Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    26.555
    Дааа, баш таа .. Опстанок лелеле колку сум плачела за Босилка и кучето, мајка ми ми менуваше канал (facepalm) :lol:

На Annath, Sexybaby86, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.946
    Допаѓања:
    182.643
    Ако се сеќавам добро, Опстанок почнуваше во 11:30.
    Ја гледав емисијата и од 12 часот одев во школо, тоа кога бев втора смена. :D

На Dust, WildMk, Kaetana и 15 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    227.315
    Зимско рекреативна програма дур бевме на распуст .

Добра ноќ друштво..

На BearMe, Dust, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    138.448
    Јас оти умре бабичката на Петре.. ау коллку беше тужно

Тогаш едвај чекавме нова епизода да видиме шо ќе се случи. Сеа седнуваш, си ја глеаш цела серија на брзина и толку е, нема ,,магија'' во сериите. :emo:

На Ygritte, Alishan30, Kaetana и 12 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.405
    Допаѓања:
    78.279
    Rebelde way и јас ги гледав во средно. Не дека ми беа толку интересни, ама па беа ептен популарни.
    Постери, слики, капа дури имав со знакот. Уште и цедињата ги имам во биро, Бонита де мас. Филм теравме сите до 101 и назад. Сакавме да сме во некое бординг скул, да бидеме кул како Миа и Марица (facepalm)

Право на љубов не ми ја спомнавте 8) популарната Адела Нориега како Кристина и Елена Рохо како Лусијана Дувал.
    Зарем може некој да ја заборави сценава Џо Сој Ту Мадре

El Manantial исто ми беше интересна, Алборада, Мадрастра ја гледав, после имаше една со Маура лошката, и го заборавив името :rofl:
    Ја гледав и Боја на љубовта, Цена на љубовта, Руби, Антонела, Раузан, Куќа на 7 жени :?:
    Да земам листа да направам а :rofl:

Ме здоболе глава од едно кивнување. Пмс на врата, сака и чипс, и сладолед, и благо, и суши со соја сос... Ама нема, ништо не давам штом глава ме боли...

Последна измена: 5 февруари 2019
    На Skorpija25, Peco, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.639
    Допаѓања:
    187.059
    Имаше една бугарска на фокс лајф, пријатно се изненадив од глума, продукција, сценарио. Добар впечаток ми остави, а ич не ми текнува како се викаше. Би ја гледала ако ја најдам. Инаку "Ало Ало" дома се гледаше фамилијарно. Обожавам британски хумор. Исто добра беше и онаа My family. Исто британска.

На M&M, mareane, Kaetana и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.742
    Допаѓања:
    93.072
    Па да, може и подобро бугариве да ги пуштат,отекоа со турциве.
    "Ало ало " беа невидени,:D
    Инаку многу се израдував нашиве што победија со Хониленд за документарец,а Самир Љума за камера,од дете го знам и памтам страшно амбициозен беше,таквите успеваат.

На BearMe, mareane, Ygritte и 10 други им се допаѓа ова.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    22.241
    Зимска Рекреативна Програма...еј спомени.
    Во нејзини рамки даваа секое зимо еден филм со деца кои беа во болница.Дали се сеќавате ? Не му памтам веќе ни име ни како и што беше...Многу одамна беше.

Ме потсетивте на Дивиот ангел , сите песни ги знаев и сеуште ги знам.
    Омилени си имав , и ден денес кога ќе се сетам си ги потпевнувам.
    Vengo del mar , vengo del sol
    Vengo para cambiar una pena de amor por un beso.
    Vengo a buscar el sol , me tra el viento
    Cambio des ilusion por un sentimiento...:bow:

A Lucero , глумицата од трите сестри близначки , и после филмот многу ја сакав, омилена ми беше , и ден денеа ми е многу убава жена.Ја гледав и во наредните филмови кои ги имаше со неа , некој спомна Андреа во еден филм се викаше...
    Основно школо бев и имав долга виткана коса , еден период ја носев како Марија Гвадалупе , собрана горе само ... :lol:

Тропски горештини , Сен Тропе , Беверли Хилс ... колку убави времиња беа. Сега каква носталгија ме фати.

На Peco, Dust, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Мојата ветеринарката ја викаше кобра, ги чекаше да и се приближат, не лае, не ' рже, туку наеднаш цима со главата и покушава да касне. Некад и успеваше. Кога ја боцкаа на таа масата, се исправаше и ја буткаше главата кај мене под мишка. Многу ми фали :(
    Се надевам дека твоето кутре ќе биде уште подобро, односно ќе му помине ко на кутре :)

Е, убаво ме потсетивте, марципанот од зелените бутки на голем одмор, касато бомбиците во Крин во ГТЦ и хамбургерот од Камел :inlove:
    Глувчињата беа попосле, те глувчиња, те грклани од Жито Лукс....њам, њам

Од Стар Трек повеќе ги гледав Некст Џенерејшан ( боље да пишев у оригинал, ова Џенерејшан смешно е :D), ама гледав и Војаџер со мала патња по Некст :)
    А Третиот камен од Сонцето го памтите?

