat:

Туку денес сум наспана, а и плата ќе има 8-| Се мислам да здувам до мол после работа, треба поклони да купувам за две другарки за роденден, па успат и да видам што има ;) Ама не знам, мм ми најави дека можеби ќе одел со колеги во кафана на афтер, па ако оди, морам одма дома заради бебка. Ајде, ќе се шета викендов, топло ќе биде и времето, иако облачно. Приоритет ми е дете да изнесам да прошетам конечно ако дозволува воздухот, после се друго.

Дојде крајот на јануари луѓе, имало и такво нешто :D

@elena.mak Никогаш немој да дозволуваш друг да направи да се осеќаш како лоша мајка, зошто си се, само тоа не. Па побогу, не е секое дете исто, воспитувачката е онаа што треба да знае да се справи со сите различни карактери, а не да префрла зошто детето било „претемпераментно“. Па уште и вие видете си. Безобразлук :^) Јас би ја пресекла одма уште на првите зборови, темпераментот кај децата е нешто што не може да се контролира додека се уште мали. Плус, има начин тоа да се каже во поблага форма, а не така заканувачки.

Одам да си излупам јаболки и да направам кафе додека е уште лабаво на работа, па после состаноци ме чекаат. Убав ден на сите :)

2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Сношти изгледа по грешка сум лапнала дупла доза мелатонин . А веројатно и на маШ сум му дала два пати да пие :^)
    Па така убаво си се успавме сабајле . Додуша за мене ништо страшно ,ама тој богами бааѓи задоцни на работа. Среќа дежурен е денес , па ќе има време да сработи се:)
    Следува продолжен викенд за нас.
    Ама џабе три дена ќе е дома . На повик е , па така освен што ќе има долги гушкања насабајле друг аир нема да видам .
    Ццццц кај моите немаме отидено од лани . Ова ми се нема случено , обично обавезно одиме еднаш месечно .

Денес денот на мајче ќе го посветам . Ќе ја носам на фризер , па на доктор , синчето нека и направи една крвна слика . Мош и до пазар ќе се одвлечкаме . Ќе ми купи некои чорапи и мајци :)
    Поручек ќе се удрам на готвење .
    И така конечно ќе го испратам овој месец . Утре ќе ја испратам и вештерката , и со душа ќе ја чекам наредната . Почнувам конечно со последната ми ивф постапка .
    Готови се сите испитувања , докторот кажува дека веќе не гледа никакви проблемчиња ,пречки ....Возбудена сум уште сега. Каква ли ќе бидам во текот на постапката кој знае . На маж му велам дека ќе се погоди баш за 8-ми март да треба дома да лежам . Да не сум се секирала, ако требало Боко дома ќе ми го донел :D. Ама свесен е и тој дека никаков празник , никаков делник не ми е битен . Само да успееме , ако треба ни Ш од шетање нема да ми треба .

Многу пишав ,ништо не кажав
    Да апнам некое двопекче со кисело млекце и да фаќаме пут под ноге со бабето.
    Не сум ја видела како се има стокмено . Само ако не ги има облечено новите панталони, ќе има кавги :D

Ај убав ден куклички :f:

Last edited: Jan 31, 2019
    Skorpija25, Желба, Peco and 34 others like this.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

И мене ми се јаде салата.
    Не ми се верува дека уште е неделава, а не јануари. Вчера чистам биро на работа, а во себе си викам "Што си се расчистила, и онака е петок, цел викенд прашина ќе собира" (facepalm)

Добро утро.
    Јас пак ги оставив сите успани дома. Нешто навика им стана. Доручек, кафе, сѐ сама си спремав (facepalm) мислам дека ме користат за носење пари само :wasntme::angel:

Вчера на балет бевме. Ми вика на промаја седел, дувал спрема нему воздухот. Среќа девојката што седела до него многу убав парфем имала. :envy:
    После расправа за изведбата и вика "Онаа што имаше најголеми цицки и газ..."
    Викам имаш среќа што сум ти јас девојка па си паднав од смеење, некоја до сега кожата ќе ти ја одереше :nod::rofl:
    Вечер ќе одел сам со друштво, ме праша дали смеел 8):wasntme::D
    И тука се изнасмеав.
    Се прашувам ако му речам дека не смее дали ќе каже "Жена ми не ме пушта" :D

Ај чао, да видам како ќе го предремам денес денот. Расположението ми е некако подобро од вчера и искрено ќе се порадувам малку ако иде со друштво, веќе ми е цело време испланирано. Одма и јас на кафе одам.:party::wasntme:

Last edited: Jan 31, 2019
    Skorpija25, Желба, Peco and 29 others like this.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Добро утро девојки :) Како сте?

