Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    ако е нешто ситно поштарот ќе ти го донесе дома :) ако е покрупен пакет тогаш ти носи картичка дека имаш пакет во пошта да си го подигнеш. мене козметиката и накитот секогаш ми ги носи он дома, зошто може да си го стави во ташна хаха
    ако ти е до 30 евра нарачката не плаќаш поштарина.

На M&M, kuc, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.832
    Фала ти многу ма одговорот

На dunika, LejlaD, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Дајте некој лек за бронхи пневмонија. Бабски народен ама да е ефикасен.
    Се отру со антибиотици женава и плус не малтретира сите психички зашто и е ладно, зашо јс тресе грозница има 37.5 температура.
    Е збудалев луѓе, се шекнав

На kuc, mareane, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.355
    Допаѓања:
    119.399
    Здраво другарки и по некој другар.
    Како сте?:)
    Да не мислевте така лесно заминав, јас секојдневно си ја читам темава ама шо да пишам ... :?:
    Се по старо и стандардно работа дома и така некако периодов ми беше крш па несакав да мрчам само.
    Леле колку ми е страв од епидемијава шо дури не сум отишла да ја земам уплатницата од градинката на ќерка ми.:headbang: Нема бегање денес морам:!:
    Клапнав од тмурново време, а мож и дека само едно кафе сум пиена:?:
    Да не ме мислите џогер од ДМ купив и јас, молим лепо :rock:
    Кога сме кај реклама за купување ќе дадам една ама АНТИ реклама. Зелка расолница од стокомак НЕ купувајте!!!! Аиииии толку ме стрвеше таа зелката цел месец и реков ќе земам па и со маже ракивка ќе се пивни-милина. Пробувам-стиропор. :@ Пак пробувам стиропор бе. Прашувам маж вика: -јок бе на шо личи ова.
    Би така ракивката без мезе (facepalm) ко пијаници.
    Ај пишете некоја тема, нешто матно ми е во главава.:doh:

На Skorpija25, boomsleng, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Се мота по групиве на ФБ лој од гуска :wasntme: Дали се мачка на гради, дали се јаде со лажиче, искрено појма немам. Побарај во Женски домаќински муабети, сигурно ќе најдеш постови. Читав и на форумов пост од членка, дали беше @sofi2107 или сум ја помешала не знам, знам пишуваше за малото дека му давала и многу им помогнал.

Исто читав по групите на ФБ и за темјан (од црква можел да се земе). Се толчи и се става на голем памук натопен со ракија и памукот се лепи на гради и грб, баш необично ми звучеше ова и го замаптив. Пребарај и за тоа, за бронхит бил одличен.

Ова што ми останало во сеќавање, а сепак не звучи толку лудо како здробен пердув од ној со прашина од глувчешки опаш :D

Последна измена: 31 јануари 2019
    На Желба, LiliBoz, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.133
    Нема за пневмонија бапски лек нажалост. Лекар, пнеумонија не е зезање. Тука е најважно повторно кревање на имунитетот, лека полека, буквално боледување дома 1 месец, со лежење, со се.

На Желба, SV1911, Kaetana и 10 други им се допаѓа ова.
  7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Посетен е лекар. И терапија пие.
    Некако мислев да се олесни плус.
    После колку време терапија може да е поарно ?

Од сите страни тежина ме притиска.
    Сакам усвета да фаќам.
    Не знам како уште сум нормална.

На Желба, LiliBoz, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.143
    Допаѓања:
    111.133
    Пробарај низ нетов или прашај постари за тој лек со темјан сум слушала дека е ОК, како се ослободува плуќата така се одлепувал памукот.

На elena.mak, mareane, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @TeddyGrey тоа со темјанот било ептен ефикасно, цел шлајм го вадело. Ајде еве да ја тагнеме и @Alishan30 , да каже кога би требало да почне да се подобрува ситуацијата од терапијата.

