Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро.
    Кај да го најдам јас овој Смоковски, ординација или клиника? И така сакав да проверам тироидна, па да го видам во живо дали вреди за муабетов :wasntme:
    Јас многу сакам да видам младиот Тантуровски како изгледа, ама никаде не можам да најдам слика од него. Многу пофални зборови сум слушнала, од професионален аспект.
    Туку, ме стега нешто на лево страна, баш реонот над градата, ме буди ноќе и се мислам дали да одам на уште некое снимање или што? Не ми е прв пат, ама ми поминувало, ама сега сум под стрес и све ме нервира.
    Денес има протест во 13 пред собрание, за воздухот.

Ми зовре водата за чајот, ај :hai:

На Желба, Peco, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.927
    Утро
    Второ кафе на репертоар дете сеа се буди. Доручек и планина. Да извадам свињата да се одмрзне дур дојдеме ќе има гулаш и тава компир со зеленчук денес. Сонцево ѕирка и фала богу што е така зошто од понеделник пак најавија дождови. Мила пролет каде си. Прв пат во живот ова го викам. Детето ми се швркна по дома. Од викенд за викенд надвор. Бар да немаше епидемија повеќе ќе го шетав.
    Вие арни?

На Желба, Peco, Alishan30 и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.015
    Утро куклички :hai:
    Го чекам сонцето да излезе :sun:
    Маж ќе оди да направи визита ,ме зеза бурек да донел на враќање .
    Ааааа нечеш да ме под**аваш ти мене вака му реков . Ќе си сварам качамак :)
    Од кога сум на диета чинам се поправив . Сношти едни панталони што носев пукаа на мене . А пред некое време не ми беа така тесни . Се тешам дека од перењето се имаат стеснато:tmi:

@kravce Симпатичен е Миле ,ама многу шкрт на зборови . На почетокот ми личеше на ептен вообразен ,ама у суштина изгледа е само доста принципиелен .
    Јас со првата ектопична бременост завршив кај него . Тогаш само што бевме земени со мм. И јас си замислував дека само затоа што сум жена на доктор Господ за мадиња го имам фатено :tmi:. Си мислев дека кој знае каков третман треба да добијам . Сто пати му се јавив на маж да ми најде друг доктор ,некој кој повеќе ќе ме "гледа ":tmi:.
    А човекот си ја вршеше работата беспрекорно . Ама кажав ,многу тежок на зборови .

Го нема сонцето
    За инает ќе ја земам пеглата сега , за пет минути ќе искочи .
    Не е лошо до Дојран да тркнеме 8)

Ај убав ден :f:

На Skorpija25, Желба, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  4. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Добро утро ,ама сум спиела дури 8 саати за чудо ,деца не ме разбудиле ме оставиле да си поспијам ,сега планина можам да поместам :muscle:
    Смоковски е син на педијатарот Нада Смоковска? Прекрасна докторка децата се кај неа ги носев ,веќе е во пензија со години
    Малку смешки (не знам дали ќе го отвори линкот) https://www.facebook.com/519908374738939/posts/2185703761492717/
    На повидок сонце ,да го зграпчиме денот :sun:

На Желба, kuc, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добро утро убави :sun: синоќа кома.... Сте се распишале синоќа :D :D не можам да дочитам :D
    @Mr. Right Среќен роденден :^: :beer: жив и здрав да си долги години, едно чупе убо многу годинава 8)

@Bubce38 Кампари мој омилен пијалок со Швепс (за пиење :!: )

@dunika се изнасмеав со коментарот за мачорот :rofl: :rofl: :rofl: и јас прв пат видов :$ многу мало:lol:
    Иначе за докториве... Хммм.... Мојон доктор за тироидна е секси харизматичен 8) на Нуклеарна :P :$ хахахахахахаха исто на татко ми, другар има внук лекар-интернист во Битола.. . Ухууу :wasntme: ама ако е харизматичен и секси, карактер тапа (facepalm) е не оди се под конец ..... Туку од денес ќе Ве дружам почесто морам да одмарам повеќе :?: ќе сум дома..... Се читаме после :hai: бујрум на утринско кафе :coffee:

На Желба, kuc, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Добро утро на сите и да имате убав викенд. Нас машките не не интересираат овие ваши докторчиња, ама мене ме интересира кој од вас бил на ски стазата во Нижеполе, бидејќи сакаме да отидеме утре да ја посетиме? Гледам има ресторанче до стазата па ме интересира што нудат за јадење , пиење или од дома да си се опремиме со јадење?

На kuc, Annath, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Добар ден!
    Иако има сонце, страшно е загадено. Дури и на планините во околината :(
    Ако сакате да го зграпчиме денот, да излеземе на протести. За почист воздух. Оти во оваа држава имаме само право да умреме...

Морбиден пост, ама таква ми е реалноста. Морбидна. Оти со ваква пасивност и апатија нема ништо да добиеме.

На Желба, kuc, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.152
    Kolku sto znam jadenje nema,pijaloci da,hrana samo vo restoranite po patot do tamu.Guzva premnogu,spremete se za pesadija,ski lift dnevna karta mislam deka e 300 den.Na ski liftot se ceka podolgo bas radi guzvata.Ubavo ne da ne,deka nase de,no i nisto spektakularno,vo sekoj slucaj ubavo ke si pominite-ne znam dali uste ima nokno skijanje,e toa e za merak,se nadevam malku od pomos bidnav:)

На Skorpija25, Желба, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    90.993
    Screenshot_20190202-101557.png

На Желба, kuc, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Фала секако дека помогна. Стазата ми се гледа како таман за нас бидејќи сме во почетна фаза со скијањето , за разлика од онаа на Копанки каде ми изгледа доста пострмна. Во секој случај и двете ни се во план на посета следниот период.