Мене ми е хпл и денов, и животов :)

Би сакала да сум на некое планинче, да биде пролет, да мириса на расцветано, а јас на некоја убава терасичка... ама нема :(

Тмурно и депресивно ми е, очекувано, секогаш сум ваква после празници, здравје во Април ќе се вратам во живот :)

Неколку реченици пишувам од 08:15 навака, и кафе испив, и сок, уште малку па ќе јадам :)

Убав ден :*

Skorpija25, Желба, M&M and 34 others like this.
  5. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Добро јутро радни народе Црне Горе. :D

Како сме?

Јас 5ти ден во некоја форма на вироза прелегување, сега за сега само кашлање од симптоми остана, треба да истерам уште денес циклус антибиотици. Катастрофа. :|

Одам да исцедам еден портокал и лимон. :nod:

Како би сакал да сум на плажа негде сега, их..(poolparty)

6. kravce

kravce Форумски идол

Частам
    Добив. Пред да заврши јануари. Ќе се вратам кога ќе се осети телово дека у реду е, не му е прв пат мме :fubar:

Skorpija25, zhap4e, M&M and 31 others like this.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Не е тоа начин за комуникација,а посебно со родител.Сите имаме кризи ама не заслужува некој да си го однеси ,ако на дотичната не и бил денот или била во ПМС .За што е таа негователка да покажи љубов ,смирение,да ги научи на убаво децата.И ако и е тешко и за тоа има решение многу чекаат за да се вработат со лопата да ги риниш има такви.Чуден е овај народ никој не може да ни погоди ништо.
    Ај добар ден !!!
    Досега спиев да ви кажам ги испратив двајцата и си прилегнав.,сега кафе и да спремам ручек па сум на работа.Се читкаме покасно.
    И овој од @Dust ме нервира што така се понаша со незе ,некој заслужуваат да останат сами кога не го ценат тоа што го имаат покрај себе.Дај му го да го прочита коментаров на мажево твое ...

Skorpija25, Желба, M&M and 34 others like this.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

@elena.mak толку е она "учена" па зборува така. |(
    Во денешно време сите се кој од кој попаметен.
    Ситуација: одам на роденден на детето од класот да го земам син ми, ми приоѓа жената и ме прашува дали јас сум родител и ми кажува: денес Ј беше нервозен, дали е така и дома? Јас затечена од муабетов, таа продолжува: јас сум инаку кловн тука, а инаку работам со деца и во градинка, па знаете на неговата возраст, машки деца, давајте му по еден бедоксин.
    Не сакаше да учествува во игри, нервозен бил бла бла.
    Јас уште не се освестувам што мајка збори ова, ама лагано ми се дига ѕидот во мене оти нејзино мислење ми е толку небитно ама ме нервира жената замислена до бесвест, башка што ми збори пред други луѓе што застанале сеир да фаќаат.
    И уште ќутам и ја гледам бело кога таа додава па вие не го гледате тоа, по цел ден сте на работа!!!
    Е ми одеше да и удрам бокс.
    А таа што прв пат го гледа во животот и него и мене, она знае подобро. |(
    Е Бог да чува од овие луѓе!
    Ама мислам дека и ова беше наместено од една друга мајка оговарачка која ја видов како се врзма наоколу и башка се братучетки. Сета сум во теорија на завери :D ама па да знаете што луѓе се ехееее, и оправдано ми е.
    Се со цел да ме направи мене лош родител.
    Ја изигнорирав со тап поглед и си заминав.

