1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Можеби мислењево ми е за во Испукај се, ама тука сум си дома.
    Ми стигнаа резултатите од сите зиЉон тестови што матичната реши да ми ги направи за резервите на јајце клетки. Луѓе мои... Какво трето дете, какви бакрачи! Па ќора јајце клетка немам јас... Официјално ми пишаа дијагноза перименопауза, на 34 години. Некако се крепев утрово се' до овој факт, е сега само сакам да си легнам и да се разбудам некаде на пролет. Секоја терапија која се дава на млади жени е контрадикторна со терапијата која ја примам за висок притисок и останатите милион хормонални пореметувања. Кој ладен туш, човече... Не сум неблагодарна на Бога, да не ме разберете погрешно. Имам две здрави и прави мајкини богатства, ништо друго не ми треба за да си го уживам животот, ама циклусот си е потребен бе луѓе... Многу сум млада за ова, мајка ми кога наполни 50 почна да влегува во менопауза. Сега следи трчкарање по доктори пак. Ајде, до тука нека остане. Ако некоја знае бабина деветина, иљач народен, батевр, пишете ЛП.

На EuHenIa, Cka, WORRIED.BT и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.936
    Добро утро :hai:
    Денес е ден кога одам на прсти по дома што би рекла @fina erika :)
    Маж дојде изморен изморен ,абе шо. Фацата му беше изобличена :(.
    Во вакви моменти навистина го жалам .
    Да излезам некаде се мислам од прееска . Ама немам идеја каде.
    Имам неколку книги за читање , па не е лошо да почитам малку .
    Вечер ќе се журкаме посекако

@elena.mak да ми пише порака ако сака кој Др и кажал дека резервите и се на нула . И какви тоа се испитувања правела .
    И јас пред повеќе од година мислев дека резервите ми се на нула , т.е така ми покажуваа резулатите , за да после некое време работата се промени .

Нема сонце денес
    А и ладно е
    Го подреков времето :rock:

На bittersweet, Cka, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.794
    Допаѓања:
    145.348
    Хелоу!:coffee:

Денот прекраток ми е. Не знам ни кога лета, а всушност ништо посебно не правам. Конечно шетаме по пола ден:D, иако денес пак заникаде е.

И јас вчера го мкнев мм во друг град за фустан. Ама па он ми стави бубачки во глава и после мора да си исполни.:smirk:

И не сум сигурна дали ми е по ќејф. Спротивност од мене е . :worried:
    Ама ме убедија мајка и сестра ми дека ,,спиел на мене,,. :^):rofl:

Ги пратам редовно и Мак примат, Астибо, Бела и во последно време имаат многу подобрување на лините. Не се повеќе они класични кроеви. Уште да ми беа по ,, при рака,,. Ептен им се убави фустанчињата со карнерчиња за пролет.
    Тука само од Амор се наоѓа и тоа се без врска. Единствено два капути имам од нив, со поарен , младалачки крој.

Чекаме мини мол да ни отворат, ни ветија.:D

Бебево почна да прави по 2-3 чекора и се фрла на земја.:inlove:

@elena.mak не губи надеж, во медицината 2 и 2 не се секогаш 4. :hug:

На nina123, bittersweet, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Од мене сега за сега само ова. Повеќе вечер. :hai:

Message.gif
    Message1.gif

На Val-Dim, Peco, dunika и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    На Peco, Mr. Right, dunika и 19 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Халло мајне дамен унд херен :^)
    Сон ми е да не мислам на ништо, да бидам глупа, и да не анализирам сваштарии.
    И мене ноќеска ми беше жешко, несвојствено за мене.
    Овие македонски брендови имаат понекогаш убави модерни парчиња, ама броеви за мене јок. Ја за во детски оддел сум :|
    Немам ич време да си поседам со вас, пренатрупана сум со работа, и постојано се чувствувам изморена, а баш ми се дружи овде да се изрелаксирам малку.
    Остај што хормониве ми збеснаа, пубертетлија не ми е рамен. Сега ме подзамисливте кога последен пат ги испитував :^)
    Ми згаснаа мислам сите амбиции, сакам да сум здрава, и да се оправам психички. А тоа ќе трае...
    Ми недостасува и кучето. Си приплакувам како мало дете. Сакам еден да ми покаже со рака, ете натаму терај, да затворам очи и да одам без да мислам.
    Мало депресивно м :)
    10 кафиња не помагаат денес. Да си легнам и да се разбудам во мај

