Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Што е лендацин и само болнички ли се дава?
    Не реков само со бабски лекови, него плус како олеснување да направам. Очајни времиња си повлекуваат очајни постапки. Не знам веќе што да направам верувајте. Чувам дете од 6 месеци и бебе од 65 години.
    Се расправа со мене, како ја да сум крива. Психички ме измалтретира. Знам болен човек само сака да е здрав, ама полудев луѓе. Плачам 15 дена веќе од нејзе.
    Пие терапија веќе 13ти ден, никакво подобрување.
    Женава има многу ослабен имунитет, работиме и на имунитет + и многу други фактори.
    Не знам во вакво време со морбили дали уопште е паметно болнички да се лекува.
    Уште тоа ни фали.

Извинете за негативностиве.
    Веќе не знам утре што ме чека, не ми се буди насабајле.

На Dust, WildMk, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Првата кака :rofl:

На Skorpija25, elena.mak, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.623
    Ако после 13 дена нема подобрување мора нешто да превземете, мора да ја носите пак на лекар, со инфузии можеби ќе почнат. Инхалации не и дадоа??
    Кас не викам дека не верувам воопшто во бабски лекови ама многу ми е страв как децава да пробам, освен млеко со прегорен шеќер, чаеви ао многу мед ѓумбир, сируп од кромид друго не сум пробала шубе ми е.

На NarCis@, Желба, elena.mak и 9 други им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.354
    Допаѓања:
    119.388
    Не |(

На Skorpija25, NarCis@, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.026
    Кај сте девојчици и момци...
    Да ви кажам фин денов денес, се изнаакав за сите пари главната работа не ја завршив ама тоа е. Ми викаат у петок ќе биде ама ти у понеделник дојди за сигурно. У понеделник гарант за среда ќе ме препратат.
    Ај тоа е.

Ќе муабетиме нешто или...?

На Kaetana, NarCis@, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.055
    И хард диск може да се расипе. Ако ти се важни слики/документи копирај ги на повеќе места, на CD/DVD на USB и др.

На Dust, WildMk, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Навистина?
    Нели не може да фати вирус? И секогаш може да се врати или нешто така беше... јас па убедена...
    Ок.фала :)

На NarCis@, Sexybaby86, SV1911 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.933
    Лендацин е прилично јак антибиотик кој се дава венски.
    Се дур сте на број има зашто да станеш. Кога увидов дека пак ќе лежиме во болница ми идеше од тераса да се фрлам а не да пакувам дете. Но човек се издржува. Биди силна и овој период ќе пројде. Седи си до нас кажи си што ти тежи.. Тук там некоја тема ќе свртиме ќе тргнеш мозок малце. Те гушкам

На Dust, NarCis@, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.055
    Може да фати вирус, а може и да се расипе па да ги изгубиш сите документи.

На WildMk, NarCis@, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @Peco секоја чест за ова што го знаеш со компјутериве. Јас сум дудук. Верувајте дека не знам ни филм да симнам. :tmi:

На NarCis@, Sexybaby86, elena.mak и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Па ме излажал некој тогаш... додуша од пред некоја година ми е информација, демек од стручен, ставај се на D дискот, и јас ставав..
    Ма можеби и вирусиве мутирали во тек на годините.:D
    Добро Пецо, фала за инфото. (y)

На Skorpija25, NarCis@, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.055
    Дека си второ дете, затоа :rofl::rofl::rofl:

На NarCis@, Sexybaby86, Желба и 18 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.933
    И ја сум второ ама сум попаметната :!:

На NarCis@, Sexybaby86, Желба и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    И да знаеш дека е така. :rofl: Брат ми исто како тебе се разбира во компјутери.

Во други работи и јас сум попаметен! :!:

На Skorpija25, NarCis@, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.358
    Допаѓања:
    278.866
    @TeddyGrey сакам и треба да ти речам дека не вреди да се нервираш дотолку поради болната личност,ама па точно знам и дека не можеш да се не нервираш.И не само што е болна туку и распекмезена ми изгледа,како воглавном што се постарите...А и плус ако сте постојано заедно знам колку ти е тешко.
    Значи и ти си уште еден потенцијален колега за во геријатрија заедно со мене и Лејла.:D(мала шала за да не спобудалиме)
    Туку ми ја нема некако @LejlaD :hug:Пред некој ден до толку ми го пукнаа филмот ,и само си велев е сега да ми е поблиску Лејла да си покукаме...само таа ќе ме разбере...(fingers)

На Dust, NarCis@, Sexybaby86 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    X
    И таков клуб ли имало... Ја ако ви се учленам со маки од постариве нема никој друг да дое до збор од мене. Одма ќе ме исфрлите.

