Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    За кај вас не знам, ама кај мене е вака некако...
    images.jpg
    Пред еден месец, седиме кај мајка ми на ручек (цела фамилија де), и тетка ми (сестра на мајка ми), скока од на стол како улава и почна да мумла нешто дека син ми имал вошки.
    Општ хаос... Син ми плаче... Мајка ми превртува очи а јас се бранам дека нема шанси за такво нешто. Мажите се прават дека не е нивна работа... Сестра ми почна да ги влече нејзините деца да не фателе и тие...
    Откако во училиштето бевме предупредени за „епидемија на вошки„ постојано го проверувам и не сум видела ни гнида ни вошка. А тетка ми на тоа „Ете принцезата од Велс не знаела што се вошки„.
    И на крај испадна дека стварно има вошки.
    Не спијат на ист кревет со малечката па таа немаше ништо.
    Мајка ми запали колата и по чешел за вошки и сите жени се нафрлија на син ми да го чистат. Влакна не му останаа аа не па вошки или гниди.
    Помина време од тогаш, на два- три дена го чешлам за секој случај. Кога пред некој ден, пишува домашна и ко куче се чеша на главата. „Принцезата од Велс„ пак ништо не препозна па си го зедов чешелот и пак гледам бубалки.
    Шшто е уште потрагично овај пат имам и јас и малечката. Чешлам по три пати на ден ама срце ме боли како плачат.
    Бруки живи.
    И сега се мислам да одам и да ја предупредам учителката да свика една родителска и убаво да ги предупреди родителите бидејќи можеби има и други „принцези„ па не знаат дека децата им имаат вошки.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    Ти?

На anel, Annath и Petar80 им се допаѓа ова.
  3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Pa ne vide vrati se dve tri strani nazad :)

На Annath и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Поздрав до сите, толку беше за денес:)Сдк се прекршив од работа(facepalm)
    Мислила сам чекам трамвај а од негде стиже брзи воз:makeup:
    Бајага ечи, генерација слави лет :)

На bittersweet, Peco, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Abe pa nemozam od preeska da napisam toa so mislam letate so pisuvanjeto.
    Znaete za pismoto mazot sto i go pisuva na zenata. " ti pisuvam bavno deka bavno citas" taka i vie da praite:D
    Nego muabetot mi bese. Sekogas pijam neskafe so mleko sabajle. Ama preeska glavava mutna daj vikam uste edno kafe nema mleko. Aj vikam tursko. A majka mi mi nosi meleno refus koga doaga toa i bilo ubavo. Koga pijam kafeto op gledam celo zrno. Aj na arno neka e da odam loto da si uplatam moze ke mi se posreki:D

На Peco, anel, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @anina me potseti porano,kako mali postojano fakavme voski na uciliste.Majka mi ke si dojde od rabota a dvete kerki so dolgi prirodni kosi cekaa za ceslanje i vadenje :( .
    Taka zenata trpese i trpese,za 2 dena ke ne iscisti nie drugata pak sme polni i i se smaci, i pojde kaj nasite ucitelki i im kaza deka decata vrijat so voski.Svikaa roditelska kade ucitelkata gi predupredi roditelite da vnimavaat na higienata na decata,djabe e ako ti kako roditel si go cistes tvoeto dete koga drugite deca se polni i se prenesuvaat jas bev mala,2 odd bev a sestra mi 7odd i i se naluti na majka mi zosto kazala na ucitelkata (facepalm)

На anel, toogood, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    кога одиме некаде на гости гледам да однесам нешто дали кафе нешто благо, вино..собиранки кога се прават немам ништо против да донесат нешто домаќинките, не би се налутила ! и јас ако имам нешто по дома домашно направено носам секако!
    опуштено најубаво сме си поминувале...не се случило досега некој да се налутил или бар јас така мислам :D

На bittersweet, kukla21, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.360
    Кaкo превентивa зa вoшки прскaјте ги кoсите сo мaслo oд лaвaндa. И oбaвезнo рoдителскa, џaбе ќе се чистите дoмa, aкo другите ништo не преземaaт.
    Петре, не прaј се мутaв, и тебе те искaрaa.