Покасно и ѕвонев на една мајка од доверба да и кажам што се случило и да ја прашам дали нејзиното дете има зборувано дека Ј е нервозен во школо со децата, дека децата се си зборуваат дома и таа има поминато време со него насамо на роденденот на нејзино дете без мое присуство и таа ме разувери искрено дека со моето дете е се во ред. Ама сакав објективно мислење да слушнам од некој што му верувам дека ќе ми каже искрено кога прашувам. Викам можеби навистина јас не гледам или е поинаков кога не е со мене. Јас знам дека тој е малку разлигавен, ама тоа од многу љубов и внимание и дете си е сеуште бре.
    Ама му ги знам и добрите и слабите страни и сметам дека сум објективна па ко ќе ми се избаци некој како ова госпоџата сезнаечка. |(

Учителката не знае како да се справи, а и ве начекала вас да ви се истресе највероватно, а ако е жената која сака да држи контрола сигурно ќе се нервира и ќе ви набива комплекс на неуспешен родител.
    Разговарајте со некој друг кој е упатен, негователката на пример, не и земајте мислењето здраво за готово.
    Ако е учителка не значи дека е во право и дека исправно постапува.
    Знам како е фрустрирачки и непријатно ама не дозволувај да ти го уништи денот.
    Размисли потрезвено што можеш ти да направиш, а не многу баш освен да зборуваш со син ти што верувам го правиш и не и се секирај многу многу.
    Не секогаш, ама во многу ситуации "светот" сака да ни зборува за нашите деца, нашите семејства, нас, како да знаат подобро, што не е вистина, да не реметат а не да ни помогнат и постои реален проблем, а ти си приземна жена и знаеш да ги процениш работите.

Добар ден луѓе, снегот цел ден се топи и никако да се истопи. И дождот врне.
    Ај веќе пролет нека доаѓа.
    А и напната сум како балон ќе пукнам. ПМС ама тежок и болен месецов.

Skorpija25, Желба, M&M and 30 others like this.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Dobar den i od mene.Ne mi se kazuva ni zbor,ne mi e dusava na mesto.@Dust Prasinke moja nemoj poveke da dozvolis ni edna solza da ti kapne,silna kako karpa si,ne e ova mojata Prasinka:hug::hug::hug:.Znam deka ne cita bas toj sto treba,i gajle mi e,me razocara :punch:.NeZnam dali e do vremeto do mesecot li,tezok son,bolen od koga se razbudiv,no na son mislev deka site prisutni mi zboruvaat za gore-so stranstvo demi povrzuvame,arno ama toa gore e drugoto.Pijam kafe i tegnam cigara no umot mi e vo sonot.

Skorpija25, Желба, M&M and 24 others like this.
  10. Heartagram

Heartagram Популарен член

Гуд морнинг бјутиис...
    Како сте? Јас добар, еве кафе пијам, у ова сиво и депресивно време, ма да не се осеќам така, што е добро по мое. :lol:
    Денес последен ден од месецот, ќе видиме најкраткиот месец каков ќе биде...се надевам со повеќе :sun:..Можно е вечер и на слава да се оди... Ајде нека иде пролетта мме :D... Бидете ми добри како шо сте убави... :nod: :hug:
    Пс.. Јуве вчера ми изгуби, отпадна од купот... па ме изнервираа:@, ама помина, тоа вчера беше. :)

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Децата ќе ни приредуваат непријатни ситуации.
    Не секогаш и на се' ќе можеме да им влијаеме.
    Ама... не значи дека сме лоши мајки, тие си се засебни личности, и треба само да се носиме со тоа.
    фак ит...

Желба, M&M, EuHenIa and 27 others like this.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Добар ден,
    И јас тмурна денес ко времето. Ужасно ми треба промена или барем ден-два да шетам малку. Пукнав дома. Малата па кога ќе и речам ај да излеземе, ми вика нејќам, дома ќе седиме:)Она нешто 2 дена се чеша на носето, и се плашам да не е некоја бактерија. Ич не би да ја м'кнам по лаборатории, ама морам да видам што е да и земат брис.

Денес сакав до ГТЦ да идам ама со неа не би, треба да чекам свекрва ми да се врати од работа па ако може да ја чува. Ама веројатно нема ни да излезам. Тешка сум на излагање, а после тешка за враќање:D

@Bubce38 јас па тебе те сонував. Си ни пишала тука да ти пуштиме среќа ама ќе си ни кажела отпосле за што.и ние сме мислеле дека ќе правиш инвитро. И после за брзо време листам во другите теми и наоѓам мислење од тебе како и пишуваш на една членка : "не се секирај, ќе ти помине пораѓајот лесно. И мене ми беше страв, ама мм ме породи царски и еве сега се гушкам со ќеркичкава"-тоа си и го пишала на членката. И си пишала дека името си го ставила од свекрва ти и како 2 презимиња да имало бебето. Името мислам беше Моника.
    И сум брзала да ти пишам тука во темата да ти честитам и на сите да ја кажам радосната вест.
    И види коинциденција-ти се спремаш за инвитро.
    *знам да се пораѓаш на сон е да ти испаѓа тежината, па ти посакувам лесно да помине се и да биде добро се до крај.

