Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Deni87

Deni87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    486
    Знам, ќе ви недостига јануари 8)

На Skorpija25, NarCis@, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    236 пати и реков за инфузија да ја однесам. Познавам и една сестра на една од клиниките. Се што треба ќе ја средат. И ми вика "а шо ќе ми праат, многу па знаат"
    Давам парацетамол, пази еј, ја потел. Викам па треба да се испотиш. Ти искача. Неќела да се поти.

Веќе тажам. Уште саатипол остана.

На Skorpija25, NarCis@, Sexybaby86 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.774
    Допаѓања:
    214.181
    Tuka sum,samo so mali deca znaete kako e,dodusa po 70-74 g mi se,ama raspekmezeni do nebo i nazad.Tesko pretesko ovie nedeli mi e na dusava,ama jok bre,niv ne im e gajle-najvazni na svet se tie.@mareane :hug:

На Dust, Skorpija25, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.819
    @LejlaD и јас би сакала да пратам :hug::hug::hug: до тебе. Колку се само себични луѓето. Ама настојувај барем деновиве кога ти е тешко повеќе да излегуваш од дома, барем да не ти "клукаат" над глава со нивните проблеми и глупости.
    И секако , пишувај си тука:hug:

На Dust, Skorpija25, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    И викаш еднаш, и кажуваш дека е за нејзино добро. Ако одбие одговори со ,,ок тебе ќе ти биде полошо, мене ништо не ме боли''. Се занимаваш со друго после тоа. АКо продужи со жалење потсети ја дека од твоа страна сите опции се понудени. Коа ќе се одлучи за некоја нек те бара, до тогаш нек си ќути.
    Дете имаш за гледање, што е многу побитно него да се убедуваш со некој кој има потреба од внимание.

Исто и ти, да не ве карам сите посебно :D Допрва ти требаат тебе нерви, деца имаш, со тоа многу побитни мигови што треба да ги преживееш него тоа да им погодеш количина на сол во јадењето на некои разгалени старци. Сум за почит према старите, ама не по цена да си го кратам животот за нив. Грижата едни за други обострана треба да биде. А не ти ќе ги гледаш, угодуваш, одиш по гз, они ќе извољеват. :emo: Нема место за дискусии со разгалени луѓе, било родители, деца, комшии, колеги. Никој не е вреден да си кратеш живот ради нечија размазеност.

Последна измена: 31 јануари 2019
    На Skorpija25, NarCis@, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Размазени се зашто има кој да ги мази :)
    Возрасен човек болен, да не се освести дека и сам треба да си помогне за да оздрави. Лежи у кревет и плачи и све ќе се реши ахам...

На Skorpija25, NarCis@, Sexybaby86 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.054
    @kravce ти си на сликава или твои роднини?

:D

На Dust, Skorpija25, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Ауууу ми ја затвори книгата само што го земав моб да видам што има на фемина:headbang:и сега незнам кај бев, а има околу 500 страни книгава:envy:
    Е многу ме изнервира значи, маШ ми.
    Арно си работе секој ден до касно-сега поарно ќе беше да работи:devil:
    Ај да пробам да се снајдам до која страна бев^_^

На Dust, Skorpija25, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.819
    @Sesil точно . Постот ти е на место. Јас ја разбирам Лејла дека и јас сум таков карактер. А они пак од почеток се научиле така и сега си користат. Тоа она што има мака во душата и што ги служи ко во ресторан, па и уште у приговараат, тоа е најболното. Ама богами треба да почне да не ги рецка за да сфатат колку била она уствари предобра со нив.

Сега да прашам едно (веројатно) глупо прашање. Пак:D ми тргна со вакви прашања. Брис од нос/грло мора да земе медицинско лице, нели?! Оти ми е страв да ја носам со сите овие епидемии, настинки... А се чеша на носето и ми е страв да не има некоја бактерија

На Skorpija25, NarCis@, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.019
    Леле @LejlaD ептен ми е жал вака кога те читам . На толку тинтрење како можат бе да бидат така неблагодарни:fubar:
    Еве и јас сум по дома со стари. И тоа бааѓи стари. Ама дали изгорено ,дали живо , ма какво и јадење да им однесам ,маана никогаш нема да најдат . Абе по три пати на ден ми се заблагодаруваат . На секое носење блачко какви благосовувања добивам од мајче . :inlove:Некогаш и ми е незгодно така да ме фали . Не правам кој знае што за нав, па тие толку убаво да зборуваат за мене . Некогаш мајче ќе изрази желба за некое јадење или блачко ,ама тоа го кажува на таков убав начин ,што грев би ти било да ја одбиеш :)
    А само да знаете на почетокот колку не ме сакаа , т.е ич не беа воодушевени од изборот на син им :).
    Ама ......
    За кратко време им се пикнав под кожа :D. Ела сега речи и лош збор на мајче за мене ,има очите да ти ги ископа8)

Не ми се спие за жива глава
    Се потешки и потешки ми се ноќите без маж;(
    И што е многу ,многу е .
    Секоја петта вечер сум сама :(
    Шо не ми се "падна" маж поштар?:o

На Dust, Skorpija25, NarCis@ и 24 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Peco иста ја коа бев мала

На Skorpija25, WildMk, NarCis@ и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Епа затоа и викам само заби покажуење и без многу тинтрање. Не е тоа хотел со 5* ниту па она е машина. Нек си тера по нејзино, ќе им здосади и ќе прекинат да зборат коа ќе видат дека нема тинтрање. Зборат пошто ги тинтра, во спротивно ќе им биде срам да зуцнат.