На kuc, Annath, LiliBoz и 7 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.152
    Ovde e podobro za pocetnici,ne mora skroz od gore,vo podolniot del e bas kako sto treba,Kopanki ima zicara,ne ski lift,i e strmna stazata,ne e bas za pocetnici,znae i da bide podmrznata,taka da treba iskustvo vo skijanje.Ne sum skijac,no moive decki da,taka da preporaka Nize ne Kopanki

На kuc, Peco, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Добар ви ден!
    Ќе пробам така суптилно да улетам и без многу најави и претставувања да се фатам на орово.

Никогаш доктори не ми биле интересни - може дека дете на доктор, и болници и соби на доктори ми се дел од најраните сеќавања во детството.

Пријатели секогаш имав премногу, дружељубив човек до немајкаде, и никогаш немам душа типично да "расчистам" со некој. (Не дека немам душа, немам карактер). Учинувам на луѓе кои заслужиле, понекогаш и на оние кои не заслужиле, ама верувам во тоа дека нашите постапки нѐ отсликуваат нам, иако понекогаш се чувствувам како роб на тоа мое "нека им служи на чест".
    Прва сум да советувам борбеност, истрајност, ама ако јас треба да се конфронтирам некако немам толку сила. Мислам дека полесно ми е некако да се дистанцирам од токсични пријателства - па ако биднам прашана зошто ме нема, може ќе дадам шанса заради заинтересираноста на другата страна, ама ако не.. ете. Така требало.

Заспивам секој ден во 21.00ч. Катастрофа. Вчера се надминав, во 20.30ч, пред ќерка ми.

Се радувам на викендов ко мало дете а истовремено го тажам што ќе летне за 3 минути и ќе биде недела вечер и ќе бидам во стандардна градациска депресија дека уште цели 5 дена до следниот викенд. И се прашувам зошто уште од сега се напнувам за во недела, барем да можам да оставам кога ќе дојде недела - основано да се нервирам.
    Тоа е, ко цел живот да тажиш што еден ден ќе умреш. Ма да и тоа ме напнува понекогаш...

Згора на сѐ и јас диетирам, ама со моја верзија на ун. Манекенка нема да будем, (веројатно никогаш во овој живот) и мислам дека почнувам да се помирувам некако со тој факт. Ама барем малце од малце да можам да се вклопам во идејата за моето постоење на светов.

Згора на сѐ, овде и сонце огреа (ништо не ми оди во прилог значи! - да, не сакам сонце). Па не е лошо да ѝ дадам поддршка на диетата со едно пешачење до центарот.

На Skorpija25, tina-63, doubleg и 31 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :)
    Убаво времево, баш се спремавме до Водно да одиме штом стане бебе, ама ја прочитав @Annath и ми се скрши филмот :doh: Не сум видела колку е загадувањето денес, ама сигурна сум дека го има. Се отрувме поштено, и скапавме дома, и пак сме болни. МаЌедонијо моја чудесна (не си ни Македонија веќе, ништо не остана од тебе освен мизерија :swear:)

На добрата страна, бебе е подобро, а и јас исто (fingers). Малку нос ни тече, поткашлуваме, ама ништо страшно.

Дајте предлог кај да се избега на (по)чист воздух околу Скопјево на саат два? Да ја фати бебка малку воздух.

За згодниве доктори, немам среќа со нив. Таман ќе си бендисам некој и ќе ми пикне рака до лакт пред пораѓај, или ќе ме начека со пумпи на ци*ки. Је*ем ти живот :rofl:

Отидов да јадам, па да правам ручек за бебе пред шетање. На протест не одиме зошто е болна, па уште да го дише сра*ево.

На Skorpija25, TeddyGrey, Желба и 25 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    154.609
    @kravce пред Републичко или пред Градско собрание е протестот?

На TeddyGrey, Annath, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.399
    Добар ви ден мил народе!
    Како сте ми?
    Денес даваат пензија сите банки од сега ќе давале на 1ви пензионерите среќни а и ние маж дури на 9ти плата ке зема па арно ни дојдоја паричкиве.

@Mr.Right среќен роденден оти не кажуваш вакви работи, најсреќен нека ти е и сите твои желби реалност.

Овде сонце но никаде нема да се оди домче ќе се седи и филмски маратон на репертоар.

За прекинување на пријателство немам прекинато уште од детство но сите наши пријатели со кои се дружевме ни отидоја во странство.

Диетава моја за сега ми е супер дава резултати па ништо не менувам.

Поздрав друшки повелете и на здравје :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На TeddyGrey, Желба, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    јас и сабота на работа.
    си пијам кафенце и си кројам планови за викендов...
    Убав ден и викенд на сите:inlove:

На Желба, Sexybaby86, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.911
    Зошто кога мааалку ќе пододлабеш сфаќаш колку реално и навистина си дебел?
    Цело салце меко и се фаќаш по сите облини на недобар начин и сфаќаш до кај си отишол.
    Само јас ли вака?

На doubleg, kuc, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    и јас сум иста. кога ќе ослабнам малку сфаќам дека ми треба уште и се демотивирам и пак јадам глупости(facepalm)

На Желба, Annath, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.923
    Допаѓања:
    163.911
    Не ме демотивира ама сфаќам уствари како реално тоа изгледа.
    Дали дека влегува во фаза на слабеење и салцето е помеко, полабаво, па искача до израз.
    И сега фрка ми е што ако стомакот почне да ми станува свиснат со растегнат папок.

На Желба, Annath, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    и целулитот повеќе ми се познава кога сум послаба, ужас, полабаво е салцето пошто мастите стануваат поретки и кожа е повеќе, а вака кога си имаме слојчиња салце поцврсти сме :rofl:

На Ygritte, Annath, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.