На BearMe, Peco, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.809
    Допаѓања:
    323.873
    :bandit:
    Никој:shake:

Пијам кафе и си го планирам денот:o:
    Вторнички турбуленции]:)

Незнам зошто психолозите рекле дека е добро за ментално здравје на брак понекогаш да се скараш:| по дома.
    Јас неубаво се осеќам ете.
    Две-три реченици ќе разменам (ссма со себе,зашто овој незнае ни да се скара) и се осеќам како планина на грб да имам, а требало планината да ми се симне после скар:|.

Убав е животот ама кој знаел да го живее како што тој сака.Често сме ограничени од средина,финансии,воспитување, општествени норми,правила, Закони..

Ајде..имајте убав ден девојки.
    Се читкаме:hai:

На Желба, bittersweet, Viktorijaaa5 и 29 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Од тоа шпанските серии шпански научив. Мајке ми. Како ми е криво што турскиве ги синхронизираат, пола Македонија ќе знаеше турски до сега.
    Тропска горештина и Беверли Хилс хит беа, а Ребелде веј пак би ги гледала.
    Ех младост убавина.
    Касандра јас во средно ја гледав, те ја гледаа моите мене тогаш други работи ме интересираа :) ама затоа на факс се изнагледав серии, тоа ми беше пауза од учење.
    Станата од пред зори, јадење за на раб ќе правам, па кафе, па деца/ маж и ај да почне денот
    Убав ден на сите

На Желба, bittersweet, TeddyGrey и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.043
    Допаѓања:
    112.000
    Јас ги спомнав ;)
    Леле обожавав да ја гледам
    И пороците на мајами исто.
    А со опстанок пораснав и до ден денес ја гледам на нет (y).

На Желба, TeddyGrey, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Недељно поподне,нешто налик на сегашна Жикина шареница:rofl:.
    Дека некои на емисии се префрлија;)
    Добро утро.
    Сто саати спиев,како утепана сум:drunk:
    Дефинитивно поодморна сум со помалку сон.
    Ај да фаќаме денов,убав нека е на сите:)(fingers)

Последна измена: 5 февруари 2019
    На Желба, bittersweet, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    6.043
    Допаѓања:
    112.000
    Добро утро мил народе!
    Утрото ми започнува со кафе во кревет и фемина а ми завршува со временска прогноза и Славче.
    Го обожавам човечево ми делува како таблета за смирување.
    Го гледам Славче и спијам ко бајче.
    |-)
    Едвај чекам викен да дојде да одам кај моите од Божеќ не сум била ми фалат многу а и јас им фалам само прашува мајка кога ќе ме види.
    Планирам и да им поседам малку после нема да можам.
    Така вие бидете ми добри како што сте убави кафе и доручек од мене на здравје да ви е
    doručak-kant.jpg Dorucak1.jpg 1f3a97f3c15058b10c5d.jpeg Kafa-istorijat-i-tradicija11.jpg

На Желба, bittersweet, TeddyGrey и 28 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    12.194
    Допаѓања:
    145.307
    Добро утро од бус.
    Треба да си акнам еден ќотек јак. Чисто да прекинам да се нервирам за глупости.

Општеството ни смрди. Млади кои не стануваат во автобус, кој држат 2 места а еден куп стојат, старци што си бркаат у вилиците па се фаќаат за рачка, тетки што кашлаат да стават рака, чичковци кои дишат на уста а изеле еден тон лук.

Не, не сум од големото добро утро. Само треба основна култура да се има.
    И овие имаат исто право на глас со нас. Затоа не ни оди у ништо.

На bittersweet, Viktorijaaa5, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.140
    Допаѓања:
    70.589
    Јутро! :yawn:

Глава ме боли, пука, од што ми се спие.

@Желба Ириска е мачка, ама опасна знае да биде како 5 улични кучиња. ]:) Жал ми е што твоето куче веќе не е со тебе. :(

Еве, ја шетав до сега, и цело време сака низ влезната врата на улица да излезе. Никогаш порано не пројавила желба за вакви екскурзии, не знам што ѝ е. Си правам филмови. (facepalm) Јаде, пие, пропишаниот сируп ѝ го давам, нема симптоми на некоја болест, ама сепак, цело време овие два дена паничам, да не ѝ се деси нешто.

Вчера го гледавме Mortal Engines. Леле, кое сра*е! Освен добрата графика и солидните актери, ништо друго немаше! (n)

Песните од Росалинда уште ги слушам повремено, многу ја сакав таа серија, иако освен последната сцена речиси на ништо друго не се сеќавам. Девојката што ја играше Есмералда ми беше многу убава, поим за лепота. :D Серија која ептен ми се допадна беше Фиорела (Pobre Diabla). Кога ја емитуваа таа бев нешто поголема, па се сеќавам малку подобро.

Мислам дека ова беше каверот, некој нека ме поправи ако грешам.