Негo, дoбив пoнудa дa си oдберaм прстен, сaкaл еден пaциент дa ми купи (facepalm) зaтoa штo сум билa убaвa (facepalm) a бе oк кoмплиментoт, aмa прстен?! Нaјкултурнo се зaблaгoдaрив и си кaжaв декa имaм кoј дa ми купи прстен, и декa не смеaм дa примaм пoдaрoци нa рaбoтнo местo. И пoсле имaлo митo и кoрупцијa, е ќе имa. Прстен бре чoвечееееее :x чoкoлaдo пoвеќе ценaм :$

Штo се oднесувa дo рaбoтaтa, дa, сo мaжи е oпштo пoдoбрo дa се рaбoти, aмa и сo жени штo мислaт мaшки (не лезбејки, дa се рaзбереме). Пoрaзбрaни се бре... aмa имa и рaзбрaни жени, зa среќa вo мoетo oпкружувaње зaсегa имa сaмo тaкви, успевaм дa се дистaнцирaм oд негaтивни и нерaзбрaни луѓе без oглед нa пoлoт.
    Уф, oслепев нa телефoнoв.

На bittersweet, Peco, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    А бе не ми вадете муабет никој не ме искарал на мене. Ако мислите она што Рена го напиша на постот е тука ако ме пронаоѓате ок ајде така нека биде. Инаку не сум посебно искаран. Денес па и понатака до душа незнам до кога решив да си седам мирен, тивок и само да си читкам и вак ачат пат да си пишам нештоо

На Peco, anel, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  10. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.017
    @anina ич да не се нервираш, принцеза или војвотка, ќе помине, фаза е. Ме потсети на едно интервју на Хајди Клум. Ако имаш 5 минути слободни, погледни го видеото во спојлер, околу 1:10. Lice fairies.:D

Добар ден, убав ден.:sun: Ве поздравувам со топла чоколада. Веќе трета недела без кофеин и две - три мали кризи но, не се предавам.:muscle:

d4b32a55740e78260853a032dc40f373.jpg

На bittersweet, Peco, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  11. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Утешно :D
    Кога можеле нејзините два пати да фатат, зошто да не можат моите :inlove:

На anel, ozbilnazena, toogood и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.360
    А бе сите може да фатат вошки, вака или така... чудно ми е вака во 21 век уште да ги има, ама кај нас не е до толку невообичаено, имајќи предвид какви се градинкине...
    мене страв ме фаќа пошто таква ми е работата, можам лесно да префатам, не дај Боже... посебно затоа што со деца работам најчесто... превентива ти е дефинитивно масло од лаванда... стави дестилирана вода со неколку капки од маслото во спреј, и прскај секое сабајле пред градинка/школо. Не знам кај го прочитав ова, ама се фалеа дека делувало.

На Mrs.Bass, bittersweet, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Здраствујте! Добри ден!:)
    Ве читам ама не доаѓа ред да седнам на компјутер, синко не го дава ни телевизорот на сета мака. Среќа од телефонот може да ви пишувам, него не го чепка си знае.

Подолго време сакам да прашам колку сте запознаени со приватност при сурфање. Дали знаете дека сопственикот на вашиот работен компјутер (па и дома некој) може да ви ја види цела историја иако имате јузери и пасворди па и на самиот копјутер кога се логирате. :bandit:Исто доколку сурфате во in private може да се види се. 8) Се се гледа датум, време, симнати слики, избришена историја... Не ретко некои податоци може да се злоупотребат.:nod:@Petar80 ова посебно важи за тебе. :D

Немам проблем со носење на храна при одење на гости, не ми пречи да ми донесат.