На Peco, Mr. Right, dunika и 24 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.343
    Допаѓања:
    278.695
    Mрзлива сум и јас денес.
    А треба да одам по дрва.Мм синојка болен па не донесе.Цела ноќ трески имаше.Незнам како ке истурка на работа денес.
    Ич неубаво спијам периодов,со прекини,само се будам,соништа цело време и наутро сум скапана.
    А едн куп обврски претпладне па после на работа.
    Јас бебебнце на сон имав и го доев...Ме разнежи искрено...

На bittersweet, Peco, Mr. Right и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @kravce помал е кројот на Макпримат од стандарните. Првпат купувам од таму, и иако носам 34 број, од таму 36 ми е таман, и тоа баш таман. 34 не видов воопшто, мислам не ни имаат како конф. број. А не сум поправена, слизнав тоа кило две што го накалемив за празниците :)

Ај добро утро. ХПЛ денес сабајлечки, на сите се нешто им треба, за „вчера“ :^) И мене многу работи ми требаат, па не тормозам луѓе |(

Смрзнав сабајле, не мислев дека е толку ладно, па ни шал не си земав. Марама барем да земев. Ама секако не планирам да мрдам од канцеларија, освен за пауза за ручек после, ама и тоа е тука во зградава. Синоќа гладна си легнав и сабајлево само на јадење мислам.

И јас сонував синоќа. Пак татко ми, пак како умира :doh: Глупави сништа, преку нив често преживувам се' одново :( Сакам убави работи да сонувам, и да ги памтам кога ќе се разбудам. Таквите секогаш ги заборавам штом отворам очи, а лошиве по цел ден ми се провлекуваат во свеста. Зошто? ;(

Среда денес, треба да е среќен ден. Ме очекува битен состанок, се надевам денес нема да се одложи и мнооогу сакам да има позитивен исход. Држете ми среќа (fingers)

Убав ден на сите, пивнете кафенце и мислете на убави работи и на лето :)

На bittersweet, Peco, Mr. Right и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро народе.
    Веќе ден дојде всушност, а јас се уште сум во очите ко Меланија Трамп.
    Ич не сум наспана, касно легнав, ама тоа е...
    Да се претурка денов некако...|-)

На bittersweet, Peco, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  10. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.740
    добро утро народе...Не сум нова во темава,ама ретко пишувам бидејчи мислам дека можда би била досадна со моиве муабети,па си се држам до темите во мајчински муабети околу пелени и тантруми..
    Едвај станавме сабајлево,фамилијарно се успавме...Соништа еден куп...Можда зашто правев сабајлево едно важно испитување па и лошо спиев..
    Вчера решив домакински способности/неспособности да покажам..Печев солени мафини...Ги извадив недопечени и завршија у канта..

На Mr. Right, dunika, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.065
    Допаѓања:
    154.522
    Не бе Лилке кај ќе одиме, тоа здравје ако некогаш не примат во ЕУ, со Нато ќе си седиме дома ама побезбедни ќе сме демек.
    Некој има нова играчка, ај честито.
    Ова ме потсети дека ја нема @CameliaMiller она е по гаџетите, и почнала сезона изгледа :) , девојче пиши нешто да знаеме дека преташ :)
    @kravce во Бершка бројчињана се ко за деца, јас ретко успевам да си најдам там нешто дека големка сум.
    Ај да поработиме :whew:

12. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @SV1911 јас помислив дека миленичево твое е куче, зошто пиша дека 'ржела...ама секако нека и помине ко на кутре, душиче :)
    Миленичињата ни го облагородуваат животот :inlove:

Од сериите не ја спомнав и јас Френдс, не знам колку пати ја имам цела изгледано и повремено си гледам и смешни инсерти , као на пример :

На ова секогаш одново се смејам :D

Што ден беше вчера, као пролет у зима. Чекав за преглед на резултати на Клиника цели 3 саати и ми се слоши, мислев ќе паднам, ќе експлодирам внатрешно или така нешто, се препотив, почнаа раце да ми се тресат...испив две мали цедевити од кафемат, купив надвор вода и чоколадце, седнав, соблеков капут, откопчав чизми...после видов една жена како ме гледа и сакав да и кажам - што гледаш, болница е, не има секакви пациенти :D
    Ми се случува така на промена на време и во загушливи простории, не знам што е, битно дека проаѓа.
    А цедевитите од оние автоматите се ептен мали, од мали чашчиња половинка :|

Денес гледам пак у зима се враќаме. Е па ај, убав зимски ден на сите :)

На bittersweet, Peco, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.403
    Допаѓања:
    183.657
    Добар ден :hai:

Пијам кафе, па после на доктор :sweat: А гледам не е ни загадено, може и ќе се шета надвор со децата (fingers) Уште малку се враќам на работа :| Добро не е малку, ама мене ми е малку. И тоа баш во најголемите гужви. Таман ко за пречек :party:
    Инаку јас дупка бев за месење, ама почнав прво со проверени рецепти и шо не се "одококативни", туку со точни мерки. Сега си дозволувам понекогаш и малку експериментирање, ама многу ретко. Во секој случај се јаде тоа што сум направила :lol: И тоа. Вие пак на работа, а? :D

14. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав,
    од работа. А би си легнала. Испив две кафиња, ама џабе.
    Ми треба одмор и да се преслушам што со себе. И мене ми фали правец, ама мислам дека сама треба да видам на каде да терам.
    Друг план имав јас, ама... изгледа нешто забушавам со реализација.

На Alishan30, Peco, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.616
    Добар ден,
    Чекам ред за преглед. Пак почнав да кашлам, малаксана, грло ме боли:@. Аман веќе. А тука во ординацијава за едни рецепти 20мин.се задржуваат. Ја за преглед што сум не знам колку ќе бидам внатре:@
    А да, сите пред мене и после мене што дојдоа се пензионери :D

Вчера пак ужасна тахикардија. Во петок пак на преглед. Се чудела докторката дека ми се добри резултатите и пијам терапија, а пак тахикардија имам. Е се чудам и ја. И плачев од немоќ и нервоза. Не можам веќе вака, животот ми поминува покрај мене. Преживувам- не живеам;(

Еве стигна уште еден пензионер:)Да се надевам ќе завршам со преглед денес:)

На bittersweet, Alishan30, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @flower30 јас на еден помлад му се развикав вчера, излезе некоја нервоза од мене, не ни знаев дека ја имам толку. Да влезел само за резултати бил. А ние другиве за резултати само да чекаме? Пошто он паметен, ние глупи.
    Кажи им на пензионерите да си нарачуваат рецепти по телефон и утредента само да ги земат. Ако не нарачале нека си чекаат, пошто и куцањето рецепти трае, нема нигде дугме на кое пишува одма и да излезат искуцани.

Ќе ти биде подобро, може и од промена на времето е, ќе помине :hug:

На Alishan30, Mr. Right, LejlaD и 21 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Толку беше од 'пролетта' во февруари... се понаша ко март

На Alishan30, Mr. Right, LunaGrey и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Заборавив да ве прашам, (facepalm)
    што значи снег и дожд да вее, све беше бело, а како дожд силен да врнеше...тоа на сон:?:

На Alishan30, Mr. Right, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ску*чено ти е дожд и снег :D

На Alishan30, Mr. Right, LejlaD и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    и да знаеш:D

На Peco, Mr. Right, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.