На Dust, NarCis@, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    @TeddyGrey и остали... покажете заби и не дозволувајте цмиздрење. Дете така да се лигави ќе го караш, нели. Епа исто и со старци постапувајте. И било кој општо што се лигави и понаша разгалено. Не ви го дал никој животот за некој друг да се под*ебава со вас. И го даваш лекот, го зела - не го зела, нејзин проблем. Зина ли да се жали ја потсетуваш дека од твоја страна е се сторено, на ред е она прстот да го мрдне.

Имаме вакви во фамилија, баба ми е ваков ОТОК. Од неа на ред не може човек да дојде да се разболе :lol: Ај да одеме на лекар - нееее, кој знае шо ќе ми најдат, кој знае шо ќе ми прават, поарно да си поживеам некој ден на раат него малтретирана. Океј значи не те боле. Утре друга дијагноза си има најдено. Ај на доктор. Пак неее. Океј нек те боле шо и да е, колку и да е. Па не сака терапија со неа полошо и било, па не слуша совети. Нек не слуша, сите иаме свој живот, време, обврски. Лек треба да прими еднаш во 12 саата, способна е нива да изора не апче да се напие. Во одредено време и е оставено на маса, без муабет. Обврската на тој шо му е да и го даде апчето е завршена. Нејзин проблем ако не го испие. Не и е од староста. Цел живот е ваква, со желба светот да се врти околу неа.
    Секој ден се јавуваше правосмукалка нова дека сака, да купиме ние дека она не се разбира од правосмукалки. Купивме, однесовме. Е модерна била не знаела да ракува со неа (facepalm) Само дугме треба да стисне. Пак океј. Нек си мете со старата.
    И вие така, ако имате обврски нешто околу нив завршете си ги и крај приче, од таму натаму нивни проблем е. 65 и не е некоја старост, луѓето уште работат на таа возраст.

На Dust, Skorpija25, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.822
    За кукање, ако може и мене да ме примите:wasntme:. Денес колку сафра ме фаќаше, а никако не испадна да излезам од дома. И си дојде мм од работа викам станувај ќе одиме до ДМ. И отидовме, ќерка ми по мене(нормално:)). И вика таму "мамо земи количка,па ги испофати сите пудри, шминки. И на крај вика " остај ме и оди си, да си гледам пудрите(facepalm):).Со лажење излеговме, па да смириме живци:Dсо мм си купивме благо од Палма и дома.
    Не сум ја дебела од јадење, од нервози се дувам вака:D:rofl:

Сега седам со маска на лице, маж и дава да вечера на малата. Па на мене е ред за успивање. Прееска му викав, од што читам и слушам какви се проблеми и лоши работи има, те молам помалку да се караме, да не ни мине времето во нервози. Вика ок. Да, почнавме за секунда прееска да "касаме", ама му викам вака ли викаш ок. Па се смиривме.
    @LiliBoz се надевам пиша за претходно дека сте се спремале за болница, а не сега(извини ако разбрав погрешно) .И се надевам ок сте:hug:

Ајде одам, ми почнува смената:D

На Dust, Skorpija25, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.933
    ^фала богу за претходно. Лошо се изразив.

На NarCis@, Sexybaby86, elena.mak и 8 други им се допаѓа ова.
  20. teaiva

teaiva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    524
    Многу често се даваат лекови без да се земе брис и направи антибиограм па се даваат антибиотици колку треба и не треба па нема ефекти,или не е соодветниот кој делува на бактеријата која е присутна,а со премногу примање се станува резистентен на истите.А може и да станува збор за пнеумонија од Кандида Албиканс,која земањето антибиотици ја засилува,бидејки антибиотиците ги уништуваат и добрите бактерии кои го прават имунитетот и болеста се влошува.И најчесто поминува со капсула Флуконазол од 150мг, се пие по една а после недела дена уште една,..иначе флуконазолот можете да си го земете не е скап и не е штетен за здравјето па може да пробате,или .земете брис и полесно ке се знае што е.
    За вадење шлајм со пердув се прави само на деца до три години а не на возрасни,и тоа го прави сестра која работи на хирургија,а ефектот е зачудувачки,зборам од искуство со децата,менување на ситуацијата преку ноќ.

Последна измена: 31 јануари 2019
    На NarCis@, Sexybaby86, elena.mak и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.