Од турските ја гледав Плачот на виолината, мислам така се викаше. Беше на турски, затоа најмногу, многу ми се допаѓа јазикот, планирав да го научам ама ме зезнаа со синхронизациите. На кој "гениј" му текнаа. |( Сега ми текна, Ѓумуш ја гледав исто, само ич не се сеќавам што и како беше, освен прекрасните куќи на Босфорот. :D Величествениот Век ја гледав исто, на почетокот, многу ми беше убава таа серија во поглед на костуми, актерска работа, плус сакам историска полу фикција.

Вака кога ги набројувам, не биле малку. :D

Млади Бунтовници ја пратев чат пат. А1 не фаќавме тогаш, па само кога одев кај тетка ми на гости можев да ја гледам, башка не ми беше нешто ептен интересна. :wasntme:

Тропски горештини секое лето ја даваа и секое лето ја гледав. :D Интересна ми беше.. исто пратев некои американски со синхронизација на украински, затоа и украински разбирам, а и можам да го зборувам солидно сега. Разликата помеѓу руски и украински е нешто како помеѓу македонски и бугарски, од прилика така му доаѓа.

И јас се сеќавам на серијава, ми беше интересна.

Е како не, добро било. Добро е да се решаваат проблемите како доаѓаат, ама од чиста мира да се скараш, зошто побогу би било добро?! (facepalm)

Убав ден! :sun:

На Желба, bittersweet, BearMe и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.391
    Допаѓања:
    206.368
    Добро утро!

Ептен сте се навратиле на сериите од младоста, ама морам да признаам дека многу повеќе од мене сте гледале шпански сапуници. Мене ми досадија за брзо, иако ги гледав и Дивиот Ангел и Бунтовниците, а тогаш бев на факултет. Поубави ми беа америчките, иначе и јас дигам два прста за Стар Трек (сите можни серии и подсерии :D), и уште си ги гледаме со мм. Тропска Горештина и Случајни Партнери беа задолжителни како и ЈАГ. Иначе @V.odolija серијата е Children's Ward и јас ја гледав.

А Третиот камен од Сонцето и Пријатели ми се меѓу најгледаните.

Не знам каков ден ме чека, според најавите лабав ќе е, ама не сакам да зборам предвреме, оти вторник е... знае сјебан да биде (сори на речник). Ко што ме боли глава, поарно ќе биде да е лабав.

Убав ден друштво!

На Желба, bittersweet, TeddyGrey и 25 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    227.315
    Утро.
    Многу ми е мило што и да се селиме на пролет-лето пак ќе можам да одам со пеш или точак на работа. Кола од сабајле ако морам. Бус не фала. Во принцип обожавам да се возам во бус, ама ко што кажа Чка. Секоја можна клетка у тебе што посакува да се качиш ти ја убиваат со насилство од простоќа составено. Чест на исклучоци ама тие се навистина ретки.
    Детево сабајле се издига пред 7. Се гушкаше, знаеше дека ќе одам на работа, па ко да ме моли да си седам. Потоа се претвори во пијавица, не се пушта од мене. Стигнав во 8 и 15 повуци потегни. И кафе ми се оладило и све. Не дека се жалам, само увек трчам. Не памтам кога последен пат онака сум дошла со време. Или памтам. Кога немаше годинка и не плачеше кога излегував..
    Викендов приметив дека јакната што му ја зедов за зимово му е ептен таман накај кнап. Па и чизмите од пред 2 месеци... Расте ѓомлезево со брзина на светлина. Си велам ене го кај е 3 год кога ќе прај и толку ќе ми биде. Ќе ме забатали.. И тука одма у депра паѓам ко ќе помислам на ова.

Од друга страна заборавив да се пофалам. Шефот што од такт ме вади нема да е тука уште мноооогу време. Тек другата год МОЖЕБИ ќе се врати. Што пие кафана :d::d:
    Туку ќе држиме денес диета или не?

На Желба, TeddyGrey, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.523
    Здраво живо друштво.
    @Mr. Right тИ БЛАГОДАРАМ ШТО МЕ СПОМНА.:hai:
    Кај мене ништо ново навистина не сум пишала одамна,ама и нема што да кажам.
    Тука сум ве мањачам,моментално ме заинтригира темата со вакцините,затоа и го поминав времето повеќе на таа тема.
    Гледам сите сте добри,сите сте го испиле уринското кафе освен јас кое чекам да се олади.
    И конечно јануари си замина како нова година пред три месеци да беше.
    И така се е под контрола ајдееее убав ден да имате.

На Желба, TeddyGrey, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  20. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    19.762
    Добро утро:)Пијам чај на работа во затишје пред бура..
    Само да ја поздравам @LiliBoz и да и кажам дека паралелно слушам мамоооо од малиот и мајкааа од големиот нон стоп:DЗначи растат и сеуште сме им потребни:inlove:Докажано:D
    Имајте убав ден..Почнува хаосот кај мене:sweat:

На Желба, TeddyGrey, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.