На elena.mak, Alishan30, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    7.572
    Морам да те демантирам.
    Зимово,два пати земав зелка од Стокомак,и морам да кажам,супер беше:D

На elena.mak, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.020
    Смешно не смешно мене само темјанот ставен на гради ми помогна .
    А маШ пак е презадоволен од ефектот на Таан,мед ленено семе и ѓумбир . Сето тоа измешано го јадеше наутро на гладно и навечер пред спиење шо една лажица

На Skorpija25, boomsleng, Желба и 15 други им се допаѓа ова.
  12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Ме тагнала @Sexybaby86 па ќе ти споделам искуство.
    Но, да напоменам дека сепак бронхо пневмонија немал мојов ( да не го подречам ) така да сепак консултација со педијатар е најдобро.
    Еве копи-пасте ќе направам од постот каде сум и пишала на друга членка :
    Недела дена синко кашлаше како пушач, онака баш се осеќаше шлајмот дека неможе да го искашла. Во вторникот се јавив на Кристина педијатарката од Ложанковски ( сменивме педијатар и сефте кај нив сме ) и рече дојдете после 16ч. Отодовме и го прегледа и вика синко твој почнал да спушта на гради. Искрено шок ме мавна ни на крај памет дека до толку може од една кашлица. Ни даде сируп Флавамед ( за искашлување не е антибиотик ) и кажа во петок обавезно на контрола и да следам како ќе е кашлањето и дишењето. Да напоменам други симптоми никакви немаше ни нос да тече ни тт, весел, јадеше супер, играње и све океј освен тоа кашлање. Ја прашав само што можам друго да превземам за да не спушти на плуќа , но дека антибиотици несакам да давам зашто нема никакви симптоми. Искрена да бидам дека од одговорот бев позитивно изненадена али и по малку скептик. Цитирам : мајка незнам како ќе ме сфатиш нит дали ќе прифатиш, но би ти рекла да најдеш лој од гуска и да даваш и да го мачкаш со свинска маст измиена, топли купки, да скока на кревет и тапкање по грб.
    И да бев скептик и искрено кога ќе чуев дека некоја дала од гуска лој абе коса ми се креваше ( нај ама најискрена сум ). Само што излеговме се јавив на неколку блиски другарки кој знам дека се по тие бабини лекови и секоја од нив кажа Дај бре жено верувај ќе се увериш дека е вистина. Скептик бев и сопругов ме премоли на паркингот ајде па ајде да земеме да пробаме. Отидовме и земав од другарката. Лелееее никако да ја сварам помислата да му дадам ќе си пукнев, па земав прво јас пробав аууу викам грозно упм. Читнав по нашиве форуми, српските форуми и на крај на фб во Женски домаќински муабети и грото со позитивни искуства.
    Од сабајле и навечер по една мала лажичка му давав. Пред спиење го бањав со потопла вода, ќе го исплакнев и ќе му ја наполнев кадата со потопла вода и оставав да се шлапа во спурено купатило како сауна. И ставав една шака морска сол во водата, пред да го извадам го плакнев убаво.Пред да спие на мрсна хартија за готвење ( со чечкалица дупчиња ) мачкав свинска маст измиена во 9 води и ставав на гради и на грб, мало пешкирче над мрсната хартија, боди на ракавчиња и пижамите.
    Искрена ќе бидам само во средата дадов од сирупот.
    Во петокот на контрола синко беше чист како солза :D и Кристина 10 пати ме препраша дали конечно се уверив дека тие бабини лекови навистина помагаат. Океј сепак напомена дека кога треба антибиотик нема тука негодување, а и ако беше спуштено на гради директ во Козле ќе не пратеше немаше да си играме со бабини лекови.
    Па си викам : Да бевме кај претходнава педијатарка имаше најмалце 2 антибиотика да ни даде и којзнае до кога ќе траеше све ова.
    Ете ти го моето искуство од возрасна жена која никогаш не верував дека ЈАС ќе дадам лој од гуска и не верував во такви работи па и искрено им се смеев и ги правев луди ( од кој и сестра ми ) па ете од мака пробав, ама битно за 3 дена све заврши и фала Богу не стапнавме во Козле . И недај Боже пак да се пофтори пак истово ќе го применувам. Ете сеа нека сум јас лудата за некој кој размислуваат како јас до пред една недела .

Да додадам : слободно во лупата пиши бронхо пневмонија ( во Женски домаќински муабети на фб ) па читни некој искуства.
    Но, те молам иако не те знам.... немој само со пердув кој некогаш го спомнуваат некој жени. Ќе читнеш многу лоши искуства на дечиња кој завршиле на Клиника од пердув.

На Skorpija25, Желба, elena.mak и 11 други им се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Фала ти
    Не ми е за бебе. За возрасна жена прашував.
    А кај наоѓате лој од гуска?

