Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.049
    Ај честито 1ви Февруари :D

На Deni87, Kaetana, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    како ти тргнало, ако се подружиш уште малку со нас, ко ние шо шо се синхронизираме со циклусите и ти ќе се синхронизираш:P:D:D беги дете со време:D
    Алелуја. Да заспивам,ај.

На Skorpija25, Sky-butterfly, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.385
    Ни јас |(:sweat:

На Miss91, NarCis@, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.856

По повод крај на јануари и почеток на февруари!
    Море и пушка да фрлиме!

На Dust, Kaetana, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Трудна си! 8-|

@Peco честито, за многу години! :party: :handshake:

На Skorpija25, Alishan30, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.385
    Треба да не сум(fingers)

На Skorpija25, mal.ecka, Alishan30 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.705
    Здраво живо друшки!

Во исто расположение сум со @M&M ...читај:за нигде...од се и сите ми е преку таквото!

Честитам на сите кои нешто славите и имате повод за радост!

Немам добиено и јас...се чував за февруари:)

Поздрав за добра ноќ
    FB_IMG_1548976862837.jpg

Последна измена: 1 февруари 2019
    На Dust, Skorpija25, mal.ecka и 27 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ај и јас симболично да го фатам почетоков на месецов,белким и овде пак ќе го фатам редот...
    Да бидам искрена,се нервирам кога се губам овде,не сум во тек со муабети,случувања,нови членови,а нема шанси да исчитам се пропуштено.
    Обврски деновиве некако фулл од сите страни.
    Работни најмногу,ама од ден во ден ептен почна да ме исполнува работата,па и реакции од околу благопријатни,баш ми годи:makeup::D
    До толку сум посветена на предузеЌе што денеска земав вц шољата да ја гланцам,оти чистачката заборавила да ја исчисти:headbang:(lalala)
    До кој степен се дрски и безобразни луѓево.И не и е првпат.
    Да разбере генералот,шут карта ќе и даде,затоа молчам,ама утре сигурно нема да ја чистам:D
    Утре закажана женска кафана,мало друштво ал одабрано(poolparty)
    Тукууу после сите зачестени шетанции и гоштевања,ко да преминав 100ка :tmi:
    Пупо вика,ок,ти седи дома,ние ќе шетаме:?::@:rofl:
    На два ума сум:rofl:
    Добра ви ноќ...

На Val-Dim, Dust, Kaetana и 29 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.619
    Јас пред некој ден ја носев малата за к.с. во авицена аеродром попладне накај 6 и немаше буквално никој, ако ти е блиску и ако ти се оди приватно може и да се јавиш да прашаш кој период им е најлабав. Исто и адриалаб аеродром еднаш кога бев попладне немаше ич гужва.
    Бени Хил бе кај ти текна (highfive)
    Само јас ли не се радувам што поминал Јануари, не дека не ки е мрска зимава и сивилиово ама генерално многу брзо ми лета времево и сакам малку да успори :)
    Му реков на мм да стане да испијам кафе на раат, ама не бе гочемиов за 5м се довлечка, и одма почнува да зановета нешто:whew:
    Немам мака со стари луѓе ама знам дека знаат да бидат тешки. Оние што ми се во најблиско сродство постари знаат да покажат знаци на себичност ама сепак гледаат да не ги замараат луѓето околу нив премногу.
    @TeddyGrey рече женава е 65г, и не е баш стара луѓе работат упте на тие години очигледно извољева премногу, јака ти душа.
    Јас на Петок се радувам :party:
    Колку работа имам викендов дома дека не бевме тука цела недела, само некако да ги организирам децава со мм да ми ги мане на кратко да средам на раат.
    Ај да почнам да се спремам

На Val-Dim, Dust, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Јутро! :coffee:

Со @Sesil ептен се согласувам. Абе, престанете да им обрнувате толку многу внимание, ќе почнат да ве ценат повеќе! Ова не се однесува само за старите, туку за сите генерално. Има луѓе кои што се разумни и го ценат тоа што го правиш за нив, со таквите ми е мерак да се дружам и да често да им угодувам, ама штом приметам дека некој не го цени тоа, завршиле со мене. Со таквите дистанца, трошка дрскост на моменти, ќе видите како после ќе те ценат! Абе, секоја секунда ја ценат после тоа и уште фала ти викаат на крај.