Денес на мени домашна пица.:pizza:
    Времево тмурно, не не сум мамурна, но ќе се напијам чаша-две црно вино со ручек.

На Mrs.Bass, bittersweet, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.360
    Знајме, знајме... затоа се со усул си прајме :) среќа моја, па газдиве не ми се замараат со тоа... а за административциве не знам кај нив како е :?:

На ozbilnazena, danichap и Eli23 им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.087
    Допаѓања:
    184.316
    @anina купи шампон против вошки го има еден на хигија околу 100 денари е измијте си ги главите сите ,ти можеш да се изфарбаш а на децата бел оцет алкохолен стави му замотај у пешкир и нека постои така после сите на крпата ке бидат Е дека мораш да сржиш кај учителката мораш и да доаѓај почесто на темата ни фалиш да знаеш :*
    За носењето по собиранки да знам да однесам ако имам нешто интересно некоја пита,соленка,баник,пица домашно сплескани и кога идат кај мене знаат да ми донесат не сум против ни да однесам ни да ми донесат сепак тоа ми се блиски луѓе

На Mrs.Bass, bittersweet, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.293
    Допаѓања:
    111.786
    Мене Анатке една странка ме викна надвор малце, дојди вика, мислев незгодно му е да ме праша нешто, ми подаде оригинал наочари Бенетон, му викам нема смисла, вика ти ако не ги земеш ќе ги дадам кај шефот па он ќе ти ги даде, демек го прашал и овој дозволил. И стварно дозволил, си добив оригинал наочари ама ич не ми стоеа, сега тетка ми си ги носи.

На Mrs.Bass, Peco, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Jas imam maski deca i za voski ne se sekirav.
    Ke opnam edna nularica i kraj..ni voska ni butur.
    Jas se farbam pa kaj mene ne vireat.
    Neznam sto e cudno vo 21vek voski da se ima??!?

18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Денеска не ми е ден......а тек допрва ќе одам на работа....:^)
    Ќе видам лош вечерва...|(

На ozbilnazena, Bozica1980, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Здраво здраво..
    Еве се врткав да зачистам низ дома, ни соопштија доста радосна вест а јас ни емоција ни бутур, толку сум загубена денес во време и простор што не реагирам, дал времево ме дотепа не знам..
    Го обожавам времево, ладно, магли, дождови и снегови.. ми дарува прекрасно чуство и топлина внатре но од друга страна пак толку депресија и разочараност не сум искусила во последно време.

Така е кога човек се разочарува и едноставно дига раце од се и сешто.

Инаку @Espadrila кога сме повикани пример на некоја свеченост и прослава во било која чест, носам секогаш подарок во чест на причината за слава т.е купувам дал бобоњера, кафе, вино, подарок за децата итн.. а кога се собираме повеќе парови во чест за договор за некое славење си носиме од дома сите по нешто направено, но секако тоа е се со договор, онака чисто на гости кога одиме освен од продавница правено никогаш не сум носила. А пример и да ми донесат не би замерила туку напротив.

Зборувате вошки .. не е чудно воопшто, појавата вошки кај помалите постоела и секогаш ќе постои и баш и не верувам некој да немал, според мене чешлите кои што се продаваат во аптека се најпрактични и од голема помош за шампоните многу и не би рекла, но пак затоа шампоните се добро за превентива од вошки.
    @referentka ама и ќере имаш сега :P

На bittersweet, Espadrila, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Кога одам по некој повод негде, носам бонбоњера, вино и кафе.
    Ако одам на обични гости онака, носам колачи и кафе.
    Правено не сум носела, чисто да не отрујам некого. :?::rofl::lol:
    А правено ми носат некои роднини што ги бива во правењето и ги јадам работите со сласт де. :P
    Ако ми е гроза од дотичната домаќинка нешто да изедам, се заблагодарувам културно, а после тоа оди во канта.

На Espadrila, Peco, ALISA0000 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.