На Желба, elena.mak, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Јас го земав од пријателка.
    Ајде на Женски домаќински муабети на самата лупа пиши : лој од гуска.
    Ќе ти излезат многу коментари во кој некој од жените пишуваат и име и број на тие од каде купуваат.
    И чим е за возрасна особа читни таму некој пишуваа и за некаков сируп со пиво што се прави, па некој други слични бапски лекови. Верувам дека со било кој од нив ќе биде све океј и ќе се среди.
    Со лесно и побрзо закрепнување.

На LiliBoz, Milobebence, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @Bubce38
    Ти ја посакувам цела среќа,кога нешто силно посакуваш се исполнува.
    Јас бев сигурна дека ќе родам девојче,со толку позитивна енергија ја износив,и именце и сонив и сега спие доо мене.
    Искрено ти посакувам да гушкаш една Eна:inlove:
    Па по карго поклонче да пратиме:hug:
    Ние шетнавме на воздух сега време за мене и Феминава.

На Skorpija25, boomsleng, Желба и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Времето сабајле смор, тмурно. |( Сега малце се подоправи. Највеќе ме радува викендов што ќе е топло. :sun:

Понекогаш не е до воспитувањето и до родителите туку до самата природа на детето. Некои деца се такви по "живи" да речам, лудуваат, расфрлаат, не е до (не)воспитувањето. Внук ми е таков. Ви ставив и слика кај што ми направи модрица кога ме гризна, после уште еднаш ме гризна. Лани со нога го удрил татко му по јајца (не ми иде да пишам тестиси хаха), човекот заврши во болница и за малку операција ќе му правеа. И на боледување беше некоја недела.
    Го плескаат кога нешто ќе згреши, му викаат, го учат, ама ете таков е. Ако му кажеш нешто да ти донесе или помогне ќе го направи тоа, дели и играчки со секого. Не е љутко како некои деца. Јас викам подобро сега како мали да беснеат отколку кога ќе пораснат па после глава да ве боли од нив. Период е ова, ќе им помине. :)

Човек не смее да каже дека пиел кока кола. Замисли швепс да пишев. Одма на тоа ќе помислевте. :o

И јас и имам еднаш кажано, ама не изреагира никако. Заслужува она многу повеќе од ова. Подобро цел живот сам отколку со погрешна личност.

FB_IMG_1548944036914.jpg
    :D
    Уште малку и февруари, ама не се радувам многу заради сметката што ќе дојде за јануари. :worried:

Убав остаток од денот девојки и Пецо. :hug:

На Skorpija25, boomsleng, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    @TeddyGrey терапија обавезно, а мене мајка ми како мала ми ставаше свинска маст на градите. Се разбира покрај терапијата. Истата постапка е како што ти пишала Софи и лој од гуска, на хартија за печење. На времето на весник ставаа. Мајка ми кажуваше дека како со рака однесено делувало.

На Skorpija25, Желба, elena.mak и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Ејјјј ова не. Тоа коа ќе се залепи. Па чешање. Па не се вади т.е мн тешко додека само не падне. Мајка така ја зезна сестра ми. Мала беше она тогаш ама од нервоза температура крена. Не бива.
    Јас трауми од синап иам и тоа од доктор препорачан да се стави. И уште до ден денес се чудам зошто доктор ми даде бапски лек. А не бев баш мала.
    Значи лист од весник се боцка цел со игла, не знам кој е ефектот листот да биде издупчен. Се мачка со сало, и врз него се посолува со синап. Се става на плуќата. Врз тоа крпа нели да не прљаш облека и држиш колку што може повеќе.
    Јас во бабини лекови вакви преку кожа шо делуваат ама ич не верувам. Ај некоа тревка може ама како чај да се земе. Шо знам може до траумите од детството е што не ги сакам :D

На boomsleng, Желба, elena.mak и 11 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.873
    И јас ич не можам да верувам во бабски лекови.Ама некогаш применувам иако викаат ако не веруваш нема и да помогне:wasntme:
    Како бремена 9 месец 6 недели кашлав.Се пробаав ништо не помогна.Уште млеко од магарица не пробав.Може тоа бил лекот.

На Желба, elena.mak, NarCis@ и 11 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.936
    Лек за пневмонија восокот од пчелен сандак. Мислам плазма го викаа. Кога праев прополис се утепаа колешки да ми го земат. Се лепело на гради.

На boomsleng, Желба, elena.mak и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.