Лејла, Мареане, Флауер30, жени добри, ве молам, за ваше добро, сменете се малце, ќе видите колку ќе ви биде подобро кога себе си ќе почнете да се ставате на прво место и да не дозволувате да се зафркаваат со вас! :hug: :hug: :hug:

Маж ми ова постојано ми го прави! Смисол за хумор како на мало дете. :| Ама го научив, па кога е до мене често проверувам до која страница сум стигнала. :D

Колку мило ги опишуваш родителите на маж ти, ептен ми е интересно да читам за нив. :)

Да немав поддршка од маж ми, немаше да биде до мене, ќе беше некој друг. Истово можам и за него да го кажам, да не бев негова потпора и поддршка, немаше да бидеме заедно. Себе на прво место, така после сите ќе те ценат и ти ќе се чувствуваш исполнета. 8)

@TeddyGrey :hug:

Кафе испиено, мандарини за доручек и да се нацртам пред компјутер. Ништо не стигам, ич не сум фокусирана. Вчера зборев со една девојка со која што учевме заедно во Гете, можам да зборувам на германски, не сум заборавила, ама дефинитивно не е Б2 ниво!!! А само месец дена ме делат од тестот. Ме фаќа паника, дека нема да научам, а кога сум ваква смотана и дефокусирана, стварно ништо не ми иде.. логикава ми е ептен јака, знам. Место да се смирам и да се мотивирам со позитивни мисли, јас кукам овде.

Што толку се фативте цел свет за јануари, мене ми летна ко еден ден... (facepalm)

Убав петок! :f:

На Val-Dim, Peco, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.847
    Допаѓања:
    142.437
    Па ако се задржи да не знаеш у која куќа да го бараш.

Добро утро од бус.

Петок, и плус заврши она глупост јануари.
    25ти ден диета, не ослабев.
    Уште се нервирам за вакцини.
    Ми се јаде СЕ.

На Sandrin4, Dust, Kaetana и 25 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Социјалнииве мрежи ги побудалеа луѓево. Емотивни 'врски' ствараат со непознати луѓе у рок од пет микросекунди. И ако после тие микросекунди не им одговориш, не им ставиш лајк, смајли ..и ги оставиш само на seen..имаш прашање: ми се лутиш ли? Зошто? Каде згрешив? Овој ист однос да го демонстрираат и во животот надвор од фејсбук, со луѓето околу нив...ој.
    Ме депресира светов. Ем се' им е полесно и на дофат, ем се очајно осамени и изгубени.
    Од сабајле, еј со глупости кои немаат врска со мене и не ме тангираат. Имаат луѓе потреба да им тежат на други луѓе. Купи ден пробрај. Од се и секого се хранат.
    На посветлата страна од денот. Февруари е. :)))) Фино изгледа утрото. Заспав со слики од преубава кукичка и се разбудив со неа. Сакам моја, таква. И сакам и животинче и други ствари.
    Гутен морген, привет, здрасти, туј онуј.
    Какао сркнав, да се истуширам и да идам да видам шо имаат да ми кажат за сработеното:)))

На Val-Dim, Ariel, do-re-mi и 31 други им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.353
    Допаѓања:
    119.385
    Добро утро другарки и по некој другар.
    Како сте? Кафица посабајлечки испиена со колеги и веќе е време да се фатам за работа. Имам еден куп, а петок е :doh:
    Февурари е конечно, а особено ме радува временската прогноза за викендот. :sun:
    Ај да сработам нешто па ќе пишам пак.
    многу глуп ми е постов (facepalm)

На Kaetana, Peco, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Добро утро!!!
    Нов месец пред нас мажево ми го унапредија убаво почна месецов ,можеби тешко помина јануари но од сега натаму мислам дека лета времево.Ги испратив утрово секој по своите работи сега чекам мајстори климите да ги монтираат,дрвата одат во историја,стресови не ми се потребни повеќе.
    @LejlaD свекор ми е слободен можам да ти го пратам да те одмени со дрвата мислам дека ќе му недостасуваат:nod:
    И јас ќе се сложам со @Sesil дека на некој колку повеќе внимание му обрнуваш толку повеќе се лигави.Јас разбирам на човек да му се помогни но цело внимание да е свртено кон нив не бидува,и вистина е дека стариве се бетер од деца.
    Денес сум и на заболекар и на работа и на гости вечер па весело ќе биде цел ден .
    Убав ден да имаме!!!