Да не излезе дека јас па во некој совршен свет живеам и моите сите се китки за мирисање. Свекор ми пред некое време на лекар требаше да оди. Го понудив за врски кај еден, не сакал кај друг. Е кај другиот му кажав дека не е време за да користиме врски. Oд коа не заврши работа се јави. Ојде редот за врски, ќе си закажеш и регуларно ко секој нормален ќе си чекаш.
    Друга ситуација, он во болница, дома никој, му се јавува на мм јадењето не ми е убаво донеси тост, и мајонез купи. What? Мм вика ќе праам и ќе носам. Си го подбрав. Ко прво тоа не е хотел. Второ со неговата дијагноза мрсно не смее ни да помисле да јаде, а не мајонез да порачува. Трето ако веќе толлку е прегладнат, подвижен е, и не е врзан у кревет, ќе се симне и ќе си купи. Ај ако не и мени нек ми достави шо да праам секој ден. Ете го се нема јавено да се пожале дека нешто му е. :emo:
    Реална потреба да има јас прва скокам да услужам било кој, ама разгаленост не проаѓа од ни една страна.
    Отупев...

за брис појма неам дали може :tmi:

Последна измена: 31 јануари 2019
    На Val-Dim, Skorpija25, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Денес не ве поздравив:hug:
    Се зачитав книга,па ни дома не потсредив.
    Фала Исус,Алах,Буда,Зевс,Шива и остали-Јануари заврши:party:

Сеа ке летне годинава,пократка е од Јануар(fingers)

Да се собереме ние од темава,да ни даде државата грантови,па да си отвориме градинка и геријатрија8-|

Шала на страна,грижа и нега се едно,ама стоење на глава па и мочање одозгора треба да ви е но но:shake:.Се си има граници,а вашиот живот е само ваш.

@SV1911 мила јас само б1 полагав,а б2 си учев сама.Некој месец подоцна кога почнав да барам работа,ме испратија на тестирање за да видат официјално кој степен сум,па се потврди дека сум Б2 и говор и пишување.Така останав дека почнав со раб,таму се надоградувам и некако доволно ми е сега за сега.

Каде е @Val-Dim да се јави на рапорт:hug:

На Val-Dim, Dust, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Нема да заспијам до 00, макар и да испадне да ми мине дремката. Али, мора да се дочека почетокот на февруари и да се уверам дека толку од месецов. Гаддем. Остарев за сто години. :bug:
    Сите ли добивме денес,на крај од месецов?:))
    Уморна сум ептем. Мозоков ме боли дури. Цел ден мислам е петок.
    Ми зуе у глава еден муабет од прееска. Ми иде серенади да пеам под еден пенџер али, погрешно ќе бидам сфатена:))))) само имам потреба од драма малку у моментов. И т'ј.
    Ме уби јајников.

На Skorpija25, NarCis@, Sexybaby86 и 23 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.358
    Допаѓања:
    278.864
    Jас капа ви симнувам и ви се восхитувам на вас помладите што имате храброст да покажете од почеток ред.
    А имате и подршка од мажите.
    Ама тоа треба од старт да се покаже заби ,да се стави ред во обврските и одговорностите,
    Кај нас секогаш старите биле на прво место,пред нив никогаш да не се рече не можам,немам и сл.
    И како стареат сето тоа го злоупотребуваат.
    Напишав и уште ама избришав нели незнам кој се чита...
    Посебно Лејла ја разбирам и толку ме потестува на студенските денови и на газдарицата кај што живеев.Колку им угодуваше на мажот и синот...а колку беше непочитувана од нив.:(

Жабо ,леле само јас изгледа не добив!:o

На Val-Dim, Dust, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.774
    Допаѓања:
    214.181
    Naj problem e jadenjeto pokraj se drugo,meso ako nema ete kavga,pa se sili vika,kako ke recel taka,blago i se drugo.So operacijata koja ja pomina ne smee,ama odi neka nema da te vudam,jadi,krka od se asolno.Pak belja nekoja ke me snajde,ne ke znaam kaj teram.Ednas si velam kakva gla takva kapa,no na mene ke tezi pak

На Dust, Skorpija25, NarCis@ и 14 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.798
    Допаѓања:
    145.365
    Лејла премногу е! Не дозволувај така жено! Се изнервирав.
    Немаш ли маж да те заштити, побогу не си слугинка во таа куќа.

На Dust, Skorpija25, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  18. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    Ах лелеее,камо да ми беа живи мајка ми и татко ми....ќе ги галев,како они мене што ме галеа;(

На mal.ecka, Alishan30, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Готово! Помина јануари! :party:

Јас уште немам добиено. :?: :rofl:

На Kaetana, Skorpija25, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Заврши месецов.
    Ич нека не се враќа.

На mal.ecka, NarCis@, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.