Друго што би да кажам, некако и јас се замислив со тоа распознавање овде и прекажување.

@mareane среќна слава, да сте живи и здрави и да си ја славите долги години.

@Dust не сум психијатар:Dама ако ти треба некој за разговор слободни пиши ми:hug: И јас сум за на психијатар, ама нема да одам па вака ќе си се жалам:)

Ајде одам, малата ми вика нејќела да спие, а ја едвај ја чекам да заспие. Денов ми е "турни ме да кинисам" :D

13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Хахаха. Маж ми ме пораѓал бе !:D
    Интересно звучи :) @flower30 .
    Инаку да , кога побарав да ми се пушти среќа беше за да конечно добијам одлични резз од сите испитувања . И така и бидна (y)
    Е сега дај боже да ти се оствари сонот :inlove:. Нека ме пораѓа кој сака и како сака .
    Ќерка ми ќе има две имиња ,точно. По баба и :D
    Ама не Моника , Ристена Ена ќе се вика :P
    И за машко имаме име . Славен .
    Ама јас ќерка ќе родам ,ќе видиш :)

14. flower30

flower30 Форумски идол

Добро де, маж ти ќе те држи за рака додека се пораѓаш:D. Ама гледаш се сум погодила во сонот и 2 имиња и ќерка :D за сонот, за мене барам 2 мекици не една:D(здравје само, се ќе биде во ред, ќе видиш).

15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

@mareane Cestito slava,za mnogu godini da vi e!Caestito i na site drugi koi ovie dva dena imaat iminja i slavi,da ste mi zdravi,zivi site,za mnogu godini!

SV1911, Dadusicka, kuc and 11 others like this.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Кога веќе почнавте со соновите да си кажам и јас:се сонував невеста ,купував фустан а и мм одело.Знам дека не е на арно сонот ,ама што сака нека е,веке чудно ке ми е нешто арно да не стрефи...Не верувам и до подсвест да е ,уште за невеста да станам не сум размислувала...:wasntme:
    @Bubce38 нека сонот на фловер ппстане реалност:hug:
    Си испив кафе со другарка ,си каснавме торта и така.
    Ајде една виртуелна и за вас:годинава така ќе ја славам славата со најблиските...
    Фала на честитките!
    20190131_123436.jpg

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

И јас лошо сонував:(
    Сум била на одмор на море ова време, зимно.
    Вилата ни била веднаш до морето. И преку прозор сме го гледале морето.сестра ми со огромен стомак била со мене и маж ми.
    И наеднаш се разбранувало морето, почнале огромни бранови.
    И удирале по прозорите од вилата. Страв ни било да излеземе надвор од вилата зошто се околу нас било поплавено од море:^)
    Фемина соновникот вели дека ќе ме озборувале и дека ми претстои огромен шок:o секојдневие е веќе, и озборувањето и шоковите.
    Што биде нека биде;)

Денес со мајка на кафе ќе се седне после работа:inlove: одвај чекам 15 ч. да дојде. Лабав е денот денес и 31 ви е. Утре ќе биде како апокалипса:whew: :rofl:

Ај чао(highfive)
    @Dust :hug: :hug: :hug:да не се повторувам со другите, се согласувам, иако ти си имаш право на избор и живот. Но, не трпи ништо-животот е многу краток за да се нервираме:hug: :hug:

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Во контекст на муабетот :D
    FB_IMG_1548937456444.jpg

19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Само силно најсили ќе те гушнам :hug:.

NarCis@, Dadusicka, duffi and 9 others like this.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Јас да ве прашам нешто, глупо ќе е малку ама подобро да прашам отколку да се брукам:D

Како порачувате од Asos и каде стигаат порачките? Претпоставувам во пошта или:wasntme::$ Го гледав тоникот од Ordinary и размислувам да го порачам. Ама врска немам како:D

NarCis@, Dadusicka, duffi and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.