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.856
    Допаѓања:
    99.522
    Добро утро:coffee:.

Да ве поздравам додека пијам кафе. Не ве следам, не знам што сте пишувале, прочитав само на последна страна за чување на старите, па тие одозгора и мани наоѓаат. Јас сум дошла во време кога треба свекрва да бидувам, а мене сеуште мојата свекрва да ме команда...епа, тенџерето на глава ќе и го качам. Кај јас да правам, па и непогодено. Ако знаеш поубаво, изволте, ако не, ведни глава и ќути.
    Колку се безобразни значи, нашле па зашле. Срамота.

Петок е, Спасовден.
    Времето ми минува чекајќи го секоја недела петок и кога се враќам од работа во петок, веќе ја замислувам недела навечер и како јас мрчам дека викендот летна:D.

Средина на Февруари очекувам убави вести кои треба доста да ме стабилизираат. Се надевам се ќе испадне по план.
    Очекувам и викенд на планина, се надевам и тој ќе се случи. Уморна сум, многу сум уморна психички.
    Навидум се е као добро, а мене не ми е. Или јас сум вечно незадоволна:^).

Туку, кај е феминскиот Ороскоп за ФеБруар?
    Јас одма се ставив да видам тоа, а оно нема:D.

На Skorpija25, Val-Dim, Kaetana и 26 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.305
    Допаѓања:
    226.930
    Јас јадам ко празници да се. Од понеделник пак диета. За викенд не ми успева.
    Утро.
    Една неубава вест ми напрај тешко на срцето. Не би за тоа..
    Петок конечно.. 2 дена по ред на репертоар е планина. Ако не го бутнам маш у некоја провалија арно ќе е. Се зезам. Ќе нема кој куче да шета. Дете ишишано конечно личи на маже. Со коса ко девојче ми е. Јас наспана ама гладна..
    Убав ден на сите

На Skorpija25, Peco, NarCis@ и 23 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.619

Имаше едно многу подобро видео, социјален експеримент, како реагираа луѓето кога еден дечко во вистински живот се однесуваше како на фб ама не можам да го најдам :)

На Peco, NarCis@, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.019
    Устај војскоооо!!!!!
    Февруари дојдееее!!!
    Па и сонце има :sun:
    Е не можеше поубаво да започне месецов.
    Чекам маж да се врати . Пак доцни :!:. Ама се јави да каже дека ќе задоцни . Замоли во 09:00 да имало направено јајца салата . И чашче изладено узо на маса .
    И да сум си нашла занимација , да одам негде ,каде сакам ,само дома да не се врткам. Имал ненормално тешко дежурство , па господинот планирал да спие барем 5-6 часа .
    Ќе барам термин за масажа . Мош и некој шопинг мал да истерам.

Се мислам колку варени јајца и јас да мцнам . Ваљда во ред е трички :). Пошто со две жолчки се нашите :$
    Инаку многу сум дисциплинирана во режимот :!:

Ај убав ден :f:

На Skorpija25, Dust, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @Bubce38 каде тоа има сонце, да дојдам со бебка да прошетам.
    Се угушивме дома.
    Па и надвор.
    Сиво сивило.

Ај добро утро,
    Почна денов. Мистерија е што ме чека.
    Ја спукав со маж многу. Ама не може на ојлевци и дојлевци да им брка работа, а дома да заборави да купи за јадење. А пазете - бил до лептокарија и не донел 7ца.
    Многу се налутив, многу.
    24 часа не сум јадена.
    Од коа се налутив не ми се ни јадеше.
    Си заспавме гладни.
    Бебе беше на ортопед, супер ни е бебка.
    Само она е супер во оваа луда фамилија.
    Ај сонце изгреј и тука...

Плиииизззз

На Skorpija25, Val-Dim, Sandrin4 и 29 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    259.881
    Синоќа каква магла имаше, абе зградата пред мене не ја гледав. После 12 гледам низ прозорецот, надвор чисто. Биквално маглата ја снема за момент. Или ја исчистија.

Денес ќе ми треба сите да ми пуштате среќа. Гледам фаќа од вас. ХПЛ ми е периодов, па и ова загадувањето, дете не сака во градинка. Се мислам дека не е Скопје за мене.
    Вчера бев дома, вработиле се живо и диво, освен јас нели:(. Тоа е. Среќа.

На Val-Dim, Kaetana, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.